3 Tips voor het ontwerpen van uw droomkeuken


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Bij het ontwerpen van uw droomkeuken, moet uw wensenlijstje bestaan uit de belangrijkste punten of problemen die u wilt aanpakken als het gaat om uw nieuwe renovatie of vervanging van apparatuur.

De drie belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn de volgende:

Moet je een ontwerper gebruiken of alleen gaan?

Dit is een belangrijke vraag waar veel huiseigenaren tegenaan lopen als het tijd is voor hun keukenrenovatie. Het gebruik van een ontwerper brengt uiteraard extra kosten met zich mee, maar de voordelen van het inhuren van een professional mogen zeker niet worden genegeerd. Ze helpen niet alleen veelvoorkomende problemen te voorkomen (zoals een kookeiland dat de deur van de koelkast blokkeert), maar helpen u ook uw keuken efficiënt te gebruiken zonder aan functionaliteit in te boeten, terwijl ze uw ruimte een stijlvol en samenhangend ontwerp geven. Bovendien kunnen zij u helpen ervoor te zorgen dat al uw aansluitingen en apparaten voldoen aan de voorschriften – dit is vooral nuttig als het gaat om ventilatie, die lastig te begrijpen en effectief te implementeren kan zijn.

Hoe gebruikt u uw keuken?

Dit is een belangrijke overweging, want als u alleen bent en meestal voor een of twee personen kookt, hebt u waarschijnlijk geen groot dubbel fornuis met acht pitten of een gestapelde oven nodig. Bedenk welke apparaten u het meest gebruikt, hoe u ze gebruikt en hoeveel voedsel u regelmatig bereidt. Dit zal helpen om de soorten en maten van apparaten die u nodig hebt te beperken.

Wat vind je goed aan je huidige toestellen, en wat zou je willen hebben?
Het is van vitaal belang dat u een lijst maakt van de functies die u wilt behouden bij de overgang van oude naar nieuwe toestellen, en van de functies die u hebt gemist en die onmisbaar zijn bij uw nieuwe vervangingen. Probeer rekening te houden met functies en elementen die misschien niet voor de hand liggen, zoals web- of Bluetooth-connectiviteit, of speciale kookprogramma’s die de keukentijd zullen veraangenamen.

Wat is je persoonlijke stijl?

U zult veel tijd doorbrengen in uw nieuwe keuken, dus het is belangrijk dat u niet alleen voor de utilitaire optie gaat die veel functies heeft, maar verstoken is van uw eigen persoonlijke stijl. Neem de tijd om na te denken over wat voor soort keuken u wilt koken en tijd in door te brengen, en je zult jezelf bedanken langs de lijn.

Pro Style
Bent u een serieuze chef-kok of bakker die alles voor het vermogen over heeft? Ga dan voor een keuken in professionele stijl, met krachtige apparatuur die is ontworpen met het oog op efficiëntie, rendement en intuïtief design. Het creëren van een keuken die past bij uw kookambities zal nog jaren spannend en bevredigend zijn.

Euro/Moderne Stijl
Als u een vooruitstrevende modernist bent die houdt van de slanke, verfijnde look van Europees en hedendaags design, dan kan en moet uw keuken die esthetiek weerspiegelen. Bij deze stijl draait alles om strakke, mooie lijnen en een minimalistische aanpak.

Traditionele stijl
Voor traditionalisten kan de vooruitstrevende hedendaagse stijl een beetje klinisch aanvoelen. Als dat u beschrijft, dan moet u apparaten en renovatie-ontwerpen vinden die warm, comfortabel en doorleefd aanvoelen, zonder in te boeten aan kwaliteit en stijl.

Andere dingen om te overwegen

Wat is uw favoriete merk of reeks merken?

Iedereen heeft wel een merknaam waar hij op vertrouwt en die hem de stijl en functies biedt waar hij van houdt. Sta open voor merken die u misschien nog niet kent, maar vertrouw ook op uw instinct. Als er een merk is waar je helemaal gek van bent, dan is daar waarschijnlijk een goede reden voor. Maar probeer een shortlist te maken van een paar merken in verschillende prijsklassen, zodat je wat opties hebt.

Ben je een techno-whiz, of hou je meer van simpele dingen?

Op het gebied van moderne apparatuur is er zeker geen tekort aan hoogtechnologische opties in een breed scala van merken en producten. We noemden al de draadloze connectiviteit, maar andere geavanceerde functies zijn onder meer de ultraprecieze temperatuurregeling, tientallen unieke kookvoorinstellingen, koelkasten met ingebouwde camera’s en digitale displays, en nog veel meer. Deze functies kunnen uw keuken intuïtief, handig en zeer effectief in het gebruik maken. Als u echter minder vertrouwd bent met moderne technologie of gewoon de voorkeur geeft aan een eenvoudige keuken- en kookervaring, zullen dergelijke functies u misschien alleen maar afleiden, frustreren of irriteren. Bedenk welk soort gebruiker u bent voordat u apparaten met hi-tech functionaliteit kiest.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 februari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts