3 tips om uw vaatwasmachine in orde te houden


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Om de een of andere reden keken de meeste klanten afgelopen weekend naar onze vaatwasserdisplays. Het was een van die onverwachte golven van belangstelling en we raakten aan de praat met hen over hun huidige vaatwasser en hun plannen voor vervanging. Of u nu een nieuwe huiseigenaar bent, uw keuken aan het verbouwen bent of gewoon uw apparatuur wilt upgraden, de aanschaf van een nieuwe vaatwasser is een spannende, belangrijke aankoop. Het kan ontmoedigend zijn om de juiste vaatwasser voor uw gezin te vinden, maar nadat u de verschillende ontwerpen hebt bekeken, hebt besloten of u de stoomvoorwas wilt gebruiken en een kleur hebt gekozen, is het belangrijkste dat u ervoor zorgt dat de vaatwasser jarenlang goed blijft werken.

Het kost moeite om een vaatwasser uit te zoeken, en ze zijn vaak duur. Veel vaatwassers zijn echter goed gemaakt en kunnen een lange tijd meegaan. Wij hopen het selectieproces voor u te vergemakkelijken. Onze ranglijst van beste vaatwassers is een goed begin voor uw zoektocht naar een nieuwe.

Het grootste aspect dat de levensduur van een vaatwasser in de weg kan staan, zijn menselijke fouten. Sommige mensen zorgen niet goed voor het apparaat, terwijl anderen zich niet realiseren dat ze het apparaat beschadigen wanneer ze het overbelasten of verkeerd gebruiken.

Hier volgen een paar tips die gezinnen en huiseigenaren in gedachten moeten houden, om ervoor te zorgen dat hun nieuwe vaatwasser jarenlang als een droom zal blijven draaien.

1. Hou het schoon

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw vaat schoon is wanneer het uit de vaatwasser komt, is om het al redelijk schoon in de machine te zetten. Je hoeft je bord natuurlijk niet helemaal af te wassen voordat je het in de vaatwasser stopt, maar je krijgt de beste resultaten als je het bord eerst afschraapt of afspoelt, adviseert Apartment Therapy’s TheKitchn. Als er etensresten op een bord achterblijven als het in de vaatwasser gaat, kan het er schoon uitkomen, maar er kunnen stukjes achterblijven op andere glazen en borden.

Naast het schoonhouden van de borden die u in de machine plaatst, is het belangrijk om ook de binnenkant van de vaatwasser schoon te houden. Een vuile vaatwasser kan leiden tot een minder schone vaat. Zoals Small Notebook uitlegt, kan de binnenkant van de vaatwasser vet-, kalk- en wasmiddelresten bevatten. Maakt u zich geen zorgen, u hoeft niet op uw knieën te gaan zitten en de binnenkant van uw machine te schrobben, het schoonmaken van een vaatwasser is vergelijkbaar met het schoonmaken van een oven. U moet de vaatwasser starten op een normale stand als deze leeg is. Na ongeveer drie minuten, voeg een paar kopjes witte azijn toe. Herstart, beëindig de cyclus en je hebt een schone vaatwasser.

Andere onderdelen van de afwasmachine moeten wellicht met de hand worden schoongemaakt, zoals de sifon, de afvoer en de sproeier. De val moet er gemakkelijk uitkomen, zodat u eventuele voedselresten kunt uitspoelen. De afvoer vereist iets meer inspanning en een handdoek die u niet vies mag maken. Het leegmaken van de afvoer kan ervoor zorgen dat het water niet langer in de vaatwasser blijft staan dan nodig is. Net zoals de afvoer verstopt kan raken, kan ook de sproeiarm verstopt raken. Elke opeenhoping op de arm kan de richting of de hoeveelheid water die naar buiten komt veranderen, wat een negatief effect op de vaat kan hebben.

Een belangrijk punt om te onthouden begint bij de installatie: Wanneer de aannemer uw nieuwe vaatwasser installeert, moet u ervoor zorgen dat de uitvoerleiding vrij is van knikken en correct geïnstalleerd is. Anders kan er tijdens cycli afvalwater in de nieuwe eenheid lekken.

2. Controleer uw water

Als u een brandschone machine hebt en u de borden zorgvuldig schoonmaakt voordat u ze schoonmaakt, kan het probleem met uw water liggen. Zoals HowStuffWorks uitlegt, is hard water “de grootste boosdoener van vlekken op serviesgoed en glaswerk”. Hoewel hard water misschien gevaarlijk klinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de gevolgen van het drinken ervan. Het enige wat hard water betekent is dat het rijker is aan mineralen zoals calcium en kalk, wat zich kan vertalen in meer vlekken en vlekken op uw glazen en borden.

Gelukkig kunt u uw water laten testen. Als het te hard is, kunt u het water misschien zachter laten maken. Als u in een situatie verkeert waarin u het water van de stad krijgt of van een plaats waar u het niet kunt ontharden, kan een product dat het water in de vaatwasser onthardt in plaats van bij de bron, de voorkeur verdienen.

3. Gebruik de vaatwasser op de juiste manier

Als u niet tevreden bent met de resultaten van uw vaatwasser, ligt het probleem misschien niet bij de machine, maar bij de manier waarop u hem gebruikt. Zoals TheKitchn al aangaf, is een overvolle vaatwasser vaak de reden dat de vaat vuil is. Als u probeert er een of twee extra stukken in te proppen, kan dat ertoe leiden dat stukken geblokkeerd raken en dat het water niet goed bij elk gerecht komt. Het is misschien beter om dat ene extra glas te laten staan dan dat de hele lading vuil wordt.

Niet alleen moet u de vaatwasser correct gebruiken, maar u moet ook de juiste hoeveelheden zeep gebruiken. Te veel zeep helpt niet om alles schoner te krijgen, maar kan wel problemen veroorzaken in de machine, met zeepvlekken als gevolg of gewoon verspilling van uw zeep. Hetzelfde geldt voor spoelglansmiddel voor vaatwasmachines.

Heeft u het gevoel dat uw vaat niet zo droog is als u zou verwachten? Nieuwere technologie neigt naar milieuvriendelijk condensatie drogen in tegenstelling tot traditionele verwarmingselementen. Condensatie drogen vergt misschien tijd om eraan te wennen, maar het biedt tal van voordelen: U hoeft zich geen zorgen te maken dat voedsel aanbrandt op het servies en er is geen risico dat kunststoffen smelten in de vaatwasser. U kunt echter overwegen te investeren in een spoelglansmiddel om te helpen bij het drogen.

Door een nieuwe afwasmachine meteen goed te gebruiken en schoon te houden, kunnen gezinnen ervoor zorgen dat ze hem lang zullen hebben.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 21 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts