3 tips voor het reinigen van uw oven


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Het bezit van een oven is een modern gemak dat veel mensen over het hoofd zien. Maar de hoeveelheid gebruik die een oven in de keuken krijgt, rechtvaardigt meestal een goede regelmatige schoonmaakbeurt. Sommige ovens, zoals die van Viking, hebben een zelfreinigende functie om het werk te vergemakkelijken. Dat gezegd zijnde, kan het geen kwaad om een beetje betrokken te raken en uw eigen schrobcapaciteiten te gebruiken om uw toestel te doen glanzen. Hier zijn enkele tips om uw oven even mooi te houden als de dag dat u hem bij Designer Appliances kocht.

1. Gebruik zelfreiniging voor moeilijk te verwijderen vuil

Aangekoekt voedsel kan moeilijk te verwijderen zijn, vooral als u het wekenlang heeft laten liggen. De zelfreinigingsoptie van uw oven kan het apparaat tot een hoge temperatuur verhitten, waardoor het vuil wegsmelt, aldus het tijdschrift Men’s Health. Als u zich zorgen maakt over uw energieverbruik, kunnen de modellen uit de GE ovenselectie helpen. Deze specifieke oven heeft sensoren die de oven slechts zo veel opwarmen als nodig is, en daarna automatisch uitschakelen om energie te besparen.

2. Val het glas aan

Het tijdschrift Good Housekeeping raadt aan een ammoniakhoudend schoonmaakmiddel te gebruiken om vet weg te vegen dat zich op de glazen ruit van uw oven heeft vastgezet. Laat het een paar minuten zitten en veeg het dan weg met een handdoek – je zult een verschil merken in de transparantie!

3. Creëer uw eigen oplossing

U kunt uw eigen reinigingsoplossing maken door warm water, zuiveringszout en zout te mengen tot een pasta. Gebruik deze pasta om vuil te verwijderen dat moeilijk weg te schrapen is met water en een spons.

Het is belangrijk te onthouden dat als u uw fornuis van binnenuit schoonmaakt, u geen chemicaliën moet gebruiken die brandgevaar kunnen veroorzaken als de oven in de toekomst wordt gebruikt. Nadat u klaar bent met het schoonmaken van uw oven, kunt u stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat u in de toekomst niet opnieuw met een grote klus te maken krijgt.

Ten eerste moet u er een punt van maken om uw toestel regelmatig schoon te maken – niet slechts één keer om de zes maanden. Vervolgens moet u ervoor zorgen dat er niet te snel puin ontstaat. Dit betekent dat u aluminiumfolie en deksels op uw fornuis moet gebruiken om spatten te voorkomen. Maak u ten slotte vertrouwd met de functies van uw oven. Uw toestel kan reinigingsfuncties hebben waardoor het na verloop van tijd gemakkelijker te onderhouden is.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 25 september 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts