4 manieren om snel uw koelkast schoon te maken


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

De koelkast is een van die apparaten die in korte tijd beschimmeld en smerig kunnen worden, en dat is geen wonder – het is een van de meest gebruikte apparaten in de keuken. Je hoeft echter niet bang te zijn voor wat je achter dat pak melk of eieren in je koelkast zou kunnen vinden, zolang je het maar schoon houdt. Routine-onderhoud is van cruciaal belang, niet alleen om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat uw apparatuur na verloop van tijd efficiënt werkt. Hier zijn enkele tips om uw koelkast geur- en kiemvrij te houden.

1. Houd schoonmaakbenodigdheden in de buurt
Als je elke keer moet graven naar schoonmaakgereedschap om je koelkast schoon te maken, zul je minder geneigd zijn om hem schoon te maken. TLC raadt aan een emmer, een vod en een fles schoonmaakmiddel in de buurt van uw koelkast te bewaren, zodat u ze alleen maar hoeft te pakken wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Je zult jezelf later dankbaar zijn!

2. Maak de planken schoon
Het duurt niet lang voor de planken vuil worden, daarom moet u er regelmatig aandacht aan besteden. Volgens het tijdschrift Real Simple is het voldoende om de planken te verwijderen en ze even af te spoelen met lauw water. Amana heeft verschillende modellen met glazen leggers, die duurzaam en mooi zijn – laat deze onderdelen van uw koelkast niet verslappen!

3. Afstoffen
Haal de stekker van de koelkast een paar minuten uit het stopcontact om onder het apparaat te komen en het stof weg te vegen. Als je dit al een tijdje niet meer hebt gedaan, wees dan voorbereid op een vieze verrassing! Regelmatig afstoffen – vooral rond de spoelen – kan ervoor zorgen dat uw koelkast langer efficiënt blijft werken.

4. Maak de buitenkant schoon
Niemand wil naar een vuile koelkast kijken – vergeet de buitenkant van uw apparaat niet tijdens het schoonmaken! Als u een koelkast van roestvrij staal hebt, kunt u een mengsel van witte azijn en warm water gebruiken om de voorkant van het apparaat schoon te maken en vuil te verwijderen. Koelkasten van alle andere materialen kunnen worden schoongemaakt met een allesreiniger en een schone handdoek. Een sprankelende koelkast kan u een beter gevoel geven over de inhoud ervan.

Door deze belangrijke tips in acht te nemen, kunt u uw koelkast langer laten meegaan en hoeft u zich geen zorgen te maken over bacteriën.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 30 augustus 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts