4 tips voor wasmachine en droogkast onderhoud


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Als u een groot gezin hebt en elke week een grote hoeveelheid wasgoed moet doen, is de kans groot dat u uw alles-in-één was-droogcombinatie op waarde weet te schatten. Modellen van LG, bijvoorbeeld, hebben negen verschillende wascycli voor het grootste gemak. Elke wasmachine en droger heeft echter onderhoud nodig om in de loop van de tijd intact te blijven. Weet u niet hoe u uw toestel in vorm kunt houden? Hier volgen enkele belangrijke tips waarmee u rekening moet houden, of u nu een alles-in-één toestel hebt of aparte wasmachines en drogers.

1. Leeg het pluizenfilter vóór elke droogbeurt
Zoals House Logic opmerkte, is het van cruciaal belang om de pluizen vóór elke droogbeurt uit het filter te verwijderen. Dit kan de efficiëntie van de droger zelf verbeteren, de droogtijd halveren en de kans op brand verminderen.

2. Was uw pluizenfilter om de drie maanden
Dit is een taak die veel mensen niet doen, maar het schoonmaken van uw pluizenfilter kan onnodige chemicaliën uit het filter verwijderen die misschien vast zijn komen te zitten. Gebruik een beetje afwasmiddel en warm water om al het vuil uit uw sifon te verwijderen voordat u hem weer gebruikt.

3. Verwijder vuil uit het kanaal
De ventilatiepijp die uit uw droger stroomt moet ten minste eenmaal per jaar worden schoongemaakt om de efficiëntie te verbeteren en de levensduur van uw droger te verlengen, volgens Repair Clinic. Verwijder indien nodig de pijp om binnenin al het stof en pluis dat zich heeft opgestapeld te verwijderen.

4. Gebruik de wasmachine op de juiste manier
Zorg ervoor dat u de juiste beladingsinstelling en hoeveelheid wasmiddel gebruikt voor elke ronde wasgoed om ervoor te zorgen dat uw wasmachine niet harder werkt dan nodig is. Dit kan na verloop van tijd ook de waterverspilling verminderen, waardoor uw ecologische voetafdruk kleiner wordt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 26 augustus 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts