5 beste sapcentrifuges onder de $ 100 – beste keuzes, recensies en gids 2021


Winkelen voor sapcentrifuges kan een experiment in modewoorden zijn. “Voeding,” “Oxidatie,” en “Masticating,” zijn slechts enkele van de woorden die je kunt zien als je op de markt bent voor een sapcentrifuge. We weten dat het niet altijd gemakkelijk is om erachter te komen wat belangrijk is en wat alleen maar marketingkwesties zijn, vooral als je online winkelt.

Dus hebben we besloten om het u gemakkelijk te maken. We hebben een lijst samengesteld van de top 5 sapcentrifuges van 2020. Deze recensies moeten je helpen om te zien wat er echt belangrijk is als je een sapcentrifuge koopt. Als dat nog niet genoeg is, hebben we ook een kopersgids gemaakt die is ontworpen om u te leren over de wondere wereld van sapcentrifuges, zodat u zo snel mogelijk van een heerlijk drankje kunt genieten.

Als je de sapcentrifuge wilt vinden die bij je past, ben je aan het juiste adres.

Onze favorieten voor 2021

De 5 beste sapcentrifuges onder $100

1. Breville BJE200XL Juicer – Best Overall

De Breville BJE200XL is een monsterpers, die in staat is om hele vruchten te verwerken zonder het zweet te breken. Het is voorzien van een extra grote voedingskoker die het mogelijk maakt om veel gezond fruit en groenten in één keer te laten vallen, wat u tijd bespaart. Het heeft ook een krachtige 700-watt motor die in staat is om die grote ladingen aan te drijven. Zelfs als je gewoon genoeg sap maakt voor een enkele portie, betekent al die kracht dat je ongelooflijk snel klaar bent in vergelijking met andere sapcentrifuges.

En, in vergelijking met andere sapcentrifuges, heeft het een zeer compact ontwerp, mogelijk gemaakt door de pulp in het apparaat op te slaan totdat u klaar bent. Het is ook gemakkelijk te reinigen, en vaatwasmachinebestendig, wat betekent dat u het niet meteen met de hand hoeft schoon te maken, zoals bij andere apparaten het geval is. Het enige nadeel is dat er een kleine opening is langs de randen van het blad waar de groenen graag doorheen glippen, maar wat creatieve omgang met het voedsel kan dit probleem gemakkelijk oplossen. Over het algemeen kun je een sapcentrifuge met zoveel kracht en capaciteit niet doorgeven als je veel gaat persen.

Voordelen

 • Extra grote toevoerbuis
 • Krachtige motor
 • Compact ontwerp

 

2. Mooka B5100 Mastiekmachine

De Mooka B51000 Masticating Juicer doet zijn werk door efficiënt sap te creëren en het tegelijkertijd koel te houden en uit de buurt van zuurstof, wat de voedingswaarde van je sap kan verlagen.  Omdat het een mastieksapmachine is, heeft het een betere pulp-to-sjuice verhouding, hoewel het goed lijkt te doen in deze categorie, zelfs onder mastieksapmachines.

Het heeft ook twee snelheden, wat betekent dat u het sneller kunt laten draaien voor plantaardige of andere hardere voedingsmiddelen, en vervolgens kunt vertragen wanneer u een hoge kwaliteit sap van iets zachts, zoals bladgroen, nodig heeft. Dit is een zeer rustig model, wat extra handig kan zijn als je ’s morgens niet veel lawaai wilt maken. Wat het eerst voorkomt is dat het soms verstopt raakt met zware plantaardige ladingen, en hoewel het een achteruitversnelling heeft om dit probleem op te lossen, ontbreekt het vaak aan de kracht om dit te doen.

Over het geheel genomen is dit een uitstekende mastieksapmachine, vooral als je gaat werken met zachtere groenten en fruit.

Voordelen

 • Goede pulp-to-juice verhouding
 • Lage warmte
 • Twee snelheden
 • Rustig aan

3. Hamilton Beach 67601A Juicer – Beste waarde

De Hamilton Beach 67601A is onze keuze voor het beste voor het geld. Het is een krachtige sapcentrifuge, die hele vruchten en groenten kan verwerken. Door de extra grote stortkoker kunt u grote hoeveelheden voedsel in één keer inbrengen, wat tijd bespaart. Er wordt ook een extra grote pulpbak meegeleverd, zodat u in één keer een ton sap kunt maken zonder dat u hoeft te stoppen en de bak hoeft te legen. Dit is een geweldige functie als je regelmatig sap gaat maken voor veel mensen tegelijk.

Dit model is ook gemakkelijk te reinigen, en wordt geleverd met vaatwasmachinebestendige onderdelen, hoewel u ze desgewenst met de hand kunt schoonmaken met het meegeleverde reinigingsgereedschap. Ten opzichte van de prijs zijn dit een heleboel geweldige functies die je zou verwachten op duurdere eenheden, maar niet noodzakelijkerwijs op dit prijspunt. Een opvallende tekortkoming is dat dit model “nattere” pulp produceert dan andere modellen, maar u kunt de pulp altijd een tweede keer doorvoeren om de efficiëntie te maximaliseren.

Voordelen

 • Krachtige
 • Brede invoergoot
 • Extra grote pulpbak
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen

Nadelen

 • Slechte pulp-to-juice verhouding

 

4. Hamilton Beach Juicer 67850

De Hamilton Beach 67850 is een product dat zijn prijsvraag alleen maar rechtvaardigt. Wat het heeft gaan voor het over andere sapcentrifuges is dat het komt met twee snelheden, waardoor u eh machine aan te passen aan de taak bij de hand. Het heeft ook een zeer aantrekkelijk frame, wat betekent dat u het op de toonbank kunt laten staan als een displaystuk. Echter, je betaalt veel geld voor deze functies, en dit model komt met een aantal belangrijke nadelen.

De eerste is dat het een zeer slechte pulp-to-juice verhouding heeft. Als u op zoek bent naar een sapcentrifuge die de klus in één keer kan klaren, dan zult u elders moeten zoeken. Verwacht dat u de pulp een tweede keer moet doordrenken om een redelijke hoeveelheid sap uit uw producten te krijgen. Dit apparaat heeft ook een probleem met lekken, die een grote puinhoop kunnen maken en veel van uw tijd kunnen verspillen. Over het geheel genomen is dit geen frustratievrije machine, maar als u hem niet vaak gaat gebruiken en een displayjuicer wilt, kunt u dit model misschien wel bekijken.

Voordelen

 • Twee snelheden
 • Aantrekkelijke

Nadelen

 • Slechte pulp-to-juice verhouding
 • Lekkende

De AICOK Juice Extractor 76MM 1000W is niet het duurste model op de markt, maar zelfs dan heeft het moeite om zijn prijs te rechtvaardigen. Het heeft een uitstekend vermogen en de mogelijkheid om te kiezen tussen lage snelheid en hoge snelheid. Dit betekent dat je de kracht hebt om met groenten om te gaan, maar dat je ook prima met bladgroen kunt werken.

Dit model is echter extreem luidruchtig, zelfs voor een sapcentrifuge, wat suggereert dat het misschien te veel kracht heeft of er veel van verspilt. Het geeft ook vaak een brandende geur af bij het eerste gebruik en wanneer je hardere producten, zoals appels of wortelen, uitpersen. Dat is niet iets wat je wilt dat er gebeurt terwijl je sap maakt en suggereert een serieus ontwerp of fabricagefout. De fabrikant raadt ook aan om het niet langer dan een minuut achter elkaar te gebruiken zonder een pauze in te lassen, wat betekent dat het niet mogelijk is om veel sap in één keer te doen. Al met al is het waarschijnlijk het beste om dit model te vermijden.

Nadelen

 • Lawaaierig
 • Brandende geur
 • Niet ontworpen voor langdurig gebruik

Kopersgids

Dus, je hebt die juicer reviews doorgenomen. En misschien weet je nog steeds niet zeker welk model voor jou geschikt is.

Dat is oké!

Deze kopersgids is ontworpen om u alles te leren over sapcentrifuges. Er zijn vandaag de dag veel verschillende opties op de markt, maar na het lezen hiervan moet je ze met gemak kunnen navigeren.

 

Mastiekiek en Centrifugaal

Het belangrijkste dat je moet weten is dat er twee grote soorten sapcentrifuges op de markt zijn: mastiek en centrifugaal. Ze werken anders en hebben verschillende voor- en nadelen, dus uitzoeken welke het beste voor u zou werken is het eerste wat u moet doen bij het winkelen voor een sapcentrifuge.

Centrifugaal

Centrifugale sapcentrifuges zijn de meest voorkomende van de twee soorten. Ze doen denken aan voedselverwerkers of blenders, dus als je die al eerder hebt gebruikt, dan weet je in principe al wat je gaat doen. Je laat producten vallen in een buis in de top van de sapcentrifuge, de “voergoot” genoemd. De voergoot is over het algemeen een paar centimeter lang en wordt soms geleverd met een deksel of een bijgeleverd gereedschap om het voedsel op het blad te duwen. De beste modellen hebben brede goten, waardoor u hele vruchten en groenten in de machine kunt laten vallen.

Centrifugale sapcentrifuges vertrouwen op een snel draaiend mes om de producten te snijden en het sap te extraheren. Het draaiende mes snijdt de producten op, die vervolgens naar de randen van het vat worden geduwd, waar een reeks kleinere gaten in een membraan genaamd de filterkorf kleinere pulpsoorten en het sap doorlaat. De delen van de pulp die te groot zijn om er doorheen te gaan, worden naar boven geduwd en worden omgeleid naar een aparte container die de pulpcontainer wordt genoemd.

De beste centrifugale sapcentrifuges doen er goed aan om het sap uit de pulp te halen alvorens het naar de pulpcontainer te verplaatsen. De lagere modellen doen slecht werk, hoewel je dit enigszins kunt compenseren door de pulp weer door de machine te laten lopen om de pulp te extraheren, wat een onnodige pijn is.

Mastiekiek

Masticerende sapcentrifuges worden soms aangeduid als “langzame sapcentrifuges.” Dit komt omdat hun bewegende delen veel langzamer zijn dan die van een centrifugale sapcentrifuge. Dit betekent dat ze veel minder warmte opbouwen en ook dat ze veel stiller zijn. Terwijl centrifugale sapcentrifuges de producten versnijden, pletten en malen de sapcentrifuges de producten. Dit betekent dat ze over het algemeen beter kunnen omgaan met bladgroene producten en ook met tarwepitten, wat centrifugale sapcentrifuges doorgaans niet kunnen.

Hoewel ze langzamer zijn dan centrifugale sapcentrifuges, hebben ze de neiging om een hoger percentage van het sap eruit te halen in slechts een enkele passage door de machine. Ze zijn ook veel gemakkelijker schoon te maken omdat ze de pulp beter uit de machine kunnen halen. Hoewel ze meestal duurder zijn dan centrifugaalmodellen, doen ze het beter.

Het enige nadeel van dit type sapcentrifuge is dat het erg traag is. Dat is een deel van de reden dat het zo’n goed werk doet, maar het kan het verkeerde type voor je zijn als je probeert om snel veel sap te maken voor veel mensen. Ze hebben ook gemiddeld iets meer kracht nodig om te werken – je moet meestal een voedseldrukker gebruiken om er zeker van te zijn dat de producten goed in de machine komen, iets wat niet noodzakelijkerwijs nodig is bij centrifugaalmodellen. Bovendien heb je de neiging om je producten in kleinere stukken te snijden voordat je ze in de sapcentrifuge doet, omdat de opening veel smaller is dan bij een centrifugaal model.

Er is geen duidelijke winnaar in deze categorieën, en je moet rekening houden met de snelheid, de kosten en de kwaliteit van het sap bij de keuze tussen centrifugale en mastiek sapcentrifuges.

Reinigingsgemak

Iets waar je bij het winkelen voor een sapcentrifuge rekening mee moet houden is hoe gemakkelijk het is om schoon te maken. Je bent immers fruit en groenten aan het pletten of snijden, en dat is geen schoon proces, zelfs niet als je het met de hand met een mes zou doen.

Dus, je moet overwegen hoeveel tijd je wilt besteden aan de schoonmaak.

Centrifugaalmodellen zijn meestal het moeilijkst te reinigen, aangezien hun functie tot op zekere hoogte afhangt van het versturen van stukjes product die rond het interieur van het apparaat vliegen. De meeste van deze modellen worden geleverd met een reinigingsborstel die het werk gemakkelijker maakt, en sommige hebben zelfs borstels in de vorm van hun filters die het mogelijk maken om de hele binnenkant in slechts één streek te reinigen.

Andere modellen hebben onderdelen die veilig in de vaatwasser kunnen worden gezet, wat u veel tijd kan besparen.

Masticerende modellen zijn meestal veel gemakkelijker te reinigen dan centrifugaalmodellen omdat ze geen pulp en sap spatten terwijl ze werken.

Natuurlijk wilt u een model kopen dat zoveel mogelijk sap produceert uit de producten die u koopt. Als het niet efficiënt is, dan krijg je een heleboel doorweekte pulp. De enige manier om dezelfde hoeveelheid sap te krijgen als je zou hebben gekregen met een efficiëntere eenheid is om meer producten te kopen, en dat is niet iets dat iemand wil gebruiken. De aankopen met de beste waarde zijn de aankopen die u op de lange termijn geld besparen, niet de aankopen die ervoor zorgen dat u meer uitgeeft.

Dus, de sapcentrifuge met de beste waarde is degene die het meeste sap uit uw producten zal halen. Veel voorkomende gebreken die van invloed zijn op de efficiëntie zijn een slecht ontwerp en lekkage. Juicers met een slecht ontwerp laten sap achter in de pulp en slagen er niet in om het ooit te extraheren. Anderen halen het sap eruit, maar door een fout van de fabrikant of een fout in het ontwerp, lekken ze voordat ze het in je beker krijgen. Beide scenario’s kosten u tijd en geld.

Masticasticerende modellen zijn over het algemeen efficiënter dan centrifugale modellen, hoewel ze veel langzamer zijn.

Welke sapcentrifuge moet je krijgen?

Er is veel om rekening mee te houden bij het kopen van een sapcentrifuge. Er zijn twee dingen die u sterk moet overwegen bij het doen van de aankoop. Eerst is het hoeveel tijd je hebt. Sommige modellen zijn snel te bedienen, maar langzaam op te ruimen, terwijl andere modellen langzaam werken, maar ongelooflijk snel worden opgeruimd. Als u geen tijd hebt voor een schoonmaakbeurt, overweeg dan een model met vaatwasmachinebestendige onderdelen.

Ten tweede, bedenk hoeveel sap je in één keer moet maken. Centrifugale sapcentrifuges hebben de neiging om een veel hogere snelheid en hogere capaciteit te hebben dan mastiekmodellen. Als je veel sap in één keer moet maken, kun je misschien beter met een van die sapjes meegaan.

Over het geheel genomen, zorg ervoor dat u een model krijgt dat past bij uw behoeften. Het stinkt altijd om te veel te betalen voor functies die je niet nodig hebt of te weinig betaalt en een model te krijgen dat niet doet wat je nodig hebt om te doen.

Eindoordeel

De Breville BJE200XL was onze topjuicer vanwege de krachtige motor en het compacte ontwerp. De Mooka B51000 Masticating Juicer was de runner-up, die veel sap produceert maar ook last heeft van klompen. De Hamilton Beach 67601A heeft een krachtige motor en een extra grote pulpbak voor uitgebreide sapbeurten.  De Hamilton Beach 67850 heeft twee snelheden en ziet er goed uit, maar biedt weinig waarde voor de prijs. De AICOK Juice Extractor 76MM 1000W heeft ernstige ontwerpfouten die het naar de bodem van de lijst halen.

We weten dat het niet gemakkelijk is om online te winkelen en daarom hebben we deze kopersgids gemaakt. Hopelijk hebben deze beoordelingen u geholpen om erachter te komen welk model voor u geschikt is.

Lees hier meer over sappen:

 • Wat is onze all-time favoriete sapmachine? Leer hier!
 • Beoordelingen van mastieksapcentrifuges
 • Welke sapcentrifuge werkt het beste met bladgroen?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts