6 Heerlijke Vakantie Koekjes Recepten om uw Bak kunsten te verbeteren


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wil je je koekjes nog wat oppoetsen voor de feestdagen? Of ben je op zoek naar nieuwe recepten om de dingen wat af te wisselen? We vroegen onze medewerkers om hun favoriete koekjesrecepten voor de feestdagen….en ze stelden niet teleur. Lees verder voor onze samengestelde lijst van de beste koekjesrecepten voor de feestdagen, volgens de medewerkers van Designer Appliances.

America’s Test Kitchen: Vegan Chocolate Chip Cookies

“Chocolate chip cookies zijn een klassieker! Zelfs met Kerstmis, zijn ze nog steeds het meest gevraagde koekje van mijn familie! Sinds ik een paar jaar geleden een veganistisch dieet omarmde, was ik op zoek naar het perfecte chocoladekoekje. Ik vond het zeker in het recept van America’s Test Kitchen. Het is een klassiek kauwkoekje, en de toevoeging van amandelboter geeft het de magische smaak van de beste koekjes. Dit recept evenaart zeker elk recept met boter en eieren!!!” – Eileen, Verkoop

Ingredienten:

  • 2 kopjes 10 ons bloem voor alle doeleinden
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • ½ theelepel zout
  • 1⅓ kopjes verpakte 9⅓ ounces organische lichtbruine suiker
  • ½ kopje kokosolie gesmolten en afgekoeld
  • 6 eetlepels water op kamertemperatuur
  • kop ongezouten romige amandelboter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1¼ kopjes 7½ ounces halfzoete chocoladestukjes of -brokjes

Instructies:

  • Klop in een kom bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar. Klop suiker, gesmolten olie, water, amandelboter en vanille in een grote kom tot een glad mengsel. Roer met een rubberen spatel het bloemmengsel door het oliemengsel tot het net gemengd is; schep de chocoladestukjes erdoor.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat minstens 1 uur of maximaal 4 uur rusten bij kamertemperatuur. (Het deeg kan tot 24 uur in de koelkast worden bewaard; laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten alvorens het in porties te verdelen).
  • Zet het ovenrek op de middelste stand en verwarm de oven op 350 graden. Bekleed 2 bakplaten met perkamentpapier. Verdeel het deeg in 16 porties van elk ongeveer 3 eetlepels en leg de deeghoopjes op de voorbereide bladen, op een afstand van 2 centimeter van elkaar.
  • Bak 1 bakplaat tegelijk, tot ze lichtgoudkleurig zijn en de randen beginnen te stollen maar het midden nog zacht is, 12 tot 14 minuten, draai de bakplaat halverwege om. Laat de koekjes volledig afkoelen op de plaat. Dien maar op. (Koekjes kunnen tot 3 dagen op kamertemperatuur worden bewaard).

PRO TIP – Eileen raadt aan bakmatten met antiaanbaklaag te gebruiken om makkelijk schoon te maken

Zelfgemaakte Italiaanse Knot Koekjes

“De afgelopen 50 jaar maakten mijn moeder en haar zussen elke kerst 100 verschillende koekjes voor de kerstavond. Na de traditionele maaltijd werd er een tafel vol koekjes gedekt, waar wij allemaal van konden genieten (neven, nichten, tantes en ooms met in totaal 52 mensen), terwijl mijn vader espresso’s maakte in de Moka Pot. Mijn favoriet was altijd het Italiaanse Knoop koekje.” – Peter, directeur bedrijfsontwikkeling

Ingrediënten voor de koekjes:

  • 4 grote eieren
  • 2 kopjes suiker
  • 1/2 kop melk
  • 1 1/2 kopjes olie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel zuiveringszout
  • 1 1/2 scheut Sambuca

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 1 stokje boter
  • 1 eetlepel vanille
  • 3/4 van de doos poedersuiker

Instructies:

  • Combineer alle droge ingrediënten in één kom
  • Combineer alle natte ingrediënten in een andere kom
  • voeg langzaam de natte ingrediënten bij de droge
  • Laat per theelepel vallen op een licht ingevette koekjesplaat
  • Bak op 350 graden gedurende 10-12 minuten
  • Zodra de koekjes afgekoeld zijn, ijs erop en voeg wat hagelslag toe.

PRO TIP – Vergeet niet om wat nonpareils mee te nemen – een nietje voor authentieke Italiaanse knoopkoekjes

Maida Heatter’s Brownie Koekjes

“Dit recept is voor brownie koekjes die ik al vele jaren maak, van een favoriete kookboek auteur Maida Heatter.” – Tracy, directeur van Partner Experience

Ingredienten:

  • 2 oz. ongezoete chocolade
  • 4 oz. halfzoete chocolade
  • 4 oz. (1 stok) boter
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. vanille
  • 1 karig kopje (6,5 oz.) suiker
  • 2 grote eieren
  • 1-1/2 kopjes (6 oz.) gezeefde bloem
  • 6 oz. walnoten, in middelgrote stukjes (verlaag dit tot ongeveer 4 als u een minder uitgesproken walnoot aanwezigheid wilt)

Instructies:

  • Verwarm de oven op 375; bekleed enkele koekjesvellen met folie of perkament.
  • Smelt de chocolade en de boter in een steelpan op laag vuur of in de microgolfoven met intervallen van 30 seconden.
  • Voeg het zout en de vanille toe, dan de suiker, de eieren, de bloem en de walnoten, en roer na elke toevoeging. Schep het deeg met theelepels op het perkament of de folie.
  • Maak je handen nat en rol het deeg tot balletjes.
  • Gebruik een vork om de koekjes een beetje plat te maken.
  • Bak 10-12 minuten, of tot de koekjes er droog uitzien.
  • Laat afkoelen op een rooster en maak je klaar om te genieten

PRO TIP – Als fervent bakker zweert Tracy bij stapelbare koelrekjes om al je koekjes bij elkaar te houden terwijl ze afkoelen

Kerstboterkoekjes

“Al mijn kinderen hebben mooie herinneringen aan het samen maken van deze boterkoekjes, en ze mogen ze versieren. Het is gemakkelijk, zelfs voor kleine kinderen om te helpen, en ze zien er zo feestelijk uit!” – Linda, Klantendienst

Ingredienten:

  • 1 kop zeer zachte boter
  • 1/2 kop suiker
  • 1 ei (kamertemperatuur)
  • 3 theelepels vanille
  • 3 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Instructies:

  • Meng de zachte boter, suiker en het ei samen
  • Roer er 3 theelepels vanille door
  • Klop in een kom de bloem en het bakpoeder
  • Meng samen.
  • Druk uit met je koekjespers.
  • Gebruik gekleurde suiker en hagelslag om de koekjes te versieren (voordat je ze bakt)
  • Bak op 400 graden, voor ongeveer 5-10 minuten
  • Laat afkoelen op een rooster

PRO TIP – Je kunt geen boterkoekjes maken zonder een goede koekjespers! Linda raadt aan de Wilton Preferred Cookie Press te gebruiken om moeiteloos mooie vormen te maken. Zij gebruikt ook roestvrij stalen rekjes om de koekjes gelijkmatig te laten afkoelen.

Suiker koekjes

“Het leuke van dit recept is dat je ze voor alle feestdagen kunt gebruiken! U kunt voedselkleurstof toevoegen om het deeg oranje te maken en een pompoensnijder gebruiken voor Halloween. Of rode kleurstof en een hartensnijder voor Valentijnsdag. De kinderen vinden het ook leuk om ze te versieren. Ik maak deze al jaren. Ik begon op jonge leeftijd te bakken om mijn moeder te helpen en zij maakte een aantal verschillende koekjes en deelde die uit aan de buren. Toen ze ouder werd, nam ik het over en ik maak nu een grote verscheidenheid aan koekjes. Dit jaar heeft mijn dochter me zelfs geholpen!” – Jennifer, Controller

Ingrediënten voor de koekjes:

  • 1 kop boter
  • 1 1/2 kopjes poedersuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 1 1/2 theelepel vanille
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 2 1/2 kopjes bloem

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 4 kopjes poedersuiker, gezeefd
  • 2 eetlepels meringue poeder
  • 5 eetlepels water

Instructies:

  • Klop boter, suiker en zout tot ze gecombineerd zijn.
  • Meng het ei en het extract erdoor. Voeg langzaam bloem toe.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en gebruik verschillende koekjesvormpjes,
  • Bak op een met bakpapier beklede bakplaat op 375 gedurende 8-10 minuten.
  • Meng voor het glazuur de suiker en het meringue poeder door elkaar.
  • Voeg langzaam water toe tot de gewenste consistentie – in het begin, om de contouren van de koekjes te krijgen, zal de consistentie wat dikker zijn.
  • Spuit een omtrek rond het koekje.
  • Zodra de omtrek klaar is, kunt u meer water toevoegen voor een dunnere consistentie, zodat het zich gemakkelijk verspreidt binnen de omtrek

PRO TIP – Voor deze zoete traktaties heb je een paar leuke koekjesvormpjes en een spuitzak nodig.

Candy Cane Cookies

“Deze koekjes zijn zo leuk om te maken. Ze vergen een beetje geduld, maar het eindresultaat en de smaak maken het zo de moeite waard!” – Jill, Verkoop

Ingredienten:

  • 1/2 kopjes shortening
  • 1/2 kop boter
  • 1 kop gezeefde suikerbakkerssuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1 1/2 theelepel amandelextract
  • 2 1/2 kopjes bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 kop kristalsuiker
  • 1/2 kopje gemalen pepermunt snoepjes

Instructies:

  • Verwarm de oven op 375 graden.
  • Meng het vet, de suiker, het ei en de smaakstoffen goed door elkaar.
  • Meet vier door te dompelen of door te zeven.
  • Meng bloem en zout; roer door het mengsel van kortgeknipt vet.
  • Verdeel de deegbal in tweeën.
  • Meng de kleurstof in de ene helft.
  • Rol een strook van 4 (gebruik 1 theelepel deeg) van elke kleur. Voor gladde, gelijkmatige stroken rolt u ze heen en weer op een licht met bloem bestoven plank.
  • Leg de stengels naast elkaar, druk lichtjes op elkaar en draai als een touw, buig zachtjes om de vorm van een zuurstok te vormen. Leg op een niet ingevette bakplaat.
  • Bak ongeveer 9 minuten, tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal, terwijl ze nog warm zijn, met een spatel van de bakplaat en bestrooi met een mengsel van kandijsuiker en suiker.

PRO TIP – Om breuk uit de oven te voorkomen, raadt Jill aan te investeren in een metalen spatel

Nu is het tijd om die zoetekauw te bevredigen en aan het werk te gaan! Wat is jouw favoriete koekjesrecept voor de feestdagen? Laat het ons weten in de commentaren!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 december 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts