6 stappen die uw keuken te verbouwen Gemakkelijk


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u van plan bent uw keuken te renoveren, hebt u zich waarschijnlijk al gerealiseerd wat een enorme onderneming het is. Een aanzienlijke hoeveelheid van de besluitvorming moet gaan in het proces, en als uw keuken is vaak het epicentrum van uw huis met vrienden en familie verzamelen op keer gedurende de dag, is het belangrijk om het goed te krijgen.

Terwijl je wilt dat je keuken er esthetisch goed uitziet, moet je ervoor zorgen dat hij veelzijdig is en alles doet wat je wilt dat hij doet. Het heeft geen zin uw keuken te renoveren als u gefrustreerd achterblijft met een gebrek aan bergruimte of bankruimte. Als u de renovatie zelf doet, moet u de vinger aan de pols houden en ervoor zorgen dat alles goed in elkaar zit, en beslissen over afwerking, toestellen en opbergruimte.

Het is zeker geen project dat overhaast moet worden aangepakt. Je moet een paar maanden de tijd nemen om echt te begrijpen wat het is dat je wilt en nodig hebt van een nieuwe keuken, en samen te stellen ideeën voor lay-out, stijl en apparatuur plaatsing.
Met wat planning en nadenken over wat u precies nodig hebt, kunt u de keuken van uw dromen creëren.

#1. KRIJG EEN NOTEBOOK

De eerste stap bij het plannen van uw nieuwe keuken is het aanschaffen van een notitieboekje. Dit notitieboekje wordt de plaats waar u al uw ideeën en notities over uw droomkeuken gaat neerzetten, zodat u er gemakkelijk naar kunt verwijzen als dat nodig is en zal uiteindelijk uw verlanglijstje worden.

Het is een goed idee om dit notitieboekje in uw keuken te bewaren, zodat u alles wat in u opkomt kunt noteren terwijl u daar bent. Maak aantekeningen over problemen die zich voordoen, zoals dingen waar u niet bij kunt, kasten die niet op de juiste manier opengaan of alles wat uw kooktijd bemoeilijkt.

#2. KIJK VOOR IDEEËN EN INSPIRATIE IN TIJDSCHRIFTEN

Gedurende uw keuken planning proces, de tijd nemen om te kijken door middel van tijdschriften voor ideeën en beginnen met het verzamelen van dingen die je liefde. Als je iets ziet dat je bevalt, scheur het dan uit en stop het in je notitieboekje.

Denk na over alle verschillende delen van je keuken die je gaat herinrichten. Zoek toestellen die je graag hebt en nog niet eerder hebt gehad. Kijk naar afwerkingen zoals tegels, bankbladen en kasten.

Alles wat je wilt, scheur het eruit en stop het in je notitieboekje. Zelfs als u uiteindelijk tientallen verschillende ideeën hebt, kunt u die later nog verfijnen. Sommige dingen die je leuk vindt kunnen volledig buiten je budget vallen, maar het is goed om iets te hebben om mee te werken, zodat je de stijl kunt ontwikkelen die je wilt en een beter idee kunt krijgen van hoe je wilt dat je afgewerkte keuken eruit komt te zien. Je kunt later altijd nog een compromis sluiten.

#3. VRAGEN OM JEZELF TE STELLEN

Zodra u uw notitieboekje hebt, kunt u beginnen na te denken over de antwoorden op deze vragen. Schrijf je gedachten op, zodat je er later naar kunt verwijzen.

Hoe vindt u het om in uw keuken te wonen?

Waarschijnlijk een van de belangrijkste stappen bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is te weten hoe u er graag in wilt wonen.

Gebruikt u uw keuken graag alleen om te koken? Of is het meer een plaats voor sociale bijeenkomsten, waar familie kan zitten en hun ontbijt eten of wat werk doen? Schrijf precies op wat er van dag tot dag in uw keuken gebeurt, en vergeet niet aan uw huisdieren te denken en of zij er ook gebruik van maken.

Uw keuken moet uw levensstijl weerspiegelen, met voldoende ruimte om voor te bereiden en te koken en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de behoeften van uw gezin. Weten hoe u in uw keuken wilt leven, is de sleutel tot de beslissing over hoe u de ruimte het best kunt gebruiken.

Wat vindt u goed aan uw huidige keuken?

Denk tijdens het bereiden van maaltijden in uw keuken op verschillende tijdstippen van de dag na over wat u echt leuk vindt aan uw huidige keuken. Vind je het leuk hoeveel opslagruimte je hebt? Vind je het leuk dat je zo makkelijk bij de oven of koelkast kunt?
Een keukenrenovatie hoeft geen complete vernieuwing te zijn, dus als er elementen in uw keuken zijn die u mooi vindt, maak daar dan een notitie van.

Wat zou u willen veranderen aan uw huidige keuken?

Als uw huidige keuken perfect was, dan zou je niet denken over de renovatie ervan. Zodra u uw notitieboekje hebt, kunt u waarschijnlijk al een lijst maken van dingen die u wilt veranderen.

Als u aan het koken bent, kunt u deze lijst blijven aanvullen als er iets opkomt. Heb je een grotere koelkast nodig? Heeft u meer bankruimte nodig?

Er zal niets erger dan het creëren van een nieuwe keuken en het hebben van dezelfde problemen die je nu hebt, dus het maken van een uitgebreide lijst van de dingen die je niet leuk vindt zal gunstig zijn voor het bereiken van de keuken die je wilt.

Wat vindt u goed of slecht aan de keukens van anderen?

Wanneer u vrienden of familie bezoekt, let dan op wat goed werkt in hun keuken. Praten met anderen over hoe ze zich voelen over hun keuken lay-out en functionaliteit kan u voorzien van nieuw inzicht over wat u nodig hebt voor uw droomkeuken.

Welke apparaten heeft u nodig, en hoe wilt u dat ze werken?

Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige keukenapparaten dat u er zeker van wilt zijn dat u hebt wat u nodig hebt om uw tijd in de keuken aangenamer te maken. U zult items willen kiezen die er stijlvol uitzien en toch goed gebruik maken van de ruimte. Denk na over wat voor soort oven u wilt – wilt u een vrijstaande oven of een wandoven met aparte elementen? Heeft u altijd al gedroomd van een vaatwasser, maar nooit de ruimte gehad?

Beslissen welke apparatuur goed zal werken is een groot deel van het ontwerpen van uw keuken ruimte, zodat het praktisch is voor uw behoeften.

4. EEN VERLANGLIJSTJE MAKEN

Na een maand of wat gedachten noteren en foto’s uit tijdschriften scheuren, zul je eindigen met een lange verlanglijst. Ga terug door uw wensenlijst en kijk of er iets is dat je van gedachten veranderd over, en als je kunt uw ideeën te beperken tot een hanteerbare lijst die u kunt werken met om beslissingen te nemen over de verschillende aspecten van uw droomkeuken. Vraag een vriend of familielid om advies als dat nodig is, het is altijd goed om een tweede mening te vragen.

5. VERSTANDIG BUDGETTEREN

Uw ultieme droomkeuken met alle toeters en bellen is meer dan waarschijnlijk zal buiten uw financiële bereik, dus zorg ervoor dat een realistisch budget vast te stellen en dit in gedachten te houden tijdens het planningsproces. Hoewel u misschien houdt van de uitstraling van een bepaald soort tegel, moet u zich afvragen of u uw budget er echt voor kunt uittrekken, of dat er een goedkoper alternatief is dat u een vergelijkbare uitstraling kan geven.
Gaan over het budget is stressvol voor elk huis renovatie, dus wees bereid om compromissen te sluiten om ervoor te zorgen dat u een fantastische functionele keuken die niet kost de aarde te krijgen.

6. EINDELIJK…

De planning fase van uw nieuwe keuken is net zo kritisch als de werkelijke renovatie, dus de tijd nemen om te beslissen over wat het is je echt wilt voordat u zich vastlegt aan plannen of de aankoop van artikelen zal de moeite waard zijn.

U zult waarschijnlijk een dozijn keer van gedachten veranderen, dus dat is waarom het belangrijk is om niet te haasten en de keuken van uw dromen te kunnen ontwerpen.

Kunt u nog andere nuttige tips bedenken voor het plannen van een nieuwe keuken? Deel ze in de commentaren hieronder.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 februari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts