Wat is een aanrecht microgolfoven ? De beste keuze in 2021


Laatst gewijzigd
23 januari 2021

Is een magnetron boven het fornuis anders dan andere magnetrons? Is je keuken er klaar voor? Wij behandelen alles wat u moet weten, zoals afmetingen, functies, prijzen, valkuilen bij de installatie, programma’s en de beste modellen die u vandaag kunt kopen.

De magnetron boven het fornuis is ontworpen om netjes boven uw fornuis te worden weggewerkt. Vaak is er een ingebouwd ventilatiesysteem dat de lucht ververst terwijl u kookt. Het is een keukensuperheld die kostbare ruimte op uw aanrecht bespaart en nare vetten en geurtjes verwijdert.

Een magnetron boven het fornuis kan alles wat een standaard magnetron kan, van het ontdooien van uw beste stukken vlees tot het maken van een snelle midweekmaaltijd. Maar het heeft ook een paar extra krachten die het een geweldige aanvulling maken op elke moderne kookruimte. Als u uw keuken wilt verbouwen met een eigentijdse look, wat meer aanrechtruimte wilt vrijmaken of gewoon een ouder model wilt vervangen, is dit toestel een uitstekende optie voor u.

Laten we beginnen.

Onze 9 beste over het bereik microgolfoven favorieten van 2021

Maten, prijzen & tips om installatiefouten te voorkomen: Hangt u te hoog of te laag boven het fornuis? – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste waarde: Samsung ME17R7021ES
 • 2) Het beste om gemakkelijk schoon te maken: LG LMV2031SS
 • 3) Beste 24-inch: Haier HMV1472BHS
 • 4) Beste budget: GE JVM3160RFSS
 • 5) Het beste voor lage kasten: Whirlpool WML55011HS
 • 6) Beste Bluetooth Sync: GE Profiel PVM9005SJSS
 • 7) Beste sensor koken: Whirlpool WMH32519HZ
 • 8) Beste Kleur: Cafe CVM517P4MW2 (in mat wit)
 • 9) Beste Greepvrije Stijl: Frigidaire Galerij FGBM19WNVF

De meeste mensen kopen niet vaak apparaten. Daarom kan de taal van ingewijden uit de industrie niet helpen bij de besluitvorming. Laten we snel de terminologie definiëren.

Een magnetron boven het fornuis is een ruimtebespaarder die boven uw fornuis hangt en aan de kasten aan de zijkant en aan de bovenkant wordt bevestigd. Er is ventilatie en verlichting op het fornuis. Al met al maakt u met dit type magnetron kostbare ruimte op uw aanrecht vrij en bent u verlost van rook, stank en vet.

Een magnetron boven het fornuis is geen magnetronlade. Het is ook niet ontworpen om bovenop een aanrecht te worden gebruikt. Recentelijk zijn snelovens populair geworden in topkeukens. Hoewel deze innovatieve producten voldoen aan populaire magnetronfuncties, zult u ze niet boven een fornuis kunnen plaatsen.

Hoewel afzuigkappen een geweldige ventilatie-optie zijn, zijn de meeste keukens gewoon niet ruim genoeg om ze te plaatsen.

Populaire microgolftypes

Is dit een goede keuze voor u?

 • U hebt een oplossing nodig voor het koken in de magnetron en voor de ventilatie, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op het aanrecht.
 • Je vervangt een verouderd model.
 • Je hebt een 24-inch of 30-inch fornuis.
 • De bodem van uw kast is minstens 30 centimeter hoog (te laag kan een veiligheidsrisico inhouden).

Over het bereik magnetron: U hebt min. 30 afstand van het kookoppervlak nodig

Waarom zou het niet passen?

 • Je hebt een bereik dat meer dan 30 inch breed is
 • U hebt een professioneel fornuis (hoewel er beperkte opties zijn voor 30-inch professionele fornuizen, raden wij u aan dit alleen te overwegen als u geen andere opties hebt)
 • Uw kasten zijn te laag ten opzichte van de kookplaat (het fornuis zal de bodem van uw magnetron verbranden als het te laag is geïnstalleerd)
 • U bent op zoek naar een inverter magnetron vergelijkbaar met Panasonic NN-SN966S. Er zijn momenteel geen inverter-magnetrons op de markt.

Wat u moet zoeken in een magnetron voor boven het fornuis

Het vinden van de juiste magnetron voor uw keuken kan een lastige zaak zijn. Wij vertellen u alles over de afmetingen, het vermogen, de prijs en de installatie van magnetronapparatuur, zodat u de juiste keuze voor uw huis kunt maken.

Grootte en type

Eerst en vooral moet u de ruimte boven uw fornuis opmeten alvorens te beginnen winkelen. Het is belangrijk te weten dat de meeste modellen ongeveer 30 inch breed zijn. Er zijn kleinere modellen van 24 inch breed, maar die zijn wat moeilijker te vinden.

Wat te meten:
Natuurlijk moet u de breedte van de ruimte opmeten om zeker te zijn van een goede pasvorm. Veel mensen vergeten echter ook de hoogte te meten. Dit is belangrijk omdat oudere magnetrons korter waren dan de nieuwere modellen. Maar waarom is dit een probleem?

 1. Bij een moderne, 16 1/2 boven het fornuis geplaatste magnetron, moet de onderkant van de kast ten minste 30 inches van het kookoppervlak zijn. Dan heb je nog 13 1/2 ruimte over.
 2. Als uw aannemer de kortere weg nam en tegels installeerde aan de onderkant van de oude magnetron, zal de nieuwe magnetron doorlopen tot het betegelde gebied. Dit zal de installatie iets moeilijker maken. Daarom is het belangrijk om professionele hulp te zoeken.

Als u een pro-style fornuis hebt, hebt u 36 vrije ruimte vanaf het kookoppervlak nodig. De magnetron zelf moet ook een hitteschild hebben, zodat de bodem niet smelt.

Magnetron boven een standaard vs. professioneel fornuis

Vermogen in watt

Het kookvermogen van een magnetron wordt gemeten in watt, wat betekent dat hoe meer watt uw magnetron heeft, hoe sneller u uw voedsel kunt bereiden. Een hoger wattage zorgt niet alleen voor snelheid, maar ook voor meer flexibiliteit. Dit betekent dat u ook meer programma- en sensor-kookopties krijgt.

Wanneer u bijvoorbeeld het ontdooiprogramma gebruikt, weet de magnetron hoe lang hij de stroom moet gebruiken voor de gegeven hoeveelheid en soort voedsel. De magnetron past vervolgens het vermogen aan, zodat uw voedsel niet aanbrandt of ongewenst bruin wordt.

Het vermogen van een microgolfoven kan variëren van 500 tot 1.500 watt. U kunt een goede magnetron krijgen tussen de 800-1.000 watt.

Prijs

Hoewel u kunt verwachten dat u meer betaalt voor een magnetron boven het fornuis, kunt u ook verwachten dat u meer waar voor uw geld krijgt. U krijgt betere functies en kookvermogen van hogere kwaliteit dan met uw gemiddelde aanrechtmagnetron.

Afgezien van de ruimtebesparing, is er ook meer plafondverlichting en ingebouwde ventilatie. Dit zijn kwaliteiten waar een magnetron op een aanrecht gewoon niet aan kan tippen.

Installatie

Je bent misschien een doe-het-zelver in hart en nieren, maar dit is een van die momenten waarop je het beter aan de profs kunt overlaten! U moet absoluut kiezen voor een professionele installatie van uw magnetron. Het kan lastig zijn om de magnetron veilig aan de kasten te bevestigen, dus laat het niet aan het toeval over.

Een ander ding om te controleren is het type brandstof dat uw kachel gebruikt. Als u een gasfornuis hebt, hebt u extra ruimte boven de kookplaat nodig om te voorkomen dat uw nieuwe magnetron aanbrandt. Uiteindelijk is het veiliger om uw magnetron door een vakman te laten installeren en wordt het leven een stuk gemakkelijker.

Ontluchting

Alle magnetrons zijn uitgerust met recirculatielucht in het afvoersysteem om vet op te vangen en geuren te verwijderen. Als u echter buiten uw huis wilt ventileren, moet u controleren of uw ontluchting verticaal of horizontaal is. Met deze informatie kunt u met vertrouwen op zoek gaan naar een magnetron die geschikt is voor uw huis.

Over het bereik microgolfventilatie-opties

Filter

Maar al te vaak vergeten we het onderhoud van onze huishoudelijke apparaten. Microgolfovens hebben gaasfilters om vet op te vangen, zodat het zich niet door uw huis kan verspreiden. Wij raden aan deze filters om de drie maanden te reinigen. De meeste filters kunnen onder stromend water worden gereinigd, en sommige kunnen zelfs in de vaatwasmachine voor een gemakkelijke reiniging.

Extra koolstoffilters kunnen ook helpen om vervelende geurtjes te verwijderen. Ze passen discreet vóór de vetfilters en moeten om de zes tot twaalf maanden worden vervangen om de lucht in de keuken vrij te houden van ongewenste geurtjes.

Over het microgolf vetfilter

Aanvullende kenmerken

Nu het leuke gedeelte – toegevoegde functies. Deze functies bieden u het gemak van nieuwe technologie en de betrouwbaarheid die u verwacht van een moderne magnetron. Hier zijn enkele van de functies die wij aanbevelen wanneer u op zoek bent naar een magnetron boven het fornuis.

Sensoren

Sensoren nemen het giswerk weg van het koken en stellen u in staat elk gerecht met vertrouwen te ontdooien of opnieuw te verwarmen.

De sensorkooktechnologie controleert de vochtigheid van uw voedsel en de vochtigheid in de kookruimte om het vermogensniveau en de kooktijd automatisch aan te passen. Dit zorgt ervoor dat uw voedsel niet droog en te gaar wordt.

Microgolven met sensoren geven u meer controle en opties, zodat u een specifieke kooktemperatuur kunt instellen – net als uw wandoven.

Voorgeprogrammeerde toetsen

Voorgeprogrammeerde toetsen stellen u in staat uw voedsel te bereiden met een eenvoudige druk op de knop. Er zijn tal van opties, zoals Express Cook, waarmee u vlees, groenten, eenpansgerechten en nog veel meer kunt bereiden.

Als u wat meer kooktijd nodig hebt, kiest u het programma Extra 30 seconden om uw voedsel een snelle stoot op vol vermogen te geven. Er is ook de zo belangrijke popcornknop om ervoor te zorgen dat je je snacks klaar hebt voor filmavond.

Gemakkelijk te reinigen interieur

Gelukkig hebben de meeste moderne magnetrons een keramische emailafwerking, die supergemakkelijk schoon te maken is. Een andere optie is roestvrij staal met een antimicrobiële coating, dat ook zeer geschikt is om gemakkelijk schoon te maken.

Welke optie u ook kiest, het is eenvoudig om uw schoonmaakroutine voor de magnetron eenvoudig te houden. Meestal hebt u alleen een vochtig sponsje nodig om uw magnetron schoon te maken. U kunt ook een kom water met een citroen in de magnetron doen om aangekoekt vuil los te maken.

Koken Technologieën

Naarmate nieuwe technologieën opkomen, worden magnetrons met een breed scala aan extra kookstanden en technologieën uitgebreid. Sommige zijn zeker het overwegen waard, terwijl andere misschien niet zo nuttig zijn.

Convectiemodus

Je vraagt je misschien af, “heb ik de convectie oven nodig?” Het hangt echt af van uw kookgewoonten en uw ruimte. Convectie boven het fornuis magnetrons werken eigenlijk als een tweede oven. Bovenop de standaardfuncties van de magnetron kan de convectiemodus nog zoveel meer bieden. Hiermee kunt u bakken, braden, krokant maken en garen zoals in een oven. U kunt zelfs een cake bakken in de convectiemodus. Als je klaar bent, schakel je gewoon terug naar de magnetronstand en popcorn!

Heb ik een rooster nodig op mijn magnetron?

De grillfunctie is ideaal voor gezinnen die onderweg zijn en snel willen koken. Hij kan allerlei soorten vlees bereiden, waaronder karbonades, worstjes, steaks, hamburgers, spek en zelfs dunne vis. Als u de combinatiestand gebruikt, werken de grill en de magnetron samen om u sneller resultaten te geven.

Om het meeste uit de grill te halen, gebruikt u het grillaccessoire om uw voedsel dicht bij het verwarmingselement bovenin de magnetron te plaatsen. Ze zijn niet ideaal voor bakfanaten, maar wel perfect als u snel iets wilt klaarmaken, zoals tosti’s met gegrilde kaas of opnieuw opgewarmde pizza.

Boven het fornuis, magnetron/grill

Heb ik de stoomfunctie nodig?

Het korte antwoord is waarschijnlijk van niet. De voordelen van stoomkoken zijn uitstekend voor gezonde eters, maar dit type technologie is op dit moment nog niet super geavanceerd. Hoewel stoomtechnologie de voorverwarmingstijd verkort en u vers smakend voedsel geeft, kunt u misschien beter investeren in een stoomoven.

U zult minder geld uitgeven aan een stoom magnetron dan aan een stoomoven, maar er is werkelijk geen vergelijking met de resultaten die u zult behalen met een stoomoven. Bovendien is stoomkoken alleen beschikbaar op bepaalde magnetronmodellen.

Veel merken zijn echter wel uitgerust met stoomreiniging in hun magnetrons. Dit is anders dan stoomkoken en is een leuke bonus als u uw interieur extra schoon wilt houden.

9 Beste Over the Range-magnetrons

Nu u een beter inzicht hebt in wat u moet zoeken in een model voor de hogere prijsklasse, laten we onze top negen eens onder de loep nemen. Wij hebben onze selecties gemaakt op basis van belangrijke overwegingen zoals ontwerp, veelzijdigheid, prijs en functionaliteit.

1) Beste waarde: Samsung ME17R7021ES

De Samsung ME17R7021ES zit boordevol functies zoals de eco-modus om de stand-by-energie te verminderen, en een houtskool ventilatiesysteem om snel stoom en geuren te elimineren.
Het One Touch Cooking programma is ook geweldig voor het maken van snelle en makkelijke maaltijden.

Dit model is zeer geschikt voor grote gezinnen, met een ruime inhoud van 1,7 kubieke meter. Het vermogen van 1000 watt is meer dan genoeg voor snel en veelzijdig koken, terwijl het ventilatiesysteem van 300 CFM rook, stoom en geurtjes met gemak verwijdert.

Een ander groot pluspunt van de Samsung ME17R7021ES is de instelbare kookplaatverlichting, die op hoog of laag kan worden gezet, afhankelijk van uw behoeften.

De Samsung ME17R7021ES is niet alleen praktisch en efficiënt, hij is ook nog eens slank! Deze magnetron zal uw keuken opfleuren met strakke lijnen, een opvallend LED-display en een aantal verschillende kleuropties om uit te kiezen, waaronder zwart roestvrij staal.

2) Best voor Gemakkelijk Schoonmaken: LG LMV2031SS

Het hoogtepunt van de LG LMV2031SS is zijn grote 2.0 cu. ft. capaciteit. De binnenkant biedt niet alleen veel kookruimte, maar is ook voorzien van een gemakkelijk te reinigen antibacteriële coating.

Een ander kenmerk waardoor deze slanke magnetron boven het fornuis het meest opvalt, is de QuietPower Ventilation 400 CFM afzuigventilator. De ventilator kan worden ingesteld op drie verschillende vermogensniveaus, waaronder laag, hoog en turbo. De ventilator is aan het zicht onttrokken voor een naadloos uiterlijk, maar werkt stil en krachtig om geurtjes en rook tijdens het koken te verwijderen. Dit is een groot pluspunt, want het ventilatiesysteem werkt effectief zonder uw gesprekken te verstoren.

Veel gebruikers zijn vol lof over het bi-level kookrek, waarmee u meer dan één gerecht tegelijk kunt bereiden. Anderen klagen echter dat het beeldscherm en het zicht op het voedsel te hoog zijn voor de gemiddelde persoon.

Deze 1000 Watt krachtpatser wordt geleverd met tien verschillende vermogensstanden en acht sensoropties om u een echt veelzijdige kookervaring te bieden.

3) Beste 24-inch: Haier HMV1472BHS

Jarenlang waren er voor kleine keukens met beperkte breedteruimte zeer beperkte opties voor boven het fornuis. Haier zag dit gat in de markt en leverde het HMV1472BHS voor 24 inch model.

De Haier HMV1472BHS is een uitstekende keuze voor een 24″ fornuis. Dit model heeft 10 verwarmingsniveaus, voorgeprogrammeerde kookopties en een scherp LED-display. Het heeft ook een Auto-On Venting systeem dat de ventilator activeert als het toestel te heet wordt van het kookoppervlak eronder.

Dit slanke en moderne model heeft geen handvat. In plaats daarvan heeft hij elektronische bedieningselementen met glazen toetsen.

Hoewel het prijskaartje van de Haier HMV1472BHS iets hoger is, zoeken veel mensen dit model omdat het een perfecte oplossing is voor 24 ruimtes.

4) Beste budget: GE JVM3160RFSS

De GE JVM3160RFSS biedt een grote waarde tegen een betaalbare prijs. Opvallende kenmerken zijn een optioneel draaiplateau (ideaal voor grotere borden), een antiaanbaklaag aan de binnenkant voor eenvoudig schoonmaken, en handige voorprogrammeeropties. en twee snelheidsinstellingen voor de ventilator, zodat u uw ventilatiebehoeften kunt regelen.

Deze 1000 Watt magnetron is verkrijgbaar in verschillende kleuren die vingerafdrukken voorkomen, zoals roestvrij staal en leisteen. Het heeft zelfs twee verlichtingsopties die kunnen fungeren als een volledige kookplaatverlichting of een nachtlampje.

Veel gebruikers vinden het fijn dat deze magnetron boven het fornuis stil en gebruiksvriendelijk is. De GE JVM3160RFSS heeft zelfs twee ventilatorstanden, zodat u de ventilatie aan uw behoeften kunt aanpassen.

5) Het beste voor lage kasten: Whirlpool WML55011HS

De Whirlpool WML55011HS is het enige model met laag profiel op het fornuis op de markt. Deze magnetron van 1000 watt heeft een inhoud van 1,1 kubieke meter en een ultramoderne look. Om dit model er slank uit te laten zien, heeft Whirlpool de aanraakbediening verborgen en aan de binnenkant van de magnetron geplaatst.

Deze Whirpool wordt ook geleverd met een krachtige 400 CFM ventilator, die hardnekkige geuren, vet en rook uit uw keuken helpt verwijderen.

Een van onze favoriete dingen aan deze magnetron is de tap-to-open deur. Hiermee kunt u de deur openen door er simpelweg met uw vinger, pols of elleboog op te tikken. Dankzij deze grotere flexibiliteit kunt u de deur openen, zelfs wanneer u uw handen vol hebt.

6) Beste Bluetooth Sync: GE Profile PVM9005SJSS

De GE Profile PVM9005SJSS maakt giswerk overbodig bij het koken in de magnetron dankzij de geavanceerde sensortechnologie. Het zal automatisch de tijd en het vermogen aanpassen aan de behoeften van elk specifiek gerecht.

Dit model biedt veel ruimte met 2.1 cu. ft. en een strak, modern ontwerp. Het meest unieke kenmerk is de ChefConnect mogelijkheid. Met deze innovatieve optie kunt u uw magnetron met uw GE-assortiment verbinden via Bluetooth-technologie. Als u bijvoorbeeld ChefConnect gebruikt, zullen de klokken van uw magnetron en GE-fornuis synchroon lopen en zullen de verlichting en de ventilatie automatisch worden ingeschakeld als een brander wordt ingeschakeld.

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers dol op het ontwerp, de afmetingen en de bruikbaarheid van de 1.050 Watt GE Profile.

7) Beste sensor koken: Whirlpool WMH32519HZ

De Whirlpool WMH32519HZ is een 1000 Watt magnetron met een inhoud van 1.9 cu. ft. De innovatieve sensor-kooktechnologie past de kooktijd automatisch aan, afhankelijk van de behoeften van uw gerecht.

Dit Whirlpool-model heeft ook een stoomkookoptie, waarvoor een apart stoomaccessoire nodig is om te kunnen werken. Bij gebruik kunt u moeiteloos groenten en rijst stomen zonder uw fornuis aan te hoeven zetten. Het heeft een ventilatiesysteem met 3 snelheden en 300 CFM om kookgeurtjes te verminderen. Dit model heeft ook een CleanRelease anti-aanbaklaag voor snel en pijnloos schoonmaken!

Over het algemeen, melden de meeste gebruikers een hoge mate van tevredenheid over de Whirlpool WMH32519HZ. Velen zijn echter teleurgesteld dat het stoomaccessoire niet is inbegrepen en apart moet worden aangeschaft.

8) Beste Kleur: Cafe CVM517P4MW2 (in mat wit)

De Cafe CVM517P4MW2 straalt echte glamour en uitmuntendheid uit. Als u op zoek bent naar een magnetron die het normale breekt en flair toevoegt aan uw keukenontwerp, dan is dit Cafe-model wellicht iets voor u. Maar afgezien van het stijlvolle ontwerp is dit model een krachtpatser met zowel standaard- als convectietechnologie. De snelkookstand combineert zelfs het beste van beide technologieën!

Deze magnetron van 1000 watt heeft een ruime inhoud van 1,7 kubieke meter, waardoor hij de perfecte aanwinst is voor uw keuken als u graag gasten ontvangt. Naast het maken van goudbruine hapjes en koekjes met de convectietechnologie, kunt u met deze veelzijdige magnetron ook rijst en groenten stomen met een druk op de knop.

Vanuit het oogpunt van design is deze magnetron uniek en aan te passen aan uw voorkeuren. U kunt de handgreep en knop kiezen in chique kleuren zoals geborsteld brons of zwart. Plus, in mat witte kleur, zal uw magnetron er modern uitzien zonder een cliche roestvrij stalen gezicht.

9) Beste Handvat Vrije Stijl: Frigidaire Gallery FGBM19WNVF

De Frigidaire Gallery FGBM19WNVF is een grote magnetron met een inhoud van 1,9 m3, boordevol krachtige functies. Dit model van 1000 Watt maakt gebruik van sensortechnologie en een ventilatieventilator met 3 snelheden, die op basis van uw behoeften kan worden ingesteld op laag, middelhoog of hoog. De Frigidaire Gallery heeft ook een uitneembaar draaiplateau en eenvoudige one-touch knoppen.

De Frigidaire Gallery FGBM19WNVF heeft een gestroomlijnd, greeploos ontwerp. Het is ook veeg- en vingerafstotend, waardoor het perfect is voor huizen met kleine handjes (of pootjes!) Andere hoogtepunten van dit model zijn een deur met nulspeling, zodat het in de kleinste ruimtes past, en een Effortless Clean-binnenkant. Met de Frigidaire Gallery kunt u zich concentreren op het plezier van het koken in plaats van op de stress van het schoonmaken.

Gebruikers zijn vooral te spreken over de LED-verlichting op dit model, waardoor u uw kookplaat gemakkelijk kunt zien. Het dient ook als een mooi designelement in uw keuken.

Conclusie

Met een magnetron boven het fornuis krijgt u twee krachtige apparaten in één. U krijgt niet alleen een veelzijdige magnetron, maar ook een krachtig ventilatiesysteem. Al met al zijn ze een prima optie voor wie op zoek is naar een ruimtebesparend alternatief voor een magnetron op het aanrecht of een traditionele afzuigkap.

FAQs

Maakt Amazon een magnetron voor boven het fornuis?
AmazonEssentials is een geweldige bron voor goedkope producten. De magnetron van Amazon kost slechts 59 dollar en is voorzien van handige functies zoals Alexa-spraakbediening. Op dit moment maakt Amazon geen magnetrons voor over het fornuis.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 29 november 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts