Toestellen die energie sparen; de weg naar een groene keuken


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

Wanneer mensen een groenere levensstijl volgen, kunnen hun inspanningen een positieve invloed hebben op het milieu. Een van de plaatsen waar mensen kunnen beginnen met milieubewuste veranderingen is in de keuken. De keuken is voor veel gezinnen een van de belangrijkste ruimtes. In termen van groen leven, is het ook een van de belangrijkste gebieden om goed voor te bereiden. Het is immers een plaats waar voedsel wordt verwerkt, waar een grote hoeveelheid energie wordt verbruikt en waar een aanzienlijke hoeveelheid afval wordt geproduceerd. Groene veranderingen in deze ruimte variëren van eenvoudig tot complex, en kunnen alles omvatten van het voedsel dat wordt bereid tot de soorten werkbladen die worden gebruikt.

Groene keukentips

  1. Controleer de afdichting van de koelkast

Niet alle koelkasten sluiten goed genoeg af om koude lucht binnen te houden. Wanneer dit gebeurt, verbruikt de koelkast meer energie. De beste manier om te bepalen of een koelkast goed is afgesloten, is een eenvoudige test uit te voeren met een stukje papier of een dollarbiljet. Plaats het papier zo dat het gedeeltelijk in de koelkast ligt en er gedeeltelijk uitsteekt wanneer de deur gesloten is. Het papier moet er moeilijk uit te trekken zijn als de deur dicht is. Als het papier er gemakkelijk uitglijdt, is de verzegeling los en moet deze worden vervangen.

  1. Kookgerei met antiaanbaklaag vervangen

Omdat ze zo gemakkelijk schoon te maken zijn, is anti-aanbak kookgerei een populaire optie geworden in vele keukens. Helaas is het oppervlak van dit soort kookgerei vaak aan slijtage onderhevig. Als gevolg daarvan moeten zij vaker worden vervangen dan andere soorten kookgerei en veroorzaken zij meer afval. Vervang braadpannen met antiaanbaklaag door braadpannen van gietijzer of roestvrij staal. Kookgerei met een koperen bodem is ook een slimme keuze. Ze gaan niet alleen langer mee, maar warmen ook snel op en zijn energie-efficiënter.

  1. Stop met het gebruik van papieren handdoeken

Na gebruik worden papieren handdoeken gewoonlijk weggegooid in vuilnisbakken, die vervolgens naar stortplaatsen worden vervoerd. Om de productie van overtollig afval te verminderen, moet u helemaal geen papieren handdoeken kopen. Gebruik in plaats van papieren handdoeken microvezeldoeken of andere herbruikbare schoonmaakdoekjes. Voor verschillende taken in de keuken, zoals het drogen van de vaat en het opvegen van gemorste vloeistoffen, moeten aparte doeken worden gebruikt.

  1. Voedsel kopen in de buurt

Lokaal geteeld voedsel is altijd een milieuvriendelijke optie in vergelijking met voedsel uit andere steden of landen. Hoe langer de afstand die voedsel aflegt, hoe meer natuurlijke hulpbronnen worden verbruikt, zoals gas. Ook het vervoer van voedsel van de ene plaats naar de andere draagt aanzienlijk bij tot de vervuiling. Het kopen van seizoensgebonden voedsel helpt ook om het verbruik van hulpbronnen te verminderen, aangezien buiten het seizoen voedsel meestal wordt geteeld en vervoerd uit andere landen. Lokaal kopen is goed voor de plaatselijke economie en het milieu.

  1. Hou de koelkast goed gevuld

Koelkasten en vriezers mogen nooit leeg of slechts licht gevuld zijn. Daardoor moeten ze harder werken dan wanneer ze helemaal vol zouden zitten. Als gevolg daarvan verbruiken ze meer energie. Als het mogelijk is, zorg dan dat beide goed gevuld zijn. Indien het voedsel niet voorhanden is, kunnen lege recipiënten op de rekken worden geplaatst als plaatshouders.

Groene keukens: Getting Techie

Bij het creëren van een groene keuken is het belangrijk om de technologie die mensen helpt milieuvriendelijker te leven niet over het hoofd te zien. Deze technologie is beschikbaar in veel van de grote en kleine apparaten die in moderne keukens worden gebruikt. Sommige van deze technologieën zijn nieuw, andere bestaan al jaren. Veel van de koelkasten, ovens en vaatwassers zijn uitgerust met voorzieningen die ze milieuvriendelijker maken dan oudere versies. Veel nieuwe ovens, bijvoorbeeld, hoeven niet meer voorverwarmd te worden. Energy Star-apparaten zijn apparaten die ontworpen zijn om tot 50% minder energie te verbruiken dan oudere modellen. Energy Star-apparaten zijn herkenbaar aan het Energy Star-label. Kooktoestellen kunnen ook helpen om de keuken groener te maken. Moderne snelkookpannen, bijvoorbeeld, koken sneller dan de oven. Hierdoor kan de gebruiker minder energie verbruiken. Ze helpen ook meer van de voedingsstoffen van het voedsel vast te houden.

Composteren voor uw keuken

Keukencompostering stelt mensen in staat voedselresten te recycleren die ze anders zouden weggooien. Schillen en resten van groenten en fruit, brood en korsten, eierschalen en papierproducten zoals papieren handdoeken of servetten worden verzameld en afgebroken tot een bodem die kan worden gebruikt om planten of tuinen te verrijken. Wanneer de ruimte beperkt is, zoals in een keuken, kan een bak onder een gootsteen worden geplaatst voor vermicompostering. Hierbij worden rode regenwormen toegevoegd aan de etensresten en ander afval dat wordt gecomposteerd. De wormen verteren het afval en maken er een voedzame, verrijkte meststof van.

Zelfgemaakte Biologische/Groene Schoonmaakmiddelen

Schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke ingrediënten die gevaarlijk zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu. Wat het milieu betreft, kunnen de chemicaliën van de stofzuiger in de watervoorraad terechtkomen of kunnen de dampen bijdragen tot de luchtverontreiniging. Om dit te vermijden kunnen mensen hun eigen schoonmaakmiddelen maken met natuurlijke of zelfs biologische ingrediënten. Citroenen, azijn en zuiveringszout zijn drie van de meest gebruikte producten om keukenreinigers te maken. Het zuur van citroenen is effectief in het bestrijden van bacteriën in de keuken. Baking soda is een natuurlijk schuurmiddel, reiniger en ontgeurder. Azijn als ingrediënt in groene schoonmaakmiddelen dient om schimmel te verwijderen, bacteriën en ziektekiemen te doden, en ook om te ontgeuren. Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen voor de keuken zijn onder andere schoonmaakmiddelen voor aanrechtbladen, de oven, en ook allesreinigers.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 september 2012. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts