Bespaar geld en energie te besparen rond uw huis


Laatst gewijzigd
September 19, 2018

Gezinnen weten dat als het gaat om besparen op elektriciteitsrekeningen en groen zijn, een van de grootste manieren om een impact te hebben de aanschaf van energie-efficiënte apparaten is. Of het nu gaat om een wasmachine en droger met energiemonitor of een koelkast met Energy Star-kwalificatie, wanneer apparaten slimmer werken, verbruikt uw huis minder energie zonder aan functionaliteit in te boeten.

Maar de aanschaf van een betere vaatwasser en een magnetron met een lager wattage zijn niet de enige manieren waarop gezinnen hun elektriciteitsrekeningen kunnen verlagen en energie kunnen besparen. Er zijn tal van gedragsveranderingen en alledaagse veranderingen die mensen in hun huis kunnen aanbrengen. Hier zijn een paar van de gemakkelijkste dingen die huiseigenaren kunnen doen om groener te zijn en een beetje geld te besparen terwijl ze bezig zijn.

Herbekijk uw verwarmings- en koelsystemen Afgezien van het gebruik van apparaten, is uw grootste energie-uitgave waarschijnlijk uw verwarmings- en koelsysteem. Hoewel deze noodzakelijk zijn om het thuis comfortabel en leefbaar te houden, heeft het U.S. Environmental Protection Agency huiseigenaren eraan herinnerd dat het feit dat je warmte hebt, niet betekent dat je die ook effectief gebruikt.

Zoals de EPA verklaarde, verliest een doorsnee huis in de V.S. ongeveer 20% van zijn warme en koele lucht in de leidingen door lekken. Uw gezin betaalt 20 procent van de verwarmingsrekening om warme lucht naar buiten te pompen. Het probleem is dat de basisfysica tegenwerkt dat gezinnen hun huizen kunnen koelen of verwarmen. Hete lucht wordt op natuurlijke wijze naar koele lucht getrokken. In de winter betekent dit dat de warmte in uw huis via kieren, lekken of ramen naar de koude buitenlucht gaat. In de zomer betekent dit dat warme lucht van buiten naar binnen probeert te komen en uw koele huis probeert binnen te dringen. In beide situaties moeten de temperatuurgeregelde systemen harder werken (en meer energie verbruiken) om het huis op de vooraf ingestelde temperatuur te krijgen.

De EPA wees op nieuwe verwarmings- en koelsystemen als de beste manier om dit probleem aan te pakken, en zei dat een onjuiste installatie van verwarmings- of koelsystemen de efficiëntie met 30% kan verminderen. Een andere oplossing is de lekken aan te pakken in plaats van de systemen. U kunt deskundigen laten komen om te kijken waar de lucht het snelst kan ontsnappen. U kunt leidingen repareren en isolatie en dubbele beglazing aanbrengen.

Verander de manier waarop u water gebruikt Mensen stellen de manier waarop ze water gebruiken misschien niet gelijk aan energiegebruik, maar de waarheid is dat warm water een grote impact kan hebben op uw energiefacturen. Korter douchen en de hoeveelheid warm water in de keuken beperken zijn slimme oplossingen, maar zoals het tijdschrift Popular Mechanics aanbeveelt, is de eenvoudigste manier misschien wel om gewoon de warmwaterboiler lager te zetten. Door de maximumtemperatuur van het warme water te verlagen van 140 graden Fahrenheit naar 120, kunt u elke maand 6 tot 10 procent besparen en u zult het waarschijnlijk niet eens merken – het water hoeft niet zo heet te zijn. Meer drastische veranderingen voor het gebruik van warm water zijn het gebruik van zonnewarmte en tankloze boilers.

Als u energie wilt besparen, is het slim om ook water te besparen. Design website Inhabitat adviseerde gezinnen om te overwegen gootstenen te gebruiken die met een voetpedaal worden bediend om de hoeveelheid water die ze gebruiken te verminderen. Met voetpedalen is de kans aanzienlijk kleiner dat mensen het water laten lopen, omdat het pedaal ingedrukt moet worden gehouden. Als het om energie- en waterbesparing gaat, zijn de beste oplossingen soms diegene die je dwingen de dingen anders te doen.

Laat niet alles de hele tijd aangesloten Het Amerikaanse ministerie van Energie heeft veel advies voor gezinnen die hun totale energie-inname willen verminderen. Een van de belangrijkste adviezen van het DOE is dat gezinnen al hun elektronica moeten aansluiten op een stekkerdoos die gemakkelijk kan worden uitgeschakeld wanneer hij niet wordt gebruikt.

Het oude advies was om de stekker uit het stopcontact te halen als de elektronica niet wordt gebruikt, want als de stekker in het stopcontact zit, onttrekken ze nog steeds “fantoomspanning” aan het elektriciteitsnet. Maar nu, met het aantal elektronica dat een moderne Amerikaan heeft, zou het onhandig zijn alles uit het stopcontact te halen wanneer het niet in gebruik is. Een stekkerdoos geeft hetzelfde resultaat als alles uit het stopcontact halen, maar dan zonder het ongemak.

Verlicht uw huis beter Zoals het in het Midwesten en het Zuiden gevestigde energiebedrijf Duke Energy zijn klanten en huiseigenaars adviseerde, kan er veel energie worden bespaard op de manier waarop mensen hun huizen verlichten. Door compacte fluorescentielampen te gebruiken in plaats van standaardlampen kunt u uw rekeningen en uw energieverbruik aanzienlijk verlagen. Deze gloeilampen geven geen warmte af zoals gloei- en halogeenlampen, dus verbruiken ze minder energie.

Een andere handige verlichtingstip is het installeren van timers of sensoren. Wanneer u ’s morgens vermoeid, druk en half slapend het huis verlaat, vergeet u misschien elk licht uit te doen. Die lichten blijven de hele dag branden, kosten geld en verspillen elektriciteit. Een timer of sensor kan dit probleem en nog veel meer helpen voorkomen.

Energie besparen en uw energiefactuur verlagen komt allemaal neer op een inspanning van het hele gezin. Praat over de impact die het kan hebben op het milieu en uw gezinsbudget. Stimuleer het door er een spel van te maken waarbij je het succes van je gezin in kaart kunt brengen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts