Beste Electric Cooktops 2020 – Onze Top 6 Picks [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Elektrische kookplaten zijn al tientallen jaren op de markt, en ze zijn een standaard geworden in huizen over de hele wereld. Hoewel hun tegenhangers met gasvlam soms worden beschouwd als de luxueuzere of duurdere variant, investeren steeds meer topmerken veel tijd en geld in de ontwikkeling van elektrische kookplaten van topklasse. Waarom? Er zijn veel consumenten die de voorkeur geven aan de eenvoud en betrouwbaarheid van elektrische smoothtop kookplaten, om nog maar te zwijgen van hun gestroomlijnde en minimalistische visuele aantrekkingskracht.

Elektrische kookplaten werken door elektriciteit te gebruiken om elementen onder het kookoppervlak te verhitten. Wanneer deze elementen opwarmen, verwarmen zij het kookoppervlak, dat op zijn beurt uw potten en pannen verwarmt.

Bij het kiezen van de juiste elektrische kookplaat is het belangrijk om te kiezen tussen betrouwbare merken die een bewezen geschiedenis hebben in het maken van kwaliteitskeukenapparatuur. Elk product op onze lijst van de beste elektrische kookplaten voor 2020 is afkomstig van een gevestigd en bewezen merk dat bekend staat om het maken van betrouwbare, functierijke keukenapparatuur en kookplaten.

Uiteindelijk kunt u met geen van deze selecties de fout in gaan. Maar het is belangrijk om te begrijpen wat elk van deze toestellen te bieden heeft om de kookervaring en functies te bieden die het meest van belang zijn voor uw individuele behoeften, voorkeuren en inrichtingsstijl.

U zult een aantal basisprincipes in gedachten moeten houden bij het kiezen van een kookplaat die geschikt is voor u. In dit artikel gaan we daar ook op in.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar exclusieve besparingen op Elektrische Smoothtop Cooktops.

in een oogopslag – Onze 6 beste elektrische kookplaten

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor elektrische kookplaten – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) GE JP5030SJSS 30-inch elektrische kookplaat
  • 2) Samsung NZ36K7570RG 36-inch elektrische kookplaat
  • 3) LG LCE3610SB 30-inch elektrische kookplaat
  • 4) GE Profile PP9030SJSS 30-inch elektrische kookplaat
  • 5) Bosch Benchmark NETP668SUC 36-inch elektrische kookplaat
  • 6) Miele KM5621 24-inch elektrische kookplaat

Wat je moet zoeken in een elektrische kookplaat

Hier zijn de vier basisprincipes die u moet overwegen wanneer u een kookplaat voor uw huis kiest.

Kookvermogen & Bereik

U zult uw kookplaat gebruiken om te koken, dus eerst en vooral wilt u er zeker van zijn dat de kookplaat voldoende kookvermogen heeft om uw taken aan te kunnen. Denk je dat dat alleen maar krachtige hitte betekent die uit elk verwarmingselement knalt? U zult ook de veelzijdigheid van ultralage suddertemperaturen willen voor delicate kooktaken zoals het smelten van chocolade en boter, het pocheren van eieren en het sudderen van sauzen.

U wilt ook een scala aan elementen wat betreft grootte, vermogen en plaatsing. De beste elektrische kookplaten zijn zo geplaatst dat u een braadpan over twee elementen kunt plaatsen voor een gelijkmatig oppervlak voor pannenkoeken, gebakken eieren, dichtgeschroeid vlees of het bereiden van andere gerechten op basis van een braadpan.

Betrouwbaarheid

Uw elektrische kookplaat moet gebouwd zijn om lang mee te gaan. De beste merken ontwerpen producten die niet alleen op korte termijn werken, maar ook nog jaren na uw aankoop maximaal blijven presteren. Kijk naar hoge betrouwbaarheidsbeoordelingen en positieve recensies van klanten die de producten van dat merk al jarenlang gebruiken.

Uw elektrische kookplaat krijgt het zwaar te verduren met zware potten en pannen die over het oppervlak glijden, gemorste pannen en vlekken, en alles daartussenin. Kwaliteitsmaterialen zijn een must, dus zorg ervoor dat het merk dat u kiest kwaliteitsglas en -keramiek gebruikt om hun kookplaatoppervlakken te maken.

Kenmerken

Naast kookvermogen en betrouwbaarheid, kan het geen kwaad om te genieten van een aantal premium functies in uw kookplaat ervaring. Sommige worden zelfs als standaard beschouwd. Warmte-indicatoren, bediening en andere basiselementen moeten vanzelfsprekend zijn. Bovendien kunt u genieten van automatisch uitschakelende functies, verlichte kookplaatoppervlakken, overbruggingselementen voor grotere pannen en nog veel meer. Functies maken of breken een elektrische kookplaat niet altijd, maar ze kunnen wel het verschil maken tussen een fijne kookervaring en een uitstekende.

Ontwerp

Tot slot is het belangrijk om te kijken hoe alle elementen van uw kookplaat samenkomen. Zijn de elementen, knoppen, regelaars en indicatoren op logische plaatsen geplaatst? Zijn de bedieningselementen intuïtief en de indicatoren gemakkelijk te lezen en te begrijpen? Ziet de kookplaat er goed uit in uw keuken? Verwaarloos het stijlelement niet – uw elektrische kookplaat neemt een groot deel van uw ruimte in op uw aanrecht en in uw keuken, dus het is de moeite waard er een te kiezen die er goed uitziet in de ruimte. U moet ook rekening houden met de afwerking van uw apparatuur, plus de kleur en textuur van uw werkbladen en hoe ze zullen interageren met het oppervlak van uw kookplaat. Sommige elektrische kookplaten zijn meer minimalistisch, terwijl andere juist zijn ontworpen om op te vallen. Zorg ervoor dat u het ontwerp kiest dat het beste bij u past.

Laten we nu duiken in onze lijst van de zes beste elektrische kookplaten in 2020.

1) GE JP5030SJSS 30-inch elektrische kookplaat

De nummer één op onze lijst is deze visueel opvallende en onberispelijk ontworpen GE kookplaat, bekend als de JP5030SJSS (pakkende naam, we weten het). Dit meesterwerk van GE, met een breedte van 30 inch en een radiant-elektrisch smoothtop ontwerp, krijgt voortdurend hoge waarderingen van zowel industrie-experts als daadwerkelijke consumenten.

Dit model heeft vier elementen, met één krachtig element voor een snelle kookkracht. De aanraakbediening reageert snel en is duidelijk in het gebruik, en warmte-indicatoren laten u weten of de kookplaat heet is en waar. Een ander uitstekend ontwerpkenmerk is de roestvrijstalen afwerking langs de boven- en onderkant van de kookplaat, die zorgt voor een uniforme uitstraling en een vleugje gestroomlijndheid.

U zult ook genieten van het feit dat de twee elementen aan de linkerkant kunnen worden aangesloten met één enkele bediening voor het opwarmen van bakplaten en grotere pannen van verschillende vormen en afmetingen.

Met een hoge betrouwbaarheid en tevredenheid van de eigenaar, kunt u niet verkeerd gaan met de GE JP5030SJSS.

2) Samsung NZ36K7570RG 36-inch elektrische kookplaat

Samsung staat in onze lijst bekend om zijn high-end elektronica, opvallend design en indrukwekkend moderne functies. Het eerste wat u zal opvallen zijn de contrastrijke digitale aflezingen en bedieningselementen. Deze digitale bedieningselementen kunnen worden aangevuld met bijgeleverde magnetische knoppen, die sommige gebruikers verkiezen als een meer tactiel en responsief alternatief voor aanraakbediening.

Deze kookplaat heeft 5 elementen, waaronder 2 high-power elementen voor snel koken en dichtschroeien, en het beschikbare verwarmingsvermogen is indrukwekkend veelzijdig. U kunt zelfs twee elementen samenvoegen om grotere pannen efficiënt en effectief te verwarmen.

Omdat dit een Samsung-apparaat is, kunt u er zeker van zijn dat het WiFi heeft voor bediening en aanpassingen via uw smartphone. En met een uitstekende betrouwbaarheid en een zeer grote tevredenheid van de eigenaar, zult u deze nieuwe elektrische kookplaat van Samsung zeker waarderen.

3) LG LCE3610SB 30-inch elektrische kookplaat

Deze LG kookplaat heeft een visueel opvallend ontwerp en krachtige kookcapaciteiten, waardoor het de derde plek verdient op onze lijst van de beste elektrische kookplaten. Deze kookplaat, die gebruik maakt van stralingswarmte en een profiel van 30 of 36 inch heeft, beschikt over vier elementen (twee high-power elementen) en tiptoetsen die indrukwekkend snel en gemakkelijk te bedienen zijn. Deze kookplaat onderscheidt zich ook door het feit dat hij een element bevat dat speciaal is ontworpen voor het opwarmen van voedsel, dat in staat is tot ongelooflijk lage temperaturen om verbranding of oververhitting te voorkomen.

LG staat bekend om het maken van betrouwbare apparaten, en de LCE3610SB is daarop geen uitzondering. Klanten geven het een hoge score voor betrouwbaar gebruik en algehele tevredenheid, en de mogelijkheden bij zowel hoge als lage warmte maken het een uitstekende allround kookplaat voor een breed scala aan kookbehoeften. Bovendien heeft hij een relatief redelijk prijskaartje in vergelijking met sommige van de duurdere modellen op deze lijst.

4) GE Profile PP9030SJSS 30-inch elektrische kookplaat

GE’s tweede kookplaat op onze lijst, de Profile serie, onderscheidt zich van zijn voorganger op een paar belangrijke punten. Allereerst heeft hij vijf verwarmingselementen in totaal met de mogelijkheid om de twee verwarmingselementen aan de linkerkant te overbruggen voor het koken op bakpannen, braadpannen of groter kookgerei. Hij beschikt ook over twee krachtige elementen en indrukwekkende aanraakbediening voor totale controle over de verwarmingservaring. U zult de roestvrijstalen afwerking herkennen, want die is vergelijkbaar met die van zijn tegenhanger, de JP5030SJSS.

Andere functies zijn een element met een warmhoudstand dat voedsel op een stabiele warme temperatuur houdt zonder dat het aanbrandt, uitdroogt of oververhit raakt – perfect om voedsel opnieuw op te warmen of om een gerecht warm en serveerklaar te houden terwijl u andere recepten afwerkt.

Het GE-profiel is betrouwbaar, in staat om een breed scala aan warmteniveaus en kooktaken aan te kunnen, en is visueel stijlvol dankzij het gitzwarte kookplaatoppervlak en de roestvrijstalen afwerking. Het zou een uitstekende aanvulling zijn op zowat elke thuiskookinstallatie.

5) Bosch Benchmark NETP668SUC 36-inch elektrische kookplaat

Bosch mag dan niet de onmiddellijke naamsbekendheid hebben van merken als GE of Samsung, maar onder keukenapparatuurpuristen wordt het merk beschouwd als een krachtpatser. Bosch ontwerpt al decennia lang hoogwaardige keukenapparatuur, en deze elektrische kookplaat is het toppunt van hun prestaties op het gebied van kookplaatdesign. Met in totaal vijf branders van verschillende afmetingen en variaties, waaronder twee die kunnen worden overbrugd voor het bereiden van grote gerechten, is de unieke stijl van Bosch voorzien van een licht roestvrijstalen afwerking en rode controlelampjes. De aanraakbediening reageert snel en betrouwbaar, en is dankzij de contrastrijke LED’s eenvoudig en gemakkelijk af te lezen, zodat u uw kookplaat in een handomdraai kunt bedienen en instellen.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van deze Bosch kookplaat is de countdown timer functie, waarmee u een specifieke timer kunt instellen voor individuele verwarmingselementen. Dit betekent dat na het verstrijken van de ingestelde tijd het verwarmingselement automatisch wordt uitgeschakeld. Dit is niet alleen goed voor de veiligheid, maar kan er ook voor zorgen dat voedsel niet te gaar of aangebrand wordt.

AutoChef is nog zo’n fantastische functie van Bosch, die u in combinatie met een gespecialiseerde pan de kracht en het aanpassingsvermogen van geprogrammeerde kookinstellingen kan geven. Dit maakt uw kookervaring meer gestroomlijnd, flexibel en aanpasbaar aan uw unieke behoeften en kookstijl. En omdat het een Bosch toestel is, kunt u rekenen op uitzonderlijke betrouwbaarheid en een kwaliteitsvol design.

6) Miele KM5621 24-inch elektrische kookplaat

Miele, een van de directe concurrenten van Bosch, mocht niet ontbreken op deze lijst van de beste elektrische kookplaten. Voor onze zesde en laatste keuze, hebben we gekozen voor iets unieks. Het vierkante ontwerp met 4 elementen van deze Miele-kookplaat maakt hem uniek ten opzichte van de andere selecties op onze lijst – maar laat dat u niet misleiden. Dit minimalistische ontwerp verbergt krachtige verwarmingscapaciteiten, robuuste warmte-indicatoren voor elke verwarmingszone, en automatische uitschakeling in geval van gevaarlijk hoge warmte. Als u op zoek bent naar een kleiner profiel voor uw kookplaat (met een breedte van ongeveer 25 inch is dit de kleinste op onze lijst), dan kan Miele u met de KM5621 van dienst zijn zonder in te boeten aan kookvermogen.

Eindoordeel

Er zijn momenteel nog tientallen andere elektrische kookplaten op de markt, en vele daarvan bieden ook krachtige functies en een indrukwekkende betrouwbaarheid. Maar bij Designer Appliances raden wij deze zes opties aan als startpunt voor uw zoektocht naar de beste elektrische kookplaten die 2020 te bieden heeft.

FAQs

Zijn elektrische kookplaten slechter dan gas of inductie?
Hoewel elektrische kookplaten soms de reputatie hebben de “goedkope” of “low-end” optie te zijn, is dat gewoon niet het geval. Veel gebruikers kiezen voor elektrische kookplaten vanwege het gemak en de mogelijkheden die ze bieden, en veel topmerken produceren elektrische kookplaten van wereldklasse.

Wat is de beste manier om mijn elektrische kookplaat schoon te maken?
U kunt keramische schoonmaakmiddelen kopen die speciaal zijn ontworpen voor elektrische kookplaten, en wij raden deze aan om ingebakken vlekken te verwijderen zonder het oppervlak van de kookplaat te beschadigen.

Wat zijn de meest voorkomende maten voor elektrische kookplaten?
Elektrische kookplaten zijn meestal verkrijgbaar in de maten 30″ en 36″, maar u kunt ook varianten vinden voor 24″ of 45″, plus meer aangepaste maten die u kunt vinden in specifieke modellen van bepaalde bedrijven.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts