Beste bovenlader wasmachine 2021, als [REVIEW]


Laatst gewijzigd
26 december 2020

Bij het kopen van een nieuwe toplader wasmachine staan de meeste mensen voor het dilemma of ze voor een agitator wasmachine moeten gaan of voor een hoogrendement (HE), impeller model. In dit artikel zullen we de 6 beste agitator top load wasmachines rangschikken en ook de verschillen tussen de twee wastechnologieën behandelen.

De verkoop van topladers met roerwerk blijft ook in 2020 de pan uit rijzen dankzij hun betaalbare prijs van ongeveer 649 dollar. We moeten ook opmerken dat de fabrikanten de sterke verkoop van roerwerkmodellen hebben opgemerkt en in bepaalde modellen kenmerken zoals hoogrendementstechnologie en stoom zijn gaan gebruiken.

Wij zijn blij te kunnen melden dat Speed Queen-wasmachines na een afwezigheid van 2 jaar zijn teruggekeerd op de markt voor roerders.

In dit artikel bespreken we de waskwaliteit, de snelheid van de wascycli, de prijs, het waterverbruik, de centrifugeersnelheid en het geluidsniveau om u te helpen de beste beslissing te nemen bij het zoeken naar uw volgende wasmachine en droger.

Roerwerk vs. waaier bovenlader wasmachines

Waskwaliteit en textielonderhoud

De waswerking in een toplader met agitator werkt wanneer de agitator tegen de kleding wrijft en een reinigende werking genereert om vuil los te maken en schoon water en wasmiddel in de stoffen te laten doordringen.

In een waaier, hoogrendement (HE) bovenlader, vertrouwt de [wasmachine](/beste-wasmachine/) op trommelbewegingen die gechoreografeerd zijn om kleding tegen elkaar te wrijven. Als gevolg daarvan is de waswerking in een HE, impeller bovenlader wasmachine veel zachter in vergelijking met die van de agitator modellen. We moeten echter ook opmerken dat de huidige generatie roerwerkmodellen (vooral die met een hogere prijs) voorzieningen hebben om uw stoffen beter te verzorgen (bewegingscontrole voor de trommel, goed ontworpen schoepen en vinnen die helpen bij de stofverzorging).

Hoe snel kan ik me wassen?

De meeste wasmachines met bovenlader hebben hun lading in minder dan 60 minuten op. Het is gebruikelijker dat de zeer efficiënte bovenladerwasmachines dezelfde taak in ongeveer 80 minuten klaar hebben. Hoewel fabrikanten in de race zijn om exprescycli toe te voegen aan de waaier HE-modellen, merken wij dat deze cycli vooral effectief zijn voor kleinere belastingen met normale bodemniveaus.

In de volgende paragraaf zullen wij een belangrijk voorbehoud met betrekking tot de totale wastijd toelichten.

De meeste wasmachines met bovenlader hebben een toerental van minder dan 800 toeren per minuut. Hierdoor zijn ze superstabiel, zodat u zelfs bij installatie op een bovenverdieping in een ouder huis geen overmatige trillingen zult ondervinden.

De hoogrendement bovenladerwasmachines centrifugeren daarentegen met een hogere snelheid van 1.000-1.300 toeren per minuut, afhankelijk van het model.

Hier is hoe spin snelheid ons ten goede komt. Hoe hoger het centrifugetoerental, hoe meer water er in de wasmachine wordt geabsorbeerd, waardoor de droger minder werk heeft (d.w.z. kortere droogtijden die energie besparen).

Andere in aanmerking te nemen factoren

Prijs

De lagere prijzen zijn de reden waarom agitator bovenladers zo populair zijn. Aangezien het om beproefde technologie gaat, hoeven fabrikanten geen geld in onderzoek en ontwikkeling in dit technisch ontwerp te steken om extra verbeteringen aan te brengen.

Terwijl de meeste agitator wasmachines rond de 649 dollar schommelen, beginnen hun chique broertjes in de HE wereld bij 699 dollar.

Dit gezegd zijnde, motiveerde de aanhoudend sterke verkoop van modellen met roerwerk sommige fabrikanten (met name GE en Maytag) om geavanceerde kenmerken zoals hoog rendement en stoom te integreren. Uiteraard hebben producten met meer geavanceerde functies een hogere prijs.

Waterverbruik

High-Efficiency bovenladers zijn ontworpen om energie en water te besparen. Roerwassers gebruiken meer water in vergelijking met de waaiermodellen.

Schimmelgeur en schimmel

Schimmelgeur en schimmel kunnen een probleem zijn voor voorlader wasmachines. Aangezien de zwaartekracht het vocht wegtrekt van de pakkingen waar schimmel kan groeien, hebben roerwasmachines deze problemen meestal niet. Wij raden echter altijd aan uw wasmachine om de paar maanden schoon te maken met azijn en zuiveringszout (of een wasmachinereiniger uit de supermarkt) om hem fris te houden ruiken.

Geluid

Bovenladers met roerwerk zijn vaak veel luider dan de hoogrendementsmodellen.

Capaciteit

Fabrikanten besteden het grootste deel van hun tijd aan het updaten van de HE-wasmachines met nieuwe functies en grotere voetafdrukken. Een nadeel van een grotere capaciteit is echter dat diepere kuipen moeilijker bereikbaar zijn.

Nifty Features

Waaierwasmachines met hoog rendement zijn voorzien van vele handige functies die ons helpen bij onze dagelijkse karweitjes. Automatische wasmiddeldispensers zijn favoriet omdat het een stap wegneemt van het doen van de was. U kunt vaak voor maanden wasmiddel in deze dispensers bewaren en uw wasmachine laten beslissen hoeveel wasmiddel te gebruiken op basis van het programma, de hoeveelheid vuil en het gewicht van het wasgoed.

6 beste modellen bovenlader wasmachines gerangschikt

Hier is de lijst van onze top keuze voor agitator bovenlader wasmachines – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste Overall, Speed Queen TC5000WN TC5, 3.2 cu. ft.
  • 2) Beste capaciteit: Maytag MVWB965HW 6.0 cu. ft.
  • 3) Beste stoffen verzorging: Maytag MVW8230HC 5.2 cu. ft.
  • 4) Beste in betrouwbaarheid: GE GTW465ASNWW 4,5 cu. ft.
  • 5) Beste in connectiviteit, GE GTW685BSLWS 4.5 cu. ft.
  • 6) Beste budget: Maytag MVWC465HW 3.8 cu. ft.

1) Beste totaal, Speed Queen TC5000WN TC5, 3.2 cu. ft.

Breedte: 25 5/8 inch | Hoogte: 42 3/4 inch | Diepte: 28 inch | Inhoud: 3.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 6/4: RPM: 840 | Stoom: Nee! Kleur: White | Energy Star: Ja.

Speed Queen heeft eindelijk haar mo-jo gevonden na 2 jaar onderbreking. De traditionele roerder TC5000WN is terug in de stad met zijn roestvrijstalen trommel die helpt bij het zachter wassen. Dit product is ontworpen voor een levensduur van 25 jaar, zoals gebruikelijk is bij de rest van het Speed Queen-gamma, en wordt geleverd met een toonaangevende bumper- tot bumpergarantie van 3 jaar (om nog maar te zwijgen van de 5-jarige garantie op de motor en de 15-jarige garantie op de transmissie).

Als u in 28 minuten een grote schoonmaakbeurt wilt, zonder franje, dan hebt u met deze Speed Queen-wasmachine uw gading gevonden – alleen water en wasmiddel geroerd door een roerwerk…

De inhoud van 3,2 kubieke meter is kleiner dan die van zijn rivalen, maar vergeet niet dat dit niet betekent dat u hem niet vol kunt laden. Dankzij de geavanceerde techniek en het ophangsysteem met stalen basis kan Speed Queen zware lasten zoals dekens en werkdoeken met gemak aan. Deze Speed Queen stuwde het merk naar onze felbegeerde lijst van beste wasmachines en drogers.

2) Beste capaciteit: Maytag MVWB965HW 6.0 cu. ft.

Breedte: 29 1/2-inch | Hoogte: 43 7/16-inch | Diepte: 30-inch | Capaciteit: 6.0 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/5 | RPM: 1,000 | Stoom: Ja (zowel wasmachine als droger) Kleur: White, Metallic Slate | Energy Star: Ja.

De Maytag MVWB965HW in wit of zijn broertje en zusje de MVWB965HC in metallic leisteen zijn de grootste agitator wasmachines op de markt met een capaciteit van 6.0 cu. ft. De powerwash agitator combineert de klassieke wasbeurt met moderne trommelbewegingen die zorgen voor een geweldige reiniging en een relatief zachte stofverzorging.

Maytag heeft zwaar in deze machine geïnvesteerd door de inherente tekortkomingen van roerderwasmachines aan te pakken. De prijs weerspiegelt echter het onderzoek en de ontwikkeling die van deze machine een geweldige wasmachine hebben gemaakt.

De stoomfunctie zal u bevallen, die een diepe reiniging en ontsmetting mogelijk maakt. Zware vlekken zullen waarschijnlijk zwichten voor de kracht van langdurige inweek- en stoomcycli.

PowerSpray is het Maytag-jargon voor het recirculeren van water en wasmiddel van de bodem van de kuip naar de bovenkant. Dit systeem is bijzonder doeltreffend bij de behandeling van hardnekkige vlekken.

Deze Maytag toplader heeft de snelste centrifugeercyclus in de industrie met 1.000 toeren per minuut. Het voordeel van deze functie is dat de wasmachine meer water zal afzuigen, waardoor de cyclustijd in uw droger korter wordt.

3) Beste Fabric Care: Maytag MVW8230HC 5.2 cu. ft.

Breedte: 28 inch | Hoogte: 43 inch | Diepte: 28 inch | Capaciteit: 5.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 11/5: RPM: 850 stoom: Nr. Kleur: White, Metallic Slate | Energy Star: Ja.

De Maytag MVW8230HC vervangt de populaire MVWB865GW met wifi-mogelijkheden. Deze 28-inch toplader met roerwerk is een meester in zijn werk. U kunt de kuip vullen met water voor een ouderwets bad en reiniging. Het PowerWash-roerwerk is doeltreffend en bevat gespecialiseerde trommelbewegingen om de reiniging te verbeteren.

Maytag wasmachines brengen commerciële technologie naar de residentiële markt voor uitzonderlijke betrouwbaarheid, lange levensduur van het toestel en reinigingsprestaties.

Deze Maytag bovenlader wordt geleverd in een mooie Metallic grijze kleur.

4) Beste in betrouwbaarheid: GE GTW465ASNWW 4,5 kub. ft.

Breedte: 27-inch | Hoogte: 44-inch | Diepte: 27-inch | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 10/6: RPM: 750 | Stoom: Nr. Kleur: White | Energy Star: Ja.

Deze budgetvriendelijke GE toplader wasmachine wordt geleverd met een krachtig roerwerk. Het roerwerk heeft een voor- en achterwaartse beweging om uw kleding goed te kunnen wrijven.

Dit is een wasmachine zonder franje van GE, die zich terugbetaalt in termen van betrouwbaarheid. Het vertrouwt volledig op veel water en uw favoriete wasmiddel om het werk te doen. Je kunt bevlekte kleren in een volle kuip met water laten weken voor een langere tijd. U kunt ook spoelen met een volle teil water om alle wasmiddelresten volledig te verwijderen.

Deze GE bovenlader kan een lading in een snelcyclus van 35 minuten verwerken.

5) Beste in connectiviteit, GE GTW685BSLWS 4.5 cu. ft.

Breedte: 27-inch | Hoogte: 46-inch | Diepte: 27-inch | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Cycli/Opties: 14/6 | RPM: 800 | Stoom: Nr. Kleur: White | Energy Star: Ja.

De GTW685BSLWS heeft alle kenmerken van het model dat we bovenaan bekeken, namelijk de GTW465ASNWW. Er zijn echter enkele extra vaardigheden toegevoegd aan dit model, zoals Google Assistant en Alexa bereidheid. Hij neemt meer gespecialiseerde cycli op zoals de zelfreiniging van de trommel, ontsmetten met Oxi waarvan GE beweert dat het 99,9% van de bacteriën verwijdert om de reinigende werking van het wasmiddel te versterken.

Het deksel is van glas en sluit zachtjes zonder dicht te slaan. Ook de digitale aftelklok in dit model bevalt ons. GE is overtuigd van de technologie van deze wasmachine en biedt 10 jaar garantie op de motor.

6) Beste budget: Maytag MVWC465HW 3,8 cu. ft.

Breedte: 27 1/2 inch | Hoogte: 41 inch | Diepte: 27 inch | Capaciteit: 3.8 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/5: RPM: 900 | Stoom: Nr. Kleur: White | Energy Star: Nee.

De Maytag MVWC465HW heeft een aantrekkelijke prijs van $699 of minder. Hij heeft alle kenmerken die we verwachten van een toplader met roerwerk.

De PowerWash cycli is effectief en geeft geweldige resultaten bij diepe vlekken. Deep Fill Option geeft u de flexibiliteit om het bad te vullen wanneer u maar wilt. Bij het voorbehandelen van wasgoed of wanneer u een extra grondige spoeling nodig hebt na een wasbeurt, kunt u de Diepvuloptie gebruiken.

Een voordeel van deze Maytag is dat hij gebruik maakt van de moderne High Efficiency HE wasmiddelen om de perfecte hoeveelheid sop te genereren voor het reinigen.

Conclusie

Met zo veel opties en functies om uit te kiezen, vindt u zeker een toplader wasmachine die perfect past bij uw behoeften, voorkeuren en de manier waarop u kiest te wassen. Blader door onze selectie van bovenlader wasmachines om de machine te vinden die perfect is voor u of voel u vrij om contact op te nemen via telefoon of chat.

Als u overweegt een voorlader aan te schaffen en nog vragen hebt over de verschillen tussen de bovenlader- en de voorladertechnologie, raadpleeg dan onze uitgebreide gids.

FAQs

Ik hoor veel over wascycli die kleren en lakens ontdoen van allergenen en stofmijt. Hebben bovenladers specifieke cycli?
Hitte, stoom en weken elimineren huisstofmijt, pollen, schimmel en de meeste andere allergenen die in stoffen voorkomen. Met een bovenlader kunt u er ook zeker van zijn dat er geen schimmel van de pakking van de wasmachine op de kleding terechtkomt.

Mijn was is in mijn kelder. Ik heb gehoord dat het een beter idee is om daar een bovenlader wasmachine neer te zetten dan een voorlader wasmachine. Waarom is dat?
Kelders zijn vaak vochtig met weinig verse luchtstroom. De pakking van de wasmachine, waar water zich kan ophopen, is de boosdoener voor schimmel en meeldauw. Met bovenlader wasmachines, trekt de zwaartekracht alle vocht uit de pakking. Wij raden nog steeds aan de deur van de wasmachine tussen de cycli open te laten, stof, vuil en wasmiddel van en rond de pakking te vegen en om de paar maanden een wasmachinereinigingscyclus uit te voeren.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts