Beste commerciële koude perspersen 2021 – Beoordelingen en koopgids


Commerciële koudedrukpersen zijn prijzig en nemen veel ruimte in beslag, daarom is het belangrijk om de tijd te besteden aan de due diligence, het zorgvuldig onderzoeken van de verschillende sapcentrifuges, het vergelijken ervan en het bekijken van alle kenmerken en parameters. Dit proces wordt niet gemakkelijker gemaakt doordat er honderden verschillende modellen van tientallen merken zijn om uit te kiezen. Al met al is het een vervelend en tijdrovend proces om de juiste commerciële sapcentrifuge voor uw bedrijf te vinden.

Daarom heb ik deze pagina voor u geschreven. In mijn leven heb ik persoonlijk meer dan 100 verschillende sapcentrifuges in handen gehad, getest en gemeten. Hierdoor kan ik een pagina als deze schrijven, waar ik je mijn 5 favoriete keuzes laat zien. Op deze manier kunt u degene(n) kiezen die er voor u interessant uitzien, en daar vervolgens uit kiezen.

Onder de top picks, heb ik ook een kopersgids geschreven. In deze gids neem ik de belangrijkste factoren en parameters door om te kijken bij het kiezen van de juiste sapcentrifuge voor uw bedrijf.

Laten we beginnen!

A Vergelijking van de winnaars voor 2021

De 4 beste commerciële koudperstoestellen

1. Norwalk 290 Koudpers Juicer – Best Overall

 

De Norwalk Model 290 Cold Press Juicer is onze favoriet omdat het de nieuwste technologie heeft en het een prachtig werk is om het meeste sap uit uw producten te halen.

Het is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal, en het heeft een vortex cutter die door de voedselvezels heen snijdt tot op celniveau. De hydraulische pers haalt alle mogelijke voedingsstoffen uit het voedsel en geeft het in 100% zuiver sap.

Het bedrijf zegt dat de onderdelen afneembaar zijn voor een snelle reiniging, en we zijn het erover eens dat ze afneembaar zijn, maar er zijn veel onderdelen, een elleboog, en kleine gaatjes om te reinigen. Er is niets snels aan.

Het grootste probleem met deze sapcentrifuge is dat de voedingssonde is verschoven en dat er een elleboog in zit. Het voedsel raakt verstrikt in die elleboog voordat het zelfs maar de vortex raakt. Je moet het stoppen, uit elkaar halen en de vastzittende producten handmatig verwijderen, zodat er niet zo veel afval is.

Voordelen

 • Voedselkwaliteit roestvrij staal
 • Vortexknipper
 • Hydraulische persextracten voedingsstoffen
 • Verwijderbare onderdelen voor een snelle reiniging

Nadelen

 • Feeder is offset en heeft een elleboog waar de producten worden gevangen.
 • Moeilijk te reinigen

2. Tribest Greenstar Pro 502 Koudpers Juicer

De Tribest GS-P502 Greenstar Pro Coldpress Masticating Juicer is onze runner-up omdat het een goede sapcentrifuge is maar meer problemen heeft dan de Norwalk. Een van de pluspunten is dat het op 120 of 220 volt kan werken.

Deze sapcentrifuge heeft twee roestvrijstalen tandwielen die uw voedsel vermalen om een zo groot mogelijke hoeveelheid sap te produceren. Tribest heeft ook enkele onderdelen gecombineerd op dit nieuwe model, zodat er minder onderdelen moeten worden gereinigd. Het kost geen tijd om het schoon te maken als je eenmaal weet wat de meest efficiënte manier is om het te doen.

Er zijn echter een paar problemen met deze sapcentrifuge. Wanneer je zachtere voedingsmiddelen sappelt, heeft je sap de neiging om schuimig te worden. Er is ook een klein scherm waar het sap doorheen geduwd wordt om in de opvangbak te komen. Dit scherm laat soms wat pulp door, in het schuim, dat moet niet. Er mag geen pulp in je sap zitten.

Je moet bijna één softfood uitpersen en dan met een harde volgen om de rest van de softfood door te duwen. De volgorde waarin je je eten inbrengt zou eigenlijk niet moeten uitmaken, maar om een of andere reden wel met deze sapcentrifuge. Je zult het vaak moeten schoonmaken.

Voordelen

 • Dubbele roestvrijstalen tandwielen
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Produceert een hogere opbrengst van het sap
 • Werkt op 120 en 220 volt

Nadelen

 • Wordt schuimig bij het sappen van zachtere producten
 • Het scherm laat pulp door
 • Moet vaak worden schoongemaakt

 

3. Champion Cold Press Juicer – Beste waarde

We hebben de Champion Commercial Heavy Duty Juicer gekozen om de beste sapcentrifuge op de markt te zijn voor de hoeveelheid geld die het kost. Het is eenvoudig genoeg voor iedereen van elke leeftijd om te werken, en het is gemaakt van zware onderdelen die een tijdje meegaan, zoals de roestvrijstalen schacht.

Er zijn echter een paar nadelen aan deze sapcentrifuge. De machine wordt heet terwijl het sappig is. Het sap dat je uiteindelijk krijgt is opgewarmd door de hete motor en is niet zo lekker koud als het zou moeten zijn. De sapcentrifuge neemt ook veel ruimte in beslag, zowel in grootte als in gewicht, en is luidruchtig tijdens het werken.

De kampioen G5-PG710 is ook zeer moeilijk te reinigen. Je hebt waarschijnlijk een oude tandenborstel nodig om alle kleine gaatjes in het gaas schoon te maken. Het zou zoveel mooier zijn als deze onderdelen vaatwasmachinebestendig werden gemaakt. Als je het eindelijk schoon hebt, is het ongelooflijk moeilijk om de bevestiging van het onderste scherm weer te bevestigen. Het metalen scherm past prima in de houder, maar de houder wil niet op zijn plaats vallen aan de onderkant van de buis als het scherm op zijn plaats zit.

Voordelen

 • Gemakkelijk te bedienen
 • Zware onderdelen
 • Roestvrij stalen as

Nadelen

 • De machine wordt heet tijdens het sap maken
 • Bevestiging van het onderste scherm zeer moeilijk te bevestigen
 • Moeilijk te reinigen
 • Luid, zwaar, en neemt veel ruimte in beslag…

4. Kuvings CS600 Koudedrukvaten

De Kuvings Whole Slow Juicer Chef CS600 is een fatsoenlijke sapcentrifuge als je meer geduld hebt dan dat je geld hebt. Deze stille sapcentrifuge heeft een brede voedergoot om uw voedsel in te doen, en kan zeer vezelig voedsel verwerken. Het voedsel moet echter wel in mooie kleine stukjes worden gesneden, vooral voor draderig voedsel zoals selderij, of het raakt heel gemakkelijk verstopt.

Goede sapcentrifuges geven je zuiver sap aan het einde van de sapbeurt. Deze sapcentrifuge laat veel pulp door, zodat je de vloeistof die je aan het eind krijgt ook daadwerkelijk moet zeven.

We vonden deze machine ook erg pietluttig. Er zijn bepaalde manieren waarop je bepaalde dingen moet doen, en als ze niet correct worden gedaan, zal het apparaat niet werken zoals het zou moeten. Het vergrendelmechanisme werkt mogelijk niet goed, zodat u de bovenkant niet van de machine kunt halen. We hebben deze kwestie gehad, maar we hebben ook gelezen dat vele anderen dezelfde problemen hebben gehad.

Voordelen

 • Brede voergoot
 • Rustig aan
 • Kan zeer vezelig voedsel verwerken

Nadelen

 • Voedingsmiddelen moeten in kleine stukjes worden gehakt (met name draderig voedsel).
 • Verstoppingen gemakkelijk
 • Veel pulp; moet het sap zeven.
 • Finicky
 • Problemen met het vergrendelmechanisme waardoor de bovenkant niet kan worden verwijderd

Kopersgids

Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een sapcentrifuge:

 

1. Type sapcentrifuges:

Koudpers (ook wel mastiek genoemd)

Masticerende sapcentrifuges hebben één of twee vijzels die uw producten vermalen om ze af te breken en alle sappen uit elk deel van uw fruit of veggie vrij te geven. Deze sapcentrifuges kosten wel iets meer dan centrifugale sap, maar ze krijgen 10 tot 20 procent meer sap uit uw producten. Dit betekent dat je meer sap krijgt voor minder productie, wat je op de lange termijn geld bespaart.

Een groot voordeel van koudperssapcentrifuges is dat je niets hoeft te schillen omdat ze alle delen van je producten vermalen. Was het gewoon, en je bent goed om te gaan. Dit bespaart u veel tijd en geld.

Ze zijn ook geweldig voor het maken van dingen als notenmelk en boter, sorbet, en babyvoeding.

Centrifugaal

Centrifugale sapcentrifuges hebben een blad aan de onderkant van de zeef dat zeer snel draait. Uw producten moeten eerst worden gewassen, geschild en in stukken van redelijke grootte worden gesneden om door de voedingssonde te passen. Bij het inleggen in de sapcentrifuge wordt het gesneden product met kracht tegen de zeef geduwd. Dit is de kracht die het sap van de pulp scheidt door de kleine gaatjes in de zeef.

2. Bruikbaarheid:

Vragen om te stellen:

 • Hoe gemakkelijk is het te gebruiken? Kan iedereen in mijn familie, ook kinderen, effectief hun eigen sap maken?
 • Heeft het een omgekeerde functie als het verstopt raakt?
 • Moet ik al mijn fruit en groenten schillen voordat ik ze sap, wat meer tijd in beslag neemt?
 • Zal het alle verschillende producten behandelen die ik wil sappen? Sommige sapcentrifuges kunnen niet tegen dingen als tarwegras, harde producten of noten.

3. Pulpverzameling:

Het hebben van een opvangbeker voor pulp die groot genoeg is om alle pulp van het sap vast te houden, is veel handiger dan het hebben van een kleine beker die je constant moet legen.

4. Sapkwaliteit:

Hoogwaardige mastieksapcentrifuges hebben geen pulp meer in het sap en hebben weinig tot geen schuim.

5. Maat van de sapcentrifuge:

Als u uw sapcentrifuge op uw toonbank gaat opbergen, zorg er dan voor dat deze onder uw kasten past. Sommige zijn nogal lang en passen niet. Als dat het geval is, moet er in ieder geval een deel van de kasten in de kast kunnen worden geplaatst.

6. Voedingskanaal:

Hoe breder de voergoot, hoe groter de stukken product die je erdoorheen kunt leggen. Dit kan u heel wat voorbereidingstijd besparen. Je zult er ook voor willen zorgen dat de sapcentrifuge wordt geleverd met een plunjer om je producten naar beneden te duwen, zodat er geen kans is dat je vingers vast komen te zitten.

7. Snelheid:

Je zult je sap snel willen kunnen extraheren, maar hoe langzamer de sapcentrifuge, hoe meer kwaliteitsvoedingsstoffen er in je sap zitten. Een goede sapcentrifuge heeft maar vijf minuten nodig om je een kopje sap te geven.

8. Geluidsniveau:

Sommige sapcentrifuges kunnen luidruchtig zijn. Als de hoeveelheid lawaai die u maakt voor u belangrijk is, zorg er dan voor dat u de doos grondig leest, evenals de beoordelingen van andere eigenaren.

9. Gemakkelijke reiniging:

Lees altijd precies wat er nodig is om een sapcentrifuge schoon te maken voordat u deze koopt. Het kan de makkelijkste sapmachine ter wereld zijn om te gebruiken, maar als het een koninklijke pijn in de rug is om schoon te maken, wordt het gewoon een ander handdoekenrek.

10. Duurzaamheid:

Je wilt dat je sapcentrifuge zo lang mogelijk meegaat. Die van staal zijn duurzamer dan die van plastic. Ze zullen langer houdbaar zijn.

Conclusie

Nu je weet waar je op moet letten bij het onderzoek naar welke koudedrukpers sapcentrifuge het beste voor je is, laten we de lijst van onze top 4-plukkers eens doornemen.

1. Norwalk Model 290 Cold Press Juicer – Top Pick
2. Tribest GS-P502 Greenstar Pro Coldpress Masticating Juicer – De Runner-Up
3. Kampioen Commercial Heavy Duty Juicer (G5-PG710) – Beste voor het geld
4. Kuvings Whole Slow Juicer Chef CS600

Hopelijk hebben we u genoeg informatie gegeven om uit te zoeken welke sapcentrifuge het beste aan uw behoeften voldoet. Nu is de beslissing aan jou. We zijn ervan overtuigd dat u de juiste keuze zult maken en dat u binnenkort de gezonde weg zult inslaan.

 • Welke manuele citrusvruchtensap is de winnaar van onze tests?
 • Welke Breville-juicer is onze favoriet?
 • Welke sapcentrifuge is het die we altijd aanraden aan beginners?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts