Beste draadloze stofzuiger – 6 meest aanbevolen modellen


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De snoerloze stofzuigerrevolutie is begonnen, en er is geen weg terug. Voorbij zijn de dagen van het geworstel met meters snoer, het bukken om het juiste stopcontact te vinden en dan, met één verkeerde beweging, de stroom horen uitvallen en de stekker en het snoer onder u in de knoop zien raken.

In werkelijkheid lijkt de snoerloze stofzuiger geen revolutionair idee. Hij is immers even efficiënt als een stofzuiger met snoer, maar ergonomisch steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Spinnenwebben in de hoek van een plafond bereiken en spleten, plinten en vensterbanken stofzuigen, het kan allemaal in een handomdraai. Het beste van alles is dat u niet langer gebonden bent aan de locatie van een stopcontact. Overschakelen op een snoerloze stofzuiger is gewoon heel logisch. Uw snoerloze stofzuiger is altijd klaar voor gebruik en laadt zichzelf op tijdens de stilstandtijd.

Gedurende een periode van 6 weken hebben we verschillende stofzuigers getest van topmerken zoals de Miele Triflex HX1, Dyson snoerloze stofzuiger, Shark stofzuiger, Bissell, en nog veel meer. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van wat de beste snoerloze stofzuigers in 2020 te bieden hebben.

Onze Beste Draadloze Stofzuiger Recensie met Praktijkvoorbeelden

Beste Snoerloze Stofzuiger Waardebepaling (5 Schaal):

Model Gemak Prestaties Geluidsniveau Levensduur batterij $$ Waarde Totaal
Miele 5/5 5/5 5/5 5/5 5/5 25/25
Dyson v11 Torque Drive 4/5 5/5 3/5 5/5 3/5 20/25
Dyson v8 Animal 3/5 4/5 3/5 4/5 3/5 17/25
Bissell IconPet 4/5 3/5 4/5 3/5 5/5 19/25
Shark ION F80 3/5 3/5 2/5 5/5 3/5 16/25
Moosoo 4/5 2/5 2/5 3/5 4/5 15/25

Onze 6 Beste Draadloze Stofzuigers

Hier is de lijst van onze top snoerloze stofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste in het algemeen: Miele Triflex 499 dollar – 799 dollar
 • 2) Beste capaciteit: Dyson v11 Torque Drive vanaf $599
 • 3) De beste puntzuiger: Dyson v8 Animal voor $399
 • 4) Beste waarde: Bissell ICONpet voor $199
 • 5) Beste batterij: Shark ION F80 voor $339
 • 6) Beste korte termijn vacuüm: Moosoo Draadloze Stofzuiger voor $109

Laten we eerlijk zijn – een stofzuiger kiezen is een zeer persoonlijke ervaring. Het klinkt misschien gek, maar in werkelijkheid is uw stofzuiger een van de meest persoonlijke apparaten in uw huis. U gebruikt het om het vuil op te ruimen dat uw zoon heeft meegesleept na de honkbaltraining of de pollen die uw hond in het park heeft rondgerold. Het is het gereedschap dat je tevoorschijn haalt wanneer de glitters van het scheikundeproject van je kind overal op de vloer terechtkomen – of nadat je vrienden te eten hebt gekregen en iemand (zonder namen te noemen, natuurlijk!) een spoor van kruimels achterlaat.

Uiteindelijk moet de keuze van uw stofzuiger gebaseerd zijn op uw levensstijl. Om u te helpen bij het besluitvormingsproces, hebben wij een lijst opgesteld met acht belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij uw zoektocht naar de perfecte snoerloze stofzuiger.

Gemak

Een van de voordelen van een snoerloze stofzuiger is dat hij veel handiger is dan een traditionele steelstofzuiger. Het ronddragen van een steelstofzuiger kan immers meer aanvoelen als een training dan als een snel karweitje. Een goede snoerloze stofzuiger is echter ontworpen om licht, veelzijdig en gemakkelijk op te bergen te zijn. Het moet ook een sterke batterij hebben om u door het hele reinigingsproces heen te helpen. In het beste geval moet een snoerloze stofzuiger ook rechtop staan, zodat u niet hoeft te bukken om hem van de vloer te rapen als hij niet in gebruik is.

 • Productsuggestie: Dyson v11 Torque Drive
 • Winnaar(s): Dyson v11 Torque Drive en Miele Triflex

Grootte van de reinigingszone

De grootte van uw huis is ook een belangrijke factor bij het bepalen welke snoerloze stofzuiger geschikt is voor u. Een klein studio-appartement met hardhouten vloeren heeft heel andere schoonmaakbehoeften dan een huis met vier slaapkamers en een mix van verschillende vloertypes. Daarom wilt u er zeker van zijn dat u een snoerloze stofzuiger hebt die aan de behoeften van uw ruimte kan voldoen. Dit betekent ook dat u moet kijken naar de levensduur van de batterij van elke stofzuiger, zodat u er zeker van kunt zijn dat één keer opladen lang genoeg is om aan uw behoeften te voldoen.

Shark ION F80, Miele Triflex, en Dyson v11 Outsize hebben vervangbare batterijen. Bepaalde modellen van Shark en Miele worden zelfs geleverd met twee accu’s.

 • Productsuggestie: Shark ION F80
 • Winnaar(s): Shark ION F80 en Miele Triflex

Schoonmaakprestaties

Prestaties zijn essentieel wanneer we het over stofzuigers hebben. Veel mensen aarzelen om voor een snoerloze stofzuiger te kiezen uit angst dat deze niet zo krachtig zal zijn als een stofzuiger met een rek. De industrie van de snoerloze stofzuigers heeft de laatste jaren echter sprongen gemaakt in de richting van meer zuigkracht en veelzijdigheid. Velen van hen presteren zelfs goed op alle soorten vloeren! Daarom is het niet langer nodig verschillende stofzuigers te hebben om verschillende soorten oppervlakken in uw huis schoon te maken. Schoonmaakprestaties zijn een van de belangrijkste aspecten van een stofzuigervergelijking. Daarom hebben we Miele vs Dyson snoerloze stofzuigers, de twee leiders, vergeleken in ons diepgaande artikel.

Een goede snoerloze stofzuiger zuigt alles op, van stofkonijntjes en pollen tot kauwgum en kattenbakvulling. Het geheim is dat de zuigkracht krachtig genoeg moet zijn om vuil op te zuigen zonder dat grove kruimels worden verspreid.

 • Productsuggestie: Miele Triflex HX1 Basismodel (in Grijs, Wit of Rood)
 • Winnaar(s): Dyson v11 Torque Drive en Miele Triflex

Zorgen over allergie of astma

Als u last heeft van allergieën of astma, weet u hoe belangrijk het is om een schoon, stofvrij huis te hebben. Uw huis regelmatig stofzuigen is een integraal onderdeel van stofbeheersing. Wanneer u op zoek bent naar een stofzuiger om allergieën te beheersen, zijn er een paar belangrijke termen die u moet kennen:

 • HEPA-filter – Volgens het Amerikaanse ministerie van energie staat de term HEPA-filter voor hoogrendementsfilter voor zwevende deeltjes. Deze filters kunnen ten minste 99,97% van de deeltjes zoals stof, pollen, huidschilfers van huisdieren, bacteriën en schimmels opvangen – waardoor ze een must zijn voor mensen met een allergie.
 • Gesloten systeem – Als een stofzuiger een gesloten systeem heeft, betekent dit dat de lucht die hij in de kamer uitstoot schoner is dan de lucht die hij opneemt. Het is eigenlijk een klein ingebouwd luchtzuiveringssysteem!

In een perfecte wereld zouden snoerloze stofzuigers zowel een gesloten systeem als een HEPA-filter moeten hebben om ervoor te zorgen dat allergenen in de stofzuiger worden opgevangen en de lucht in uw huis wordt gezuiverd.

 • Productsuggestie: Miele Triflex HX1 Kat en Hond
 • Winnaar(s): Dyson v11 Torque Drive en Miele Triflex

Huisdieren en haar van huisdieren

Het is geen geheim dat huisdieren een deel van uw gezin kunnen worden. Maar u wilt waarschijnlijk niet dat uw kinderen op dezelfde vloeren spelen als waar uw honden op poepen. Dit is een van de vele redenen waarom het zo belangrijk is om een stofzuiger te vinden die goed tegen dierenharen kan. Veel fabrikanten, zoals Miele stofzuigers en Dyson, hebben zelfs producten die speciaal zijn ontwikkeld voor dierenharen en geurtjes.

Geluidsniveau

Er is niets storender dan een lawaaierige stofzuiger. Vooral in een tijd waarin thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, is het van cruciaal belang om zo weinig mogelijk verstoringen te hebben. Het geluidsniveau van een vacuüm wordt gemeten in decibels (dB’s). Hoe hoger het getal, hoe luider het vacuüm. Hoe lager het getal, hoe stiller de stofzuiger.

Begroting

Naast alle bovenstaande overwegingen is er nog een essentiële factor waarmee rekening moet worden gehouden: uw budget. Snoerloze stofzuigers vallen hoofdzakelijk in drie prijsklassen uiteen:

Onder $200
Stofzuigers in deze prijsklasse zijn meestal gericht op hardhouten vloeren en zijn niet geschikt voor het reinigen van tapijten. Als u een krap budget heeft en in een huis of appartement woont met alleen een hardhouten vloer, kan dit de beste en meest kosteneffectieve optie zijn. Deze modellen hebben echter geen geavanceerde filtratie en zijn niet voorzien van een gesloten systeem om microscopisch vuil of stof op te vangen. Om deze reden zijn deze stofzuigers niet de beste optie voor mensen die aan allergieën lijden. Deze modellen gaan meestal tot twee jaar mee voordat ze moeten worden vervangen.

Tussen $200-$450
Het grootste probleem met stofzuigers in deze categorie is dat ze sneller aan zuigkracht verliezen dan andere modellen uit het topsegment. Ze bieden echter wel meer geavanceerde functies dan de modellen in de klasse onder de $200. Shark maakt aantrekkelijke modellen in de budgetstofzuigersector. Wij vergeleken Shark vs Dyson snoerloze stofzuigers om onze lezers te helpen tijdens hun onderzoek.

Meer dan $450
Hoewel deze modellen duurder zijn, krijgt u beslist veel meer voor uw geld! Deze stofzuigers gaan meestal meer dan 5 jaar mee en worden ondersteund door sterke garanties. Ze zijn ideaal voor zowel hardhouten vloeren als vloerbedekking en bieden ook de beste filtratie voor mensen die aan allergieën en astma lijden. In het algemeen krijgt u het meeste voor uw geld en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw stofzuiger om de paar jaar moet vervangen.

Uiteindelijk zal uw keuze waarschijnlijk worden bepaald door uw budget. Stofzuigers in de laagste prijsklasse zullen de klus klaren. Als uw budget het echter toelaat, is het verstandig te investeren in een model dat u jarenlang de meest betrouwbare service zal bieden.

Onze keuzes voor de 6 beste snoerloze stofzuigers van 2020

Met honderden snoerloze stofzuigers op de markt, klinkt het misschien gek om de keuze te beperken tot zes. Wij kozen de volgende snoerloze stofzuigermodellen omdat wij ze superieur vonden in alle hierboven vermelde categorieën. Deze stofzuigers bieden het gemak waarnaar u verlangt zonder dat dit ten koste gaat van krachtige prestaties.

1) Beste totaal: Miele Triflex $499-$799

De Miele Triflex HX1 is de gouden standaard onder de snoerloze stofzuigers. Deze innovatieve nieuwe stofzuiger combineert de kracht en betrouwbaarheid van een canister met het gemak en de wendbaarheid van een snoerloze stofzuiger. In tegenstelling tot veel traditionele snoerloze stofzuigers die snel leeg zijn, kan de Triflex HX1 tot 60 minuten werken zonder opnieuw te hoeven opladen – een enorm voordeel voor wie zijn hele huis zonder onderbreking wil stofzuigen.

Over het reinigen van uw hele huis gesproken: de Miele Triflex HX1 is uitgerust met automatische oppervlaktedetectietechnologie. Dit betekent dat de stofzuiger automatisch het soort vloer detecteert en de juiste hoeveelheid zuigkracht toepast voor een effectieve reiniging. De Miele Triflex is krachtig genoeg voor alle soorten vloerbedekking en kan zelfs worden gebruikt voor middelhoog- en hoogpolig tapijt. Dankzij het 3-in-1 ontwerp kunt u elk onderdeel van de stofzuiger herschikken en de gewichtsverdeling aanpassen aan uw voorkeuren.

Het beste deel? De Triflex is vrijstaand, wat betekent dat u nooit hoeft te bukken om hem van de vloer op te rapen na een snelle pauze.

Vergeleken met andere fabrikanten zijn de beste Miele-stofzuigers behoorlijk stil. Op de laagste stand (70dBs) is het gezoem van de stofzuiger slechts iets luider dan het volume van een normaal sprekend gesprek.

De Triflex is verkrijgbaar in drie verschillende modellen: de Standard ($499), de Cat and Dog ($699), en de Pro ($799).

Miele Service & Betrouwbaarheid
Als u een Miele koopt, krijgt u ook de beste service in de branche. Miele staat erom bekend dat het zijn producten meer test dan welke andere fabrikant ter wereld ook. Het bedrijf brengt ook nieuwe producten op wereldwijde markten uit voordat ze in de VS beschikbaar komen, om eventuele kinken eruit te halen. Voordat de Miele-stofzuigers ergens worden uitgebracht, ondergaan ze strenge duurtesten die overeenkomen met minstens 10 tot 20 jaar gebruik.

De Triflex HX1 modellen worden geleverd met een fabrieksgarantie van twee jaar, het dubbele van de meeste andere snoerloze stofzuigerfabrikanten.

2) Beste capaciteit: Dyson v11 Torque Drive vanaf $599

Dyson’s v11 Torque Drive is ongetwijfeld de meest krachtige en veelzijdige snoerloze stofzuiger van het bedrijf. Dit model werkt uitstekend op zowel tapijt als hardhouten vloeren, en net als de Miele Triflex beschikt het over automatische oppervlaktedetectie, zodat u gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt gaan zonder van versnelling te hoeven veranderen. Hij wordt ook geleverd met een gemotoriseerde miniborstel voor het reinigen van lastige plaatsen en oppervlakken zoals traptreden, het interieur van auto’s, meubels en beddengoed. Veel gebruikers hebben echter gemeld dat de zuigkracht het moeilijk maakt om op hoogpolig tapijt te duwen.

Een van de coolste kenmerken van de Torque Drive is het LCD-scherm, dat in realtime het batterijniveau weergeeft op basis van het type ondergrond waarop het wordt gebruikt. Wanneer de Torque in de eco-modus staat, kan de batterij tot een uur meegaan.

Wat allergeenbeheersing betreft, heeft de Torque Drive een afgesloten systeem met een HEPA-filter om allergenen op adequate wijze uit uw huis te verwijderen.

Een klacht die gebruikers echter steeds hebben gemeld, is dat de Torque te topzwaar is.

Dyson Service & Betrouwbaarheid
Net als Miele onderwerpt ook Dyson zijn stofzuigers aan strenge tests. Volgens het bedrijf wordt een vacuüm tijdens het testen tot 5.318 keer neergelaten om de duurzaamheid te garanderen. Bovendien biedt Dyson 30 en 90 dagen geld-terug garantie op hun stofzuigers als u niet tevreden bent met uw aankoop.

In 2019 werden de steelstofzuigers van Dyson echter ontdaan van hun aanbeveling van Consumer Reports nadat een groot aantal eigenaren binnen vijf jaar na aankoop aanzienlijke problemen met hun modellen meldden. Dit betekent dat de stofzuigers niet zo lang meegingen als ze zouden moeten, wat een aanzienlijk probleem voor de reputatie van Dyson veroorzaakte.

3) Best Spot Vacuum: Dyson v8 Animal voor $399

Dit lichtgewicht Dyson model staat bekend om zijn wendbaarheid en gebruiksgemak. Net als de v11 Torque Drive wordt de v8 Animal geleverd met een gemotoriseerd miniborstelhulpstuk voor stoffering, trappen en andere lastige plaatsen. De reinigingskop draait ook van links naar rechts, waardoor hij ideaal is voor het reinigen onder en rond meubels. Net als de v11 heeft ook de v8 Animal een afgedicht systeem met een HEPA-filter.

De Dyson v8 Animal is echter niet goed in het opzuigen van grote brokstukken en kruimels van hardhouten vloeren. Hoewel hij zonder problemen grote kruimels op tapijt kan opzuigen, duwt hij op hardhouten vloeren alleen maar vuil rond. Dit is niet ideaal als u in een huis woont met jonge kinderen die vaak cornflakes en ander voedsel op de vloer laten vallen.

4) Beste waarde: Bissell ICONpet voor $199

De Bissell ICONpet is speciaal ontworpen voor huishoudens met (u raadt het al!) dieren. Een van de sterke punten van deze snoerloze stofzuiger is dat dierenharen niet gemakkelijk verstrikt raken in de reinigingskop. Hoewel de ICONpet geen HEPA-filter heeft, beschikt hij wel over een robuust, gesloten filtratiesysteem, het Smart Seal Allergen System.

Net als de eerder genoemde Dyson modellen, is de Bissell ICONpet ook uitgerust met een kleine gemotoriseerde borstel voor bekleding en trappen. Een van de coolste kenmerken van dit model is dat zowel de vloerkop als de spleetzuigmond LED-lampjes hebben. Dit helpt om eventuele dierenharen of vuil op de vloer of tussen de kussens van de bank te verlichten.

In de spaarstand gaat de batterij tot 55 minuten mee, wat behoorlijk indrukwekkend is in vergelijking met de meeste andere snoerloze stofzuigers. Dit model heeft echter slechts 18 minuten batterijduur op hoog vermogen, waardoor het ongeschikt is voor het schoonmaken van grote ruimten. De batterij is ook niet vervangbaar, dus u moet hem voor elk gebruik volledig laten opladen.

Over het algemeen is deze stofzuiger het meest geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het is ontworpen als een spotstofzuiger voor keukens en de prijs is in overeenstemming met de waardepropositie.

Bissell Service & Betrouwbaarheid
Voordat Bissell stofzuigers voor het publiek beschikbaar worden gesteld, worden ze aan meer dan 150 verschillende tests onderworpen. Deze modellen zijn getest op veiligheid, betrouwbaarheid, prestaties en duurzaamheid. Bissell biedt een aantal verschillende beperkte garanties, variërend van 90 dagen tot levenslang, afhankelijk van het model.

5) Beste batterij: Shark ION F80 voor $339

De Shark ION F80 is voorzien van Shark’s kenmerkende DuoClean technologie. Dit betekent dat de vloerkop twee borstelrollen heeft die samenwerken om zowel groot als klein vuil van harde vloeren en tapijten te verwijderen. Wanneer u de Shark echter op hoogpolig tapijt gebruikt, lijkt hij een eigen leven te gaan leiden. Dit komt doordat de Shark zichzelf voortbeweegt en door het tapijt trekt, waardoor hij moeilijker onder controle te houden is. Je zou denken dat het feit dat het zelfrijdend is, het makkelijker te gebruiken zou maken. Maar in de praktijk vonden we dat andere opties, zoals de Miele Triflex, meer controle bieden en een betere algemene stofzuigervaring opleveren.

Een van de beste dingen aan deze stofzuiger is dat hij wordt geleverd met twee vervangbare, oplaadbare batterijen. Samen hebben deze batterijen een totale gebruikstijd tot 80 minuten, wat enorm is als u een groot gebied wilt schoonmaken zonder een pauze te nemen om op te laden. Een ander voordeel van de Shark ION F80 is dat u de trekker niet ingedrukt hoeft te houden tijdens het schoonmaken. Met één druk op de knop blijft deze stofzuiger zorgeloos werken.

Shark Service & Betrouwbaarheid
Net als Bissell biedt Shark verschillende beperkte garanties, variërend van een jaar tot levenslang. In tegenstelling tot Dyson, Miele en Bissell is Shark echter niet transparant over zijn testprotocollen.

6) Beste kortetermijn-vacuüm: Moosoo Draadloze Stofzuiger voor $109

Het snoerloze model van Moosoo is een van de best verkopende stofzuigers op Amazon. Door zijn lage prijs is het een favoriet bij de fans geworden, en het heeft zelfs enkele van dezelfde elementen als zijn duurdere tegenhangers. De Moosoo 4-in-1 snoerloze stofzuiger wordt geleverd met een uitwasbaar HEPA-filter, wat een leuke bonus is die niet vaak voorkomt in goedkopere snoerloze stofzuigers. De batterij is ook afneembaar en heeft een werkingsduur van ongeveer 20 tot 35 minuten.

Deze stofzuiger is echter het meest geschikt voor kortstondig gebruik op hardhouten vloeren. In tegenstelling tot de andere snoerloze stofzuigers op onze lijst, is de Moosoo niet gebouwd om lang mee te gaan. Het doet het ook niet goed op tapijt. Als u op zoek bent naar een snelle vervangingsstofzuiger voor een huis met alleen harde vloeren, is de Moosoo een goede keuze. Het is echter niet aan te bevelen voor wie zware vloerbedekking heeft of wil investeren in een stofzuiger die nog vele jaren meegaat.

Moosoo Service & Betrouwbaarheid
Moosoo is een relatief nieuw merk dat bekend staat om de verkoop van zijn best beoordeelde stofzuigers op Amazon. De onderneming maakt niet veel details bekend over haar testbeleid, maar biedt wel levenslange vervangingsgaranties op haar onderdelen en accessoires.

Conclusie

In het algemeen komt uw keuze uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur. Zelfs binnen ons kantoor is het onderwerp snoerloze stofzuigers een onderwerp van discussie geworden. Het merendeel van ons personeel zweert bij de Miele Triflex HX1, terwijl veel van onze gezinsleden grote fans waren van de Dyson v11 Torque Drive.

Uiteindelijk is onze keuze voor de beste snoerloze stofzuiger van 2020 de Miele Triflex HX1. Van alle door ons geteste snoerloze stofzuigers was de nieuwe Miele Triflex veruit de beste op het gebied van algemene prestaties, gebruiksgemak, geluidsniveau en filtratie. De Triflex combineert de beste eigenschappen van een steelstofzuiger met het gemak, de veelzijdigheid en de wendbaarheid van een snoerloze stofzuiger.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 augustus 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts