Beste French Door Oven (2021 Review): Onze Top 4 Picks


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u de luxe en het raffinement van een 5-sterrenrestaurant in uw huis wilt brengen, is een Franse deuroven een geweldige manier om dat te doen. Deze stijlvolle, professioneel ontworpen ovens brengen fenomenaal kookvermogen in een luxueuze verpakking die zeker de aandacht zal trekken in uw huis.

Als u vaak bakt, braadt of grilt, zult u het gemak en de veiligheid waarderen van toegang tot uw warme gerechten met openslaande deuren (d.w.z. deuren die naar beide zijden opengaan in plaats van naar beneden te vallen). De Franse ovens, die vaak op taillehoogte worden geïnstalleerd, bieden een verstandige ergonomie, zodat bukken en buigen om te voorkomen dat de ovendeur op zijn scharnieren klapt, snel tot het verleden behoort.

Maar de beste wandovens, vooral de Franse deurovens, zijn niet alleen maar stijlvol – ze kunnen ook worden geleverd met een indrukwekkende reeks kookfuncties en -mogelijkheden die ze enorm populair hebben gemaakt bij huiseigenaren met een passie voor gastronomisch koken.

Wij hebben deze gids samengesteld om u te helpen bij het kiezen van de juiste Franse deur wandoven voor uw behoeften, en wij belichten drie van de beste opties die momenteel op de markt beschikbaar zijn in 2020. Wij hopen dat u aan het eind een beter idee heeft over hoe u de juiste Franse wandoven moet kiezen.

De juiste muuroven voor uw Franse deur kiezen

De meest kenmerkende eigenschap van Franse ovens is, nou ja, hun deuren, die vanuit het midden opengaan in plaats van van bovenaf of van één kant. Zo kunt u er gemakkelijk bij en hoeft u niet op en over een naar buiten geopende deur te reiken.

Maar dat is niet de enige overweging bij het kiezen van een Franse deur wandoven. U moet ook rekening houden met de kookcapaciteiten, de grootte, de betrouwbaarheid, de inbegrepen functies en het algemene ontwerp. Dit zijn de belangrijkste elementen die voor elke categorie in aanmerking moeten worden genomen.

Kookvermogen & kenmerken

Het kookvermogen van uw oven moet een belangrijke overweging zijn bij de keuze van uw merk en model. U wilt niet alleen de juiste temperatuur voor uw behoeften kunnen kiezen, maar de beste modellen beschikken ook over geavanceerde voorinstellingen voor specifieke gerechten of functies, zodat u met één druk op de knop over krachtige kookmogelijkheden beschikt. Alle modellen die we in dit artikel hebben uitgelicht, scoren uitstekend wat kookcapaciteiten betreft – daarom staan ze op de lijst!

Sommige ovens kunnen rechtstreeks verbinding maken met uw smartphone, terwijl andere zijn uitgerust met ingebouwde touchscreens voor een vertrouwde bedieningservaring. Andere hebben beide kenmerken en nog veel meer. Kun je nog steeds een maaltijd bereiden zonder geavanceerde, hightech functies in je oven? Tuurlijk. Zal het net zo handig, efficiënt en leuk zijn? Waarschijnlijk niet. Maak een lijst van de functies die u het belangrijkst vindt in een oven voordat u gaat winkelen, en blijf bij de modellen en merken die deze functies bieden om ervoor te zorgen dat u nog jarenlang plezier zult hebben van uw Franse wandoven.

Maat

Niet alle wandovens met Franse deuren hebben dezelfde binnen- of buitenafmetingen. Bijvoorbeeld, het GE Cafe model heeft een diepte van 27 3/4 inch en een hoogte van 29 3/4 inch. U moet er niet alleen voor zorgen dat de ruimte in uw keuken geschikt is voor de wandoven die u koopt, maar u moet er ook voor zorgen dat de interne capaciteit voldoende is om alle kooktaken aan te kunnen, van kleine bakjes met koekjes tot hele kalkoenen.

Betrouwbaarheid

Ovens zijn voorzien van een reeks mechanische en verwarmde elementonderdelen, die na regelmatig gebruik allemaal kunnen verslechteren als ze niet goed zijn ontworpen en gebouwd met materialen en onderdelen van de hoogste kwaliteit. De scharnieren van de openslaande deuren kunnen bijvoorbeeld snel verslijten als ze niet goed gebouwd zijn. Daarom wilt u een merk kiezen dat bekend staat om zijn duurzame, betrouwbare apparatuur van hoge kwaliteit die de tand des tijds doorstaat. Kijk naar recensies van klanten en betrouwbaarheidsbeoordelingen, evenals naar indrukwekkende garanties die getuigen van het vertrouwen dat een merk in zijn producten heeft. Als een merk geen garantie biedt voor een langere periode, kan dat een teken zijn dat het niet gelooft in het vermogen van het apparaat om te blijven werken na langdurig gebruik.

Doeltreffende zelfreiniging

Afhankelijk van hoe vaak u uw oven gebruikt en het soort gerechten dat u bereidt, is het altijd een goed idee om uw oven na 2-3 maanden gebruik een goede schoonmaakbeurt te geven.

Het nadeel van het schoonmaken van een oven is dat het hard werken is als de oven niet is uitgerust met een zelfreinigingscyclus. Als een oven geen zelfreinigende cyclus heeft, moet u agressieve chemicaliën gebruiken, de ovenwanden schrobben, afspoelen, en dan is het nog steeds mogelijk dat u niet alle vlekken eraf krijgt.

Zelf schoonmaken maakt het leven veel gemakkelijker. Het verwarmt de oven tot 900F om het vuil weg te branden terwijl u achterover leunt en wacht tot de oven klaar is met zijn werk.

Ontwerp

Als u op zoek bent naar een oven met openslaande deuren, hebt u waarschijnlijk een instinct voor visuele stijl. Het kiezen van een wandoven die er fantastisch uitziet in uw keuken maakt deel uit van het proces, dus zoek naar mooie afwerkingen (zwart roestvrij staal is een huidige populaire keuze) die niet alleen goed passen bij uw keukeninrichting en andere apparatuur, maar ook een geheel eigen, unieke stijl hebben. U zult blij zijn met de complimenten die u van uw gasten krijgt, en het zal uw tijd in de keuken des te aangenamer maken.

Hier zijn drie van de beste Franse deur wandovens beschikbaar voor 2020, gebaseerd op functies, ontwerp, kookcapaciteit, betrouwbaarheid en algemene kwaliteit.

1) Beste algemene Oven met Franse deur: Cafe CTS90FP2MS1

GE mag dan een reputatie hebben als het betrouwbare werkpaard van de apparatenwereld, maar hun Cafe-lijn neemt hun handelsmerk betrouwbaarheid en voegt veel high-end stijl en functies toe.

Deze Cafe CTS90FP2MS1 is niet anders, met een paar openslaande deuren van restaurantkwaliteit waarachter zich veel kookvermogen verbergt. En wist u dat precisie-engineering u in staat stelt beide deuren tegelijkertijd met één hand te openen?

De CTS90FP2MS1 beschikt ook over echte Europese convectie met directe lucht voor een gelijkmatige bereiding en perfecte krokantheid waar nodig. De WiFi-connectiviteit, waarmee u de oven vanaf uw smartphone kunt bedienen, zal u zeker bevallen.
Ondertussen zorgen de elektronische draaiknoppen en de progressieve halogeen ovenverlichting voor een eersteklas kookervaring, net als de robuuste rolrekken en het dubbele braadelement met tien gangen voor gelijkmatig bruin worden.

We vermoeden dat Cafe de CT9070SHSS binnenkort zal uitfaseren om plaats te maken voor de aanpasbare Franse deurovens (zie de foto hierboven) – de CTS90FP2MS1 in roestvrij staal, CTS90FP4MW2 in mat wit, en CTS90FP3MD1 in mat zwart. Hoewel deze ovens op dezelfde manier zijn uitgerust, geven op maat gemaakte knoppen en handgrepen u extra stijlopties.

2) Beste Commercial Grade Frans Deuroven: BlueStar BSEWO30ECSD

Het eerste wat opvalt aan deze BlueStar BSEWO30ECSD Franse deuroven is het opvallende, minimalistische design. BlueStar voegt geen enkel visueel design element of kenmerk toe dat niet op zijn plaats is, waardoor dit een van de meest indrukwekkende ovens is die we in lange tijd hebben gezien. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat u de keuze hebt uit meer dan 750 kleuren en afwerkingen, zodat u zeker de perfecte look voor uw huis zult vinden.

Andere premium kenmerken van deze BlueStar Franse oven zijn een krachtig bakelement van 2.500 Watt en een warmte-assistent van 1.800 Watt voor snel voorverwarmen, plus een infrarood broiler van commerciële kwaliteit van 5.000 Watt voor bruinings- en braadresultaten van restaurantkwaliteit.

Andere opmerkelijke kenmerken zijn de echte Europese convectie, het intuïtieve bedieningspaneel met aanraakscherm en 12 aangepaste kookstanden, plus een precisietemperatuurvoeler die u precies laat weten wanneer gerechten klaar zijn om te eten.
BlueStar toestellen worden al bijna 150 jaar met de hand gemaakt in Pennsylvania, en ze zijn in de loop der tijd alleen maar beter geworden.

3) Meest betrouwbare Franse Deuroven: Viking VSOF7301SS, 7-serie

Viking VSOF7301SS Franse deuroven is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren van bordeauxrood tot appelrood tot roestvrij staal. Deze oven heeft een geweldige infrarood broiler, zodat u uw gerecht niet hoeft te verplaatsen om een gelijkmatig resultaat te krijgen. Het verborgen bakelement is eenvoudig te reinigen en effectief. Gecombineerd geven deze verwarmers u een voorsprong tijdens het voorverwarmen.

De convectiekookstand heeft 2 ventilatorsnelheden die u kunt instellen op basis van het gekozen voedsel.

Wat de stijl betreft, kunt u beide deuren openen door aan een van de handgrepen te trekken. Blauwe LED halo lampjes geven een leuk accent.

4) Beste zijdeur Oven: Bosch Benchmark HBLP451LUC

De Bosch Benchmark serie heeft al een reputatie als een van de beste apparaten op de markt, en de HBLP451LUC Franse deuroven is geen uitzondering. Hij is voorzien van een TFT-kleurenbedieningspaneel met SteelTouch-toetsen voor een gemakkelijke en bevredigende bediening. Daarnaast zijn er functies zoals een uitschuifbaar rek dat gemakkelijk toegang biedt tot de ovenholte bij het in- en uitladen van grote en zware gerechten.

Dit model beschikt ook over 14 gespecialiseerde kookstanden en aangepaste programma’s voor taken als pizza’s, taarten, opwarmen, garen en de stand voor diepvriesproducten zonder voorverwarmen. De echte convectiekookplaat zorgt voor gelijkmatige temperaturen en gaarheid, en dat alles bij elkaar resulteert in een Bosch wandoven die zijn plaats verdient onder het beste van het beste wat de markt te bieden heeft.

Conclusie

Wandovens met openslaande deuren zijn een geweldige manier om de hoogwaardige uitstraling en mogelijkheden van uw keuken direct te upgraden. Hoewel elk van de drie modellen die we hebben geschetst een goede keuze zou zijn, hopen we ook dat fabrikanten in het algemeen in deze categorie meer keuze zullen bieden.

FAQs

Laten wandovens met een Franse deur meer warmte ontsnappen dan eendeursmodellen?
Nee, Franse ovens houden de warmte net zo goed vast in de oven als hun tegenhangers met één deur.

Zijn er nadelen aan Franse deur ovens?
Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat u twee deuren moet openen in plaats van één, wat een klein ongemak kan zijn als u iets in uw handen hebt wanneer u de oven opent. Voor de rest hebben ze alles wat eendeurs modellen te bieden hebben en nog meer.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 13 september 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts