Beste gaskookplaat (2020 Review): Onze Top 6 Picks


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Stijl, kracht en vlam. Een gaskookplaat is al jaren geliefd voor dat alles en nog veel meer. De gaskookplaat is populair voor het regelen van verschillende graden van hoge hitte en het mogelijk maken van zicht op de vlam, en heeft een constructie voor zwaar gebruik. Sauteren, dichtschroeien, smelten en braden boven een gasbrander en de pannen schuin boven het vuur houden is een techniek die zeer geschikt is voor mensen die graag sappen opvangen aan één kant van de pan om hun voedsel te bedruipen, voor het met één hand verplaatsen van voedsel door de pan, of zelfs voor het creëren van een dramatische flambé.

Als u op zoek bent naar de beste gaskookplaat die bij uw kookstijl past, zult u snel merken dat er veel opties zijn. Van topmerken van duizenden dollars tot budgetvriendelijke opties met weinig mogelijkheden.

Hoe kiest u de gaskookplaat die bij u past?

Niet alle gaskookplaten zijn gelijk. Sommige zijn betrouwbaarder, krachtiger, nauwkeuriger en hebben meer mogelijkheden dan andere. Dus hoe weet u dat u het juiste gasfornuis kiest wanneer er honderden opties zijn om uit te kiezen tussen tientallen merken – die allemaal beweren dat hun gasfornuizen de te verslaan zijn?

Dat is waar wij om de hoek komen kijken – we hebben deze diepgaande samenvatting gemaakt om een paar van de absoluut beste gaskookplaten op de markt samen te vatten. We zullen ook uiteenzetten wat een gasfornuis de moeite waard maakt, en hoe u het ene van het andere kunt onderscheiden. Uiteindelijk hopen we dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij de aankoop van uw volgende gaskookplaat.

PRO TIP – Zorg ervoor dat u contact opneemt met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar exclusieve besparingen op gaskookplaten.

Bekijk onze exclusieve video over de beste gaskookplaten

in een oogopslag – Onze 6 beste gaskookplaten

Hier is de lijst van onze top keuze voor gas kookplaten – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste algemene gaskookplaat: Bosch Benchmark NGMP656UC, 36-inch
  • 2) Beste kleuren gaskookplaat: Samsung NA36N7755TS
  • 3) Beste betrouwbare gaskookplaat: Wolf CG365P/S
  • 4) Beste krachtige gaskookplaat: BlueStar RBCT365BSSV2, 36 inch
  • 5) Beste sudder-gaskookplaat: Thermador SGSXP365TS 36-inch
  • 6) De beste stijl gaskookplaat: Miele KM3475G 36-inch

Waar moet je op letten bij een gaskookplaat

Voordat we naar onze ranglijst gaan, is het belangrijk om te bespreken wat een geweldige gaskookplaat zo geweldig maakt. Hoewel het gemakkelijk is om naar een kookplaat met roestvrij staal, glanzende knoppen en een elegante afwerking te kijken en aan te nemen dat het een kwaliteitstoestel is, kunt u voor de gek worden gehouden als het gaat om wat er onder de motorkap zit.

Gasfornuizen zijn iets complexer dan elektrische fornuizen, omdat ze gebruik maken van gasbrandstof die moet worden ontstoken en brandend moet worden gehouden in een open vlam om te kunnen functioneren. Dat betekent dat er een grotere foutmarge is als het gaat om hun betrouwbaarheid, kookvermogen en functies. Dat gezegd hebbende, de beste gaskookplaten behoren tot de beste kookplaten van elk type ter wereld. Hier zijn vier van de belangrijkste factoren om te overwegen wanneer het tijd is om uw volgende gasfornuis te kiezen.

Kookvermogen & Bereik

Het spreekt voor zich dat het vermogen van een kookplaat om, nou ja, te koken de hoogste prioriteit moet hebben bij het maken van uw keuze. Kookvermogen wordt gemeten in BTU’s, een eenheid die bepaalt hoeveel warmte een brander kan produceren. De krachtigste residentiële branders kunnen een vermogen bereiken van wel 20.000 BTU.

Maar kracht is niet alles – de branders van uw kookplaat moeten ook in staat zijn om subtiel kleine vermogensniveaus aan te kunnen. Hoe krijg je anders die perfecte sudder of smelt je voorzichtig chocolade zonder dat het onherkenbaar verbrandt?

De beste kookplaten hebben een reeks brandervermogens, van de snelste kookbrander tot de sierlijkste sudderbrander. Sommige fornuizen verdelen hun branders in specifieke taken, terwijl andere over branders beschikken die alles kunnen, van hoge tot lage warmte.

Betrouwbaarheid

Zoals we hierboven hebben vermeld, is er voor gaskookplaten een specifiek proces vereist: gasbrandstof vrijgeven, die brandstof aansteken, het vuur brandende houden en de grootte en de warmteafgifte na verloop van tijd aanpassen. Dit alles betekent dat betrouwbaarheid bij langdurig gebruik van uw gaskookplaat uiterst belangrijk is. De beste fabrikanten van kookplaten ondersteunen hun betrouwbaarheid met garanties en waarborgen om u gemoedsrust te geven, maar niet alle garanties zijn gelijk. Zoek naar die welke zo lang mogelijk een zo groot mogelijk deel van de kookplaat bedekken. Dit garandeert niet alleen dat u beschermd bent in geval van grote problemen, maar het geeft ook aan dat het merk gelooft in de kracht en doeltreffendheid van zijn machines.

Als een merk een extreem beperkte garantie biedt, is dat waarschijnlijk omdat ze willen voorkomen dat ze moeten betalen voor de defecten waarvan ze verwachten dat u die op termijn zult ondervinden.

Kenmerken

Naast het basiskookvermogen van uw gaskookplaat, is het ook belangrijk om te overwegen hoe uitgebreid de functies zijn. Van draadloze connectiviteit tot veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling bij een gedoofde vlam: de beste gasfornuizen gaan verder dan alleen maar koken en bieden u van begin tot eind een ervaring van wereldklasse.

Ontwerp

Laten we niet vergeten dat u uw kookplaat niet alleen moet gebruiken, u moet er ook naar kijken. Uw gaskookplaat neemt nogal wat ruimte in in uw keuken, dus is het belangrijk dat het een visueel aantrekkelijk, tijdloos en hoogwaardig ontwerp heeft, zodat u er trots op kunt zijn dat het een prominente plaats inneemt in uw huis. Veel merken hebben verschillende benaderingen van hoe ze hun kookplaten ontwerpen voor een maximale visuele stijl, dus zorg ervoor dat u er een kiest die overeenkomt met uw eigen persoonlijke voorkeuren om nog jaren tevreden te zijn.

Onze favorieten – 6 Beste gaskookplaten

Laten we nu in onze lijst van de zes beste gaskookplaten in 2020 duiken.

1) Beste algemene gaskookplaat: Bosch Benchmark NGMP656UC, 36-inch

Bosch is een naam die al lang wordt geassocieerd met high-end ontwerpen en kwaliteitstoestellen. Het is een welverdiende reputatie door jaren van kwaliteit en toewijding aan het produceren van visueel mooie en in alle opzichten betrouwbare apparaten. Bosch apparatuur klaart de klus met gratie en stijl.

De Bosch Benchmark serie is geen uitzondering. Dit indrukwekkende model beschikt over 5 gesloten en dubbel gestapelde branders. De middelste brander is uitzonderlijk krachtig met 20.000 BTU’s. Twee branders van 12.000 BTU, een van 10.000 BTU en een van 5.500 BTU zijn ook beschikbaar voor verschillende potmaten en kookbehoeften.

Met de lage temperatuuroptie op deze branders kunt u delicate sasuse stoven en zelfs chocolade smelten zonder dat deze verschroeit.

De zware metalen knoppen zijn groot en visueel indrukwekkend, zodat u de temperatuur gemakkelijk kunt regelen. Het gietijzeren rooster is gemaakt om lang mee te gaan, en het geheel is ondergebracht in een visueel aantrekkelijke en minimalistische verpakking die in vrijwel elke stijl van inrichting thuis zal passen.

Bosch scoort altijd hoog voor betrouwbaarheid en algehele bouwkwaliteit, en de Benchmark-serie passen precies in die legendarische reeks van kwaliteit. Als u bereid bent om te betalen voor een premium gaskookplaat, behoort de Bosch Benchmark serie tot de absolute top.

Bosch kookplaten zijn er ook in 30 inch breedte.

2) Beste Kleuren Gaskookplaat: Samsung NA36N7755TS

Samsung mag dan relatief nieuw zijn op de markt voor keukenapparatuur in vergelijking met sommige van zijn concurrenten, maar het heeft zijn claim al in de buurt van de bergtop gevestigd als het gaat om ongelooflijke ontwerpen die rijk zijn aan moderne functies. Bovendien zijn de kookplaten van Samsung er zowel in roestvrij staal als in de kleur zwart roestvrij staal.

Deze Samsung gaskookplaat heeft 5 branders, waaronder een brander met een hoog vermogen voor snel koken en hoge braadtemperaturen. (Rechts voor: 13K BTU, links voor: 9,5K BTU, rechts achter: 5K BTU, links achter: 9,5K BTU, midden: 22K BTU)

De betrouwbaarheid en algemene tevredenheid van de consument zijn zeer hoog, en zowel de hoge- als de lage-warmtecapaciteiten zijn indrukwekkend.

Doorlopend roosterontwerp betekent dat er geen onderbrekingen zijn in het rooster over de bovenkant van het kookoppervlak. Waarom is dit van belang? Hiermee kunt u kookgerei soepel op en van het oppervlak schuiven zonder dat het vast komt te zitten op de ribbels.

Tot slot zou het geen Samsung-product zijn zonder WiFi-connectiviteit, zodat u uw kookplaat kunt verbinden en bedienen met uw smartphone naar keuze.

Ook verkrijgbaar in 30-inch en in zwart roestvrij staal. Wordt geleverd met een gietijzeren bakplaat en een wokrooster.

3) Beste Betrouwbare Gaskookplaat: Wolf CG365P/S

Wolf is een ander gerespecteerd merk in de wereld van gaskookplaten en andere toestellen, en de CG365P/S is het hoogtepunt van jaren innovatie in koken op gas. De 5 dubbel gestapelde branders zijn perfect voor een breed scala aan taken, van de krachtige 18.000 BTU capaciteit tot suddertemperaturen perfect voor het smelten van chocolade zonder deze te verbranden.

De 18K brander wordt vergezeld door 3 x 9.200 BTU branders en een 12.000 BTU brander. Dankzij de verschillende afmetingen van de branders kunt u potten en pannen van verschillende afmetingen gebruiken zonder de handgrepen te verbranden.

Ondertussen zorgen de doorlopende gietijzeren roosters ervoor dat potten en pannen gemakkelijk kunnen worden verplaatst en is de gemakkelijk schoon te maken branderpan ontworpen zonder naden om het schoonmaken zo eenvoudig mogelijk te maken (zonder vetophoping in kieren en spleten).

Wolf-apparaten staan bekend om hun intensieve productkwaliteitstesten, die resulteren in extreem hoge betrouwbaarheidsbeoordelingen.

4) Best Power Gas Cooktop: BlueStar RBCT365BSSV2, 36-inch

Met een top brandervermogen van 22.000 BTU is deze BlueStar gaskookplaat een kampioen als het gaat om algehele verwarmingskracht. Maar het is niet alleen een gespierde kookmachine, hij is ook geschikt voor extreem lage suddertemperaturen en een breed scala aan kooktaken met zijn minimumtemperatuur van 130°. Het heeft ook een roestvrijstalen constructie van commerciële kwaliteit en knoppen voor zwaar gebruik voor gemakkelijke en betrouwbare bediening. Volledig beweegbare roosters zorgen er ook voor dat u uw potten en pannen gemakkelijk over het kookoppervlak kunt verplaatsen.

Deze Bluestar kookplaat is verkrijgbaar in de maten 30 en 36, en heeft ook een gemakkelijk te reinigen ontwerp plus een garantie van een jaar gegarandeerd door Bluestar. Voor een veilige werking heeft Bluestar een automatisch elektronisch ontstekings- en herontstekingssysteem ingebouwd. Dat betekent dat als het vuur uitgaat, de kookplaat dit automatisch detecteert en opnieuw aansteekt.

Over het algemeen staat Bluestar bekend om zijn betrouwbare en volledig uitgeruste apparatuur, en deze kookplaat is niet anders. U kunt niet fout gaan met het kiezen van dit 5-pits, roestvrijstalen ontwerp voor uw kookopstelling thuis.

5) Beste sudder-gaskookplaat: Thermador SGSXP365TS 36-inch

Thermador is bekend om hun kenmerkende stervormige branderontwerp. Het vijfpuntsontwerp is niet alleen voor het uiterlijk. Thermador ontwierp de Pedestal Star Burner om koude plekken te verminderen en de dekking te maximaliseren bij het koken voor een totale vlamverspreiding, en het is echt een indrukwekkend verschil. Bovendien is de spoelbak dankzij het voetstukontwerp gemakkelijk schoon te maken en blijft de warmte uit de buurt van de spoelbak voor een schoon uiterlijk (het koelere oppervlak voorkomt aangebakken etensresten).

De SGSXP365TS heeft ook een ExtraLow functie die zorgt voor een ongelooflijk precieze en delicate suddermogelijkheid, die met regelmatige tussenpozen in- en uitschakelt om de perfecte temperatuur te handhaven zonder te heet te worden.

De grote metalen knoppen hebben een blauwe verlichting die u laat zien of de brander op de normale of ExtraLow stand staat, en het algemene ontwerp heeft gebeitelde randen aan de kookplaat en een trapeziumvormig bedieningspaneel voor een onderscheidend profiel rondom.

De in het midden gemonteerde brander heeft een vermogen van 18.000 BTU, met doorlopende roosters over het hele oppervlak voor het eenvoudig verplaatsen van potten en pannen. U vindt er ook automatische herontsteking, een push-to-turn knopsysteem, en single-point ontsteking die alleen de brander die wordt gebruikt op een gegeven moment ontsteekt voor extra veiligheid.

Ook verkrijgbaar in 30-inch breedte met of zonder de sokkelbranders. De budgetversie van dit product, SGS365TS, heeft een 16K BTU brander.

6) Best Style Gas Cooktop: Miele KM3475G 36-inch

Miele staat bekend om zijn high-end keukenapparatuur, en die reputatie maken ze waar met de KM3475. Liefhebbers van verschillende kookstijlen zullen blij zijn met het innovatieve ontwerp, dat twee dubbele wokbranders heeft voor al uw favoriete gerechten in de wok. Vijf branders in totaal geven u voldoende ruimte om te werken, en de elektronische bediening zorgt voor een consistente ontsteking en veiligheid. Geëmailleerde roosters en branderkappen zorgen niet alleen voor een strakke en moderne look, maar ook voor een lange levensduur zonder zichtbare krassen.

Over het geheel genomen is de KM3475 een indrukwekkend product van Miele dat een plaatsje verdient op onze lijst van de beste gaskookplaten.

Ook verkrijgbaar in 30-inch met en met zeshoekige roosters.

Eindoordeel

De luxe uitstraling van een gaskookplaat is zeer aantrekkelijk voor de manier waarop we tegenwoordig koken. Elk van de 6 gaskookplaten op deze lijst biedt u de gasgestookte kookmogelijkheden, functies en stijl die u zoekt in een kookervaring. Als u meer vragen hebt, staan onze verkoopmedewerkers open voor een praatje, een telefoontje of een e-mail.

FAQs

Zijn gaskookplaten gevaarlijker dan elektrische of inductiekookplaten?
Hoewel gaskookplaten een open vlam hebben, zijn ze bij verantwoord gebruik niet veel gevaarlijker dan elektrische of inductiekookplaten.

Hebben gaskookplaten meer ventilatie nodig dan elektrische kookplaten?
Ventilatie is belangrijk voor elke kookzone, ook voor gaskookplaten. Dit helpt om rook van aangebrand voedsel en overgebleven gasresten of geuren te verwijderen.

Wat zijn BTU’s en wat betekenen ze voor koken?
BTU staat voor “British Thermal Unit” en is in principe een eenheid om te meten hoeveel warmte een brander of verwarmingselement kan produceren. De beste kookplaten kunnen een vermogen van bijna 20.000 BTU bereiken voor krachtig heet aanbraden.

Wat zijn de voordelen van een gasfornuis ten opzichte van een elektrisch fornuis?
Gaskookplaten bieden meer flexibiliteit wat betreft de warmteverdeling over uw kookgerei. Omdat de vlam meer warmte genereert dan het kookoppervlak, kunt u uw kookgerei vrijer bewegen terwijl u kookt.

Wat is een gesloten brander?
Een gesloten brander is ontworpen met een kap over het centrale gedeelte waar de vlammen van een gasfornuis uitkomen. Een van de belangrijkste voordelen van dit ontwerp is dat het de reiniging vergemakkelijkt en voorkomt dat olie en voedselresten in de branders terechtkomen. Hoewel niet essentieel, kunnen afgedichte branders een geweldige functie zijn op gaskookplaten.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts