GE Washer: Top GE wasmachine en droogkast


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De GE wasmachine- en drogermodellen hebben in 2020 een grote upgrade gekregen. Het bedrijf was de concurrentie eindelijk een stap voor en bracht de nieuwe Ultrafresh voorladerwasmachines op de markt. Ook de nieuwe GE-wasmachines met Ultrafresh zijn stijlvol en verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder het nieuwe Sapphire Blue en Satin Nickel.

Gezien het feit dat GE meer dan 80 wasmachines en drogers aanbiedt, zal het volgen van deze gids u helpen uw keuze met vertrouwen te maken.

Wat is nieuw in 2020 voor GE-wasmachines en -drogers?

GE is 2020 met een knal begonnen. Voorladerwasmachines zijn zacht voor de kleding en zijn ook energie- en waterbesparend. Het nadeel van voorlader wasmachines is dat de meeste mensen klagen over schimmel op de pakking van de deur en muffe geuren. Deze problemen zijn moeilijk op te lossen, omdat u niet mag vergeten de deur op een kier te zetten, de pakking met bleekmiddel schoon te vegen en de trommel voortdurend zelf te reinigen. Na meer dan 2 jaar onderzoek introduceerde GE zijn Ultrafresh voorladerwasmachines die deze problemen oplossen zodat het wassen van kleding niet meer tijd in beslag neemt dan nodig is.

Wat is Ultrafresh met Odorblock?

Het is een innovatief systeem dat GE graag in 3 stappen uitlegt:

 • Afvoer: Het systeem voert extra water af om overtollig vocht af te voeren en zo de wasmachine fris te houden. GE ontwikkelde een bredere pakking om restwater na een wascyclus af te voeren, en dit helpt de bacteriegroei te beperken.
 • Droog: Het nieuwe luchtstroomsysteem helpt overtollig vocht in de wasmachine te verwijderen, zodat u de deur na elke wasbeurt niet open hoeft te laten staan.
 • Verdedigen: GE is nu een samenwerking aangegaan met Microban, een wereldleider op het gebied van geurbestrijdingstechnologieën, om een nieuw type pakking, pomp en dispenser voor wasmachines te ontwikkelen. Deze artikelen zijn voorzien van Microban-technologie om de groei van geurveroorzakende bacteriën te helpen voorkomen.

GE heeft ook een opwindende functie geïntroduceerd die u helpt de tijd te verkorten die nodig is om de was te doen. Bepaalde modellen zijn nu uitgerust met SmartDispense, met een capaciteit van 50 oz wasmiddel (ongeveer 32 ladingen) en automatische dosering van de juiste hoeveelheid wasmiddel op basis van het gewicht van de lading en het materiaal van de kleding. Omdat de wasmachine precies de juiste hoeveelheid doseert, verspilt u nooit wasmiddel.

Wat connectiviteit betreft, introduceerde GE in 2020 de Washer Link. Hierdoor weet uw droger precies hoe lang hij uw kleding moet drogen en welke stand hij moet gebruiken op basis van uw keuze in de wasmachine. Zo droogt uw kleding niet te veel of te weinig – ze komt er elke keer perfect uit.

Een andere interessante functie die GE heeft toegevoegd is de 1 Step Wash + Dry. Uw wasmachine heeft nu een gecombineerde was- en droogfunctie om ladingen van minder dan twee kilo te wassen en te drogen, allemaal zonder warmte toe te passen. Dit werkt door lucht uit de ventilatieopening naar de voorkant van de trommel te zuigen, waarna een ventilator de lucht laat circuleren om de lading te drogen.

GE heeft ook een nieuwe kleuroptie, saffierblauw, die uw wasruimte een extra kleur geeft. Ook de gebruikelijke luide trillingen van de wasmachine zijn verholpen dankzij de Dynamic Balancing Technology™, die detecteert of de lading in balans is voordat het centrifugetoerental wordt verhoogd.

In termen van ruimtebesparing heeft GE zelfs omkeerbare deuren geïntroduceerd voor BEIDE, de wasmachine en de droger. Nu kunt u nog meer ruimte besparen in uw wasruimte met deuren die naar binnen opengaan.

GE breidde ook zijn connectiviteitsopties uit met Wifi-geschikte wasmachine- en drogermodellen die via uw telefoon kunnen worden aangesloten en bediend.

Nu we 2020 uit de weg hebben, kunnen we het hebben over onze beoordeling:

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor GE beste wasmachine en droger sets – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste budget GE wasmachine: GE GTW335ASNWW
 • 2) Beste Top Load GE wasmachine: GE GTW840CPNDG
 • 3) Beste Top Load GE wasmachine met roerwerk: GE GTW465ASNWW
 • 4) Beste Innovatieve Ultrafresh GE Wasmachine: GE GFW550SSNWW
 • 5) Beste stoom voorlader GE wasmachine met Ultrafresh: GE GFW650SPNSN
 • 6) Beste algemene GE-wasmachine, Ultrafresh 5.0 cu. ft: GE GFW850SPNRS

Wat maakt een goede wasmachine en droger?

Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine zijn er bepaalde factoren en kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden:

1) Reinigings- en droogvermogen

GE wasmachines en drogers worden geleverd met een verscheidenheid aan instellingen en functies om de reinigings- en droogprestaties te helpen verbeteren.

Het gebruik van stoom in zowel wasmachine als droger
Een populaire functie in veel wasmachines is stoom. Stoom dringt beter dan water door in de vezels van de kleding om vlekken, orders en vastzittend vuil te verwijderen – zonder uw kleding te beschadigen. Sommige GE-wasmachines zijn uitgerust met deze stoomoptie die diepe vlekken kan helpen bestrijden met een zachte aanraking van uw kleding.

Drogers kunnen ook stoom gebruiken om uw waservaring te verbeteren. Stoom helpt om zowel geurtjes als kreukels uit uw kleding te verwijderen, waardoor uw wasgoed fris ruikt en kreukvrij is. GE-drogers gebruiken een speciale stoomontkreukingsinstelling waarmee u kledingstukken kunt opfrissen zonder dat u het strijkijzer hoeft tevoorschijn te halen.

Vlekkenverwijdering
Heeft u zich ooit afgevraagd hoe u die rode wijnvlek uit uw favoriete blouse kunt krijgen? GE biedt nu een vlekverwijderingsgids waarmee u elk van uw wascycli kunt aanpassen om zich te concentreren op specifieke vlekken zoals rode wijn, vuil en gras.

Bij sommige GE-wasmodellen kunt u uw kleding voorbehandelen voordat ze in de was gaan. Het ingebouwde waterstation verdeelt water gemengd met wasmiddel (of alleen water) op de door u gewenste temperatuur, en stelt u in staat hardnekkige vlekken te verwijderen voordat het wasprogramma begint.

SmartDispense voor extra gemak
GE-wasmodellen kunnen ook extra gemak in uw leven brengen. Vul de Smart Dispenser met genoeg wasmiddel om tot 32 ladingen mee te helpen.

Dit systeem regelt ook het wasmiddelverbruik en doseert automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel bij elke wasbeurt.

Andere nuttige functies – Rijke set cyles en opties
Vergeet u wel eens dat uw kleren in de wasmachine zitten, om vervolgens thuis te komen met een muffe vochtige was? Met GE’s Tumble Care hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Deze functie trommelt uw wasgoed automatisch in de wasmachine gedurende maximaal 8 uur, zodat uw kleding fris blijft in de wasmachine, zelfs nadat de cyclus is voltooid.

Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Sommige GE-drogers zijn uitgerust met de Sanitize-optie die de verwarmingscyclus verlengt om bepaalde soorten bacteriën uit uw kleding te verwijderen. De optie Sanitize is zelfs gecertificeerd door NSF International. GE-drogers kunnen ook helpen bacteriën te verminderen door het gebruik van een interne waterverwarmer. Dit interne verwarmingselement helpt de wastemperatuur te verhogen om ongewenste bacteriën te doden.

Heb je weinig tijd? GE-wasmachines hebben aangepaste instellingen om uw kleren schoon te krijgen in een noodsituatie. U kunt de instelling snelwas gebruiken voor een snelle wasbeurt voor licht vervuilde artikelen, of u kunt de tijdbesparende instelling gebruiken die een volledige lading kleding schoonmaakt in slechts 37 minuten!

2) Energie-efficiëntie

Wilt u geld besparen op uw energierekening? GE wasmachines en drogers kunnen dat. GE-modellen zijn ENERGY STAR®-gekwalificeerd, wat betekent dat uw unit de minimumnormen overtreft die door de overheid zijn vastgesteld om natuurlijke hulpbronnen te sparen en u geld te besparen op uw energierekening.

Wil je besparen op water? GE bovenladers hebben een aangepaste instelling genaamd Deep Fill waarmee u kunt bepalen hoeveel water u wilt gebruiken in uw wascyclus.

3) Bovenlader vs. voorlader wasmachines

Top Load vs. front load is een van de meest voorkomende discussies als het gaat om het kopen van een wasmachine. Wasmachines met voorlader genieten de voorkeur omdat ze zacht zijn voor uw kleding en een betere efficiëntie en reinigingsprestatie hebben. De meeste modellen met voorlader kunnen ruimtebesparend worden gestapeld, wat ideaal is voor woningen met weinig ruimte. Nadelen: voorladers zijn duur, en bij het in- en uitladen moet men soms bukken als er geen voetstuk onder de wasmachine en droger wordt gebruikt. Bovenlader wasmachines zijn goedkoper en traditioneler, maar ze verbruiken meer energie. GE produceert zowel bovenladers als voorladers en heeft voor beide innovatieve kenmerken.

Agitator vs. High Efficieny (HE) bovenlader wasmachines
Bij het kiezen van bovenlader wasmachines is het belangrijk om de verschillen tussen agitator en HE machines te weten. Wasmachines met bovenlader hebben een bekende technologie waarbij een centrale post tegen de kleding wrijft om vuil te verwijderen en weg te spoelen. HE-machines maken gebruik van een waaier die ronddraait en draait om kleding tegen elkaar te wrijven om ze schoon te krijgen. Roermachines hebben doorgaans kortere cyclustijden, gebruiken meer water en kunnen hard zijn voor de stof. HR-machines zijn de duurdere optie, efficiënter in termen van water- en energieverbruik en zacht voor de stof. De hogere centrifugeersnelheden op HE-machines zorgen voor kortere droogtijden, waardoor u meer tijd bespaart.

4) Geluidshinder en trillingen

GE voorlader wasmachines kunnen een toerental van 1250 tot 1400 toeren draaien. Metaal dat zo snel ronddraait zal toch wel veel lawaai maken? Nou, niet zo veel als je zou denken. GE heeft standaard verstelbare poten en een trilcontrolesysteem ingebouwd in elke voorlader wasmachine.

Ongecontroleerde trillingen zijn een probleem voor stapelbare wasmachines en drogers omdat de droger bovenop wordt geplaatst, maar GE heeft de Dynamic Balancing Technology geïntroduceerd om te helpen bij het detecteren van evenwichtige ladingen voordat de centrifugeersnelheden worden versneld.

Een ander punt is dat bovenladerwasmachines meer lawaai maken dan voorladerwasmachines.

5) Afmetingen, configuratie en ergonomie

Wasmachines zijn er in verschillende maten (hoogte, breedte en diepte), dus het is van vitaal belang de ruimte die u hebt op te meten voordat u iets anders doet.

Bij GE vindt u een compacte voorlader wasmachine met een diepte van 25-26 inch, een breedte van 23 inch en een hoogte van 33 inch. Grotere wasmachines van volledige grootte hebben een diepte van ongeveer 33-34 inch, een breedte van 27-28 inch en een hoogte van 39 inch zonder een voetstuk. Als u een voetstuk nodig hebt, moet u ervoor zorgen dat u ruimte hebt voor een hoogte van ten minste 47 inch op een machine met voorlader. Zoals u kunt zien is er nogal wat verschil tussen de maten, dus eerst uw ruimte bepalen maakt het een stuk eenvoudiger om de beschikbare opties te bekijken.

Meer en meer huishoudens kiezen voor ruimtebesparende opties als het gaat om apparatuur, en u kunt dit bereiken in uw wasserij door stapelbare wasmachines en drogers te gebruiken. Als dit klinkt als iets wat u zou willen doen, zorg er dan voor dat u stapelbare modellen kiest. Stapelbare wasmachines zijn altijd voorladers, omdat wasmachines onder een droger worden geplaatst omdat ze zwaarder zijn, meer trilling en langere cycli hebben.

Wasmachines en drogers van appartementsformaat zijn het meest geschikt voor woningen met weinig of geen ruimte voor apparaten van normale afmetingen. De stapelbare configuratie van compacte wasmachines en drogers, maken het een geweldige optie wanneer de ruimte beperkt is. Bekijk enkele details waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste compacte wasmachine en droger.

6) Connectiviteit

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. Dus waarom geen slimme wasmachine en droger. GE heeft de GE Laundry app geïntroduceerd die compatibel is met Amazon Alexa en Google Assistant. Met deze app hebt u de controle in de palm van uw hand en kunt u zowel uw wasmachine als uw droger bedienen.

Wilt u weten hoeveel tijd er nog resteert in uw wascyclus? De app kan de status van uw cyclus volgen en de resterende tijd in die cyclus melden.
Vergeten de droger te starten toen je naar je werk ging? Met de app kunt u op afstand de cyclus starten op geselecteerde droogmodellen.

6 Beste GE Wasmachine- en Droogtermodellen voor 2020

Wij begrijpen dat het overweldigend is om uit honderden keuzes de beste wasmachine en drogerset voor uw huis te kiezen. Hieronder hebben we de 6 beste modellen van GE op een rijtje gezet:

1) Beste Budget GE Wasmachine: GE GTW335ASNWW

Stijl: Bovenbelasting | Aantal cycli: 11 | Wasmechanisme: Enkelwerkend roerwerk Was-/spoeltemperaturen: 6 | Capaciteit: 4.2 cu. ft. | Afmetingen: 27 in x 44 in x 27 in | Kleur: Wit

De GTW335ASNWW haalt onze lijst bij de beste budgetaankopen met een prijskaartje van slechts $629. Met 11 verschillende wascycli voor elke lading wasgoed en 6 watertemperaturen om uit te kiezen, kunt u met deze wasmachine uw kleding op uw manier wassen. Dit model is ook voorzien van een zwaar roerwerk dat helpt om kleding nog grondiger te reinigen. De diepreinigingscyclus op dit model reinigt zelfs de hardnekkigste vlekken met 67% meer reinigingskracht dan de meest gebruikte cyclus (kleuren, normale cyclus).

2) Beste Top Load GE Wasmachine: GE GTW840CPNDG

Stijl: Bovenlader | Aantal cycli: 10+ waterstation | Wasmechanisme: Infusor (HE zonder roerwerk) | Was/Spoeltemperaturen: 6 + automatische temperatuurregeling | Capaciteit: 5.2 cu. ft. | Afmetingen: 27 in x 48 in x 27 in | Kleur: Diamant grijs, Wit

Het model GTW840CPNDG staat op onze lijst als de beste bovenlader, en behoort tot dezelfde familie als de uit productie genomen GTW810SSJWS en GTW860SSJWS. Dit model is uitgerust met SmartDispense™-technologie die tot 48 ladingen wasmiddel kan bevatten en automatisch de juiste hoeveelheid doseert voor elke lading.

De GTW840CPNDG heeft een geïntegreerd waterstation waarmee u uw kleding kunt voorbehandelen vóór het wasprogramma. Deze wasmachine heeft ook Wifi, zodat u altijd verbonden bent.

3) Beste Top Load GE wasmachine met roerwerk: GE GTW465ASNWW

Stijl: Bovenbelasting | Aantal cycli: 14 | Wasmechanisme: Dubbelwerkend roerwerk Was-/spoeltemperaturen: 6 | Capaciteit: 4.5 cu. ft. | Afmetingen: 27 in x 44 in x 27 in | Kleur: Wit

Hoewel kleiner dan onze beste bovenlader combineert de GTW465ASNWW een lagere prijs met meerdere gebruikersgerichte functies. Dit model is voorzien van een dubbelwerkend roerwerk, dat in tegengestelde draairichting kan draaien om kleding een grondiger reiniging te geven. De GTW465ASNWW heeft ook een centrifugetoerental van 700 RPM, waardoor overtollig water wordt verwijderd en de droogtijd wordt verkort. Een ander interessant kenmerk van dit model is de PreciseFill, die het giswerk wegneemt bij het kiezen van het juiste waterniveau.

4) Best Innovatieve Ultrafresh GE Wasmachine: GE GFW550SSNWW

Stijl: Voorbelasting | Aantal cycli: 10 | Wasmechanisme: Waaier (HE) | Capaciteit: 4.8 cu. ft. | Afmetingen: 28 in x 32 in x 39-3/4 in | Kleur: Wit, Diamant Grijs

De compacte GFW550SSNWW staat op onze lijst als de meest innoverende dankzij zijn verbluffende reeks functies. Dit model is voorzien van het UltraFresh ventilatiesysteem met OdorBlock dat de groei van geurveroorzakende bacteriën helpt te voorkomen. Dit model heeft ook een ingebouwde Wifi, zodat u de GE Appliances Laundry app kunt gebruiken om uw ladingen te starten, te stoppen en te controleren. De app kan je zelfs realtime updates sturen. Wat energie-efficiëntie betreft, is dit model ENERGYSTAR gekwalificeerd, wat betekent dat het u hulpbronnen en geld zal besparen.

Merk op dat deze wasmachine en bijpassende droger geen gebruik maken van stoomtechnologie om uw kleding te reinigen.

5) Beste stoom voorlader GE wasmachine met Ultrafresh: GE GFW650SPNSN

Stijl: Voorbelasting | Aantal cycli: 12 | Was-/spoeltemperaturen: 5 | Capaciteit: 4.8 cu. ft. | Afmetingen: 28 in x 39-3/4 in x 32 in | Kleur: Satijn Nikkel, Wit

De GFW650SPNSN staat op onze lijst als de beste voorlader wasmachine. Deze wasmachine introduceerde de satijn nikkel kleur, en hoewel het de prijs omhoog brengt, ziet het er prachtig uit in elke wasruimte. Dit model zit boordevol functies, waaronder het UltraFresh Vent System met OdorBlock (zoals de GFW550SSNWW). Dit model bevat ook SmartDispense technologie waarmee uw wasmachine automatisch de exacte hoeveelheid wasmiddel afgeeft voor elke cyclus. Deze functie maakt het ook mogelijk om tot 32 ladingen wasmiddel in de wasmachine op te slaan. Dit model is ook stil, dankzij het gebruik van Dynamic Balancing Technology die ongelijkmatige ladingen tijdens het centrifugeren detecteert en opnieuw in evenwicht brengt voor een stille werking.

In tegenstelling tot de GFW550SSNWW maakt de GFW650SPNSN gebruik van de stoom technologie (ook bekend als powersteam) voor een diepere reiniging.

6) Beste algemene GE-wasmachine, Ultrafresh 5,0 kubieke meter: GE GFW850SPNRS

Stijl: Voorbelasting | Aantal cycli: 12 | Was-/spoeltemperaturen: 5 | Capaciteit: 5.0 cu. ft. | Afmetingen: 28 in x 39-3/4 in x 34 in | Kleur: Saffierblauw, Diamantgrijs, Wit

De meest stijlvolle op onze lijst is de GE GFW850SPNRS, met drie prachtige kleuropties: saffierblauw, diamantgrijs, en wit. Het is ook onze grootste wasmachine, met een enorme capaciteit van 5,0 kubieke meter, zodat u meer ruimte hebt voor uw wasgoed.

Dit model zit boordevol functies zoals het UltraFresh Vent-systeem met OdorBlock™ en SmartDispense™-technologie. Wat dit model onderscheidt, is de 1-staps was/droogfunctie. Met deze functie kunt u kleinere ladingen in uw wasmachine wassen EN drogen, zodat u de lading nooit naar de droger hoeft te verplaatsen.

Conclusie

GE biedt het beste van twee werelden als het op wasmachines en drogers aankomt: slanke functionele ontwerpen en hightech functies. In 2020 heeft GE een volledig nieuwe wasmachinelijn gelanceerd met het UltraFresh Vent System met OdorBlock en SmartDispense technologie, dat het doen van de was zeker gemakkelijker zal maken en alle wasmachineluchtjes zal wegnemen. Als u op zoek bent naar een betrouwbare wasmachine/droger die toch alle functies bevat waar u van houdt, dan is GE misschien iets voor u.

FAQs

Hoe lang gaan GE-wasmachines mee?

Een gemiddelde wasmachine gaat zo’n 5-7 jaar mee. GE wasmachines worden beschouwd als een van de meest betrouwbare merken op de markt. Bij een juiste installatie, vlakke vloeren en ideale waterhardheid zou een GE-wasmachine tot 10 jaar meegaan.

Is GE wasmachine betrouwbaar?

GE-wasmachines worden beschouwd als een van de meest betrouwbare merken onder hun soortgenoten. Het bedrijf geeft één jaar garantie op elk product, zowel op onderdelen als op arbeid. Bovendien heeft GE verreweg het meest uitgebreide servicenetwerk in elke hoek van de Amerikaanse markt.

Zijn GE-wasmachines energie-efficiënt?

Ja. GE-wasmachines stonden in feite aan de spits van de energie-efficiëntiebeweging in de sector van de huishoudtoestellen. Als gevolg daarvan verbruiken GE wasmachines en drogers 64% minder water en besparen ze 75% minder energie. GE benadert energie-efficiëntie op de volgende manier:

 • Grotere capaciteit: Hiermee kunt u meer kleren wassen in een bepaalde lading.
 • Lastgevoelige watervulling: GE-wasmachines voelen de aard van de lading binnenin aan en laten voldoende water vrij om het schoon te maken. Dus, als je een kleine lading hebt, hoef je je geen zorgen te maken. De GE wasmachine zal weten dat hij de kuip niet moet vullen.
 • Langere roerslagen: Draait kleding efficiënter om in een GE bovenlader wasmachine voor een betere reiniging.
 • Droger Vocht sensoren: Je hoeft niet te raden hoelang het moet drogen. De GE-droger detecteert het vochtigheidsniveau en stopt op het meest geschikte moment.
  Veel wasmachines en drogers met ENERGY STAR-kwalificatie verbruiken meer dan 50% minder water en energie bij elke lading wasgoed. Sommige modellen, zoals onze energiezuinige voorladerwasmachines, verbruiken maar liefst 64% minder water en 75% minder energie. Deze percentages kunnen overeenkomen met bijna 500 dollar energiebesparing gedurende de levensduur van het apparaat.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 oktober 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts