5 beste handmatige citruspersen (januari 2021) – beoordelingen en topkeuzes


Als u op zoek bent naar een nieuwe handmatige citruspers, bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu een sappige professional bent of op zoek bent naar uw eerste kruik met zelfgemaakte limonade, wij hebben alle informatie die u nodig heeft om het model te vinden dat precies goed voor u is. We hebben een lijst met beoordelingen van enkele van de beste handmatige sapcentrifuges van 2020 samengesteld.

Als dat niet genoeg informatie voor u is, hebben we ook een kopershandleiding opgenomen die vol staat met goede algemene informatie over handmatige citrussapcentrifuges. Het lezen van de kopersgids geeft u ook enig inzicht in hoe we onze reviews hebben gemaakt en hoe men moet gaan vergelijken en winkelen voor verschillende sapcentrifuges. Het is niet altijd gemakkelijk om online te winkelen, maar we hopen dat deze recensies en deze gids kunnen helpen om de stress uit uw winkelervaring te halen.

Een snelle blik op de 5 winnaars van 2021

De 5 beste handmatige citrusvruchtenjagers

1. Hamilton Beach 932 Manuele Citrus Juicer – Best Overall

De Hamilton Beach 932 Citrus Juicer is onze top keuze voor handmatige citrussapcentrifuges. Dit model is een commerciële machine, wat betekent dat als je veel citrusvruchten hebt die je nodig hebt, en je moet het snel gedaan hebben, dit de machine voor jou is. Deze sapcentrifuge is in staat om uw citrusvruchten met meer dan 2000 pond kracht te persen, wat betekent dat u ongeveer zoveel sap uit uw fruit krijgt als fysiek mogelijk is.

Het ziet er ook geweldig uit en kan dienen als een displaystuk in uw keuken. Hij wordt geleverd met een druppelkop van 4 ounce die onder de trechter kan worden geschoven als je geen sap opvangt en voorkomt dat restjes sap tussendoor op de toonbank druppelen. Het enige nadeel van dit model is dat het knijpende oppervlak verchroomd aluminium is, wat sommige mensen beduidend minder leuk zullen vinden dan roestvrij staal. Als u op zoek bent naar een handmatige sapcentrifuge die een werkpaard is, maar ook kan dienen als een displaystuk, dan is dit de sapcentrifuge voor u.

Voordelen

 • 4-ounce infuusbeker
 • Commerciële kwaliteit
 • Ziet er goed uit
 • Snelle

Nadelen

 • Verchroomd aluminium

 

2. Nieuwe ster Handmatige citrusvruchtenpers

De New Star Foodservice 46878 is een duurzame, krachtige handmatige sapcentrifuge. Het is voornamelijk gemaakt van gietijzer en roestvrij staal, wat veel zegt over de duurzaamheid en het vermogen om weerstand te bieden tegen misbruik. Bovendien geven veel mensen de voorkeur aan gietijzer of roestvrij staal voor de oppervlakken die het voedsel aanraken, in tegenstelling tot gecoat metaal of aluminium. Dit model wordt ook geleverd met zuigvoetjes die ervoor zorgen dat de enorme knijpkracht niet leidt tot het verschuiven van het aanrechtblad.

In tegenstelling tot veel sapcentrifuges zijn de sapdelen vaatwasmachinebestendig, wat het schoonmaken gemakkelijk maakt en de smaak van het sap zuiver houdt. Het enige nadeel van dit model is dat de fabrikant goedkope schroeven en verbindingsstukken gebruikte die niet van staal of ijzer zijn, dus dit model heeft wel wat zwakke plekken, en als het breekt, heeft het de neiging om op die plekken te breken. Over het geheel genomen is deze slechte kwaliteitscontrole wat dit model ervan weerhoudt om de top van onze lijst te halen.

Voordelen

 • Roestvrij staal en gietijzer
 • Zuigvoetjes
 • Vaatwasmachinebestendig

3. Zulay Metal Handmatige citrusvruchtenpers – Beste waarde

De Zulay Kitchen Metal Squeezer is onze keuze voor de beste prijs. Het is veel goedkoper dan de twee vorige vermeldingen in onze lijst, en dat is voor een groot deel te wijten aan het feit dat we uit de low-end van de commerciële keuken producten, en in de home categorieën. Het goede nieuws is dat deze sapcentrifuge een solide metalen constructie heeft en volledig vaatwasmachinebestendig is.

Als kleine handmatige sapcentrifuge zal dit model niet in staat zijn om de grootste sinaasappels en grapefruits te saperen, maar om er middelgrote citrusvruchten uit te persen. En, terwijl dit model wordt geleverd in een van de vier felle kleuren, hebben ze de gewoonte om in de loop van de tijd te versnipperen of te vervagen, waardoor de knijper veel minder aantrekkelijk is voor een apparaat in de loop van de tijd. Maar je kunt de prijs niet verslaan, en als je wat citrusvruchten moet saperen, maar niet tientallen tegelijk, dan is dit het gereedschap voor jou.

Voordelen

 • Goedkope
 • Metalen constructie
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen

 • Kleine capaciteit
 • Verf vervaagt

 

4. Gemco 12-Ounce handmatige citrusvruchtenjager

De Gemco 12-Ounce 5078573 is een sapmachine die in theorie beter is dan in de praktijk. Het beste aan dit model is dat het volledig vaatwasmachinebestendig is, wat betekent dat het gemakkelijk op te ruimen is als je klaar bent met het sap. Het is echter onduidelijk hoe graag u dit model wilt gebruiken, want het maakt het sapmaken niet gemakkelijk en doet het niet goed. U moet uw vruchten handmatig tegen de molen duwen, iets wat u niet hoeft te doen met de eerste drie modellen op de lijst. Je zult veel meer kracht moeten gebruiken om dezelfde resultaten te krijgen.

De sapcentrifuge zelf is van plastic, maar de pot is van glas. De plastic onderdelen zien er niet stevig uit, wat suggereert dat je geen lange levensduur van dit model kunt verwachten. Nog erger is dat de kleinste zaadjes erdoorheen glippen en in je sap terechtkomen, waardoor je ze later met de hand moet uitvissen, wat een pijnlijke zaak is. Hoewel dit een goedkoop model is, kunt u een betere prijs krijgen voor ongeveer dezelfde prijs op een ander model.

Nadelen

 • Moeilijk te gebruiken
 • Plastic sapcentrifuge
 • Zaden komen door

5. OVOS Handmatige citrusvruchtensapinstallatie/pers

De OVOS OV-BXGNMJ-US beweert een roestvrijstalen behuizing te hebben. Na gebruik lijkt dat een dubieuze claim. Als het gemaakt is van roestvrij staal, is dat een goede zaak. Veel mensen geven daar de voorkeur aan boven andere soorten metaal voor hun keukengerei. Dit model heeft echter veel ontwerpfouten, waarvan de eerste het feit is dat het naden heeft die het sap naar binnen kunnen krijgen. Je moet er speciaal op letten dat je het tussendoor laat drogen.

Het heeft ook enorme problemen met de duurzaamheid. Vooral het scharnier is een zwakke plek die verantwoordelijk is voor bijna alle breuken die met dit gereedschap gebeuren. En, je kunt niet verwachten dat het lang zal duren. Soms breekt het bij de eerste poging! Zelfs als je scharnier het houdt, is er nog steeds een kans dat de hele sapcentrifuge vervormt onder de stress van het persen, waardoor men zou kunnen vermoeden dat het geen roestvrij staal is. Tuurlijk, deze sapcentrifuge is goedkoop, maar je wilt er een die meer dan één of twee sapbeurten duurt.

Nadelen

 • Breekt gemakkelijk
 • Deformeert
 • Sap kan in de tool komen

Kopersgids

We hopen dat onze beoordelingen u hebben geholpen om wat inzicht te krijgen in de verschillende handmatige sapcentrifuges en u hebben geholpen om een gevoel te krijgen voor wat een goede sapcentrifuge is en wat sommige modellen niet zo goed maakt. Als u op zoek bent naar een dieper inzicht in sapcentrifuges, of nog steeds niet zeker weet welk model geschikt is voor u, kijk dan in deze kopershandleiding.

 

Snelheid

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden als je een handmatige citruspers plukt, is hoeveel vruchten je in één keer naar sap kijkt. De commerciële sapcentrifuges zijn ontworpen om veel tegelijk te doen, dus als je regelmatig een kan verse limonade wilt maken, dan wil je waarschijnlijk een van die modellen. Ze kunnen veel meer citroenen in dezelfde tijd persen, en ze krijgen een hoger percentage van het sap eruit, zodat je ook veel sneller bij de hoeveelheid komt die je nodig hebt.

De commerciële sapcentrifuges zijn het beste voor mensen die vaak met grote hoeveelheden sap gaan werken. Als je dat niet bent, dan ga je wat waarde verliezen als je er een koopt, maar gebruik het niet zo vaak. Hoewel ze mooi kunnen zijn en extra snel dingen kunnen maken, kosten ze veel in vergelijking met andere modellen, en als je ze niet zo vaak gebruikt, nemen ze gewoon de ruimte van de toonbank in beslag. Ze zijn ook vrij groot, dus er is geen garantie dat je ze onder de toonbank kunt zetten voor langdurige opslag.

Aan de andere kant, als u slechts af en toe een sapje doet, of in kleine hoeveelheden, bent u misschien beter af met een niet-commercieel model. Ze zijn langzamer en minder efficiënt, maar gemakkelijker op te slaan tussen de verschillende toepassingen en aanzienlijk goedkoper. Als je af en toe een sapje gaat maken in kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld om vers citroensap te maken voor het koken, dan is het krijgen van een commercial-grade juicer een verspilling van geld.

Gebruiksgemak

De commerciële sapcentrifuges worden een stuk complexer dan de sapcentrifuges voor thuisgebruik. Niet veel, maar ze hebben wel bewegende delen, en met bewegende delen bestaat er een groter risico dat er iets breekt, of loskomt, of vast komt te zitten, en het kan van tijd tot tijd een beetje aandacht van uw kant vergen om het weer goed te laten werken.

Als u dat gedoe helemaal niet wilt aanpakken, dan moet u een van de huismodellen bekijken, die weinig of geen bewegende delen hebben en uiterst ongecompliceerd zijn.

Echter, als u artritis, andere pijnen in uw handen, of algemene zwakte van uw hand heeft, zult u waarschijnlijk beter gediend zijn met een commercieel model, omdat ze niet dezelfde kracht nodig hebben om te werken. De huismodellen kunnen dichter bij wat u nodig heeft met betrekking tot de sapmogelijkheden, maar u wilt een model dat u gemakkelijk en pijnloos kunt gebruiken, en helaas, dat gaat u een beetje kosten, maar het biedt de beste algemene ervaring.

U zult ook op zoek willen gaan naar vaatwasmachinebestendige onderdelen. Deze functie is een goede tiebreaker voor gebruik tussen twee modellen. Als men vaatwasmachinebestendige onderdelen heeft, dan is het beter dan het gelijkwaardige model zonder. U kunt een ton tijd besparen en u hoeft zich geen zorgen te maken over het direct schoonmaken van uw handpers als u er een krijgt die in de vaatwasser kan.

Welke sapcentrifuge is geschikt voor u?

Het is niet altijd duidelijk welk model het beste voor je is, en dat is oké. Een andere nuttige manier om na te denken over het kopen van een sapcentrifuge is om te beginnen met uw behoeften. Hoeveel fruit ga je in één keer persen? Moet je de sapcentrifuge in de vaatwasser kunnen wassen? Begin met je behoeften in plaats van alleen maar te proberen te zien wat er beschikbaar is.

Als je eenmaal een lijst met je behoeften hebt opgesteld, wordt het werk een stuk makkelijker. Zoek gewoon het model dat het beste bij uw lijst past. Dat betekent dat je het model hebt gevonden dat de beste waarde biedt. U krijgt alle of de meeste functies die u wilt, zonder dat u geld verspilt aan functies die u uiteindelijk niet zult gebruiken.

Conclusie

De Hamilton Beach 932 Citrus Juicer is onze beste keuze voor handmatige sapcentrifuges, want hij heeft een commerciële uitstraling en een bijpassende kwaliteit en gebruiksgemak. De New Star Foodservice 46878 is duurzaam en wordt geleverd met zuigvoetjes, maar wordt geleverd met kwaliteitscontroleproblemen die onheil voor uw toestel kunnen betekenen. De Zulay Kitchen Metal Squeezer is onze keuze voor de beste prijs vanwege de lage prijs en de vaatwasmachinevriendelijke constructie. De Gemco 12-Ounce 5078573 brengt niet het gebruiksgemak dat je krijgt op andere modellen, en laat ook zaden in het sap, wat het nog meer pijn doet om te gebruiken. De OVOS OV-BXGNMJ-US heeft te kampen met ernstige kwaliteitscontroleproblemen, waardoor hij zelfs voor zijn lage prijs een slechte prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Let op: we hebben ook een lijst van onze 5 favoriete Hamilton Beach sapcentrifuges die je kon lezen.

Hopelijk hebben onze beoordelingen u geholpen om te zien wat een goede handmatige sapcentrifuge te tikken maakt. Gewapend met deze kennis zou je in staat moeten zijn om het model te vinden dat je gelukkig zal houden tot ver in de toekomst.

Gerelateerd leest:

 • Welke handmatige sapcentrifuge is de beste op de markt? (Niet beperkt tot citrussapcentrifuges)

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts