Beste inbouw Koelkast voor zowel wijn en bier


Laatst gewijzigd
2 december 2020

Ik werk nu ongeveer 10 jaar in de apparatenbranche en in die tijd ben ik egoïstisch op zoek geweest naar een enkele onderbouwkoelkast die ik zowel voor wijn als voor bier, frisdrank enz. kan gebruiken. Ik drink wijn het liefst iets onder kamertemperatuur, maar bier, frisdrank enz. heb ik liever op het randje van het vriespunt. Eindelijk hebben we een drankencentrum met twee zones dat deze taak aankan.

Wijn bewaren en serveren op de juiste wijze

Om een wijn echt te waarderen, is het ten zeerste aan te bevelen hem te serveren volgens de volgende schema’s.

MOUSSERENDE WIJNEN EN ZOETE WITTE WIJNEN

  • 5°C Asti Spumante
  • 6°C (43°F) Champagne en mousserende wijn, Crement, Cava
  • 45°F (7°C) Sauternes, Eiswein, zoete Vouvray, Rose, Tavel, witte Zinfandel
  • 8°C Vintage Champagne en mousserende wijn, Duitse tafelwijn, muskaatwijn, riesling en gewurtztraminer uit de nieuwe wereld

DROGE WITTEN

  • 46°F (8°C) Wijnen uit de Loirevallei, Riesling uit de Elzas, Italiaanse Wijnen
  • 48°F (9°C) Sauvignon Blanc, Chablis, Chenin Blanc, Bordeaux Blanc
  • 50°F (10°C) Chardonnay, Australische Semillon
  • 52°F (11°C) Witte Bourgogne, Viognier, Condrieu
  • 54°F (12°C) Volle Chardonnay en witte Bourgogne, Graves

LICHTE TOT HALFZWARE RODE WIJNEN

  • 12°C Beaujolais, Valpolicella
  • 55°F (13°C) Ideale langetermijnopslagtemperatuur voor alle wijnen, Côtes du Rhône, jonge Spaanse en Portugese wijnen
  • 14°F Tawny Port, Barbera, Sanglovese, Madeira, Chinon, Amontillado Sherry
  • 15°C Chianti, lichtere Zinfandels
  • 61°F (16°C) Jonge Bordeaux, Jonge Cabernet, Rioja, Pinot Noir, Merlot
    VOLLE RODE RODEN
  • 17°C Barolo, Chianti Reserva’s, Cabernet Sauvignon, Rode Bourgogne
  • 18°C Grand Cru Bordeaux, Shiraz, rijpe Californische Cabernet, rijpe Rhône en Zinfandel
  • 19°C Vintage Port

Uit deze grafiek blijkt duidelijk dat een wijnkoelkast een bereik van ongeveer 41° – 66° moet hebben. Voor het bewaren van wijn gedurende langere tijd bevelen deskundigen 55° aan. En de meeste wijnkoelers zijn in staat om dat bereik te halen en daar dicht bij in de buurt te komen.

Hoe zit het met bier?

Ik heb liever ijskoud bier. Dat komt neer op ongeveer 35°. Hoewel sommige microbieren en pale ales best een beetje warmer gedronken worden, negeer ik de temperatuur van het brouwen als het om bier gaat.

Drankenkasten vs. wijnkoelers

De oplossing – Marvel 24 wijn- en drankencentrum met twee zones (ML24WB)

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 september 2016. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts