7 Beste reeksen van 2020 – Top Kachels Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

In de afgelopen 6 maanden hebben we een aantal opvallende nieuwe keukenprogramma’s geïntroduceerd, een aantrekkelijke evolutie van bestaande programma’s gezien, en krachtige innovaties op het gebied van fornuisontwerp en kookmogelijkheden. Hoe kiest u uit tientallen merken en honderden modellen het gamma dat het best bij u past?

Bij Designer Appliances, hebben we u gedekt. Wij leven en ademen apparatuur, en we hebben vooral ervaring met de belangrijkste keukenapparatuur die een enorme impact heeft op de kwaliteit van uw kookinstallatie thuis.

Het fornuis is het centrale element van uw kookinstallatie, waarmee u kunt bakken, braden, dichtschroeien, koken en alles daartussenin – als u tenminste een fornuis van goede kwaliteit hebt. Het verschil tussen een goed fornuis en een slecht fornuis kan het verschil zijn tussen een betrouwbare, plezierige kookervaring en een die frustrerend is. Daarom hebben we dit overzicht van de beste auto’s van 2020 samengesteld, met aandacht voor een reeks merken en modellen, en niet te vergeten een reeks brandstoftypes, ontwerpstijlen en prijzen.

We hebben zeven van de allerbeste producten op de markt in deze gids opgenomen, maar eerst willen we kijken naar wat een assortiment geweldig maakt, zodat u uw eigen beslissing kunt nemen.

PRO TIP – Neem contact op met onze medewerkers op (888) 714-4938 om te informeren naar exclusieve kortingen op alle assortimenten.

in een oogopslag – Onze 7 beste reeksen

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor gamma’s – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Cafe C2S950P2MS1 met dubbele oven
  • 2) Samsung NX58H9500WS
  • 3) GE Profile PGS930SELSS
  • 4) Bosch HGI8056UC 800-serie
  • 5) Miele HR19342DFG met/MasterChef
  • 6) Wolf DF304 Dual Fuel Range
  • 7) Thermador PRD366WHU Teller Diepte

Beste fornuizen en kachels – Onze exclusieve video-evaluatie

De juiste reeks voor u kiezen

Hier zijn de top 5 factoren die u moet overwegen bij het kiezen van uw volgende fornuis.

Kookvermogen & kenmerken

Kookprestaties zijn de belangrijkste factor bij de keuze van een fornuis. Zowel de oven als de kookplaat moeten het kookvermogen leveren dat u nodig hebt om een breed scala van taken te kunnen uitvoeren.

Keukenfornuizen kunnen naast hun standaard kookvermogen een hele reeks functies bieden. Of het nu gaat om gemakkelijke bedieningsknoppen, aanraakbediening, automatische aan/uit-bediening voor sudderen op lage temperatuur of WiFi-bediening die u vanaf uw telefoon kunt bedienen, onderschat de kracht van extra functies niet om uw kookervaring nog aangenamer te maken.

Voor de oven – Bij de evaluatie van een oven kijken we gewoonlijk naar de volgende kenmerken. Mogelijkheid om gelijkmatige kookresultaten te leveren d.w.z. temperatuur/vochtigheidsverdeling in de holte. Voorverwarmen is noodzakelijk voor bijna alle recepten. Snel voorverwarmen wordt dus van cruciaal belang wanneer u een druk schema hebt. Tegenwoordig hebben de meeste ovens een convectieventilator. Ze hebben echter niet allemaal echte convectie met extra verwarmingselementen.

Sommige fabrikanten, zoals Bertazzoni, maken nu infrarood braadketels die de volledige breedte van de ovenruimte beslaan. Dergelijke gemakken tellen op en besparen thuiskoks tijd en maken het verplaatsen van gerechten voor een “gelijk” resultaat overbodig.

Ten slotte worden de ovens in met name dual fuel fornuizen met een elektrische oven steeds slimmer. Het Miele-assortiment is een uitstekend voorbeeld van geavanceerde programmering (MasterChef genaamd) in zijn dual fuel-keuze. Miele fornuizen worden geleverd met 100-en van vooraf bereide recepten om u te begeleiden voor consistente resultaten.

Als u wilt genieten van krachtige bak-, braad- en zelfs convectie kookfuncties om ervoor te zorgen dat u nooit een taak tegenkomt die u niet aankunt.

Voor de kookplaat, is het belangrijk dat er een scala aan kookvermogens is voor de afzonderlijke kookelementen. U moet in staat zijn indrukwekkend hoge temperaturen te bereiken voor dat perfecte dichtschroeien, terwijl u ook lage temperaturen kunt bereiken om voorzichtig te sudderen en te smelten.

Wij raden u aan goed op de roosters te letten. Naar onze mening speelt de kwaliteit van het rooster een grote rol in het kookproces.

Brandstoftype

De keuze van het juiste brandstoftype is essentieel, en er is eigenlijk geen ‘juist’ antwoord. Het hangt allemaal af van uw behoeften, budget en kookstijl. Elektrische fornuizen met smoothtop bieden gemak, inductie fornuizen bieden hightech kookmogelijkheden, en gas fornuizen bieden de flexibiliteit en klassieke kookmogelijkheden van een open vlam. Dual fuel fornuizen combineren gaskookplaten met elektrische ovens, een combinatie waar de meesten van ons van houden. Zie ons artikel over brandstofsoorten voor meer informatie over gas- vs. dual fuel kachels.

In ons overzicht van de beste brandstoffen hebben we de verschillende brandstoftypes onder de aandacht gebracht.

Maat

Zorg ervoor dat u de juiste maat kiest voor uw gamma. Dit kan eenvoudig zijn – als u het fornuis in een bestaande keuken installeert, moet het gewoon passen in de ruimte die ervoor beschikbaar is. Zorg ervoor dat u uw vorige gamma opmeet om zeker te zijn dat u de juiste maat kiest.

Vergeet de diepte en hoogte niet! Uw fornuis moet ongeveer even diep en hoog zijn als uw kasten, zodat het in geen enkele richting uitsteekt (of te laag of te ver naar achteren zit).

Betrouwbaarheid

Kunnen vertrouwen op je bereik is geen geringe overweging. Heel wat klanten hebben gamma’s gekocht die op dag 1 fantastisch werkten, maar jarenlang niet dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid boden. Veel grote merken bieden uitgebreide garanties op hun fornuizen in geval van storingen of andere problemen. Dit soort garantie wijst vaak op een merk dat gelooft in de kwaliteit van zijn producten.

Ontwerp

Over design gesproken, u moet een gamma kiezen waar u echt graag naar kijkt. Hij moet op zichzelf al visueel aantrekkelijk zijn en tegelijkertijd bijdragen tot de algemene uitstraling van uw keuken. Als u bestaande apparaten heeft, zorg er dan voor dat de afwerking past bij uw koelkast en vaatwasser. Dit geeft uw keuken een uniforme, hoogwaardige uitstraling die moeilijk te overtreffen is.

Onze 7 beste Range Picks voor 2020

1) Cafe C2S950P2MS1 met dubbele oven

30-inch schuivend fornuis met dubbele oven

Bovenaan onze lijst staat dit dual fuel, slide-in model van Cafe, fabrikant van high-end apparatuur met oog voor stijl.

Inschuif fornuizen hebben het voordeel van een naadloze overgang van de kast naar het fornuis, en niet te vergeten de plaatsing van de bedieningsknoppen langs het voorpaneel, waardoor ze gemakkelijker bereikbaar zijn en er geen achterpaneel nodig is.

Dit specifieke model C2S950P2MS1 heeft een prachtige roestvrijstalen afwerking, een grote zes-pits kookplaat met een ingebouwde gietijzeren grillplaat. U zult ook genieten van de WiFi-verbindingsmogelijkheden waarmee u uw slimme apparaat kunt gebruiken om uw bereik vanaf elke locatie te bedienen. Het slanke LED-paneel is ook ontworpen om visueel te verdwijnen wanneer het niet in gebruik is, wat zorgt voor een slanke look waar u van zult houden. En niet te vergeten het ontwerp met dubbele oven, dat u meer flexibiliteit geeft bij het koken.

Over het geheel genomen is het een eersteklas Cafe die een plaats verdient in onze lijst van de beste assortimenten.

2) Samsung NX58H9500WS

30-inch Slide In Echte Convectie Gasfornuis

Het Samsung-gamma staat al lang op onze best-of-lijsten. Deze Samsung NX58H9500WS 30-inch slide-in gasfornuis is geen uitzondering. De oveninhoud van 5,8 kubieke meter is een enorme bonus, zodat u meerdere grote gerechten tegelijk kunt bereiden.

Ondertussen beschikt de flexibele gaskookplaat over 5 gespecialiseerde branders met een True Dual Power Burner met twee onafhankelijke verwarmingselementen, waardoor een totaal vermogensbereik van 700 BTU tot 18.000 BTU ontstaat om elke taak aan te kunnen die u maar wilt.

Echte convectie mogelijkheden in de oven, een omkeerbare gietijzeren bakplaat, en zelfs een aangepaste wok rooster en warmhoudlade ronden een aantal van de meest indrukwekkende kenmerken van dit Samsung model. En natuurlijk is alles met elkaar verbonden, zodat u het assortiment kunt bedienen vanaf uw slimme apparaat.

3) GE Profile PGS930SELSS

30-inch Slide In gasfornuis

De Profile-serie van GE omvat een reeks producten van topklasse, en deze PGS930SELSS 30-inch inbouwgastoestel is daarop geen uitzondering. De grote, mooie roestvrijstalen knoppen op het voorpaneel gaan samen met een groot LED-display, en dit fornuis is voorzien van een indrukwekkend krachtige drie-rings brander van 21.000 BTU voor intense hitte die perfect is voor aanbraden en braden.

De extra grote, geïntegreerde, omkeerbare gietijzeren grill- en bakplaatopstelling biedt u flexibiliteit en betrouwbaarheid in uw kookoppervlak. De Chef Connect functionaliteit geeft u drie kookopties met één druk op de knop, en biedt de mogelijkheid om de elementen van het fornuis te synchroniseren met de verlichting en ventilatie van uw magnetron. En met echte convectiemogelijkheden hebt u alles wat u nodig hebt om een hele reeks kooktaken aan te kunnen.

4) Bosch HGI8056UC 800-serie

30-inch Slide In gasfornuis

De nieuwe Bosch 800 Serie Slide-in gasfornuis

Bosch maakt al jaren topklasse fornuizen, en dit model is daarop geen uitzondering. Hij vervangt het model HGI8054UC dat een vreemde hoekige afwerking op de hoeken had. Afgezien van de visuele inconsistentie maakte de driehoekige flens de oudere versie moeilijk te installeren. De nieuwe HGI8056UC verbetert het ontwerp, terwijl de uitstekende kookfuncties in overeenstemming blijven met de traditie van de 800 Serie.

Dit diepe gasfornuis heeft een middenbrander van 18.000 BTU, een oveninhoud van 4,8 kubieke meter en zware metalen knoppen voor een hoogwaardige uitstraling. De meegeleverde warmhoudlade houdt het voedsel warm en klaar om te serveren, en het geheel is verpakt in een prachtige roestvrijstalen verpakking. U kunt ook rekenen op de reputatie van Bosch op het gebied van betrouwbaarheid en klantenondersteuning gedurende de hele levensduur van uw serie.

5) Miele HR19342DFG w/MasterChef

36-inch Dual Fuel fornuis

Miele, een grote concurrent van Bosch, is ook al jaren op de markt. Het HR19342DFG dual fuel fornuis combineert een krachtige gaskookplaat met een elektrische oven.

Het Miele-assortiment is werkelijk opmerkelijk. In tegenstelling tot de concurrentie heeft Miele alle functies van zijn hooggewaardeerde wandoventechnologie in het dual-fuel-assortiment geïntegreerd. Master Chef programmering is geweldig. In combinatie met de draadloze sonde kunt u nu een hele maaltijd koken met één druk op de knop of in een geleide vorm.

Het gebogen M-touch scherm is gebruiksvriendelijk en modern. De oven kan worden aangesloten op een waterleiding voor een stoomstoot voor uw recepten (tip – u kunt brood van bakkerijkwaliteit maken in uw Miele-fornuis). Dit inschuifmodel verwijdert het achterpaneel voor een strakke, geïntegreerde look, en is verkrijgbaar in 30, 36 en 48 breedtes, afhankelijk van uw ruimte en behoeften.

Met zes kookzones, waarvan er maar liefst 3 een vermogen hebben van 19.000 BTU, kunt u alle kookplaatbehoeften aan die u zich maar kunt indenken. Een oven met een grote capaciteit en een stijlvol ontwerp maken dit een zeer gewilde optie van Miele.

Aan de Miele-reeks hangt een aanzienlijk prijskaartje. Het bedrijf heeft echter af en toe promoties om het betaalbaarder te maken.

6) Wolf DF304 Dual Fuel Range

30-inch Dual Fuel Range

De Wolf-serie is vaak bekend om zijn kenmerkende rode knoppen en unieke stijl, maar ze zijn veel meer dan alleen maar flash. Deze DF304 30-inch 4-pits lijkt misschien compact, maar er is niets kleins aan zijn kookcapaciteiten. U kunt genieten van vier dubbelgestapelde branders met verschillende BTU-vermogens: 20K, 18K, 15K en 9,2K voor een volledig scala aan kookmogelijkheden. En met 10 voorgeprogrammeerde kookstanden in de oven is het bereiden van een maaltijd nog nooit zo gemakkelijk geweest.

U zult ook genieten van de krachtige zelfreinigende functie en de bijgeleverde temperatuursonde om uw maaltijden te controleren voor de perfecte gaarheid.

7) Thermador PRD366WHU Teller Diepte

36-inch Pro Harmony dual-brandstof fornuis

Onze lijst wordt afgerond door het 36-inch Thermador PRD366WHU, Pro Harmony dual fuel fornuis, compleet met zes branders ontworpen in Thermador’s kenmerkende stervorm-ontworpen om het contact tussen brander en pan te maximaliseren en gelijkmatig te koken. U zult ook genieten van de twee ExtraLow-branders met een suddertemperatuur tot 100F om voedsel vast te houden of ingrediënten zoals chocolade of boter voorzichtig te smelten.

Het fornuis uit de serie Pro Harmony van Thermador past door zijn diepte in de kasten.

Dit Thermador model heeft ook de snelste zelfreinigende functie in de industrie, en voltooit zijn krachtige zelfreinigende cyclus in slechts 2,5 uur. De oven heeft een derde convectie-element voor koken op meerdere niveaus, dus u bent gedekt voor elke kooktaak die u deze krachtpatser toewerpt.

Conclusie

Welke reeks u kiest, hangt van u af. Wat zoek je in een gamma? Wat voor brandstof heeft uw voorkeur? Wat is jouw keukenstijl? Houdt u van inschuiffornuizen of van standalone fornuizen die flexibeler en goedkoper kunnen zijn? Waarheen uw zoektocht ook leidt, de bovenstaande lijst van modellen is een uitstekend beginpunt. En als u meer vragen heeft over het kiezen van het juiste assortiment, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met een Designer Appliances expert!

FAQs

Wat zijn de meest voorkomende maten voor fornuizen?
De meest gebruikelijke maat is 30 breed, 36 hoog en 25 diep. Er zijn echter kachels van 36 breed, 48 breed, en een reeks andere specificaties. Er zijn echter fabrikanten, zoals La Cornue, die aangepaste maten hebben. Zorg er altijd voor dat uw fornuis in uw ruimte past voordat u het koopt.

Welk type brandstof is het beste?
Er is echt geen ‘beste’ brandstoftype. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Gaskookplaten met open vlam zorgen bijvoorbeeld voor meer flexibiliteit bij het koken, inductiekookplaten bieden een snelle, gelijkmatige verwarming en elektrische kookplaten bieden gemak en gebruiksgemak. Wat ovens betreft, hebben zowel elektrische ovens als ovens op gas hun eigen voordelen. Bij het kiezen van de juiste voor u gaat het erom de stijl te kiezen die aan uw behoeften en voorkeuren voldoet.

We hebben de gas vs dual fuel fornuizen behandeld in onze diepgaande review.

Wat zijn BTU’s en wat betekenen ze?
BTU staat voor “British Thermal Unit” en is in principe een eenheid om te meten hoeveel warmte een brander of verwarmingselement kan produceren. De beste kookplaten kunnen een vermogen van bijna 20.000 BTU bereiken voor krachtig heet aanbraden.

Wat is het verschil tussen een fornuis en een kookplaat?
Een fornuis is de naam voor een combinatieapparaat dat zowel een oven als een kookplaat heeft. Een kookplaat is een op zichzelf staand toestel dat alleen over de kookfunctie beschikt.

Wat is het verschil tussen een inbouw-, een inschuif- en een vrijstaand fornuis?
Drop-in fornuizen vallen in een specifieke kastuitsnijding met een kast/houten paneel aan de onderkant in plaats van een voorraad- of warmhoudlade. Inschuif fornuizen passen naadloos bij uw aanrecht. Een vrijstaand fornuis kan overal in uw keuken staan, aangezien de zijkanten zijn afgewerkt en er geen kastenwerk aan te pas komt. Het debat tussen inschuif- en vrijstaande fornuizen is zo diepgeworteld dat we besloten het in een eigen artikel te behandelen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts