8 beste selderijpersen van 2021 – Topkeuze en recensies


Selderij is een groente die veel sapcentrifuges hoofdpijn geeft. Soms sluipt het door machines zonder dat het sap wordt geperst, en andere keren, zelfs als het wordt gesneden en geplet, houdt het zijn sap hardnekkig vast.

Als je van selderij een gezonde, voedzame drank wilt maken, heb je een sapcentrifuge nodig die aan de eisen voldoet. Deze lijst zit vol met sapcentrifuges die de klus kunnen klaren, en onze beoordelingen lopen u door de beste en slechtste eigenschappen van elke machine, zodat u de machine kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

We hebben ook een kopersgids opgenomen, wat een geweldige bron is voor degenen die nieuw zijn in het sapmaken of die ervoor willen zorgen dat ze de best mogelijke waarde voor hun geld krijgen.

Een snelle blik op onze favorieten van 2021:

De 8 beste seldertrommels:

1. Omega J8006HDS Selderij Juicer – Best Overall

 

Het Omega J8006HDS Voedingscentrum is onze favoriete sapcentrifuge als het gaat om selderij. Het blinkt uit met alle soorten producten, en met bijna alles, het produceert zeer droge pulp, dus je hebt de voldoening van het krijgen van grote efficiëntie uit het proces. Het beweegt bij 80 toeren per minuut, wat niet snel genoeg is om het sap door hitte af te breken, maar het is sneller dan sommige mastieksapcentrifuges, wat je wat tijd bespaart. Het heeft een garantie van 15 jaar. Het is moeilijk om keukenapparatuur te vinden met meer dan vijf jaar garantie, dus deze sapcentrifuge is er een waarop u kunt vertrouwen.

Het is ook relatief compact. Veel krachtige sapcentrifuges hebben de neiging om aan de grote kant te staan, dus als je een kleinere keuken hebt, zul je erg blij zijn met hoe weinig ruimte dit apparaat in beslag neemt. Hoewel dit een probleem is dat veel mastieksapcentrifuges gemeen hebben, heeft deze een vrij kleine glijgoot. Als u gewend bent aan centrifugale sapcentrifuges, kunt u zich realiseren dat u veel meer moet snijden van uw producten voordat u ze invoert. Toch, als je op zoek bent naar een machine die uitblinkt met selderij, noten en bladgroen, dan is dit de sapcentrifuge voor jou.

Voordelen

 • 15 jaar garantie
 • 80 RPM
 • Zeer droge pulp
 • Relatief compact

2. Aobosi Selderij Juicer – Beste waarde

De Aobosi Slow Masticating Juicer is een andere goede keuze voor wie op zoek is naar een goede sapcentrifuge voor selderij. Het is extreem stil, wat de meeste gebruikers zullen waarderen. Als u al eens eerder een centrifuge hebt gebruikt, zult u het verschil meteen merken als u deze machine aanzet. Het draait ook met een zachte 80 toeren, dus je krijgt nog steeds een goede snelheid, maar niet genoeg warmte om het sap af te breken tijdens het proces. Net als het topmodel op onze lijst, produceert deze consistent droge pulp, wat een must is als je van plan bent om moeilijke producten als selderij tot sap te verwerken.

Wat deze sapcentrifuge echter onderscheidt, is de prijs. U kunt het krijgen voor ongeveer een derde van de prijs van de top op onze lijst, dat is echt een goede deal. Als u in sap wilt gaan, maar de bank niet wilt breken, is dit een veilige investering, omdat het ongeveer net zo goed presteert als modellen die vele malen zo duur zijn. Het enige wat we niet leuk vinden is de relatief smalle glijbaan, maar dat is voor de meeste mensen geen doorbraak. Dit is een goede sapcentrifuge en een must-have voor wie op zoek is naar een deal.

Voordelen

 • Rustig aan
 • 80 RPM
 • Droge pulp
 • Geweldige prijs

 

3. Omega-Traagwerkende Mastiekspuit

De Omega VSJ843QS Vertical Slow Masticating Juicer werkt iets anders dan de bovenste twee sapcentrifuges op onze lijst. In plaats van horizontaal te werken, is het een verticale sapcentrifuge. Dat kan het een winnaar maken als je beperkte balie- of opslagruimte hebt. Het betekent echter ook dat het proces door de zwaartekracht wordt ondersteund, zodat het minder druk op de machine legt en minder werk van uw kant vereist. Dit model heeft een handig autocleaning systeem dat het scherm vrij houdt van pulp terwijl je sap, zodat je meer van het sap krijgt. Het maakt ook het opruimen achteraf veel gemakkelijker. Deze sapcentrifuge doet het goed met bladgroen en selderij, dus je kunt er op rekenen dat de klus geklaard wordt.

Het heeft een grote reputatie voor het produceren van droge pulp, dus je hoeft niet te proberen de pulp twee keer door te laten lopen zoals sommige mensen doen. Hij draait echter pas bij 43 omwentelingen per minuut. Bij die snelheid is er geen kans op schade aan het sap door hitte, maar je krijgt de klus ook niet zo snel geklaard als bij andere machines. Als het sneller was, zouden we het hoger kunnen rangschikken, maar as-is het valt op de derde plaats.

Voordelen

 • Verticale sapcentrifuge
 • Automatisch reinigingssysteem
 • Doet het goed met bladgroen
 • Droge pulp

4. AICOK Selderijpasta Juicer

De AICOK Slow Masticating Juicer Extractor (AMR521) zal geen prijzen winnen, maar hij doet het goed genoeg in meerdere gebieden om op de bovenste helft van onze lijst te landen. Terwijl je nog steeds je producten moet snijden, is deze sapcentrifuge iets breder dan die van andere sapcentrifuges. Dat betekent dat je niet zoveel kleine stukjes hoeft te snijden, maar het is nog steeds klein ten opzichte van de goten op centrifugaal sapcentrifuges. Deze sapcentrifuge draait op 80 omwentelingen per minuut, wat sneller is dan sommige kauwsapcentrifuges, plus hij wordt niet heet. Hoewel sommige sapcentrifuges moeilijk te reinigen zijn, is deze relatief eenvoudig en bevat deze een reinigingsborstel die het een snel en eenvoudig karwei maakt.

Deze sapcentrifuge heeft een respectabele garantie van drie jaar. Voor de prijs zou het moeilijk zijn om veel meer te vragen. Het enige wat beter zou kunnen is de efficiëntie van deze machine. Sommige gebruikers moeten hun pulp twee keer doordrenken om het droog te krijgen, en dat is een slecht teken voor mensen die selderij willen sappen. Toch is dit een goede algemene sapcentrifuge voor een goede prijs.

Voordelen

 • Bredere glijbaan
 • 80 RPM
 • Drie jaar garantie
 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen

 • Minder efficiënt dan sommige modellen

 

5. Tribest Greenstar Elite Juicer

De Tribest GSE-5000 Greenstar Elite landt op een grappige plek. Het is duur en misschien te krachtig voor thuisgebruik, maar het is ook aan de onderkant van wat commercieel gezien nuttig zou zijn. Het doet het echter goed met alle soorten producten, waaronder bladgroen en lastige groenten zoals selderij. Dit is te wijten aan de zeer hoge totale bouwkwaliteit, en de grote roestvrij stalen tandwielen die snijden en verpulveren produceren. Het heeft een garantie van 12 jaar, wat fantastisch is. Plus, hij draait op 110 toeren, zodat u sneller sap kunt produceren.

Helaas is deze machine erg duur. Je zou vijf kwaliteitssapcentrifuges kunnen kopen voor wat je voor deze zou moeten betalen. Als de prijs lager zou zijn, zou deze mogelijk hoger op onze lijst kunnen komen te staan. Iets anders om te overwegen is dat het lijkt ontworpen voor een commerciële keuken. Als je het de hele dag hebt gedraaid en klaar bent om het schoon te maken, is tien minuten niet zo’n groot probleem. Maar als je thuis maar tien minuten hebt gesausd, is dat een lang schoonmaakproces. Dit apparaat is zinvol voor mensen die bereid zijn meer te betalen voor kwaliteit, of voor kleine restaurants, maar het zal niet elke gebruiker gelukkig maken.

Voordelen

 • Roestvrij stalen tandwielen
 • 12 jaar garantie
 • 110 RPM

Nadelen

 • Dure
 • Tijdrovende reiniging

6. SKG Q8 Langzaam werkende mastiekbeker

De SKG Q8 Wide Chute Slow Masticating Juicer is een andere verticale sapcentrifuge met enig potentieel. Kenmerkend is dat het een zeer brede glijgoot heeft, waardoor u hele vruchten en groenten in de machine kunt laten vallen. Omdat het een verticale sapcentrifuge is, krijgt het een assistentie van de zwaartekracht en hoef je niet zo hard te werken om ervoor te zorgen dat je producten het systeem binnenkomen. Een andere geweldige eigenschap is de sapopslagtank met een stop. Als u meerdere glazen schenkt of veel sap maakt en meerdere opslagvaten gebruikt, kunt u de stop gebruiken om de stroom te regelen terwijl u van bakje wisselt.

Als u op zoek bent naar een snelle machine, zal deze u niet tevreden stellen. Omdat het begint met heel fruit en groenten, loopt het langzamer, maar met een hoger vermogen. Met slechts 45 toeren per minuut is dit model niet de snelste keuze. Het produceert ook een relatief vruchtvlezig sap, dus veel gebruikers nemen hun toevlucht tot het door een aftermarket zeef laten lopen voordat ze het drinken. Als u op zoek bent naar een mastieksapmachine met een brede mond, kan dit u tevreden stellen, maar veel mensen zullen er niet genoeg van genieten om er een goede koop van te maken.

Voordelen

 • Zeer brede stortkoker
 • Verticale sapcentrifuge
 • Sapopslagtank

7. Mueller Oostenrijk Juicer Ultra

De Mueller Austria Juicer Ultra is een uiterst krachtige centrifugaalpers. Hoewel sommige mensen geloven dat de ongelofelijke kracht die deze sapcentrifuge op tafel brengt genoeg is om het goed te maken voor selderij en andere taaie groenten, zijn er enkele redenen om sceptisch te zijn over de prestaties. Aan de positieve kant wordt het geleverd met 1100 watt vermogen, dus het heeft het sap om sap te maken. Het heeft ook twee snelheden die variëren van 12000 tot 18000 RPM. Als dat snel klinkt, dan is dat zo, en zal het de meeste producten fatsoenlijk versnipperen, ten koste van de productie van veel warmte. De grote, drie-inch parachute betekent dat u zelden uw producten hoeft te snijden.

Zoals je zou verwachten, is deze sapcentrifuge extreem luidruchtig. Terwijl centrifugale sapcentrifuges luider zijn dan hun kauwende tegenhangers, is deze luider dan de meeste centrifugale sapcentrifuges. Het heeft ook de neiging om natte pulp te produceren ondanks zijn grote kracht en snelheid. Dat betekent dat u niet veel profijt zult hebben van hardere groenten en fruit, zoals selderij en wortelen. Deze machine is niet duur, maar werkt niet goed genoeg om de meeste klanten tevreden te stellen.

Voordelen

 • Zeer krachtig
 • Extreem hoge snelheden
 • Grote stortkoker

De BELLA 13694 sapcentrifuge (BLA13694) is een andere centrifugale sapcentrifuge met tonnen kracht. Het wordt geleverd met een brede, drie-inch parachute, dus je hoeft niet alles te snijden, behalve de grootste groenten en fruit om ze te laten passen in deze sapcentrifuge. Zijn 100-watt-motor levert meer dan genoeg vermogen om zelfs de zwaarste producten kortstondig te kunnen verwerken. Echter, de nummer één klacht die veel mensen erover hebben is dat het zeer verpulverd sap produceert, wat betekent dat het niet zo’n goed werk doet bij het scheiden van de pulp van het sap.

Het heeft ook last van een zeer klein vruchtvleescompartiment. Het is moeilijk om meer dan een kopje tegelijk te maken met deze sapcentrifuge, omdat je vaak moet stoppen en de pulpmand moet legen. Erger nog, dit apparaat heeft geen grote reputatie op het gebied van duurzaamheid. Je kunt verwachten dat het maanden, of hooguit een paar jaar zal duren. Gezien al deze tekortkomingen is dit geen sapmachine die de meeste mensen graag zullen gebruiken. Zelfs als het goed gaat met selderij, zijn er betere mogelijkheden.

Voordelen

 • Brede glijbaan
 • Goede kracht

Nadelen

 • Klein pulpvak
 • Pulpiesap
 • Slechte duurzaamheid

Kopersgids

Saprendement

Een van de belangrijkste dingen om naar te kijken bij de aankoop van een nieuwe sapcentrifuge is efficiëntie. Hoewel die term ideeën kan opleveren over het wegen van fruit en het doen van wiskunde, is het vrij eenvoudig om te vertellen hoe efficiënt uw sapcentrifuge is. Als het vruchtvlees dat eruit komt droog is, heeft je sapcentrifuge goed werk verricht door al het mogelijke sap eruit te persen. Als de pulp nog nat is, dan deed het niet zo goed.

Als u zich richt op het persen van selderij, een van de moeilijkere groenten om te sappen, dan heeft u een machine nodig met een hoog saprendement. Anders ben je waarschijnlijk teleurgesteld in de hoeveelheid sap die je van je selderij krijgt.

Snelheid

Een ander punt om rekening mee te houden is de snelheid waarmee de molens in een mastieksapmachine of de messen in een centrifugaalpers lopen.

Masticerende sapcentrifuges hebben de neiging om veel langzamer te gaan, waardoor het sap uit de vruchten wordt verpletterd. In de meeste gevallen zal dit leiden tot drogere pulp en een hogere sapcapaciteit. Het kan echter een langzaam proces zijn, en het persen van dezelfde hoeveelheid producten kan bij een mastiekmodel langer duren dan bij een centrifugaal model. Je moet ook meestal stukken kleiner snijden om ze in een mastieksapmachine te passen dan je zou doen met een centrifugale sapcentrifuge.

Centrifugaalmodellen kunnen honderden of duizenden keren per minuut draaien. Door de vruchten in zeer kleine stukjes te snijden, komt er sap vrij. Dit is echter meestal niet zo efficiënt als het gebruik van een mastieksapmachine, en de warmte die bij dit proces wordt geproduceerd, brengt het risico met zich mee dat de vitaminen worden aangetast en dat de totale voedingswaarde van uw sap wordt verlaagd.

Gemakkelijke reiniging

Als u van plan bent om een frequente sapcentrifuge te worden, wilt u een machine die gemakkelijk te reinigen is. Sommige kunnen in een paar minuten worden gereinigd, terwijl andere tien of meer nodig hebben voor demontage en efficiënte reiniging. Sommige sapcentrifuges worden geleverd met vaatwasmachinebestendige onderdelen. Dit zijn vaker centrifugale modellen dan mastiekmodellen.

Het is belangrijk om uw sapcentrifuge na elk gebruik schoon te maken. Restjes sap zullen bederven, waardoor de machine plakkerig wordt, begint te stinken, en een negatieve invloed heeft op toekomstige partijen sap. Als je vaak gaat sappen, kun je jezelf op de lange termijn een hoop tijd besparen door er een te krijgen die gemakkelijk kan worden gereinigd.

Andere sapcentrifuges die we onlangs hebben beoordeeld:

 • Diepgaande beoordelingen van tweeversnellingsbakken voor sapcentrifuges
 • Welke Kuvings juicer is het beste?
 • Wat zijn de verschillende soorten sapcentrifuges om uit te kiezen en hoe kunnen ze zich onderscheiden?

Eindoordeel

De Omega J8006HDS Nutrition Center is de beste totale sapcentrifuge voor selderij vanwege de zeer droge pulp, 80 RPM molens en een garantie van 15 jaar. De Aobosi Slow Masticating Juicer neemt de tweede plaats in met zijn stille werking, droge pulp en 80 toerenmeter. De prijs is echter zo goed dat het de titel van de beste prijs-kwaliteitverhouding verdient. In de derde plaats is de Omega VSJ843RS Vertical Slow Masticating Juicer een verticale sapcentrifuge met een autocleaning systeem dat het goed doet met bladgroen, hoewel zijn traagheid het een paar posities kost.

De vierde plaats behoort tot de AICOK Slow Masticating Juicer Extractor (AMR521) die een bredere glijgoot, 80 RPM slijpers en een garantie van drie jaar heeft. Het valt uit de top drie vanwege de ondermaatsheid van de efficiëntie. De Tribest GSE-5000 Greenstar Elite heeft roestvrijstalen tandwielen en een garantie van 12 jaar, maar door de hoge prijs en de tijdrovende reiniging staat hij op de vijfde plaats. De SKG Q8 Wide Chute Slow Masticating Juicer heeft in de zesde klas een zeer brede glijgoot en een opslagtank, maar door zijn langzame snelheid en vruchtvlezige sap is het onwaarschijnlijk dat hij in de meeste huishoudens een winnaar zal zijn.

De Mueller Austria Juicer Ultra is zeer krachtig en in staat tot extreem hoge snelheden, maar valt door zijn luide werking en natte pulp op de zevende plaats. De laatste plaats gaat naar de BELLA 13694 Sapcentrifuge (BLA13694), die wel een brede stortkoker en goede kracht heeft. Echter, het kleine pulpvakje, het pulpsap en de slechte duurzaamheid zorgen ervoor dat de meeste mensen er niet van houden.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts