5 Beste snelle blenders 2021 – Topkeuzes en recensies


Er zijn zoveel verschillende fabrikanten van hogesnelheidsmengers en producten om uit te kiezen. Ze adverteren allemaal met mooie kenmerken en nieuwe uitvindingen. Dit heeft geresulteerd in een overstroomde markt met honderden mengers om uit te kiezen. Al met al maakt dit het een lang en vervelend proces om te beslissen welke de juiste is voor uw behoeften.

Daarom heb ik dit artikel geschreven, waarin ik meer dan 30 blenders heb beoordeeld. Ik heb ze gemeten en vergeleken op een heleboel parameters. Daarna heb ik mijn favoriete keuzes in de top 5 lijst hieronder voor u samengesteld om te lezen.

Daarna kunt u mijn kopershandleiding lezen (als u dat wilt). Het vertelt u over de belangrijkste factoren waar u naar moet kijken bij het vinden van de juiste high-blender voor uw behoeften.

Laten we beginnen!

Vergelijkingstabel (bijgewerkt in 2021)

De 5 beste hogesnelheidsmengers

1. Vitamix Professional Series 750 Blender – Top Pick

Als u op zoek bent naar een zware menger die alles doet, dan is de Vitamix Professional Serie 750 de juiste keuze. De Vitamix professionele serie blender heeft een commerciële 2.2 pk motor die voldoet aan al uw behoeften en is ook gebouwd om lang mee te gaan.

De aankoop van een blender kan behoorlijk kostbaar zijn. Daarom heeft Vitamix een blender gemaakt waar je nog jaren op kunt rekenen. Het is niet de meest economische optie op de markt, maar zoals het gezegde luidt, je krijgt waar je voor betaalt. Veel van de goedkopere merken gaan maar zo lang mee en dan moet je ze vervangen, waardoor ze op den duur duur duurder worden.

Deze blender heeft 5 voorgeprogrammeerde instellingen die zich automatisch aanpassen aan de verschillende items die je nodig hebt om te mengen. Het is geweldig voor het maken van smoothies, diepvriesdesserts, purees, en ja, zelfs hete soep. Het heeft ook variabele snelheidsregelaars zodat u de machine handmatig kunt instellen om de exacte textuur te verkrijgen die u wilt bereiken.
De messen zijn gemaakt van roestvrij staal. Ze kunnen de zwaarste ingrediënten aan die je in de 64-ounce container gooit. Het enige nadeel is dat deze blender voor grote hoeveelheden wordt gemaakt. Als u probeert kleinere partijen producten te mengen, zult u merken dat u voortdurend de zijkant van de container afschraapt en toch geen glad product krijgt. De reden hiervoor is dat de messen zo hoog in de bodem zitten dat ze eigenlijk reiken naar spullen die er niet zijn. Kleinere partijen komen vaak niet hoog genoeg in de container om de messen op de juiste manier te raken.

Soms kunnen blenders lastig te reinigen zijn. Deze reinigt zichzelf letterlijk. Het enige wat je hoeft te doen is een druppel afwasmiddel en wat warm water in de container te doen en deze aan te zetten. In slechts 30 tot 60 seconden is het net zo schoon als voor het gebruik. We vinden het ook leuk dat deze blender rustig is in vergelijking met veel andere blenders, zodat het geen pijn doet aan je oren.

Voordelen

 • Duurzaam
 • Variabele snelheden
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Zijdeachtige textuur
 • Veelzijdig

 

2. Ninja BL610 Hi-Speed Blender – Beste waarde

Het woord Ninja doet denken aan een beeld van een figuur in een zwart pak die op het punt staat om iets te karatekappen, die op het punt staat om hun tegenstander uit elkaar te scheuren. De Ninja blender werkt met dezelfde bedoelingen.

Als u een blender nodig heeft die alles en nog wat uit elkaar scheurt, dan is de Ninja Professional BL610 iets voor u. Het is een krachtige 1000-watt blender met een 6-mess-assemblage die zo krachtig is dat hij je snel en efficiënt ijsverpletterend vermogen geeft; hij maakt ook perfecte blends en pureert. Ze staan onder een hoek om een vortex te creëren die elke vaste vrucht of groente in vloeistof verandert.

Hoewel deze blender voornamelijk van plastic is gemaakt, ziet het er niet goedkoop uit en voelt het ook niet goedkoop aan. De container past mooi en strak in de basis en sluit met een bevredigende klik op zijn plaats. Het klikt ook als het deksel op zijn plaats klikt, zodat u weet dat u klaar bent om te gaan. De blender werkt niet als alles niet goed op slot zit.

De 72-ounce container is groot genoeg om dubbele batches te maken, maar is nog steeds effectief bij het maken van een enkele batch van uw favoriete item. Als je nieuw bent in deze gezonde manier van mengen, bevat Ninja 30 van hun favoriete recepten om je op weg te helpen. Ze willen er zeker van zijn dat u niets van uw voedzame goedheid verliest, dus ze zetten zelfs een tuit op het deksel van de container die opengaat om te helpen bij het uitgieten van de inhoud. En het schoonmaken kan niet makkelijker. Alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig, dus spoel ze gewoon af en gooi ze erin.

Er zijn maar een paar klachten die we hebben met deze blender. De container heeft de neiging om vrij gemakkelijk te kraken en valt niet onder Ninja’s 1-jarige garantie en de scherpte van de messen neemt in de loop van de tijd zodanig af dat je smoothies een beetje chewier worden. Hoewel alle messen tijdens het gebruik wat van hun scherpte verliezen, lijkt deze buigmachine iets sneller te breken dan de meeste andere.

Voordelen

 • Kunststof en toch duurzaam
 • Variabele snelheden
 • Veiligheidskenmerken
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Grote container

Nadelen

 • Containerscheuren gemakkelijk
 • Chewier smoothies

3. Ninja BL770 Hogesnelheidsmixer

Als u een kwalitatief goed, heel keukensysteem nodig heeft, dan is het Ninja Mega Kitchen systeem iets voor u. Deze krachtige 1500-watt machine heeft niet alleen mengcapaciteiten, maar is ook een voedselverwerker.

We vinden het erg leuk dat de blender en de foodprocessor allebei op één basis werken met dit systeem. Dit helpt ruimte te besparen op het aanrecht, waar het toevallig ook perfect onder past. Het heeft ook een aantal mooie nette eigenschappen die anderen niet hebben. Er zijn handgrepen aan de onderkant die de zuignappen losmaken, zodat de container gemakkelijker te verwijderen is van de basis. Het heeft ook een slot om de tuit open te houden voor gemakkelijk, no-mess gieten.

Er zijn veel verschillende onderdelen van het keukensysteem. Je krijgt een groot mes in het midden van de keukenmachine dat de dingen echt voor elkaar krijgt. Het blendergedeelte heeft ook een grote kan voor grotere partijen, evenals kleine bekers voor individuele porties. Wat we vooral leuk vinden is dat de containers van plastic zijn, in tegenstelling tot glas, zodat ze niet gemakkelijk breken als ze vallen.

Er zijn echter een paar problemen met het Ninja Mega Kitchen systeem. Het kan moeilijk zijn om alle voedseldeeltjes uit het blad te krijgen bij het schoonmaken. We hebben gemerkt dat het soms nodig kan zijn om pijpreiniger type scrubbies te gebruiken om alle ophopingen uit de scheuren te halen.
Je zult er zeker van willen zijn dat je het schoon houdt, want als je dat niet doet, zal het een vervelende opbouw krijgen, waardoor het niet goed zal functioneren.

De keukenmachine voor dit systeem heeft geen gat in het deksel. Sommigen zien dit als iets positiefs, omdat het onmogelijk is om voedsel uit te spugen. Anderen zien dit als negatief omdat je de machine moet stoppen en het deksel moet verwijderen als je er meer voedsel of vloeistoffen aan moet toevoegen. Hoewel dit een efficiënt systeem kan zijn, is het erg luidruchtig.

Voordelen

 • Een basis, meerdere functies
 • Variabele snelheden
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Enorme, scherpe messen
 • Plastic verpakkingen
 • Geen gaten in het deksel van de keukenmachine

Nadelen

 • Moeilijk te reinigen
 • Zeer luidruchtig
 • Geen gaten in het deksel van de keukenmachine

 

4. NutriBullet 12-delig High Speed Blender/Mengersysteem

Als u een efficiënte blender nodig heeft die niet te hard is voor het zakboekje, dan kan het NutriBullet NBR-1201 mixersysteem iets voor u zijn. Het wordt geleverd met de power base, 1 hoge beker, 2 korte bekers, 1 plat mes, 1 emulgerend mes, 2 hersluitbare deksels, een zakje voedingsgids, en een paar recepten om je op weg te helpen.

De NutriBullet is zeer eenvoudig te gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is uw groenten en fruit in de beker te doen, de bladen vast te schroeven, de plastic lipjes uit te lijnen met de openingen op de basis, en naar beneden te duwen. De krachtige 600-watt motor doet de rest. Pas wel op, als je niet genoeg vloeistof aan de container toevoegt, komen de messen soms vast te zitten. Wanneer dit gebeurt, moet u de machine stoppen, de inhoud schudden en het opnieuw proberen. Bij het maken van smoothies kan het toevoegen van te veel vloeistof de vruchten en groenten een beetje te veel verwateren, waardoor ze een aantal van hun smaken verliezen.

Een paar dingen die je wel moet weten met dit product.

 1. Je moet wel oppassen dat je de plastic lipjes van de bekertjes niet afbreekt. De motor gaat niet aan als ze worden vermist.
 2. De motor draait in de tegenovergestelde richting van waaruit u de messen op de beker schroeft. Dit kan er soms toe leiden dat de afdichting tussen de beker en het blad loskomt en dat er lekkages ontstaan.
 3. Als je merkt dat het langer duurt om je smoothies te mengen, koop dan een nieuw mes. U zult merken dat uw motor stiller is omdat er minder stress op zit, en uw smoothies zullen zich snel weer vermengen.

Voordelen

 • Snelle menging
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen

 • Lekken
 • Beker van de basis af te schroeven
 • Voedsel komt vast te zitten

5. Hamilton Beach Power Elite Blender (High-Speed)

De Hamilton Beach 58149 is een goede mixer om te krijgen als je je niets anders kunt veroorloven. Je moet er wel rekening mee houden dat je krijgt waar je voor betaalt. Deze blender zal sneller verslijten dan de duurdere.

Deze 700-watt motor verpulvert uw voedsel vrij goed met zijn roestvrijstalen messen, maar heeft wel moeite met diepvriesproducten en ijsblokjes. Ze zullen zich vermengen als je geduld hebt, maar dit veroorzaakt nogal wat stress op de motor. Er zijn 2 snelheden plus een pulsoptie die u helpen het gewenste resultaat te behalen.

Voordelen

 • 5-kops glazen kan
 • Roestvrijstalen messen
 • Variabele snelheden

Nadelen

 • De kruik is erg zwaar
 • Moeilijk te reinigen
 • Moeilijk te verpletteren diepvriesproducten
 • Verslijt snel

Te overwegen factoren bij de keuze:

Bij het zoeken naar je perfecte blender zijn er een paar dingen die je in overweging moet nemen. Hoe krachtig is het?  Heeft het variabele mengsnelheden? Hoe groot zijn de mengbakken? Hoeveel ruimte neemt het in beslag op je toonbank? Hoe gemakkelijk is het om schoon te maken? Het belangrijkste is, wat wil je doen?

Als u op zoek bent naar een blender voor het maken van alleen eiwitshakes en smoothies, dan wilt u de kleinere blenders met de single-servicebekers. Als je smoothies, puree of iets anders vloeibaars wilt maken, dan wil je een full-size blender. Als u één machine wilt die elke klus aankan, wilt u een heel keukensysteem aanschaffen.

Gerelateerd leest:

 • Welk sapboek is onze favoriet?

 

Mengtips:

 1. Doe altijd eerst vloeibaar of zacht voedsel in de mengbeker.
 2. Zorg ervoor dat je de container niet te veel vult.
 3. Zorg er altijd voor dat het deksel stevig op de container zit voordat u begint met mengen.

Veiligheid:

 1. Laat uw blender nooit onbeheerd achter tijdens het gebruik.
 2. Gebruik GEEN hete vloeistoffen in uw blender, tenzij de gebruikershandleiding aangeeft dat deze mogen worden gebruikt.
 3. Wacht altijd tot de messen volledig zijn gestopt met draaien voordat u het deksel verwijdert.
 4. Spoel de container altijd onmiddellijk af, zodat eventuele etensresten niet uitdrogen en in kleine hoekjes blijven steken.
 5. Haal altijd de stekker van de blender uit het stopcontact terwijl u hem schoonmaakt.
 6. Zet nooit de motor (of de basis) van uw blender in het water.

Dus nu je weet waar je op moet letten, hoe je het moet gebruiken en hoe je je hogesnelheidsmixer goed moet onderhouden, laten we onze topkeuzes even doornemen:

 1. Vitamix Professional Series 750 – Top Pick
 2. Ninja Professional 72 oz. BL610 – Beste waarde
 3. Ninja Mega Keukensysteem (BL770)
 4. NutriBullet NBR-1201 12-delig High-Speed Blender/Mixer Systeem
 5. Hamilton Beach 58149 Power Elite

Hopelijk hebben onze beoordelingen u geholpen om een aantal van de verschillende hogesnelheidsmengers te begrijpen die op dit moment op de markt zijn. Het kan overweldigend zijn om te proberen om online te winkelen omdat er zoveel verschillende keuzes zijn – zelfs meer dan het binnenlopen van een winkel. U zou nu echter moeten weten wat u moet zoeken in een hogesnelheidsmixer, waardoor u meer vertrouwen krijgt in de keuze van de voor u geschikte mixer.

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

 

Recent Posts