Beste stoomovens in 2020: Welk merk kiest u? Miele vs Wolf vs Anderen


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Stoomovens zijn een uitstekende keuze voor mensen die snelle en gezonde maaltijden en bijgerechten willen bereiden. De stoomovens van vandaag zijn niet alleen tijdbesparend, maar ook een goed alternatief voor magnetronkoken. In dit artikel bespreken we de voordelen van koken met stoom en geven we u onze topmerken om in 2020 te overwegen.

Als u van plan bent uw keuken te renoveren of een bestaande oven te vervangen, zijn stoomovens een goede optie. U kunt voedzame en heerlijke resultaten bereiken die vochtig en mals zijn aan de binnenkant en knapperig en schilferig aan de buitenkant, en dat alles met een minimum aan inspanning.

Hoewel stoomovens pas onlangs populair zijn geworden in woonkeukens, bestaat het concept al eeuwen. Stoomkoken gaat terug tot het oude China. Stoomkooktechnieken werden in de 18e eeuw ook in Europa gebruikt, met stoomovens in bakkerijen, restaurants en thuiskeukens. De toenemende populariteit van stoomovens in de VS kan worden toegeschreven aan onze gezamenlijke wens om gezonder te koken. Veel populaire merken bieden nu stoomkooktoestellen aan.

We hebben dit artikel onlangs bijgewerkt met onze exclusieve Miele-stoomovenvideo. Wij raden u aan deze video met hands-on beelden te bekijken om de kookmogelijkheden met convectie-stoomovens te ervaren.

AANBEVOLEN VIDEO: Onze exclusieve video over de beste stoomovens

Bekijk onze video met prachtige beelden om u te helpen de beste stoomoven te kiezen

in een oogopslag – onze 3 beste stoomovens van 2020

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor stoomovens in 2020 – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste in het algemeen: Miele Convectie-stoomovens
  • 2) Beste capaciteit: Thermador convectie stoomovens
  • 3) Beste ontwerp: Wolf Convectie Stoomovens

Wat zijn de voordelen van koken met stoom?

Er zijn vele redenen waarom u een stoomoven zou willen overwegen, hier zijn er een paar.

  1. Gezonder voedsel met een hogere nutriëntendichtheid – Koken met hoge temperaturen in een traditionele oven kan hittegevoelige nutriënten vernietigen, zoals vitamine c en folaat. Stoom helpt deze waardevolle voedingsstoffen te behouden.
  2. Geen vette oliën nodig – Omdat stoom voor een natuurlijk vochtige kookomgeving zorgt, hoeft u geen oliën te gebruiken bij het koken, waardoor het aantal calorieën lager blijft.
  3. Betere opwarmresultaten dan microgolven – Stoom kan uw restjes gelijkmatig opwarmen zonder uw voedsel uit te drogen en de textuur te verpesten
  4. Bespaar tijd bij het voorverwarmen en koken – Omdat de ovenholte kleiner is dan bij een traditionele oven, gaat het voorverwarmen veel sneller. Bovendien is stoom, zoals gezegd, een veel betere temperatuurgeleider dan lucht en kookt daardoor veel sneller. Een portie zalm bijvoorbeeld, die in een oven van 400 graden in 20 minuten gaar zou zijn, duurt met stoom nog maar 5-8 minuten.

Hoe werkt een stoomoven?

Een stoomoven ziet eruit als een typische oven die je in veel huizen ziet. In plaats van een verwarmingselement te gebruiken om te koken, brengt een stoomoven water tot een kokendhete 212 graden (het punt waarop water in stoom verandert), waardoor een vochtige warmte in de ovenholte wordt geïnjecteerd. Hoewel 212 graden misschien niet zo heet lijkt, vooral als je gewend bent om op 400 graden te koken in een traditionele oven, is water een veel betere warmtegeleider dan lucht. Ik weet zeker dat u wel eens uw hand in een oven van 400 graden hebt gestoken om een bakplaat eruit te halen zonder dat u zich bezeerde. Ik raad u echter ten zeerste aan uw hand niet in een pan kokend water van 212 graden te steken, zelfs niet voor een halve seconde.

Waar komt de watervoorziening vandaan? (reservoir vs. leiding)

Er zijn twee manieren om de stoomoven van water te voorzien, ofwel met een navulbaar waterreservoir, zoals bij een Keurig koffiezetapparaat, of met een waterleiding rechtstreeks naar het apparaat. Als u een nieuwe keuken ontwerpt, raden wij u de optie met wateraansluiting aan, omdat u dan het gedoe van het bijvullen van de watertank kunt vermijden.

Welke soorten voedsel kan ik in een convectiestoomoven bereiden? Eventuele beperkingen?

Mensen denken vaak dat stoomkoken alleen is voorbehouden voor het koken van groenten, maar in feite kunt u een verscheidenheid aan voedsel bereiden op een snelle, gezonde en voedzame manier. Elke stoomoven wordt geleverd met een aantal instellingen, zoals alleen stoom, convectiemodus, gastronomische modus, d.w.z. vooraf gemaakte recepten (elke fabrikant heeft de neiging om dit te benoemen op basis van hun jargon, zoals Master Chef door Miele enzovoort), en slow roast-modus, die u kunt gebruiken om zowat elk gerecht dat u wilt te bereiden. Sommige van de dingen die je kunt koken zijn:

  • Vlees: Runderhaas, gebraden kip, beef jerky, langzaam gegaarde varkensribbetjes, spek, gepocheerde vis
  • Bakken: Pizza, sandwich brood, chocolade koekjes, muffins, pita brood, granola, broodjes
  • Woestijn: Chocolade souffle, broodpudding, kaastaart, appeltaart
  • Groenten: Geschilde aardappelen, aardappelsalade, gestoomde groenten (u kunt groenten ook blancheren en schokken)
  • Ontdooien/opwarmen: Brood, pizza, stoofschotels

Stoomovens zijn handig voor het maken van verschillende van uw favoriete gerechten. In het verleden hadden ze beperkingen met alleen stoom, maar nu met convectie bakken toegevoegd samen met een bovenste broiler (zoals in het geval van Miele en Bertazzoni) kunt u zelfs uw vleesgerechten bruin bakken. Als u alleen een stoomoven hebt, moet u het vlees na het stomen dichtschroeien op het fornuis.

Zal mijn eten er bruin en knapperig uitzien?

Je denkt misschien, zal mijn eten er sappig uit komen door het koken met stoom? Een van de nadelen van stoomkoken is dat u geen knapperig, gebruind resultaat krijgt. Bruin worden gebeurt meestal bij temperaturen boven de 300 graden en stoomovens verhitten maar tot 212 graden. Hoewel dit voor sommige gerechten, zoals groenten of delicate vis, prima kan zijn, kan het bij gerechten zoals kip aan smaak en textuur ontbreken.

Enter, convectie-stoomovens

Om dit tegen te gaan, bieden veel fabrikanten nu gecombineerde convectie-stoomovens aan. Deze ovens combineren een traditioneel verwarmingselement en een stoomoven in één toestel. Het eindresultaat is het beste van twee werelden: snel gaar, vochtig voedsel met een knapperige buitenkant. Deze ovens hebben programma’s die automatisch omschakelen van stoom- naar convectiewarmte, of u kunt uitsluitend met stoom of uitsluitend met convectie koken.

Onze 3 beste stoomovens voor 2020

1) Beste totaal: Miele Convectie-stoomovens

Voor de meeste mensen zijn Miele stoomovens onze top keuze voor algemeen gebruiksgemak en een breed scala aan functies

Bekijk onze exclusieve video en ervaar de kookmogelijkheden met de Miele stoomoven

Als belangrijke innovator met 19 combi-stoomovens op hun naam, maken Miele-apparaten het bereiden van stoommaaltijden tot een fluitje van een cent met een model dat past bij alle huizen en kookbehoeften. Hoewel ze een model DG6500/DG6600 met alleen stoom aanbieden voor $2.600, is het vanwege hun veelzijdigheid zinvoller een combinatieoven te installeren als u er ruimte voor wilt vrijmaken.

Miele heeft zowel de PureLine als de ContourLine designgroepen, elk met hun eigen unieke stijl, zodat u de juiste look voor uw nieuwe keuken kunt vinden of kunt afstemmen op uw andere apparatuur. U hebt de keuze uit watertankmodellen met aansluiting of zonder aansluiting . Miele biedt vele kleuropties, zoals wit, zwart, roestvrij staal, of grafietgrijs.

Belangrijkste kenmerken van Miele combi-stoomovens

Miele heeft vijf exclusieve, innovatieve en gebruiksvriendelijke functies die u in de meeste van hun combi-stoomovens zult aantreffen:

  • MasterChef programmering: Deze functie is voorgeprogrammeerd met 200 recepten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het instellen van de tijd of temperatuur voor het koken.
  • M-Touch Controls: De beste interface die we in de industrie hebben gezien met frustratievrije touchscreenbediening. Gereserveerd voor de duurdere Miele modellen.
  • MultiSteam Technologie: Met deze technologie wordt stoom snel gegenereerd en verdeeld via 8 jets om gelijkmatige kookresultaten te garanderen.
  • Afstandsbediening: Mocht er iets misgaan met uw stoomoven, dan kan de klantenservice van Miele dankzij deze revolutionaire functie de oven op afstand onderhouden.
  • Broiler element: Deze functie certificeert Miele als een volwaardige convectieoven en tilt combi-stoomoven naar een nieuw niveau.
  • Sous-vide koken: Miele combi-stoomovens zijn ideaal voor sous-vide koken, waarbij gedurende langere tijd lage en gelijkmatige temperaturen vereist zijn. Samen met de EVS6114 24 vacuümseallade kunt u de gewilde chef-kok voor uw gezin zijn.

Model DGC65001XL – ContourLine Design met klassieke Miele-zwenkgreep:

Het Miele-assortiment combi-ovens begint met een basismodel met een prijs van $3799, Hier zijn enkele van de kenmerken van de DGC65001XL.

  • Kook Braad Bak: Met deze volledige ovenfunctie kunt u voedsel zoals gebraad en gebakken voedsel bereiden, net zoals in uw gewone oven.
  • PerfectClean: Schoonmaken is een fluitje van een cent omdat er minder voedselresten aan de ovenoppervlakken kleven.
  • Geen geuroverdracht: U hoeft zich geen zorgen te maken over het koken van vis met andere gerechten, aangezien er geen geuroverdracht is.
  • SensorTronic Touch Controls: TFT-scherm van hoge kwaliteit
  • XL Cavity & Sabbath Mode: Biedt 48 liter bruikbare capaciteit, waardoor u ruimte hebt om grotere stukken voedsel of gerechten voor 8-10 personen te bereiden.
  • Temperatuur sonde: Informeert u wanneer het voedsel tot in de perfectie gaar is. Je hoeft de deur niet te openen en weer te openen. Je kunt het giswerk wegnemen.

Ook verkrijgbaar: PureLine DGC66001XL met rechte handgreep is het zusterproduct voor dit toestel.

Het volgende niveau hoger voor $4199 introduceert Miele de M-Touch bediening die we hierboven hebben uitgelegd. Aangesloten units beginnen bij 4499 dollar.

Als u op zoek bent naar een grotere oven met volledige afmetingen, zijn de XXL-modellen ideaal voor grotere gezinnen. Ook hier vindt u zowel PureLine als ContourLine uitvoeringen, en kunt u kiezen tussen waterreservoir- of leidingopties.

Miele DGC6760XXL is voorzien van de XXL-uitsparing die u extra binnenvolume geeft met 2,51 kubieke meter in vergelijking met 1,84 kubieke meter in de XL-modellen. U krijgt ook een extra 4e rek, waardoor u meer gerechten in één keer kunt bereiden.

2) Beste capaciteit: Thermador convectie stoomovens

Voor de grootste capaciteit en de enige optie ter vervanging van een traditionele 30-oven, kijk bij Thermador

Thermador heeft vanaf september 2018 grote veranderingen doorgevoerd in het ontwerp en de prestaties van stoomovens. De nieuwe Professional en Masterpiece stoomovens zijn perfect voor culinaire liefhebbers met een grote ovenruimte van 2,8 kubieke meter (in enkele ovens).

Als u op zoek bent naar een eenvoudige installatie, hebt u voor deze modellen geen speciaal loodgieterswerk nodig, aangezien ze gebruik maken van een waterreservoir, in tegenstelling tot andere stoomovens. Qua design kunt u ze volledig gelijk met uw kasten installeren, waardoor u een naadloos keukendesign krijgt. Dit was een belangrijk knelpunt voor veel ontwerpers, aangezien de vorige versie van het product niet bedoeld was voor verzonken installaties.

Thermador heeft ook stoomovens in hun dubbele convectieovenconfiguraties geïntegreerd om te voldoen aan de behoeften van klanten die gezonde kookgewoonten willen behouden.

Twee stijlen om uit te kiezen – Masterpiece en Professional

Deze Thermador stoomovens zijn verkrijgbaar in roestvrij staal en in twee stijlen, de professional die een meer commerciële look heeft met bedieningsknoppen en een beefly pro-style handvat en de Masterpiece die een slanke buisvormige handgreep en minimalistisch digitaal bedieningspaneel heeft.

3) Beste Ontwerp: Wolf Convectie Stoomovens

Voor gebruiksgemak en de meeste stijlopties, overweeg Wolf

Wolf is synoniem voor hun iconische reeks fornuizen met rode knoppen. Hun opvallend ontworpen apparaten zijn niet meer weg te denken uit luxe keukens over de hele wereld. Naast fornuizen produceert Wolf ook een aantal van de beste wandovens en kookplaten, waaronder een breed scala aan convectie-stoomovens.

2018 was een groot jaar voor Wolf, want ze hebben de hele stoomlijn vernieuwd met verbeterde kooktechnologieën.

Meeste ontwerpstijlopties om uit te kiezen

Wolf heeft 7 modellen, waaronder 24″ en 30″ brede eenheden. Wolf stoomovens hebben geen loodgieterswerk nodig en gebruiken enkel hun waterreservoir, wat de installatie vergemakkelijkt. Bovendien kunnen Wolf convectie stoomovens vlak met uw kast worden geïnstalleerd.

Gourmet-modus – De gemakkelijkste manier om met stoom te koken

De Gourmet modus werkt als MasterChef van Miele, zij het aanzienlijk minder recepten in Wolf. Selecteer gewoon het soort voedsel en de oven detecteert automatisch het volume, de vorm en de consistentie van uw voedsel met een klimaatsensor die de tijd, temperatuur en vochtigheid aanpast voor heerlijke resultaten zonder giswerk, elke keer weer. Wolf beseft dat u niet zomaar een apparaat koopt… u koopt een levensstijl, en ze publiceren voortdurend nieuwe recepten om u te helpen het beste uit uw apparaat te halen.

Sous Vide koken

Alle Wolf stoomovens koken volgens de Sous Vide methode. Wolf introduceerde onlangs een vacuümafdichting lade VS24 om eenvoudig het Sous-Vide kookproces. Deze lade kan worden geïnstalleerd als 24 inch breed of als 30 inch om te passen bij andere ovens.

Wolf vacuümafdichting lade voor sous vide koken

Conclusie

Bij Designer Appliances gebruiken we graag onze convectie stoomovens om de lunch te bereiden. We zijn blij dat u er een overweegt voor uw gezin. U zult zeker genieten van deze natuurlijke manier om voedzame en smakelijke maaltijden te bereiden.

Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de verschillende beschikbare ovens te bekijken en een model te kiezen dat goed in uw keuken past. Als u moeite hebt om te beslissen welk merk voor u het meest geschikt is, bel ons dan gerust of kom langs in onze winkel.

Als je je stoomoven eenmaal onder de knie hebt en de juiste kooktechnieken kent (er is een beetje een leercurve als je avontuurlijk wilt worden), zul je je afvragen wat je ooit zonder hebt gedaan.

FAQs

Stoomovens vs. stoom assistent of stoom boost

Laat u niet in verwarring brengen door fabrikanten die een stoomondersteuning op hun ovens aanbieden. Samsung biedt bijvoorbeeld een wandoven met stoomondersteuning. Dit is niet koken met stoom. Stoom assist is een functie die helpt bij het bruiningsproces tijdens een normaal kookprogramma. Dit is niet hetzelfde als koken met stoom.

Ik heb gehoord over snelovens. Hebt u enige informatie over hen?

In ons recente artikel hebben wij in detail aandacht besteed aan snelovens en de advantium oven van GE. Voel je vrij om het te controleren om een oven-ninja te worden.

Kan ik een brood roosteren in een stoomoven?

Hoewel sommige stoomovens een krachtig broilerelement op de bovenkant hebben, zijn ze niet ontworpen om te werken als een broodrooster die uw boterhammen in minder dan 60 seconden knapperig maakt.

Hoe kan ik een bevroren hele kippen ontdooien zonder ze te koken?
De stoomoven biedt de veiligste manier om alle soorten vlees te ontdooien. Magnetrons zijn onmisbaar in sommige keukens, maar ze hebben de neiging het vlees te koken, althans de buitenste randen, zelfs in de magische ontdooistand. In een Miele-stoomoven kunt u bijvoorbeeld onder Speciale modi gewoon de Ontdooistand selecteren en de stapsgewijze instructies volgen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 juni 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts