Beste Vrieskisten: Onze Top 6 Picks voor 2021


Laatst gewijzigd
11 januari 2021

Wat is de ideale maat voor een diepvrieskist in uw huis? Kan je het in je garage opbergen? In dit overzicht behandelen we de belangrijkste aandachtspunten bij de keuze van de beste diepvrieskist en geven we u onze keuze van de meest geschikte modellen op de markt.

Uw huis uitrusten met een diepvriezer biedt extra gemak en flexibiliteit – en kan zelfs kosten besparen op uw boodschappenbudget. Meer diepvriesruimte zorgt voor minder ritjes naar de kruidenier, minder voedselverspilling en meer mogelijkheden om de keuken te organiseren. En het beste van alles? Diepvriezers zijn relatief goedkoop in vergelijking met standaard koelkasten.

In geval van een stroomonderbreking houdt een diepvrieskist het voedsel zelfs gedurende langere tijd veilig. Deze vriezers zorgen er ook voor dat voedsel langer bevroren blijft met minder kans dat het aanbrandt. Om een of meer van deze redenen kan een diepvrieskist de perfecte oplossing zijn voor uw huis.

Bij het winkelen zijn u waarschijnlijk verschillende opties opgevallen in termen van grootte, uiterlijk, opslagorganisatie en functies. Dus, laten we eens kijken naar de meest levensvatbare producten om aan uw behoeften te voldoen:

in een oogopslag – Onze beste diepvrieskist ranglijsten

Van budgetproducten tot producten met een grote capaciteit; modellen met handmatige ontdooiing, modellen die klaar zijn voor de garage; wij hebben de beste op de markt geëvalueerd – klik op de links hieronder om onze evaluatie van elk model te bekijken.

 • 1) Beste algemene diepvriezer: GE FCM11PHWW
 • 2) Beste Budget Diepvriezer: GE FCM7SKWW
 • 3) Beste vriezer voor de garage: Frigidaire FFFC15M4TW
 • 4) Beste compacte vriezer: Frigidaire FFCS0922AW
 • 5) Beste Minivriezer: Midea MRC04M3AWW
 • 6) Beste grote vriezer: Whirlpool WZC3122DW

Diepvrieskist

Een diepvrieskist is perfect als u…

 • Extra ruimte nodig voor diepvriesproducten. Een diepvrieskist is veel ruimer dan een diepvrieskist die boven een koelkast zit, en stelt u dus in staat meer diepvriesproducten in huis te hebben.
 • Diepvriesproducten voor langere tijd wilt bewaren. Meer opslagruimte betekent immers minder voedselverspilling en minder geld in de winkel.
 • Ik ga niet te vaak naar de kruidenier en koop voedsel in bulk.
 • Bent u een jager of tuinier die graag vers vlees en verse producten bewaart, maar heeft u daar geen ruimte voor in uw hoofdvriezer?
 • Er zijn regelmatig stroomonderbrekingen in uw buurt en u wilt uw voedsel beschermen.

Een diepvrieskist is misschien niet geschikt als u…

 • U woont in een klein huis of appartement en kunt het zich niet veroorloven kostbare vloerruimte op te geven.
 • Geef de voorkeur aan rekken voor een betere organisatie (de meeste diepvrieskisten worden alleen geleverd met manden).
 • Heb je geen tijd om je vriezer handmatig te ontdooien. De meeste diepvrieskisten moeten handmatig worden ontdooid, wat onhandig en tijdrovend kan zijn. Als u kiest voor een diepvrieskist, moet u bereid zijn deze minstens één keer per jaar te ontdooien.
 • Ik heb zowel koel- als vriesruimte nodig. Een diepvrieskist is alleen geschikt voor diepvriesproducten. Als u extra ruimte nodig heeft voor uw melk en producten, raden wij u aan te kiezen voor een tweede koelkast in uw kelder of garage. Dit geeft u extra flexibiliteit om alles op te slaan wat u nodig hebt.

Zijn er andere soorten diepvriezers?

Er zijn verschillende soorten diepvriezers om te overwegen wanneer u besluit de diepvriesopslagcapaciteit van uw gezin te vergroten. Typische categorieën zijn rechtopstaande vriezers, diepvriezers en vrieskisten. Wat de beste vriezer voor uw huis is, hangt af van factoren zoals prijs, beschikbare ruimte en uw specifieke opslagbehoeften.

Diepvriezers

De prijzen variëren van $300 tot $2.000 voor rechtopstaande vriezers. Rechte vriezers zijn hoog, zodat ze minder plaats innemen op uw vloer.

De meeste rechtopstaande vriezers hebben een ontdooi- of vorstvrij-functie. Dit betekent dat het product gebruik maakt van een dynamisch koelsysteem dat voorkomt dat er zich ijs in het apparaat opbouwt. Het betekent ook dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het handmatig ontdooien van uw vriezer!

Een ander voordeel van rechtopstaande koelkasten is dat ze rekken hebben voor meer organisatie. Deze planken kunnen echter niet worden aangepast aan grote of onhandige voorwerpen.

Een kenmerk dat uniek is voor rechtopstaande vriezers is de esthetische aanpassing. Bij sommige modellen kunt u de lambrisering zelfs aanpassen aan de rest van uw keuken.

Diepvrieskisten

De prijzen variëren van $200 – $1,500 voor vriezers met kist. Vrieskisten bieden de meeste flexibiliteit bij de opslag, omdat er minder beperkingen zijn wat betreft de grootte en de vorm van de afzonderlijke voorwerpen die kunnen worden bewaard.

De prijs van deze flexibiliteit is echter een beperking van de organisatorische mogelijkheden in vergelijking met rechtopstaande vriezers. Diepvriezers zijn ideaal voor grote voorwerpen en perfect voor gezinnen die veel diepvriesproducten in huis willen hebben.

U moet rekening houden met de grootte van de diepvriezer en de beschikbare ruimte in uw huis, aangezien diepvriezers meer vloeroppervlak innemen omdat ze breed zijn in plaats van hoog. Een sterk argument voor diepvriezers is hun vermogen om zowel een lagere temperatuur te handhaven als energie-efficiënter te zijn in vergelijking met andere types diepvriezers.

In een diepvrieskist zullen uw levensmiddelen minder snel aanbranden dan in een rechtopstaande diepvrieskist. Bovendien kunnen deze diepvriezers voedsel gedurende lange tijd veilig houden in geval van een stroomstoring.

Diepvriezers

Diepvriezers zijn meestal geprijsd tussen $2.000 en $6.000. Gezinnen en particulieren die vloerruimte willen besparen, kunnen kiezen voor een vrieskist onder de toonbank. Deze discrete toestellen passen onder het aanrecht en zijn meestal niet hoger dan 34 inch. Diepvriezers zijn een prima back-up als er meer diepvriesruimte nodig is.

Belangrijke kenmerken die in acht moeten worden genomen bij de aankoop van een diepvriezer

Er zijn verschillende kenmerken die u moet overwegen wanneer u op zoek bent naar een diepvriezer. Er moet worden nagedacht over belangrijke factoren zoals omvang, opslagflexibiliteit, ontwerpflexibiliteit, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Is het groot genoeg voor mijn gezin?

De grootte van de vriezer kan variëren van 5 kubieke meter voor kleine vriezers tot meer dan 18 kubieke meter voor grote vriezers. Om u te helpen de juiste maat vriezer voor uw huis te bepalen, adviseren wij 1,5 kubieke meter opslagruimte voor elke persoon in uw huis.

Capaciteit Ideaal gebruik
Mini Diepvriezer Minder dan 5 kubieke meter, ideaal voor individuen/koppels
Kleine diepvriezer 6-9 cu. ft. ideaal voor kleine gezinnen
Medium Diepvriezer Minder dan 18 kubieke meter, ideaal voor grote gezinnen
Grote diepvriezer Meer dan 18 cu. ft. ideaal voor speciale doeleinden zoals de jacht

Als u alleen woont, kunt u het beste een minivriezer of een compacte vriezer (5 kubieke meter) kopen. Als u een klein gezin hebt, zult u waarschijnlijk tevreden zijn met een kleine (6 – 9 cu.ft.) diepvriezer.

Als uw gezin groot is, moet u waarschijnlijk op zoek naar een middelgrote (12 – 18 kubieke meter) diepvriezer. En natuurlijk zijn grote diepvriezers (meer dan 18 kubieke meter) ideaal als u een groot gezin hebt en veel diepvriesproducten in huis wilt hebben.

Bij het kiezen van de maat die het beste bij uw behoeften past, moet u er rekening mee houden dat u bij voorkeur niet te veel lege ruimte in een vriezer wilt. Lege ruimte geeft meer ruimte voor warme lucht om de vriezer in te gaan.

Flexibiliteit interieur & ontwerp

Rechte diepvriezers zijn meestal voorzien van opbergmogelijkheden in de deur en rekken. De rekken helpen uw vriezer georganiseerd te houden, zodat u gemakkelijk bij alle items in de vriezer kunt. Een mogelijk nadeel van legplanken is dat grote of onregelmatig gevormde voorwerpen moeilijk op te bergen zijn.

Diepvriezers kunnen gemakkelijk grote en onhandig gevormde voorwerpen bevatten, zoals een kalkoen. Manden kunnen worden geleverd in vrieskisten voor extra flexibiliteit in organisatorische opties.

Als u op zoek bent naar een nieuwe diepvriezer, hebt u ook verschillende mogelijkheden wat het ontwerp betreft. Denk aan de ruimte waar u uw vriezer zult gebruiken en hoe u wilt dat het product eruitziet en functioneert.

Het is bijvoorbeeld gunstig om een vriezer op wieltjes te kiezen als u van plan bent hem tussen verschillende delen van uw keuken te verplaatsen. Als u wilt dat uw nieuwe apparaat opgaat in de rest van de kamer, kunt u kiezen voor een vriezer met paneel.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid in een vriezer is tweevoudig. U wilt een vriezer die het 24 uur uithoudt als de stroom uitvalt. U wilt ook een vriezer die na verloop van tijd goed blijft werken, zodat u het meeste uit uw investering kunt halen.

Handmatig of automatisch ontdooien

Wat betreft de manier waarop ze worden ontdooid, zijn er twee soorten diepvriezers – manueel of automatisch. De meeste diepvriezers zijn manueel ontdooid, wat meer tijd en onderhoud vergt.

Om deze modellen te ontdooien, moet u alle levensmiddelen uit de vriezer halen en ze in een andere vriezer of koeler plaatsen. Vervolgens moet je de stekker uit het stopcontact halen en de deur open laten. Hierdoor kan het ijs smelten, waardoor de vriezer ontdooit.

(Denk eraan – het gesmolten ijs kan een smeerboel worden. Het is het beste om grote handdoeken bij de hand te houden om het water op te dweilen).

De beloning voor al dit harde werk is dat voedsel langer kan worden bewaard in een model met handmatige ontdooiing. Als de stroom uitvalt, kan voedsel ook 24 uur worden bewaard.

Indien een diepvriezer beschikt over automatische ontdooiing, wordt de ontdooifunctie automatisch ingeschakeld wanneer een temperatuurschommeling wordt gedetecteerd. Dit bespaart u de tijd en moeite om de vriezer met de hand te ontdooien. In deze modellen kan voedsel echter niet zo lang worden bewaard.

Controles

Een van de belangrijkste overwegingen met betrekking tot bediening is het gemak van toegang. Het is begrijpelijk dat u een product wilt met gemakkelijk toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen. Maar als u kinderen hebt, wilt u ook bedieningselementen die veilig buiten bereik van uw kleintjes zijn.

Ben ik beter af met een koelkast of een vriezer?

Diepvriezers zijn heel anders dan koelkasten. Dit komt in de eerste plaats omdat koelkasten ontworpen zijn voor frequente toegang.

Voorzieningen zoals deurstijl, temperatuur- en vochtigheidssensoren, luchtstroom en binnenverlichting zijn allemaal ontworpen met het oog op dit soort gebruik. Koelkasten hebben ook een auto-ontdooifunctie.

De deuren en afdichtingen van diepvriezers zijn ontworpen voor minder frequente toegang. Diepvriezers zijn gemaakt om een specifieke temperatuur te handhaven en voedsel langer te bewaren dan koelkasten. Het ontdooien van een vriezer is een handmatig proces.

Kan ik mijn diepvriezer in de garage zetten?

Als u overweegt een koelkast in uw garage te gebruiken, moet u rekening houden met de temperatuurschommelingen in die ruimte. De binnentemperatuur in een garage kan, afhankelijk van het seizoen, zeer hoog oplopen of zeer laag dalen.

Met een goed geïsoleerde garage is dit minder een probleem. Wanneer de temperatuur in uw garage onder 32 graden zakt, zal de compressor van de koelkast uitschakelen omdat de sensoren detecteren dat het koud genoeg is. Hierdoor zal het voedsel in uw vriezer smelten.

Diepvriezers daarentegen zijn ontworpen om te werken tussen 0 en 110 graden. De compressor weet wanneer hij bij extreme temperaturen vaker moet inschakelen. Om deze redenen is een diepvriezer een veel betere optie voor een garage.

Het huidige tekort aan apparaten

Net als veel andere dingen in de wereld van vandaag, kunnen apparaten moeilijk te verkrijgen zijn. In de zoektocht naar nieuwe toestellen zijn diepvriezers als goud. Aangezien veel mensen minder vaak naar de kruidenierswinkel gaan, is er meer vraag naar diepvriezers.

Wanneer u hebt bepaald welke diepvrieskist het best aan uw behoeften beantwoordt, moet u nagaan welke modellen in voorraad zijn. Als de door u geselecteerde vriezer momenteel niet in voorraad is, kom dan regelmatig terug om te weten zodra hij beschikbaar is.

6 Beste Diepvrieskisten

Nu u de kenmerken en gebruiksaanbevelingen van de verschillende types diepvriezers kent, kunt u de belangrijkste kwaliteiten voor uw individuele behoeften bepalen. Hieronder vindt u een lijst van onze topkeuzes op basis van de factoren die we hierboven hebben behandeld, zoals betrouwbaarheid, opslag en prestaties.

Wij hebben elk van de 6 onderstaande producten met de hand geselecteerd op basis van een combinatie van producttests en onderzoek. Hoewel we niet elk model persoonlijk hebben kunnen testen, hebben we grondig onderzoek verricht om er zeker van te zijn dat we alleen de allerbeste modellen hebben aanbevolen.

Wij zullen u nooit een product aanraden dat wij onze gezinsleden niet zouden aanraden. Wij willen dat u blij bent met uw keuze, welk model u ook kiest.

P.S. – Onze artikelen worden gemaakt door ons team van zowel toestelexperts als deskundige fact-checkers. We zijn geen nieuwsdienst, maar we zijn er trots op dat we onze lezers de meest accurate en diepgaande gidsen op het internet kunnen bieden.

Dat gezegd zijnde, laten we eens duiken in onze keuzes voor de beste vrieskisten op de markt.

1) Beste algemene diepvriezer: GE FCM11PHWW

Deze middelgrote diepvrieskist van GE biedt 10,6 kubieke meter opslagruimte. Deze vriezer met handmatige ontdooiing is de perfecte maat voor gezinnen met een iets grotere behoefte aan diepvriesopslag dan gemiddeld.

Deze diepvriezer is 33 ½ inch hoog, 50 ¾ inch breed en 27 ½ inch diep. De totale hoogte met het deksel open is 59,0. (Bedenk dat u rekening moet houden met een extra ruimte van 5 cm aan de achterkant en aan de zijkanten).

Tot de belangrijkste kenmerken van dit model behoren drie uitneembare, verschuifbare manden voor bulkopslag voor meer organisatie, en een aan/uit-lampje om de werking aan te geven. Bovendien wordt dit model geleverd met een slot en sleutel om waardevolle levensmiddelen te beschermen.

De vriezer is klaar voor de garage en is voorzien van een temperatuurregelaar en binnenverlichting. De bekleding van de kast is van metaal, en deze vriezer is geïsoleerd met schuim.
Deze vriezer biedt een uitstekend evenwicht tussen beschikbare opslagruimte en minimaal vloeroppervlak.

De vriezer koelt snel tot de gewenste temperatuur en houdt die temperatuur goed vast. Over het geheel genomen is dit model een budgetvriendelijke keuze van hoge kwaliteit.

2) Beste Budget Diepvriezer: GE FCM7SKWW

Deze 7,0 kubieke meter diepvrieskist van GE is ook klaar voor de garage en is ideaal voor een klein gezin met gemiddelde behoeften op het gebied van diepvriesopslag.

Het model heeft minder vloeroppervlak nodig met afmetingen van 33 ½ inch in de hoogte, 37 ¼ inch in de breedte, en 21 1/4 in de diepte. Met het deksel open, is de hoogte 53 inch. Het toestel vereist ook een luchtspeling van 3 inches aan de achterkant en zijkanten.

Deze vriezer heeft twee uitneembare, verschuifbare manden voor bulkopslag en een aan/uit-lampje. Er is ook een gebruiksvriendelijke temperatuurregelaar en een handig geplaatste waterafvoer voor de ontdooiing. De bekleding van de kast is van metaal, en deze vriezer is geïsoleerd met schuim.

Deze diepvrieskist met manuele ontdooiing past perfect in kleinere ruimtes en biedt vaak meer opbergruimte dan verwacht. De stille werking, de organisatorische opties en de mogelijkheid om snel de gewenste temperatuur te bereiken, maken van dit toestel een uitstekende optie.

3) Beste vriezer voor de garage: Frigidaire FFFC15M4TW

Deze Frigidaire vrieskist is klaar voor de garage en heeft een inhoud van 14,8 kubieke meter, waardoor hij perfect is voor grote gezinnen. De afmetingen van deze diepvriezer zijn 32 ½ inches in de hoogte, 55 ¾ inches in de breedte en 29 9/16 inches in de diepte. De totale hoogte met het deksel open is 59 ⅞ inches.

Een van de beste eigenschappen van deze met de hand ontdooide diepvriezer is dat hij gemakkelijk in de garage kan worden geplaatst als extra opslagruimte. Volgens Frigidaire kunnen hun modellen werken tussen 0° en 110°F. Dit betekent dat wat de buitentemperatuur ook is, de interne temperatuur van de vriezer niet wordt beïnvloed.

Andere populaire kenmerken zijn optionele wieltjes om het apparaat snel te verplaatsen, een inschakelindicator en instelbare temperatuurregeling. De vriezer heeft ook een binnenverlichting, een uitwendig slot en twee verschuifbare opbergmanden.

De optionele wieltjes bieden veel gemak als u besluit de vriezer van tijd tot tijd te verplaatsen. Dit is ook gunstig wanneer het tijd is om rond het toestel schoon te maken.

De diepvrieskist werkt stil en heeft geen moeite om de juiste temperatuur te handhaven. Dit model is een sterke optie met een betaalbare prijs.

De twee opbergmanden zijn handig, maar er zouden meer opbergmogelijkheden kunnen zijn in een vriezer van dit formaat. Om dit te verhelpen, kunt u meer van uw eigen manden in de vriezer plaatsen voor meer organisatie.

4) Beste Compacte Diepvriezer: Frigidaire FFCS0922AW

Deze kleine diepvrieskist met handmatige ontdooiing heeft een inhoud van 8,7 kubieke meter en is een uitstekende optie voor kleine gezinnen. De afmetingen van de vriezer zijn 33 ⅜ inch in de hoogte, 37 ⅝ inch in de breedte, en 24 ⅜ inch in de diepte. Met het deksel open, neemt de hoogte toe tot 33 ⅜ inches.

De beste kenmerken van deze vriezer zijn een uitneembare mand, externe temperatuurregeling en een aan/uit-lampje om de werking aan te geven. Een ander pluspunt is de binnenverlichting. Met een bescheiden prijs voor een apparaat van kleiner formaat is dit product een uitstekende en voordelige keuze.

Een constante temperatuur en een stille werking maken van deze diepvrieskist een betrouwbare keuze. Het slanke ontwerp biedt maximale opbergruimte met een minimale voetafdruk op uw vloeroppervlak.

Als u de voorkeur geeft aan een hoge mate van organisatie, kunt u ervoor kiezen om meer van uw eigen manden toe te voegen.

5) Beste Mini Diepvriezer: Midea MRC04M3AWW

Deze minivriezer is de kleinste op onze lijst met 3,5 kubieke meter. Hij is perfect als u net dat beetje extra diepvriesruimte nodig hebt zonder dat u vloeroppervlakte moet opofferen. Deze vriezer is ideaal voor een studentenhuis of kantoor.

Deze vriezer met handmatige ontdooiing is voorzien van een ophangbare opbergmand en een regelbare thermostaat. en verstelbare voorpoten om de vriezer op verschillende hoogtes waterpas te houden. Handige omkeerbare deurscharnieren maken het mogelijk de deur in beide richtingen te openen om de vriezer te kunnen plaatsen.

Een ander hoogtepunt van dit model is dat de deur open blijft staan in een hoek van 45 tot 75 graden. Hierdoor kunt u de vriezer gemakkelijk in- en uitladen zonder één hand te hoeven gebruiken om de deur vast te houden.

Dankzij het betaalbare prijskaartje van 249 dollar is dit model een prima optie voor extra opslagruimte met een kleine investering.

6) Beste grote vriezer: Whirlpool WZC3122DW

Deze grote vrieskist met handmatige ontdooifunctie biedt alle opslagruimte die u nodig hebt. Deze vriezer is ideaal als u uw eigen voedsel wilt verbouwen of jagen – of als u uw bezoekjes aan de kruidenier wilt spreiden.

Dit model is 33,37 inch in de hoogte, 66,25 inch in de breedte en 30,25 inch in de diepte. U moet ook rekening houden met een minimum van 3 inches luchtruimte aan beide zijden van de vriezer en 2 inches aan de achterkant.

De populaire kenmerken van dit model zijn onder andere drie grote opbergmanden om alles georganiseerd te houden, een veiligheidsslot om uw goederen veilig te houden en een heldere binnenverlichting

Als u op zoek bent naar een kleinere diepvrieskist met dezelfde geweldige functies als de WZC3122DW, kijk dan eens naar het Whirlpool-model van 15 kubieke meter WZC3115DW.

Conclusie

Investeren in een diepvrieskist opent meer mogelijkheden voor opslag en gemak. Om het meeste uit uw nieuwe toestel te halen, is het belangrijk om uw specifieke behoeften te identificeren en uw voorkeuren te prioriteren. Zodra u precies weet wat u zoekt, bent u goed toegerust om het juiste model voor u te gaan zoeken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 11 januari 2021. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts