Beste Samsung Top Load wasmachines en droogkasten (2021 Review)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als nieuwkomer op het gebied van apparatuur, produceert Samsung een aantal van de beste bovenlader wasmachines en drogers op de markt. Samsung toplader wasmachines met hoog rendement hebben een groot aantal aangepaste cycli en unieke opties, plus aanpasbare instellingen die getuigen van de geschiedenis van het merk in hightech ontwerpen. Deze geavanceerde functies zijn aantrekkelijk en kunnen het doen van de was sneller en gemakkelijker maken.

Samsung, dat vooral bekend is voor zijn persoonlijke elektronica, heeft een agressieve aanpak gevolgd om zijn stempel te drukken op de toestellenindustrie. De stapelwasmachines en -drogers van Samsung zijn ook de moeite waard om te bekijken als u uw wasruimte wilt upgraden. Wij maken korte metten met de marketingtaal om u te helpen tijd en moeite te besparen bij de aankoop van een was- en droogmachine van Samsung.

Overzicht van High Efficiency (HE) Samsung bovenlader wasmachines en drogers

Voordat we ons gaan verdiepen in de elementen die toplader wasmachines en drogers geweldig maken, nemen we een kort overzicht van de beschikbare modellen van Samsung en de basis van wat ze te bieden hebben. (Maakt u zich geen zorgen als u in deze rubriek Samsung-taal tegenkomt, wij zullen het jargon in gewone taal direct onder deze rubriek uitleggen).

Model Kenmerken Upgrade
WA45N3050W 4,5 kubieke meter, 700 toeren centrifugetoerental, vibratiereductie technologie (VRT), zelfreinigend, in wit, onder $499
WA50R5200AW 5.0 cu. ft. 750 RPM, EZ access tub, verbeterde Swirl+ trommel voor een zachtere stofverzorging, Active WaterJet, in wit, onder $699
WA50R5400AW 5.0 cu. ft. 750 RPM, Super Speed wasoptie voor reiniging binnen 36 minuten, alleen stoom in de droger, in wit en zwart roestvrij staal, Onder $699
WA52M7750AW Wasmachine en droger met stoomfunctie, met een capaciteit van 800 tpm, in wit en zwart roestvrij staal, onder $899
WA54R7200AW 5.4 cu. ft. 750 RPM, stoom in wasmachine en droger, Super Speed wasoptie voor reiniging binnen 36 minuten, in wit, champagne, en zwart roestvrij staal, onder $999

Speciale modellen
Samsung FlexWash wasmachines en drogers combineren het beste van front-load wassen met een kleiner formaat top-load wasmachine. Dezelfde flexibiliteit geldt ook voor de droger. Met deze werkelijk innovatieve technologie kunt u 4 ladingen tegelijk afhandelen om uw werk te verlichten.

Als u op zoek bent naar een compacte wasmachine en droger, is een bovenlader niet de juiste oplossing voor u. Probeer in plaats daarvan te kijken naar 24-inch stapelbare voorlader wasmachine en droger modellen in uw onderzoek.

Wat we verwachten van een moderne bovenlader wasmachine

De beste wasmachine- en drogermodellen hebben vergelijkbare kenmerken. Hier volgt een kort overzicht van deze kenmerken:

Schoonmaak- en droogcapaciteit

Een wasmachine of droger met bovenlader kan alle technologische snufjes van de wereld hebben, maar als hij niet effectief kleren wast of droogt, stelt hij niet veel voor. Gelukkig bieden de Samsung-modellen beide. U hebt nu de beschikking over een groot aantal cycli voor de verwerking van verschillende soorten kleding en vuilniveaus. U kunt zelfs het centrifugetoerental van uw wasmachine regelen. Wat de staat van uw kleding ook is, Samsung heeft de perfecte oplossing om ze schoon te maken.

Reinigingsprestaties
Enkele van de meest opvallende kenmerken van Samsung’s bovenlader machines zijn 12 cycli, zoals Super Speed, Beddengoed/Waterdicht, Permanent Persen, Steam Sanitize, Quick Wash, en Deep Wash. U profiteert ook van extra opties zoals Self Clean, Pre-Soak, Extra spoelen, Wasverzachter, Smart Care (dat problemen opspoort en diagnoses stelt) en Eco Plus voor een milieuvriendelijker alternatief.

Terwijl veel bovenladerwasmachines niet bepaald zacht zijn voor kleding, biedt het wervelinterieur van Samsung kleine watergaatjes om uw kleding te behandelen zoals u dat met zorg en zachtheid zou doen.

Bijpassende drogers in de Samsung set kunnen tot 12 cycli halen: Stoomverfrisser, Stoomreiniger, Stoomontkreuker, Normaal, Zwaar, Permanent persen, Beddengoed, Fijne was, Actieve kleding, Tijd drogen, Lucht pluizen, en Snel drogen. Deze cycli worden ondersteund door 12 extra opties, waaronder bel gemengde lading, rimpelpreventie, tijd aanpassen (omhoog), tijd aanpassen (omlaag), mijn cyclus, kinderslot, geluid aan/uit, antistatisch, ecodrogen, Smart Care, trommelverlichting en Smart Control.

Droogprestaties
Met de kracht van Multi-Steam technologie, kan Samsung droger vlekken en geuren betrouwbaar te elimineren, ongeacht hoe ernstig ze kunnen zijn, allemaal terwijl het verlaten van uw kleding kreukvrij en volledig droog aan het einde van elke cyclus. Die betrouwbare droogtijd is allemaal te danken aan de sensor-droogfunctie van Samsung, omdat zij inzien dat niets erger is dan natte of vochtige kleding aantreffen aan het eind van een droogcyclus. Sensordroog detecteert wat er nodig is voor elke lading en past vervolgens de temperatuur en de duur van de droogcyclus aan om de perfecte droogprestaties te leveren die u nodig hebt.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is van vitaal belang geworden. Maar veel bovenladers verbruiken twee keer zoveel energie als de gemiddelde voorlader. Samsung maakt echter geen gebruik van een roerwerk in hun machines – de belangrijkste oorzaak van inefficiëntie in bovenladers. De meeste Samsung modellen zijn dan ook Energy Star Qualified en overtreffen alle overheidsnormen voor energiebesparend ontwerp.

Samsung bovenlader wasmachine zonder roerwerk

Bovenlader vs voorlader wasmachines

Bij het maken van een aankoopbeslissing discussiëren veel mensen tussen bovenlader- en voorladerwasmachines. Het goede nieuws is dat Samsung beide types maakt.

Voorlader-wasmachines zijn over het algemeen zachter voor stoffen, maar Samsung bovenlader-wasmachines hebben functies die deze onevenwichtigheid tegengaan. Allereerst maakt Samsung geen bovenladers met een roerwerk, wat betekent dat er geen centrale post is die de kleding verstoort tijdens de cycli (d.w.z. hoge efficiëntie). Ondertussen zijn de diamanttrommel- en werveltrommelmachines ontworpen om zacht te zijn voor stoffen met hun kleine waterafvoergaatjes.

In het algemeen zijn bovenladers ook minder duur dan voorladers.

Geluidshinder en trillingen

De bovenlader wasmachines van Samsung zijn uitgerust met VRT Plus-technologie, en dit is absoluut een kenmerk waar u op moet letten bij het kiezen van de machine voor u.

Wat is VRT Plus Technologie? Het is een trillingdempend systeem dat een revolutionair kuipontwerp combineert met speciale sensoren, zodat uw wasgoed in balans blijft, zelfs bij centrifugeren op hoge snelheden. Daardoor zal zelfs het draaien van de was boven, terwijl de kinderen slapen, niet tot verstoringen leiden.

Afmetingen, configuratie en ergonomie

Samsung bovenladers variëren in grootte, met value en basismodellen vanaf 27″ breed en 46″ hoog. De deluxe modellen zijn maar liefst 29″ breed en 46″ hoog, wat een probleem kan zijn als u wat aan de kleine kant bent. De Premium modellen zijn 27″ breed en 42″ hoog.

Houd er rekening mee dat wanneer u uw bovenlader wasmachine combineert met een droger, u ongeveer een centimeter ruimte tussen de twee nodig hebt voor een functionele werking. De beste opstelling van uw machines is met 6″ ruimte tussen de muur en de achterkant van de machine, plus 21″ ruimte boven het deksel van de machine om soepel te kunnen openen.

Connectiviteit

Het mag geen verrassing heten dat Samsung net zo veel belang hecht aan innovatie in hun wasmachines en drogers als in hun andere technische producten. Als gevolg daarvan bieden ze een reeks connectiviteitsfuncties waar tech-heads dol op zullen zijn. Deze omvatten Smart Care-technologie waarmee u eventuele problemen rechtstreeks vanaf uw telefoon kunt oplossen en snel oplossingen kunt bieden.

Het doel van functies als deze is om het beheren van uw wasproces iets te maken dat u van overal in huis kunt doen.

De WA54M8750 wordt geleverd met ingebouwde WiFi om uw wasmachine te verbinden met uw mobiele apparaat. Zo kunt u in de gaten houden hoeveel tijd er nog resteert in een cyclus, gewaarschuwd worden wanneer een cyclus eindigt, en zelfs uw cycli plannen om op bepaalde tijdstippen te beginnen. Of u nu beneden bent of het huis uit, u weet altijd de status van uw wasgoed.

Samsung-terminologie uitgelegd

Omdat Samsung de neiging heeft om speciale termen te gebruiken om de functies en cycli van hun bovenlader machines te beschrijven, laten we eens een kijkje nemen op een aantal van deze termen, zodat u precies weet wat ze betekenen tijdens het winkelen.

Algemene kenmerken

Samsung Top Load Washer High Efficiency (HE) Technology Uitleg: Samsung bovenladers zijn gebouwd met de moderne HR-technologie en hebben geen roerwerk dat hard is voor kleding. In plaats daarvan gebruikt Samsung een waaier die energie en water bespaart. Samsung bovenladers met HE-technologie centrifugeren sneller dan bovenladers met een agitator. Dit betekent dat er meer water wordt onttrokken in de wasmachine, wat op zijn beurt de tijd in de droger verkort, d.w.z. tijdwinst voor u.

Self Clean: De machine reinigt de kuip door te centrifugeren en te weken. Bacteriën doden zonder agressieve chemicaliën te gebruiken. De wasmachine herinnert de klant er zelfs aan om de kuip elke veertig cycli schoon te maken.

VRT Plus™-technologie: Vermindert trillingen 40% meer dan standaard VRT™ voor stil wassen. Stillere werking, vooral wanneer de wasmachine zich op een bovenverdieping bevindt met een woonruimte eronder.

EZ Ladeverdeler: Handig geplaatste wasmiddellade met kogelgelagerde glijders. Voorzien van bakjes voor het doseren van hoofdwas, wasverzachter en bleekmiddel.

Slimme Zorg: Hiermee kunt u gewaarschuwd worden voor problemen met uw wasmachine of droger en deze rechtstreeks vanaf uw smartphone oplossen.

Actieve Waterstraal (vroeger bekend als Actieve Spoeling: Dit is in wezen een ingebouwde kraan in de wasmachine, waar u wat voorwaswerk kunt doen en vlekken kunt verwijderen. Schrob uw kleding met een krachtige waterstraal en laat het daarna direct in de wasmachine vallen om te worden gewassen.

Stoom Wash: Stoom is een krachtig middel om vlekken te verwijderen zonder enige voorbehandeling. Samsung gebruikt stoom die vrijkomt uit de bodem van het bad en door de kleding gaat voor een diepe vlekverwijderende reiniging.

Super Snelheid: Was een volledige lading in slechts 36 minuten. Kies Super Speed om 35% sneller door de was te gaan zonder dat dit ten koste gaat van de reinigingsprestaties. Normale cycli van 56 minuten kunnen nu in slechts 36 minuten worden voltooid.

Diamant trommel: Deze functie biedt een ideale omgeving voor het voorzichtig wassen van kleding met behulp van een speciaal oppervlak dat helpt voorkomen dat stoffen vast komen te zitten en beschadigd raken. Het wasbordoppervlak met reliëf vermindert de kans dat het textieloppervlak wordt blootgesteld aan de schadelijke effecten van het wassen door conventionele wastrommels met 35%. Bij de Diamond Drum zijn de wateruittredingsgaten 25% kleiner en bevinden ze zich diep in elke diamantvormige depressie om te voorkomen dat stoffen vast komen te zitten en bijgevolg beschadigd raken.

Wervel trommel interieur: Deze verbeterde wervel binnenkant helpt de levensduur van kleding te verlengen door de stoffen voorzichtig te behandelen. Kleine watergaatjes helpen voorkomen dat stoffen blijven haken en beschadigd raken, waardoor stofverzorging met dieptereinigingsresultaten mogelijk wordt.

Neveldouche: Besproeit uw wasgoed met water aan het begin van de spoelcyclus om wasmiddelresten te helpen verwijderen.

EZ Access Tub: Maakt het ergonomisch makkelijker om in de kuip te reiken om te laden en te lossen. De kuip is ongeveer 4 hoger dan die van een standaard toplader wasmachine, maar is breder zodat er voldoende volume is om aan de wasbehoeften van uw gezin te voldoen.

Soft Close Deksel: Het Soft Close-deksel sluit veilig, zacht en geruisloos, zodat er geen angstaanjagende knalgeluiden zijn en er minder kans is op ongelukken!

Cycli & Opties

  • Permanent Press: Laat de machine langer onverwarmd afkoelen om kreukels in katoen, synthetische stoffen en breisels te voorkomen.
  • Alleen draaien: Cyclus die de centrifugeerstand van een wasmachine inschakelt om overtollig water uit kledingstukken te verwijderen. Er komt geen water of zeep aan te pas.
  • Quick Wash: Verkort wasprogramma van 28 minuten, ontworpen voor kleinere ladingen en gebruikers die veel onderweg zijn.
  • Mijn Cyclus: Knop die de door de gebruiker ingestelde cyclus activeert, met vooraf ingestelde droogtegraad, temperatuur, tijd en meer.
  • Kinderslot: Veiligheidsvoorziening die voorkomt dat kinderen een droger gebruiken. Als kinderslot is ingeschakeld, reageren de toetsen niet als ze worden ingedrukt.
  • Wasverzachter: Afzonderlijke verdeler voor wasverzachter.

Drogeigenschappen

  • Multi Steam Technologie: Gebruikt de kracht van stoom om kleren er goed uit te laten zien en lekker te laten ruiken. MultiSteam™-technologie verfrist en ontsmet kleding, vermindert geurtjes en statische elektriciteit, en versoepelt de kreukels in kleding zodat die minder gestreken hoeft te worden.
  • Eco Dry: Gebruikt tot 25% minder energie voor elke lading, biedt superieure droogkracht en bespaart op de lange termijn geld.
  • Sensor droog: Dankzij deze krachtige functie kunt u er zeker van zijn dat uw kleding goed droog is zonder dat u dit voortdurend hoeft te controleren. Sensor Dry optimaliseert automatisch de tijd en temperatuur van de droogcyclus, zodat kleding altijd goed droog is zonder beschadigd te raken. Vochtsensoren beschermen uw wasgoed tegen hitteschade en voorkomen overmatig energieverbruik.
  • Ontluchtingssensor: Detecteert verstoppingen in het kanaal en herinnert u eraan uw ventilatie te reinigen.

Onze populaire Samsung bovenlader wasmachines

Laten we nu eens kijken naar een aantal van de meest populaire Samsung bovenlader wasmachines en zien wat ze geweldig maakt.

1) Best Budget Samsung Top Load Wasmachine, WA45N3050AW

27 4.5 cu. ft. Top Load Washer, zelfreinigend

Dit model heeft een Self Clean functie en het Diamond Drum ontwerp om beschadiging van kleding te voorkomen. De 8 wascycli omvatten Normaal, Zwaar wasgoed, Kleuren/Donker, Fijne was/Handwas, Snelwas, Zelfreinigend, Spoelen en centrifugeren, en Alleen centrifugeren. Ondertussen geniet u van twee extra opties in Extra spoelen en Kinderslot. Vier temperatuurinstellingen breiden uw mogelijkheden verder uit, terwijl het energieverbruik laag wordt gehouden en het centrifugetoerental van 700 tpm zorgt voor betrouwbare centrifugeercycli.

Spin Only is ook beschikbaar in dit model, net als de Eco Warm temperatuurinstelling en een nog lager energieverbruik. Dit model kan worden gecombineerd met de DV40J3000EW of de DV40J3000GW.

Samsung bovenlader wasmachine WA50R5400AW

27 5.0 cu. ft.

Dit model heeft alles wat de WA45M7050AW te bieden heeft, plus nog veel meer.

Deze extra functies omvatten een capaciteit van 5,0 kubieke meter, plus een roestvrijstalen pulsator voor betere wasprestaties en Smart Care-connectiviteit voor mobiele diagnose van eventuele problemen. Er komen twee nieuwe cycli in de vorm van Brilliant Whites en Active Wear, perfect voor sportkleding zoals sporttruien en sportbroeken.

Het energieverbruik is een indrukwekkend lage 6.343 gallon/jaar, en u zult genieten van de verbeterde koppelopties voor de droger: de DVE50M7450W of de DVG50M7450W. Deze 7,4 kubieke meter drogers zijn voorzien van Multi-Steam technologie om kreukels en geurtjes weg te stomen en van de Eco Dry modus die tot 25% minder energie verbruikt dan standaard ladingen.

Samsung bovenlader wasmachine WA54R7200AW

27 5.4 cu. ft., Actieve Waterstraal

Als u een stapje verder wilt gaan dan de WA50M7450AP, kunt u de WA52M770AV overwegen. Hij heeft een nog grotere inhoud (5,2 kubieke meter) en een Swirm Drum interieur. De vingerafstotende functie is geweldig om er netjes uit te blijven zien, en deze machine heeft ook een Steam Sanitize-cyclus en drie extra opties: Mijn Cyclus, Wasverzachter en Eco Plus. U krijgt ook een nog hogere temperatuurinstelling, Extra heet, plus een Extra hoge centrifugeerinstelling en twee extra bodeminstellingen.

Kies de DVE50M7450W of de DVG50M7450W voor een perfect droogpaar. Deze 7,4 kubieke meter drogers zijn voorzien van Multi-Steam technologie om kreukels en geurtjes weg te stomen en van de Eco Dry modus die tot 25% minder energie verbruikt dan standaard ladingen.

Samsung bovenlader wasmachine WA54R7600AW

27 5.4 cu. ft., Actieve Waterstraal, Stoom

Dit is het. Het beste van het beste. Dit model heeft alles wat zijn broertje hierboven te bieden heeft en meer. Vooral de stoomcyclus is indrukwekkend. Het beschikt over WiFi-connectiviteit, zodat u uw Samsung wasmachine en droger op afstand kunt bedienen en controleren vanaf elke locatie met behulp van uw mobiele apparaat. Het heeft ook geïntegreerde aanraakbediening en een speciale wasverzachteroptie.

Hij kan worden gekoppeld aan een elektrische of gasdroger, afhankelijk van uw brandstoftype. Als u het beste van het beste op het gebied van wassen en drogen wilt, zijn dit de opties voor u.

Conclusie

Samsung heeft een lange lijst van industrieën gedomineerd, en nu kunnen we er nog een aan hun lijst beginnen toe te voegen. Het bedrijf biedt een aantal van de beste toplader wasmachines en drogers op de markt aan. In hun streven om het moderne leven te domineren, heeft Samsung’s toewijding aan high-tech design de basis niet verwaarloosd – topklasse was- en droogkracht in een duurzaam en betrouwbaar product.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 november 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts