Big Green Egg kopen en review


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als mensen voor het eerst een Big Green Egg zien, zijn ze altijd geïntrigeerd omdat het soms moeilijk te begrijpen is wat het doet. Is de Big Green Egg een rookoven? Wat is het verschil met een gewone houtskoolgrill? Is het leuk om te gebruiken? Vaak rijst de vraag: Ik heb al een gasgrill – is het de moeite waard om ook in een Big Green Egg te investeren?

Big Green Egg heeft in de loop der jaren een cultstatus opgebouwd. Zij zijn de meest bekende Kamado keramische grill maker op de markt en voor een goede reden. De green egg grill cookers zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen, kunnen het hele jaar door gebruikt worden en de community die ze hebben gecreëerd inspireert bbqers over de hele wereld. Big Green Egg gebruikers (ook wel Eggheads genoemd) vertellen graag over hun ervaringen met hun Egg, delen recepten, tips en vooral, hun eten. Als u een Big Green Egg koopt, koopt u een levensstijl.

Bij Designer Appliances zijn we grote liefhebbers van Big Green Egg en we willen graag met u delen waarom we zo over deze Kamado stijl grill en rookoven denken. Veel van onze medewerkers bezitten zelf een Egg en zijn zeer gehecht aan de kwaliteit van onze barbecue en gerookte gerechten. Als u in het weekend in een van onze winkels bent, zult u ons vaak de lunch van het personeel zien bereiden op een Big Green Egg. Je bent altijd welkom om ons te vergezellen!

Big Green Egg Prijzen

Big Green Egg moedigt klanten aan om hun plaatselijke winkels te bezoeken om zo goed mogelijk informatie te krijgen over dit leuke product. Zij moedigen ook aan om de veelzijdige kookmethodes die deze keramische grills bieden, uit te proberen. Omdat zij de voorkeur geven aan persoonlijke contacten, willen zij geen prijzen op hun websites publiceren. Keramische eieren kunnen immers gemakkelijk afbrokkelen, tenzij ze worden geleverd door een plaatselijke winkel die er ervaring mee heeft.

Een plaatselijke winkel, zoals Designer Appliances in New Jersey en New York, heeft geschoolde verkopers die weten hoe ze op een Big Green Egg moeten koken, roken en barbecueën. Wij geven u graag een live demo en beantwoorden uw meest gedetailleerde vragen, van de prijs tot de installatie, en delen graag de recepten van de gemeenschap.

Een Big Green Egg begint vanaf $699, maar u kunt het beste contact opnemen met uw plaatselijke winkel voor informatie over seizoensaanbiedingen en benodigde accessoires.

Model Grootte en capaciteit
XLarge Big Green EGG (XL), model 117649, 24-in diameter, 452 sq. in., Geschikt voor 2 x 20 lb kalkoenen, 24 hamburgers
Groot Meest populair Big Green EGG (L), model 117632, 18 1/4 in diameter, 262 m², Geschikt voor 20 lb kalkoen, 12 hamburgers
Medium Big Green EGG (M), model 117625, 15-in diameter, 177 sq. in., Geschikt voor 18 lb kalkoen, 6 hamburgers
Klein Big Green EGG (S), model 117601, 13-in diameter, 133 sq. in., Geschikt voor 12 lb kalkoen, 4 hamburgers
MiniMax Draagbaar, Big Green EGG (MX), model 119650, 13-in diameter, 133 sq. in., Geschikt voor 12 lb kalkoen, 4 hamburgers

5 redenen waarom u dol zult zijn op de Big Green Egg

1- Veelzijdigheid in wat je kunt bereiken

Wanneer u een Big Green Egg koopt, koopt u niet zomaar een grill of een rookoven. Ze noemen het niet voor niets de ultieme kookervaring, je kunt er in principe alles op koken. Als u een varkenslapje langzaam wilt garen, kunt u het gemakkelijk zo regelen dat het tot 18 uur lang op 200 graden gaart met één lading houtskool. Als u een dikke biefstuk wilt dichtschroeien als een pro, kunt u de Big Green Egg op 750 graden zetten en dat ook doen. De Big Green houdt ook de warmte vast en bakt beter dan welke pizzaoven dan ook. En als het tijd is voor het toetje bakt deze rondom koekjes of een taart tot in de perfectie.

2- Gebruiksgemak

We horen vaak dat mensen bang zijn dat hij moeilijk te gebruiken is of dat het een eeuwigheid duurt voor hij warm wordt. Dit kon niet verder van de waarheid zijn. U kunt op uw BGE binnen 10 minuten na het aansteken van de houtskool koken. Dat is ongeveer even lang als een gasgrill nodig heeft om op te warmen en veel sneller dan traditionele houtskoolgrills.

De green egg grill is ook heel gemakkelijk te gebruiken en heel vergevingsgezind. Als je de koepel van de unit sluit, ontstaat er een goede afsluiting. Dit doet twee belangrijke dingen: 1 – Het maakt het regelen en handhaven van een constante temperatuur super eenvoudig met behulp van de bovenste en onderste luchtregelaars. Een gemakkelijk af te lezen thermometer op de koepel geeft de temperatuur aan. 2-Moisture wordt gehouden in het apparaat, zodat uw voedsel niet uitdroogt.

3- Gezonde manier van koken

Wij raden ten zeerste aan om houtskoolklompen te gebruiken voor het roken en barbecueën (een zak kost ongeveer $25,99 voor een zak van 20 pond) Mesquite houtskoolklompen en houtsnippers maken het verschil.

Waarom kiezen voor de Big Green Egg houtskoolklomp?

 • Big Green Egg – het bedrijf – stelt extreem hoge eisen om te certificeren dat hun houtskool volledig natuurlijk verkoold hout is, zonder toevoegingen, vulstoffen, nitraten, chemicaliën, antracietkool, kalksteen of aardolieproducten.
 • Houtskoolklompen starten sneller
 • Houtskool in korrelvorm brandt schoner
 • Houtskool wordt heter en gaat langer mee
  Combineer het met uw favoriete houtsnippers (wij houden van kersenhout en hickory) voor de smaak en u zult de officiële grill-meester van uw buurt zijn.

4- Kwaliteit/levensduur

Het product voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Je kunt zeker een goedkope grill en rookoven kopen in een grote winkel en een paar dollar besparen. U zult echter niet dezelfde resultaten krijgen, en u zult het waarschijnlijk binnen 5 jaar moeten vervangen. Als u een Big Green Egg koopt, doet u een investering, want u krijgt levenslange garantie. Omdat ze keramisch zijn, loop je geen risico op roest. In principe zou dit het laatste kooktoestel voor buiten moeten zijn dat u moet kopen.

5- Het is leuk

Wanneer u de grill-meester van uw gezin bent geworden, zult u waarschijnlijk deel gaan uitmaken van de Egghead gemeenschap en veel recepten uitwisselen. Dit geldt vooral tijdens de feestdagen, wanneer het roken van een kalkoen of een borstkas elk feest een beetje meer betekenis geeft. We kennen mensen die hun green egg arsenaal uitbreiden met een Mini-Max om te genieten van gemakkelijke avonden voor twee. Koken op de Big Green Egg is leuk en brengt veel plezier in het buitenleven.

Big Green Egg: Wat is de juiste maat voor mij?

Hoewel de Big Green Egg in veel verschillende maten verkrijgbaar is, vinden wij de volgende maten het meest geschikt voor de meeste gezinnen:

 • X-Large Egg: Als je veel entertaint en kookt voor grote feesten. Onthoud, hoe groter het ei, hoe langer het duurt om het op gang te krijgen. Dus, als u de Egg dagelijks wilt gebruiken, kunt u beter een kleinere versie overwegen.
 • Roosterdiameter: 24 inch, Kookoppervlak: 452 vierkante inches
  Volgens het bedrijf kan de X-Large Egg 2 kalkoenen van 20 pond, 24 hamburgers, 11 hele kippen, 12 steaks of 12 rekken ribbetjes verticaal koken.
 • Groot Ei: Meest favoriete en optimale maat Egg. Verwarmt snel en groot genoeg voor dagelijks gebruik, maar ook voor buurtfeestjes.
 • Diameter rooster: 18 1/4 inch, Kookoppervlak: 262 vierkante inch
  Volgens het bedrijf kan Large Egg kalkoenen van 20 pond, 12 hamburgers, 6 kippen verticaal, 8 biefstukken of 7 rekken ribbetjes verticaal koken.
 • Medium ei: Geweldig voor stadsmensen. Wij verkopen het vooral aan onze stedelijke klanten in New York City. Neemt niet te veel plaats in en super effectief als bbq en rookoven voor zijn grootte.
 • Roosterdiameter: 15 inch, Kookoppervlak: 177 sq. inches
  Volgens het bedrijf kan Medium Egg 18-pond kalkoen, 6 hamburgers, 3 kippen verticaal, 4 steaks, of 4 rekken ribbetjes verticaal koken.
 • Mini-Max: Draagbaar en schattig.
 • Is klein, maar functioneel. Ontworpen voor draagbaarheid. Eenvoudig toe te voegen aan uw buitenkeuken als extra rookoven en veelzijdig genoeg om van een date-night iets speciaals te maken.

Essentiële accessoires voor Big Green Egg

Absolute Essentials

Nest

Het Nest is de standaard waar uw Big Green Egg op staat, tenzij u een op maat gemaakte tafel voor uw Egg bouwt. Het nest is ontworpen om uw keramische grill op de juiste grillhoogte te plaatsen, en staat op vergrendelbare wielen zodat u de grill gemakkelijk kunt verplaatsen.

convEGGtor

Zonder de Conveggtor wordt de Big Green Egg gebruikt als een meer traditionele grill en is hij perfect voor het bereiden van bijvoorbeeld steak, hamburgers, vis en groenten. Met de conveggtor op zijn plaats verandert uw Egg in een braad- of rookoven voor indirecte kookmethodes. De Conveggtor is een keramische plaat die de lucht rond het ei laat stromen en circuleren zoals bij een convectieoven. Met de conveggtor op zijn plaats is het ideaal voor het braden van een hele kip, het bereiden van pizza’s, of een lange, langzame kooktijd voor ribbetjes en borststuk. Het vocht dat tijdens het koken in het ei wordt vastgehouden, vult uw voedsel met smaak en behoudt alle natuurlijke sappen van wat u aan het bereiden bent.

Eierdekblad

De aankoop van een Big Green Egg is geen snelle beslissing. Het is een investering in een levensstijl en je wilt voor je Egg zorgen. De Big Green Egg hoezen zijn gemaakt van zware, UV-beschermde materialen en zijn gemaakt om de elementen te weerstaan en uw Egg te beschermen.

Houtskool

De houtskool van de Big Green Egg is niet zoals alle andere houtskool op de markt. Het is volledig natuurlijke hardhout houtskool in grote brokken en omdat het zo groot is, gaat het langer mee, produceert het minder as en is het efficiënter dan andere hardhout houtskoolmerken.

Brandstichters

Deze aanmaakblokjes van Big Green Egg zijn gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten en worden in uw houtskool genesteld voor een snel, efficiënt vuurtje.

Aslade en gereedschap

Het is essentieel om uw Egg voor elk gebruik schoon te maken. U zult alle as uit de bodem van uw Egg willen halen. De Ash Tool is een onmisbaar gereedschap voor alle Big Green Egg gebruikers. Ze zijn zo ontworpen dat ze door de ventilatieopening in de vuurkist passen, zodat de as die u op de aslade schraapt, snel kan worden verwijderd.

Roosterheffer

Dit is het perfecte hulpmiddel om het rooster van uw Egg af te tillen wanneer u meer houtskool moet toevoegen, de conveggtor moet toevoegen of verwijderen om van indirect koken naar grillen over te gaan, of vice versa. De roosterlifter is comfortabel en glijdt gemakkelijk op zijn plaats om het rooster eraf te tillen.

Big Green Egg accessoires voor biefstukliefhebbers

Gietijzeren Grillplaten

Hoewel de roestvrijstalen roosters die bij de Big Green Egg worden geleverd ongelooflijk duurzaam zijn, kunt u upgraden naar de gietijzeren roosters wanneer u steakhouse-kwaliteit wilt eten. De gietijzeren roosters worden zeer heet, houden hun hitte vast en geven u schroeiplekken op uw steaks en koteletten in restaurantstijl.

Plancha Bakplaat

De plancha bakplaat is ook gemaakt van gietijzer en biedt een geweldig kookoppervlak voor het dichtschroeien van vlees, groenten en zeevruchten.

Keramische fornuizen

Voor kip en kalkoen zijn deze keramische braadpannen geweldig! Ze geven je vlees zoveel smaak en vocht. Vul de keramische pan met uw favoriete vloeistof (bier, bourbon, cider), kruiden en specerijen, leg uw gevogelte er direct op en braad het gaar. Als je het vlees aansnijdt, valt het zo van het bot.

Direct afleesbare thermometer

Wil je zeker weten dat je biefstuk op de gewenste temperatuur gaar is? De Instant Read Thermometer is het instrument voor u. Steek de thermometer in uw vlees om de temperatuur te controleren. Geen giswerk over wanneer uw vlees gaar is met de Big Green Egg thermometer.

Automatische temperatuurregeling DigiQ BBQ Guru

Met de temperatuurregeling kunt u de temperatuur van uw Egg in de gaten houden. Dit is erg handig als je een lange, langzame rookbeurt doet en je een goede nachtrust wilt hebben. De temperatuurregeling houdt uw ei op de juiste temperatuur wanneer u er niet kunt zijn om het te controleren.

Big Green Egg gereedschap voor de ultieme pizza

De Big Green Egg is perfect om pizza’s van steenovenkwaliteit te maken, maar u moet zich wel wapenen met het juiste gereedschap om de klus te klaren.

Baksteen

Wil je de beste pizza ooit? Het kan in de Big Green Egg gemaakt worden met de baksteen. Leg uw pizza op de voorverwarmde baksteen en u krijgt een heerlijk knapperige korst. De keramische steen trekt het vocht uit uw korst voor steenovenpizza. Is het alleen voor verse, zelfgemaakte pizza? Nee, haal die diepvriespizza tevoorschijn en stop hem in de Egg. Je vrienden zullen nooit het verschil weten tussen zelfgemaakte en diepvriespizza op de Egg.

De Big Green Egg baksteen is niet alleen voor pizza! U kunt de baksteen gebruiken voor flatbreads, koekjes en gebak.

Pizza Peel

De Big Green Egg Pizza Peel is essentieel om uw pizza op en van de baksteen te krijgen. Dankzij het ontwerp glijdt uw pizza zo op de steen en kunt u hem eronder scheppen als hij gaar is.

Rockin Pizza Snijder

De Rockin Pizza snijder is een geweldig hulpmiddel voor het snijden van uw pizza’s. Maar het is niet alleen voor het snijden van pizza, het kan ook worden gebruikt voor het hakken van knoflook, kruiden, champignons, en elk van uw andere toppings.

Hoe een Big Green Egg te starten

Als je eenmaal je aanmaakblokjes (verkoopprijs ongeveer $6.95) klaar hebt

volg deze 4 gemakkelijke stappen om Grill Master te worden:

Bouw een kleine piramide van klompjes houtskool en plaats de aanmaakblokjes in het midden.

Steek de aanmaakblokjes aan (u kunt 1 of 2 aanmaakblokjes gebruiken als u dat wenst)

Laat de aanmaakblokjes 10-15 minuten hun werk doen. BELANGRIJK – laat tijdens het opstarten van uw Big Green Egg de bovenklep open. Zorg ervoor dat de bodem vrij is van as en dat de kleine opening in de bodem volledig open staat.

Dit is wat u binnen 10-15 minuten zult krijgen. Diverse mooi verkoolde brokken steenkool. Nu kunt u het bovendeksel sluiten en de bovenste ontluchtingsopening op de metalen kap open laten.

Conclusie

Mensen vragen ons vaak waarom ze Big Green Egg zouden moeten overwegen in plaats van Kamado Joe of andere grills. Het antwoord is simpel. Natuurlijk is de kwaliteit van het product het beste als het gaat om Big Green Egg. Het grote verschil is echter dat Big Green Egg het enige bbq-merk is dat een gepassioneerde community biedt en daar zit een voordeel aan. U zult in staat zijn om recepten te vinden die speciaal ontworpen zijn voor uw Egg. U zult nooit met vragen blijven zitten. Kijk maar eens naar de activiteit op het forum. Diepgaande discussies en de vriendschappelijke aard van het gesprek inspireren altijd tot meer plezier bij het entertainen en koken.

Als u op zoek bent naar een geweldige manier om verschillende soorten buitenkoken te doen, raden wij u een Big Green Egg aan. Na bijna tien jaar verkoop van outdoor grills en apparaten, kunnen we met een gerust hart zeggen dat Big Green Egg de beste kwaliteit Kamado grill is met het hoogste niveau van klantenondersteuning in zijn klasse. Als u hun volledige gamma producten wilt bekijken, kunt u ons bellen op 888.714.4938 of hier klikken voor onze online catalogus, maar we willen echt dat u een bezoek brengt aan een van onze winkels in Bedminster, NJ of in Montclair, NJ.

FAQ’s

Hoe werkt Big Green Egg?

Hier is een zeer beschrijvende uitleg van hoe een Big Green Egg werkt:

Wat is een conveggtor?

Big Green Egg Conveggtor (d.w.z. convector) is een keramische plaat die u kunt gebruiken om het grillgedeelte af te scheiden van de directe vlammen. Met dit zware keramiek kunt u indirect koken en voorkomt u branderigheid. Zorg er alleen voor dat u de eierconvector met de poten omhoog plaatst, want de meeste mensen installeren hem intuïtief met de poten omlaag.

Kan ik gewone houtskool in een Big Green Egg gebruiken?

Ja, u kunt gewone houtskool gebruiken in een Big Green Egg. Gebruik echter geen aanstekervloeistof of in snel aanmaakmiddel gedoopte houtskool. Wij raden de organische houtskoolklomp van Big Green Egg aan, die ongeveer $19,99 kost voor een grote zak. Houtskoolklompen zijn gezonder, branden schoner en bereiken sneller de gewenste temperatuur dan de meeste andere soorten brandstof.

Wat is er zo speciaal aan de Big Green Egg?

Het koken met keramisch aardewerk gaat terug tot de oudheid. Snel vooruit naar de moderne tijd, en entertainen en geïnspireerd koken is nog nooit zo gemakkelijk geweest als vanaf onze Big Green Egg grill. Het bedrijf heeft accessoires ontwikkeld op basis van suggesties van de Egghead-gemeenschap, die verhalen blijft uitwisselen en geheimen blijft delen. Wij houden van de veelzijdigheid van het roken van onze Thanksgiving-kalkoen tijdens een sneeuwbui in november, het roken van vleugels voor de Superbowl of het grillen van een borststuk voor Pesach op een kille ochtend.

Waarom heeft de Big Green Egg zo’n kleine Mini-Max maat?

Er zijn momenten dat er behoefte is aan een kleine, intieme viering en het aansteken van een volle zak houtskool kan dan ronduit verspilling lijken. Enter Mini-Max. Wij houden van de veelzijdigheid van Mini-Max wanneer een speciale gelegenheid of een snelle maaltijd aan de orde is. Ze zijn ook zeer draagbaar om mee te nemen op de camping of naar een vakantiehuisje.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 juni 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts