Blendtec vs Vitamix Beoordeeld: wie maakt de betere blender?


Blendtec en Vitamix behoren tot de gouden standaardmerken voor blenders. Nu zelfs de goedkoopste modellen in de high-end markt vallen, zijn dit blenders voor serieuze liefhebbers en professionals. Maar hoe stapelen ze zich op tegen elkaar?

Blendtec-modellen zijn intelligent. Met een reeks voorgeprogrammeerde en one-touch cycli, inclusief een zelfreinigende functie, en een 100-speed touch slider in een van de Designer-modellen, zijn ze gebouwd voor zowel intelligentie als controle. U kunt ook duurzaamheid verwachten naast het fikse prijskaartje. Ze staan bekend om hun jarenlange inzetbaarheid en Blendtec geeft een aanzienlijke garantie van acht jaar op haar producten.

Vitamix mengers zijn ook ontworpen voor duurzaamheid. Met zware metalen onderdelen en een gepatenteerd zelfkoelend ontwerp blijven ze jarenlang in topconditie zonder de uitbranding die u van goedkopere modellen kunt verwachten. De Smart System-serie is gebouwd met intelligentie in het achterhoofd, met touchscreens, geautomatiseerde snelheidsvariabiliteit en draadloze connectiviteit om uw blender geïnstalleerd te houden met de nieuwste technologie. Vitamix is trots op zijn kwaliteit. De garantie van 10 jaar geeft u gemoedsrust over uw aankoop.

Het is duidelijk dat beide merken een aantal indrukwekkende normen handhaven, dus we hebben hun specificaties hieronder uitgesplitst om ze beter te kunnen contrasteren. We hebben soortgelijke modellen tegen elkaar gezet, zodat u kunt zien welke beter is voor u.

Wat zijn de verschillen?

Het vergelijken van alle verschillende modellen van deze twee merken zou een beetje lastig zijn. We hebben de zaken hier vereenvoudigd door een budgetmodel, een middenklasse model, en het hoogste model van elk merk te vergelijken.

 

Begrotingsmenger Vergelijking

Blendtec Fit vs Vitamix E310 Blender

Prestaties

 

Aan het laagst geprijsde uiteinde van de Blendtec-familie ligt de Blendtec Fit. Met een motorvermogen van 3,0 pk kan hij met hoge snelheden gemakkelijk ijs, bevroren fruit of andere harde stoffen verbrijzelen. Het vergelijkbare model van Vitamix, de E310, blijft voor dezelfde prijs slechts 2,0 pk achter. Beide bieden hoge prestaties voor een mixer uit het lage segment, maar dit zijn niet uw goedkope modellen.

Prijs

Blendtec en Vitamix bieden elk hun low-end modellen aan voor dezelfde prijs, een prijs die op het eerste gezicht misschien niet budgetvriendelijk lijkt. Echter, door de spier die achter deze blenders zit, zijn ze het prijskaartje meer dan waard.

Ontwerp

Deze instapmixers voor elk merk hebben zeer weinig extra’s. De Blendtec Fit biedt een 30-seconden cyclus en een Add 10 knop, samen met pulserende knoppen. Het heeft een aantrekkelijker ontwerp dan de boxier Vitamix E310. De E310 biedt echter 10-speed control en een garantie van vijf jaar. De Blendtec Fit heeft een magere garantie van twee jaar.

Menger in het middensegment Vergelijking

Blendtec Designer 625 vs Vitamix Professional Serie 750

Prestaties

 

De Blendtec Designer 625 onderhoudt de 3.0 pk motor van de Blendtec Fit en heeft een aanraakschuif met zes snelheden voor de vermogensregeling. De Vitamix Professional Serie 750 heeft een verhoging van de E310 op 2,2 pk en biedt voorgeprogrammeerde instellingen waarmee u de blender kunt instellen en weg kunt lopen. Ook hier zijn ze allebei krachtige performers, maar Blendtec’s aandacht voor kracht springt eruit.

Prijs

Als je de ladder in specs beklimt, beginnen de prijzen zich te verspreiden. Blendtec’s Designer 625 is iets goedkoper dan de Vitamix Professional Serie 750.

Ontwerp

Met de Designer 625 introduceert Blendtec een intuïtieve touchscreenbediening en een schuiffunctie met zes snelheden. Het heeft vier voorgeprogrammeerde cycli en een garantie van acht jaar. Het ziet er ook mooi uit op de toonbank, met zijn modern design en strakke afwerking. De Vitamix Professional Serie 750 heeft vijf voorgeprogrammeerde instellingen, maar slechts zeven jaar garantie. Het verbleekt echter in esthetiek. Het doosachtige ontwerp ziet er ouderwetser uit dan het Blendtec-model.

High-End Blender Vergelijking

Blendtec Professional 800 vs. Vitamix Ascent Series A3500

Prestaties

 

Blendtec’s high-end Professional 800 brengt de kracht naar een nieuw niveau. Met een 3,8 pk motor en een 11-speed touch slider, heeft het zowel heft als precisie controle. Vitamix bereikt deze specificaties nooit helemaal. Zijn high-end Ascent Serie A3500 bereikt slechts 2,2 pk en heeft meer handmatige programmering. Maar als je begint te praten over de term paardekracht in de blender markt, weet je dat je te maken hebt met serieus gewicht. Blendtec mag dan krachtiger zijn, maar de kans bestaat dat je het verschil niet merkt als het gaat om het opkloppen van smoothies.

Prijs

De Professional serie van Blendtec is veel duurder dan alles wat Vitamix biedt. De Professional 800 kost aanzienlijk meer dan de machine van Vitamix. Blendtec-modellen blijven van daar uit klimmen. Het biedt ook een commerciële lijn die alleen via gecertificeerde dealers kan worden gekocht.

Ontwerp

De Blendtec Professional 800 is gericht op koks en serieuze liefhebbers. Het biedt een drop-down top om het geluid te verstikken, een 11-speed slider, en een 3.8 pk motor. Het ziet er naar uit dat het zaken betekent. De Ascent Serie A3500 van Vitamix biedt vijf voorgeprogrammeerde instellingen en touchscreen-bedieningen, samen met draadloze connectiviteit om de software up-to-date te houden. Bij de high-end modellen krijgt u met de A3500 van Vitamix meer knal voor de bok dan met het duurdere Blendtec-model. De A3500 is ook een van de mooiere Vitamix blenders.

 

Snelle afwikkeling van Blendtec-mengers

Blendtec-machines zijn gebouwd voor de profs, en hun fikse prestaties laten dat zien. Het bedrijf biedt ook een garantie van acht jaar op de meeste van zijn modellen, wat aantoont dat het stevig achter zijn producten staat. De prijsspread kan voor sommigen een afschrikking zijn, maar als je kijkt naar de kortere levensduur van de meeste blenders op de markt, is het de moeite waard om het extra geld uit te geven voor de duurzaamheid. Hier is wat meer informatie over elk van de machines van Blendtec.

Blendtec Fit

De Blendtec Fit: Dit is een kwalitatief hoogwaardige machine die gebouwd is voor beginnelingen of minimalisten. Het is standaard ingesteld op een 30-seconden cyclus en biedt een Add 10 knop om uw mix te verlengen als dat nodig is. Het beschikt ook over High Pulse en Low Pulse knoppen voor extra controle. Met 3,0 pk en twee jaar garantie is de Blendtec Fit een van de beste casual blenders op de markt.

 

Klassiek 575

Blendtec nam zijn Fit model en gaf het steroïden, wat resulteerde in de Classic 575. Er zijn knoppen voor een Smoothie-cyclus en een Clean-cyclus, en langere 60- en 90-seconden-timers voor mengsels die meer aandacht nodig hebben. Onder deze knoppen bevinden zich vijf snelheden voor handmatige bediening, samen met hoge en lage pulsknoppen. Het beschikt over 3.0 pk, de veelbelovende standaard garantie van Blendtec van acht jaar, en een verscheidenheid aan basiskleuren.

Ontwerper 625

De 625 is het instapmodel in de Designer serie van Blendtec. Hij is qua specificaties vergelijkbaar met de Classic 575, maar is aangevuld met een slanker, sexier design en touchscreenbediening. Er is een aanraakschuif met zes snelheden voor de stroomregeling en voorgeprogrammeerde cycli voor smoothies, ijs, warme soep en zelfs sap. Het wordt ook geleverd met de standaard acht jaar garantie en een paar kleuropties.

 

Ontwerper 650

De 650 neemt een pagina uit het boek van de 625 en voegt nog twee voorgeprogrammeerde knoppen toe: Batters en Ice Crush. Het verhoogt ook de schuifregelaar naar acht snelheden en introduceert de vijfzijdige WildSide+ pot voor een betere mengkwaliteit. Het heeft een garantie van acht jaar en twee kleuropties.

 

Ontwerper 675

De volgende stap omhoog is de 675, die de 650 in alle opzichten nabootst: hij biedt een +10-knop voor het toevoegen van de mengtijd in stappen van 10 seconden. Dat is geen indrukwekkende stap omhoog, maar het loopt wel ongeveer gelijk aan de prijs van de 650.

Ontwerper 725

Als een echte afstudeerder van de 600-niveau blenders is de Blendtec 725 intelligent en indrukwekkend. Blendtec voegt zijn SmartBlend technologie toe aan dit model, dat automatisch problemen met uw blend detecteert, zoals oververhitting, overbelasting of zelfs luchtzakken. Het duurt ook dat duizelingwekkende acht versnellingen schuifregelaar en spieren het tot een 100-speed schuifregelaar, biedt u deskundige precisie en snelheidscontrole. Het heeft MultiSpeed Pulse voor een krachtige impuls, ongeacht de snelheid die u gebruikt. Als je dacht dat 3.0 pk indrukwekkend was, dan is dit een ampère tot 3.8 pk.

 

Professional 750

De Blendtec 750 is meer bedoeld als een vaste waarde in een professionele keuken. Het voegt niets in functionaliteit toe aan de voorgangers van de Designer-serie. In feite, voor het extra geld dat je er voor moet uittrekken, zou je verwachten dat het veel meer doet dan de 725. Om de een of andere reden heeft Blendtec dit model teruggestoten naar de 3.0 pk specificatie, de 100-speed schuifregelaar teruggebracht naar 10-speed en vervolgens een ho-hum little LCD aan de voorkant toegevoegd. Met andere woorden, laat je niet voor de gek houden door de “Professionele” naam.

 

Professioneel 800

Het is nog steeds niet zo indrukwekkend als de Designer 725, maar de Professional 800 voegt een drop-down cover toe voor stillere prestaties en stoot de motor terug tot 3,8 pk. De snelheidsregeling gaat naar 11. Aangezien dit de duurste blender in de Blendtec-lijn is, zou je ook hier weer meer toeters en bellen verwachten.

 

Algehele indruk:

Blendtec maakt solide producten, maar de Professional serie is een beetje gimmicky. Voor het geld kun je beter de Designer 725 krijgen en je niet laten misleiden door de hogere prijskaartjes. Aan de andere kant is elk model van de Blendtec Fit on up goed gebouwd en performant.

Algemene voordelen

 • Hoog vermogen
 • Acht jaar garantie
 • Breed scala aan opties
 • Strakke vormgeving

Algemene nadelen

 • Hoog prijskaartje
 • Professionele modellen trekken niet aan hun gewicht

Snelle terugloop van Vitamix-mengsels

Vitamix biedt een aantal indrukwekkende opties, en het merk gaat prat op duurzaamheid. Het ondersteunt dit zelfs met indrukwekkende garanties. Hoewel ze misschien niet neigen naar meer professionele modellen of dezelfde motorkracht bieden als Blendtec, zijn Vitamix mengers betaalbaarder, gebruiksvriendelijker en zullen ze u nog steeds jaren van uitstekende prestaties geven. Lees verder voor een overzicht van het aanbod van Vitamix.

S30

De eerste in de Space-Saving serie van Vitamix is de compacte S30. Hij wordt geleverd met een keuze uit 20-ounce of 40-ounce containers, een pulsfunctie en een old-school knop voor het aanpassen van de snelheid. Het is ook ontworpen met ingebouwde temperatuurregelingsmechanismen en automatische uitschakeling voor de veiligheid. Verwacht aan het einde van de garantieperiode een bescherming van vijf jaar, wat een mooi kussen is voor elke kleine blender.

S50

Voor een beetje extra geld biedt Vitamix de S50 aan. Deze blender voegt twee voorgeprogrammeerde knoppen toe voor Smoothie of Power Blend… en dat is het. Toch is het gemak van het voorprogrammeren de extra kosten waard.

E310

Aan de onderkant van de Classic Blender-serie van Vitamix staat de E310. Het lijkt een beetje op je oma’s aanrechtblad blender uit de jaren ’80, maar het eenvoudige, stevige ontwerp is misschien precies wat je nodig hebt. Het biedt een regelknop met 10 snelheden, een pulsfunctie, een 2.0 pk-motor en drie-inch lasersnijbladen voor krachtig mengen. Ook voor dit model geldt een garantie van vijf jaar.

 

5200 Standaard

Een stap omhoog ten opzichte van de E310 is de 5200 standaard. Het ontwerp is niet aantrekkelijker, maar het heeft een grotere, 64-ounce container, en de capaciteit om hete soep te maken in de machine. De Vitamix 5200 Standard draait op 2,0 pk, en de garantie voor deze ene hobbel loopt op tot zeven jaar.

 

Professionele serie 750

Hier begint Vitamix wat serieuzer te worden. De Professional Serie 750 begint wat spierkracht te bieden, zoals vijf voorgeprogrammeerde instellingen voor die handige walk-away-functionaliteit. Het is ook een beetje meer opgepompt op 2,2 pk, en de zeven jaar garantie is niets om aan te snuffelen. Het zal geen prijzen voor esthetiek winnen, maar met de 750 begint Vitamix de goede kant op te gaan.

780

Is dat een touchscreen dat we zien? De Vitamix 780 voegt een modern LED-bedieningspaneel en een pulsfunctie toe, verbreedt de 64-ounce container en is het overgangsmodel tussen de Classic-serie en de Smart System-serie.

A2300

De A2300 van Vitamix staat als eerste van de Smart System-serie mengers dichter bij een instapmodel, maar is ook uitgerust met een aantal intrigerende technologieën. Het biedt een snelheidsregeling, een pulsfunctie en een digitale timer. Het heeft ook ingebouwde draadloze connectiviteit om uw blender geprogrammeerd te houden met de nieuwste software. Dat betekent dat u eenmalig kunt investeren en gratis kunt blijven upgraden. Dat is geen slechte deal. De A2300 houdt vast aan die 2,2 pk, maar heeft een garantie van maar liefst 10 jaar.

A2500

Alle hagelinstellingen zijn voorgeprogrammeerd! De A2500 bevat drie instellingen voor Smoothies, Hot Soup en Frozen Desserts. U kunt ook verschillende formaten Vitamix containers gebruiken, en de blender weet automatisch wat u gebruikt. De rest van de specs bootst het A2300 model na.

A3300

Vitamix voegt touchscreenbediening toe aan de Smart System-serie in het model A3300. Het ziet er ook slanker uit met zijn vloeiende interface en eenvoudige bediening. In alle andere opzichten lijkt het op de A2500.

A3500

Met dit model voegt Vitamix nog twee voorgeprogrammeerde instellingen toe: Dips en Spreads, en zelfreinigend. In combinatie met de andere specs van de vorige machines kun je in deze serie met de A3500 wat echte spieren zien ontwikkelen. Deze heeft ook de meeste kleurmogelijkheden.

 

Algehele indruk:

Vitamix houdt de dingen een beetje bescheidener dan Blendtec, maar het werpt een aantal stevige offers in de ring. Helaas bieden de verbeterde modellen weinig extra technologie in vergelijking met hun voorgangers, waardoor het frivool lijkt om extra geld te betalen. De Smart System-serie is echter een overwinning voor de technologie. De capaciteit om de interne software te upgraden is een grote innovatie.

Algemene voordelen

 • Hoge duurzaamheid
 • Goede garanties
 • Minder duur
 • Meer technologie

Algemene nadelen

 • Minder vermogen
 • Boxier ontwerpen
 • Minder functies

Wat gebruikers zeggen

Gebruikers beschouwen Blendtec als een gerenommeerd bedrijf en zeggen dat de blenders gemakkelijk te gebruiken, gemakkelijk te reinigen en zeer duurzaam zijn. Sommige mensen noemen problemen met de kwaliteit van de klantenservice van Blendtec, wat blijkt uit de vraag- en antwoordpagina op de website. Verschillende vragen worden gesteld voor specifieke modellen en hebben maanden later geen antwoord. Dit kan frustrerend zijn voor iedereen die op zoek is naar extra ondersteuning.

 

Vitamix-gebruikers zeggen dat hun blenders een grote kracht hebben, gemakkelijk te gebruiken zijn en duurzaam zijn. Sommige critici noemen echter het lichte en zwakke gevoel van de blenders als een nadeel. Er is ook een veelgehoord probleem met het uitlekken van teflonschilfers in de verbruiksvloeistof, hoewel dit bij de nieuwste modellen wellicht is verholpen.

Conclusie

Het vergelijken van deze twee merken aan de bovenkant van het blenderspectrum kan een uitdaging zijn. Maar voor prestaties, opties en duurzaamheid is Blendtec een snede boven Vitamix. Het kopen van een Blendtec-machine geeft u een goede kracht, een goed ontwerp en een goede controle. Ze zijn eenvoudig te reinigen en te gebruiken, en ze bieden opties voor alle vaardigheidsniveaus en behoeften. Beide merken hebben solide specificaties en bieden geweldige blenders, dus je kunt echt niet verkeerd gaan, hoe dan ook. Maar als je ze naast elkaar stapelt, heeft het aanbod van Blendtec een betere algemene kwaliteit.

 

Andere mengers We Vergeleken:

 • Hoe verhoudt de Ninja zich tot een Vitamix? (De ultieme krachtmeting)
 • Nutri Bullet vs Nutri Ninja: welke moet je kiezen?

Nicole is een sapfanaat en een algemene fitnessliefhebber die graag haar passie voor sappen met anderen deelt. Als ze niet een nieuw brouwsel van haar favoriete groenten en fruit aan het mengen is, kan Nicole achter de computer worden gevonden, terwijl ze over alle dingen sap schrijft!

 

 

 

Recent Posts