Blomberg WMD24400W Wasdroger Combo [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Blomberg heeft de welverdiende reputatie de beste was-droogcombinatie op de Amerikaanse markt te produceren onder het modelnummer WMD24400W. Samen met andere energiezuinige compacte was- en droogautomodellen loopt Blomberg voorop met moderne innovaties. Het zal u misschien verbazen dat dit bedrijf al meer dan 130 jaar bestaat en nog steeds apparaten van hoge kwaliteit produceert.

In het algemeen is een was-droogcombinatie geschikt voor een bepaald type woning. Een volle lading was doen betekent de eerste lading wassen en drogen en dan aan de volgende beginnen. Gezien het kleine binnenvolume is de was-droogcombinatie meestal aantrekkelijk voor stadsbewoners die weinig keuze hebben op het gebied van de was. Aan de andere kant is een van de vele voordelen van de Blomberg was-droogcombinatie juist dat hij compact is. Dus als u een kleine woonruimte of een vakantiehuisje hebt, is deze alles-in-één WMD24400W was/droogcombinatie misschien de juiste maat voor u. Omdat u niet te maken heeft met een stapelbare wasmachine en droger, beschikt u ook over de bovenruimte als multifunctionele vouwruimte of tijdelijke opslag. De meeste mensen vinden het ook prettig dat deze wasmachine geen ventilatierooster nodig heeft, waardoor hij super veelzijdig is.

Wat is een was-droogcombinatie?

Een was-droogcombinatie werkt in wezen als een gewone voorlader wasmachine en een gewone droger, alles in één. Dit product neemt de helft minder ruimte in beslag dan twee afzonderlijke apparaten. Het stelt u in staat uw was te doen met één enkele machine die zowel kan wassen als drogen.

Het wasprogramma is eenvoudig en bestaat uit het trommelen van de kleding met water en zeep tot ze schoon is, waarna ze wordt gecentrifugeerd om het overtollige water te helpen verwijderen. Blomberg heeft, net als zijn concurrenten van grotere naam, de trommelbewegingen geoptimaliseerd om uw kleding de beste reiniging te geven.

Wat het drogen betreft, natte kleren beginnen in de trommel. Een condenserende metalen kamer wordt gekoeld. Vervolgens wordt de lucht in de droogtrommel verwarmd. Terwijl de trommel ronddraait, onttrekt de verwarmde lucht binnenin vocht aan de natte kleren. Deze met vocht beladen lucht wordt vervolgens door de gekoelde condensatiekamer gecirculeerd, waardoor condensatie optreedt. Het condenswater verlaat het toestel via de waterafvoerbuis. De droge, hete lucht wordt vervolgens met de kleding gerecirculeerd, en het proces herhaalt zich.

De magere: Zacht voor uw kleding en houdt de omgeving comfortabel zonder overtollige warmte en vocht.

Omgekeerd zal bij alles-in-één apparaten de wascapaciteit groter zijn dan de droogcapaciteit, omdat natte kleding minder ruimte inneemt dan droge kleding. Om de droogtijd te optimaliseren, kunt u overwegen de hoeveelheid wasgoed vóór het drogen te halveren, zodat de machine grondiger kan drogen. Als u een wasserij multi-tasking pro bent, kan het even duren voor u gewend bent aan het wachten op het proces van een enkele eenheid en wachten op een hele lading om te wassen en te drogen.

Als u geen plaats hebt voor een [wasmachines en drogers]-set (/washers-and-dryers/) en u er niet aan kunt denken te moeten wachten tot uw kleren droog hangen, is dit de oplossing voor u. Het is een robuuste en krachtige was- en droogautomaat verpakt in één compact product.

En omdat u uw kleding in één machine kunt wassen en drogen, hoeft u uw kleding niet van wasmachine naar droger te verplaatsen. Dat betekent niet meer in en uit de wasruimte rennen, bukken om zware en natte kleding van de ene machine naar de andere te brengen. Het betekent ook dat u geen natte kleren meer in de wasmachine hoeft te laten zitten om schimmel op te hopen terwijl u een dagje weg bent. Het enige wat je hoeft te doen is de was in te laden. Na afloop van de wascyclus begint automatisch de droogcyclus.

Voordelen van Blomberg WMD24400W

Pros

Wat de wasprestaties betreft, zult u niet veel verschil merken tussen de combo en een vergelijkbaar stand-alone toestel. Deze compacte wasmachine/droger beschikt over alle belangrijke cycli en functies die u nodig hebt en die u gewend bent van grotere machines.

U zult ook de kleine ruimte waarderen die uw combo inneemt, waardoor de ruimte die nodig is om uw wasserij te huisvesten wordt gehalveerd. Dit is perfect voor mensen met weinig ruimte en voor mensen die hun was in een kleine kast willen doen.

Gemak is een ander groot voordeel – u hoeft geen zwaar, vochtig wasgoed meer van de ene naar de andere machine te verplaatsen. En geen natte kleren meer die in hun vochtigheid blijven zitten tot u klaar bent om het droogproces te beginnen. Zodra het wassen klaar is, begint het drogen.

De aankoop- en gebruikskosten zijn ongeveer gelijk aan die van een voorlader wasmachine en een condensdroger.

Cons

De wascapaciteit van deze combo machine is groter dan de droogcapaciteit. Dat betekent dat het feit dat u een bepaalde lading effectief kunt wassen, niet betekent dat u diezelfde lading ook kunt drogen. Als u een groot huishouden hebt met veel ladingen wasgoed, kunt u beter kiezen voor een traditionele opstelling met een aparte was- en droogmachine.

De hoeveelheid water die door deze machines wordt gebruikt kan aanzienlijk zijn, soms meer dan 50 gallon alleen al voor het drogen. Als u voor een combimachine wilt gaan die gebruik maakt van warmtepomptechnologie om te drogen in plaats van water, zult u een veel hogere premie moeten betalen.

Condensatiedroging is ook niet zo snel of effectief als bij andere machines met ventilatieopeningen. De betrouwbaarheid is in het algemeen verbeterd ten opzichte van traditionele machines, hoewel sommige nog een lange weg te gaan hebben.

Meer over Blomberg WMD24400W 24 Wasmachine Droogcombinatie

Dit model heeft een capaciteit van 1,96 kubieke meter, kan 17,6 pond linnengoed wassen en 11 pond drogen. Met 16 programma’s, 5 functies en een lange lijst van extra aanpassingsopties zoals Snelwassen en Tijdvertraging, mist u niets van de functies die tegenhangers van grote wasautomaten wel te bieden hebben. Zorg voor een 220V aansluiting voor dit apparaat, waardoor het veel efficiënter is dan andere was-droogcombinaties op de markt.

De snelwasfunctie van 25 minuten is een geweldige functie voor mensen die altijd snel de was moeten doen, en de roestvrijstalen trommel geleidt de warmte voor een efficiënte wasbeurt.

Andere kenmerken zijn het automatische wateraanpassingssysteem dat ervoor zorgt dat de perfecte hoeveelheid water wordt gebruikt voor elke lading, plus de automatische temperatuurregeling die de perfecte temperatuur voor het water bepaalt, zodat kleding nooit oververhit raakt.

De Tub Sanitize-cyclus wordt aangedreven door stoom en houdt de machine fris en schoon voor een schimmelvrije werking.

Het detectiesysteem voor onbalans (mijn persoonlijke favoriet vanwege de nogal ingewikkelde en alarmerende naam – een Duitse vertaalkwestie denk ik…) zorgt ervoor dat uw was altijd veilig en zonder risico’s kan draaien, terwijl de optimale invertermotor zorgt voor stille, efficiënte en duurzame prestaties.

Hij is voorzien van Ventless Drying Operation, waarbij lagere temperaturen worden gebruikt om de lading te drogen, wat niet alleen een besparing op de energierekening oplevert, maar ook de slijtage van uw kleding vermindert. De watergekoelde werking is een andere prettige eigenschap, net als het toerental van 1400 toeren per minuut voor sneller drogen dat veel sneller is dan dat van veel grote concurrenten.

Conclusie

Als u weinig ruimte hebt voor een wasserij en alleen woont of met een klein gezin, dan zijn de wasmachines en drogers van Blomberg, met name de WMD24400W, een uitstekende keuze voor uw behoeften. Het is een fantastisch product dat gemakkelijk twee afzonderlijke machines kan vervangen en toch aan al uw wasbehoeften kan voldoen.

Dat gezegd hebbende, een compacte was-droogcombinatie is niet voor iedereen. U zou gefrustreerd kunnen raken door de beperkte capaciteit als u een groot gezin hebt of van plan bent om regelmatig grote ladingen wasgoed te doen.

Gelukkig is Blomberg een van de beste merken compacte wasmachines en drogers op de markt. Met alle voordelen die de Blomberg alles-in-één biedt, is het fijn om te weten dat er opties zijn om aan de behoeften van uw gezin te voldoen. Als u een ventilatieopening en ruimte hebt die een verticale plaatsing voor een stapeleenheid vereist, dan is de Blomberg WM72200W geventileerde wasmachine en droger wellicht een goede keuze. Als u op zoek bent naar een stapelbare tot, maar geen ventilatiesysteem hebt, dan is de Blomberg WM98400SX2 en DHP24412W stapelbare wasmachine en droger met warmtepomp de juiste keuze.

Maar over het geheel genomen heeft Blomberg een combo-machine van wereldklasse gemaakt die zijn kleine formaat ruimschoots overstijgt om iets indrukwekkends te leveren.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 5 januari 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts