Bosch vs Miele Compact wasmachine en droger Vergelijking (Review)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De wasmachines en drogers van Bosch en Miele zijn zonder meer de beste compacte wasmachines voor appartementen op de markt. Beide merken staan bekend om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en status als Europese krachtpatsers. Als het tijd is om uw volgende apparaat te kiezen voor het wassen en drogen, welk merk moet u dan kiezen?

Wij hebben compacte wasmachines en drogers behandeld in onze uitgebreide koopgids met veel tips en technieken. Maar omdat Bosch en Miele met kop en schouders boven hun concurrenten uitsteken, wilden we ze in dit artikel grondig met elkaar vergelijken.

Bekijk onze exclusieve video over Miele wasdroger

in een oogopslag – Onze 6 beste Bosch en Miele was-droogcombinaties in 2020

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor Bosch en Miele Wasmachine & Droger in 2020 – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste Budget Miele Wasmachine, WWB020WCS
  • 2) Beste Budget Bosch Wasmachine, 300 Serie WAT28400UC
  • 3) Beste SoftSteam: Miele wasmachine WWF060WCS
  • 4) Beste prijs/prestatie: Bosch Wasmachine, 500-serie WAT28401UC
  • 5) Beste overall: Miele wasmachine WWH860WCS
  • 6) Beste snelheid: Bosch Wasmachine, 800-serie WAT28402UC

Miele en Bosch zijn Duitse bedrijven die zich hebben gevestigd als experts op dit gebied. Beide hebben een lange succesgeschiedenis dankzij superieure techniek voor alle soorten toestellen. Het zal u niet verbazen dat deze kwaliteiten van betrouwbaarheid en duurzaamheid ook gelden voor de lijnen compacte wasmachines en drogers van deze fabrikanten.

Miele onderscheidt zich vanaf het begin met zijn warmtepompdrogers, die tot 60 procent op uw energierekening besparen en bovendien de slijtage van kleding verminderen, in vergelijking met Bosch-drogers. Dit gezegd zijnde, is de vergelijking niet scherp en droog, en beide merken staan consequent hoog aangeschreven voor hun wasmachinereinigingsprestaties.

We zullen de wasserijtechnologieën achter zowel Bosch als Miele nader bekijken en u de unieke kenmerken van elke fabrikant laten zien, zodat u een weloverwogen aankoop kunt doen.

Miele wasmachine en -droger – Overzicht

Miele wasmachine en droger hebben een stellaire reputatie. De wasmachines van Miele maken gebruik van precisietechniek en worden onderworpen aan strenge tests. Het resultaat is dat, terwijl de meeste bedrijven een levensduur van maximaal 10 jaar voor hun machines bieden, Miele een indrukwekkende 20 jaar biedt.

Miele heeft zelfs een eigen wasmiddelsysteem. Het TwinDos-systeem van het bedrijf slaat tot wel drie maanden wasmiddel en niet-gechloreerd bleekmiddel op en geeft dit in kleine hoeveelheden af telkens wanneer u kleding wast. Dit neemt een van de stappen weg van het doen van de was en neemt het giswerk weg over hoeveel wasmiddel te gebruiken.

Miele biedt ook CapDosing -capsules met zes unieke formules, elk voor een specifiek type wasgoed. Er zijn capsules voor Proofing Agent, SilkCare, WoolCare, Outdoor, Down, en Sport, naast drie wasverzachters: Aqua, Cocoon, en Natuur. Er is zelfs een Booster om hardnekkige vlekken te verwijderen. Degenen die deze technologie liever niet gebruiken, kunnen ook hun favoriete wasmiddel gebruiken.

Let erop dat u bij alle Miele-wasmachines uw wasmiddel naar eigen keuze kunt gebruiken. TwinDos & CapDos zijn facultatieve alternatieven.

De nieuwste Miele W1 wasmachines zijn uitgerust met een unieke 1.600 tpm motor. Dankzij de ongelooflijk hoge centrifugeersnelheid wordt vocht efficiënter afgevoerd, waardoor de droogtijd drastisch wordt verkort.

Miele-wasmachines – Overzicht

Model Belangrijkste kenmerken
Waarde WWB020WCS Capaciteit groot genoeg om 18 badhanddoeken te wassen, 12 wasprogramma’s, 1600 tpm motor, $1,199
Goed WWF060WCS Capaciteit groot genoeg om 18 badhanddoeken te wassen, stoomcyclus voor allergieën en dieptereiniging, 18 wasprogramma’s, 1600 tpm motor, WiFi Connected, geavanceerde lekbescherming, 170F ontsmetten, $1,499
Beter WWH660WCS Verbeterd model met automatische wasmiddeldispenser, zodat u 3 maanden lang geen wasmiddel in de machine hoeft te doen, 3 extra wasprogramma’s, $1,799
Best WWH860WCS IntenseWash en QuickIntenseWash verbeteren de reinigingsprestaties en besparen u tijd, 22 wasprogramma’s, automatisch wasmiddelbakje, $1,999

De Miele W1-wasmachines worden ook geleverd met maar liefst 18 voorgeprogrammeerde wascycli, samen met andere opties om ze aan te passen. Het resultaat is een unieke wasmachine. Bekijk voor meer details onze Miele W1 analysevideo.

De Miele T1-drooglijn volgt dezelfde trend van succes als de W1-wasmachines. Het opvallende kenmerk van deze drogers is de eerder genoemde warmtepomptechnologie. Een Miele warmtepomp-ventilatievrije elektrische droger verbetert de efficiëntie ten opzichte van een gewone ventless condensatie-elektrische droger met maar liefst 50 procent. Nog beter, warmtepompdrogers geven geen vocht af in de wasruimte omdat het gesloten systemen zijn. Het gebruik van minder warmte bespaart energie, beschermt uw kleding en zorgt voor sneller drogen.

Miele-drogers – Overzicht

Model Belangrijkste kenmerken
TWB120WP 17.6 lb capaciteit, Ventless, Warmtepomp, Energy Star, $1,199
TWF160WP 17.6 lb capaciteit, 12 cycli, Ventless, Warmtepomp, FragranceDos frisse was geur, Perfect Dry, WiFiConn@ct, Energy Star, $1,499
TWi180WP Stoom, glazen deur, $1,799

Bovendien maken de premium Miele-drogers gebruik van stoom voor zachter drogen. Er zijn ook meerdere droogcycli en een auto sense-functie om overmatig drogen te voorkomen. Wie op zoek is naar compacte ventiloelloze drogers, kan zijn hart ophalen bij de warmtepompdrogers van Miele.

Bosch wasmachine en droger – Overzicht

Bosch wasmachine en droger zijn de voorkeur van de meeste stedelijke gezinnen. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de verschillende Bosch producten en of ze de juiste keuze voor u zijn.

Bosch Wasmachines

serie Belangrijkste kenmerken
300 Serie WAT28400UC Capaciteit voor het wassen van 16 badhanddoeken, 54 dB wasstilte, 73 dB centrifugeerstilte, max. temperatuur 140F, $984
500-serie WAT28401UC 18 badhanddoeken, 52/72 dB, lekbescherming, 170F hygiënisch, $1,119
800-serie WAT28402UC 15 min cyclus, LED-verlichting, geavanceerde lekbescherming, verchroomde afwerking, premium bedieningspaneel, $1,299
800-serie met Home Connect WAW285H2UC Wi-Fi-connectiviteit, EcoPerfect, $1,389

Bosch Drogers

serie Belangrijkste kenmerken
300 Serie WTG86400UC 16 badhanddoeken, ventilatorloze condensatiedroging, stille werking met 67 dB, $984
500-serie WTG86401UC 18 badhanddoeken, 65 dB, optie omkeerbare deur, Energy Star, $1,119
800-serie WTG86402UC 15 min SuperQuick cyclus – Snelste droger op de markt, LED verlichting, 63 dB, Chroom sierstrip, $1,299
800 serie w/Wifi WTG86402UC HomeConnect Wi-Fi-connectiviteit, kreukvrij programma, premium bedieningspaneel, $1,389
  • 300 serie biedt toestellen op instapniveau. Binnen zijn wasmachinelijn biedt Bosch de WAT28400UC. Dit is een stapelbare wasmachine met een ventless condensatie droger die ermee werkt, WTG86400UC. Denk eraan dat, zoals we hebben uitgelegd, een condensatiedroger verschilt van een warmtepompdroger. Deze vereisen een goede luchtcirculatie en zijn minder efficiënt. Desondanks maximaliseert Bosch de efficiëntie van deze droger dankzij een reeks functies in de 300 Serie. Deze omvatten 15 wascycli, een wateraanpassingssysteem, Actief Water, een antivibratiesysteem, en een stille werking. De droger heeft geen stoomcyclus, omkeerbare deur of sensor drogen, omdat het een instapmodel is.
  • 500 serie is de middelste apparatenlijn van Bosch. De 500-serie voegt een aantal verbeterde functies toe aan zowel de wasmachines als de drogers. Voortbouwend op het model uit de 300-serie, werkt de 500-serie Bosch wasmachine, de WAT28401UC veel stiller. Het heeft ook een lekbeschermingssysteem, zilveren design accenten, en een nuttige ontsmettingscyclus om bacteriën te doden. Afgezien van deze kenmerken kunt u hetzelfde niveau van wasprestaties verwachten. De Bosch droger uit de 500-serie, WTG86401UC, voegt een omkeerbare deur toe en maakt de werking stiller terwijl de algemene prestaties gelijk blijven.
  • 800 serie is de paradepaardjeslijn van Bosch. De 800 Serie wasmachine van Bosch, WAT28402UC, beschikt over een snelwasprogramma om kleinere ladingen in slechts 15 minuten schoon te maken en voegt chromen accenten toe. Het eersteklas ontwerp van de wasmachine wordt geëvenaard door de 800 Serie droger, WTG86402UC, met zijn even elegante ontwerp. Deze droger heeft 15 verschillende cycli, waaronder de tijdbesparende supersnelle droogcyclus. Wie slimme oplossingen in zijn wasmachine en droger wil, vindt die ook in de Bosch 800 Serie. De WAW285H2UC maakt gebruik van Bosch Home Connect en Eco Washing om de energierekening te verlagen. De vergelijkbare droger is de WTG865H2UC.

5 factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een nieuwe wasmachine en droger

1) Reinigings- en droogvermogen

Toen er voor het eerst wasmachines op de markt kwamen, waren er niet al te veel opties of mogelijkheden; de mensen waren gewoon blij dat ze niet langer met de hand hoefden te wassen. De tijd van grote maar eenvoudige wasmachines is al lang voorbij. De machines van vandaag hebben talrijke wascycli en andere functies. Bijna elk type vlek heeft een unieke cyclus, en de meeste wasmachines hebben ook auto-sensing technologieën die automatisch het juiste programma voor uw lading wasgoed kunnen kiezen op basis van de vuilniveaus die worden gedetecteerd.

2) Energie-efficiëntie

Iedereen weet dat wasmachines en drogers weliswaar handig zijn, maar dat ze veel water en elektriciteit verbruiken. Gelukkig heeft de wasserijtechnologie zich in de loop der jaren ontwikkeld, en is energie-efficiëntie nu een belangrijk onderdeel van zowel wasmachines als drogers. Alle grote merken hebben nu oplossingen om het elektriciteits- en waterverbruik te verminderen.

De regering heeft ook maatregelen genomen, onder meer door voorschriften vast te stellen voor het energieverbruik van diverse apparaten. Als u het Energy Star-label op uw wasmachine of droger ziet, weet u dat het apparaat aan de overheidsvoorschriften voldoet. Alle voorlader wasmachines van zowel Bosch als Miele dragen dit label.

Om efficiënter te wassen, zijn Miele-wasmachines voorzien van Automatic Water Level Adjustment, waarmee de machine wordt bijgevuld op basis van de hoeveelheid wasgoed om waterverspilling en uw rekening tot een minimum te beperken. De wasdrogers van Miele besparen energie met de Auto Sense -functie, die vocht detecteert zodat ze de droogtijd kunnen aanpassen. Dit voorkomt overdroging. Zoals eerder vermeld, verbetert de warmtepomptechnologie in Miele-drogers ook de energie-efficiëntie met tot wel 60 procent.

Bosch heeft zijn eigen systeem voor automatische waterpeilinstelling, bekend als ActiveWater. Dit werkt net als dezelfde functie in Miele-producten. Bosch gebruikt ook een intern verwarmingselement om het water efficiënt te verwarmen. Bij de Bosch drogers vindt u ook sensortechnologie die kan aangeven wanneer de was droog is.

3) Geluidshinder en trillingen

Een van de grootste problemen bij het gebruik van een wasmachine is het trillen en het lawaai. Wasmachines kunnen gewoonlijk meer dan 1.200 rondjes per minuut draaien, wat trillingen en lawaai veroorzaakt. Net als bij de efficiëntie hebben fabrikanten het geluid en de trillingen in de loop der jaren verbeterd dankzij de technologische vooruitgang.
In het geval van Bosch ziet u antivibratiecirkelvormige zijwanden die de trillingen helpen verminderen. Hogere modellen van Bosch hebben ook een EcoSilence Motor voor een soepele, bijna geruisloze werking.

4) Afmetingen, configuratie en ergonomie

Op dit moment produceren zowel Miele als Bosch alleen compacte wasmachines en drogers. Terwijl grote wasmachines 27 inch breed zijn, zijn compacte wasmachines 24 inch breed. U kunt ook nog grotere wasmachines van andere merken vinden, van 29 of 30 inch breed.

De nieuwste Miele W1-wasmachines hebben allemaal dezelfde capaciteiten en afmetingen. Ze zijn elk 24 inch breed en hebben een inhoud van 2,3 kubieke meter. Dit is precies in het midden van andere compacte wasmachine capaciteiten, aangezien ze variëren van 2 tot 2,5 kubieke meter in capaciteit. De Miele T1-ventilatievrije drogers met warmtepomp volgen ook de industrienorm, met een breedte van 24 inch en een inhoud van 4,1 kubieke meter. De stijl van Miele wasmachines en drogers is basic wit, met een digitale indicator op de bovenkant aan de voorkant. Het resultaat is een moderne, strakke uitstraling.
De Bosch compacte wasmachines en drogers delen de breedte van 24 inch met Miele machines, maar hun capaciteit is iets kleiner. De wasmachines hebben een capaciteit van 2,2 kubieke meter, terwijl de drogers een capaciteit hebben van 4 kubieke meter. Net als Miele heeft Bosch een strak, wit ontwerp voor een klassieke uitstraling.

Over het geheel genomen hebben Bosch en Miele vergelijkbare afmetingen – 23 1/2 breedte, 33 1/4 – 33 1/2 hoogte, 25 – 25 3/8 diepte, behalve voor Bosch 300 Serie WAT28400UC Wasmachine. De WAT28400UC van Bosch heeft een geringere diepte van 24 1/4, wat handig kan zijn als u weinig ruimte hebt voor uw wasmachine.

Zowel Miele als Bosch wasmachines hebben hun eigen unieke trommelinterieur. Voor Miele is dit een honingraat trommel met een zeshoekig oppervlak dat stoffen laat glijden op een dun laagje water. Bosch biedt een Snag Free Structured Stainless-Steel Drum met hetzelfde doel: wasgoed reinigen zonder beschadigingen.

De Miele T1-drogers onderscheiden zich ook door een omkeerbare deur, wat betekent dat u de deur naar links of naar rechts kunt openen. Het is echter belangrijk op te merken dat M1-wasmachines van Miele gewoon linkse scharnieren hebben. De omkeerbare deur is geen optie vanwege het elektronische auto-lock systeem. Bosch volgt dit voorbeeld en heeft een omkeerbare deur op de droger maar niet op de wasmachine, behalve voor de 300 Series WTG86400UC droger.

Een belangrijk verschil tussen de ontwerpen van de Miele en Bosch wasmachines en drogers is de elektriciteit. De meeste compacte drogers op de markt werken op 220 volt, maar Miele kiest voor 110 volt. Hierdoor hoeft u niet nog een 220-volt stopcontact aan uw huis toe te voegen, wat een hele uitdaging kan zijn. Miele heeft ook een NEMA-adapter voor degenen die voorheen een elektrische droger van 220 volt gebruikten en overschakelen op een Miele-droger van 110 volt. De adapter wordt in een vierpolig 220-volt stopcontact gestoken en omgezet in twee 110-volt stopcontacten.

Bosch gebruikt de standaard 220-volt stopcontacten voor wasmachines en drogers. U steekt de stekker van de droger in het stopcontact en sluit vervolgens de wasmachine op de droger aan. Dit betekent dat u slechts één 220-volt stopcontact nodig heeft om zowel de wasmachine als de droger te laten draaien, en niet één voor elk, wat veel huizen niet hebben.

5) Connectiviteit

Het wordt steeds populairder om te kiezen voor huishoudtoestellen met slimme oplossingen. De meeste huidige slimme oplossingen zijn nog vrij basale toepassingen van de technologie, maar het blijven upgrades. Deze slimme functies zullen in de toekomst waarschijnlijk nog toenemen.

Miele biedt WiFiConn@ct, een toepassing voor mobiele apparaten die u statusupdates voor uw droog- of wascycli toont. De applicatie laat u ook weten wanneer het wasmiddel bijna op is, zodat u tijd hebt om online te bestellen.

De slimme optie van Bosch is Home Connect, waarmee u een toepassing kunt gebruiken om de cyclus te controleren en de machine te bedienen. Het merk heeft ook een Easy Start Assistant, die een wasprogramma voor uw lading voorstelt en opties biedt voor het verwijderen van vlekken.

6 Beste Bosch en Miele wasmachines en drogers

Zowel Bosch als Miele maken de beste was- en droogmachinesets. Hieronder staan de 6 beste producten van deze fabrikanten.

1) Beste Budget Miele Wasmachine, WWB020WCS

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 12/4: RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Nr. Max. Water Temp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Nee.

Hoewel instapmodel, verslaat deze wasmachine eigenlijk topproducten van concurrerende merken. Daarom is het prijskaartje hoger dan verwacht voor een basismodel.

De Miele WWB020WCS beschikt over 12 verschillende wascycli, voor alle soorten wasgoed. U kunt ook Zachte Stoomgebruiken, waarbij stoom wordt toegepast na het wasprogramma om kreukels te verminderen. De droogtrommel heeft een indrukwekkende snelheid van 1.600 omw/min, waardoor het vochtgehalte van uw wasgoed daalt. Bovendien zorgt het Automatic Load Recognition systeem ervoor dat de wasmachine precies genoeg water gebruikt voor het wasgoed, waardoor zowel energie als water wordt bespaard. Deze machine is ook voorzien van Miele’s speciale HoneyComb Drum ontwerp om stoffen voorzichtig te wassen zonder ze te beschadigen. Tot slot biedt dit model Wi-Fi -functies, waaronder de mogelijkheid om de belasting vanaf uw smartphone te controleren.

Miele neemt ook de leiding voor compacte drogers. De nieuwe Miele T1-lijn gebruikt de warmtepomptechnologie voor uitstekende efficiëntie. Dit systeem heeft minder warmte nodig om kleding te drogen, wat zich vertaalt in energiebesparing. De T1 droger heeft ook een Perfect Dry systeem dat het mineraalgehalte en het vochtgehalte meet en vervolgens de geschikte droogcyclus selecteert. Deze machine werkt ook met de speciale Miele FragranceDos wasgeur voor fris ruikende kleding.

Net als de W1 wasmachinelijn heeft de T1 droger Wi-Fi aansluitingen en het HoneyComb ontwerp. Er zijn 12 droogcycli, inclusief stoomafwerking om kreukels te verwijderen.

De andere T1-droger van Miele is de TWB120WP T1 Series 24 Stackable Ventless Dryer. De belangrijkste verschillen zijn dat deze droger niet over de stoomoptie beschikt en dat de voordeur niet van glas is.

2) Beste Budget Bosch Wasmachine, 300 Serie WAT28400UC

Breedte: 23 1/2-inch | Hoogte: 33 1/4-inch | Diepte: 24 1/4-inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/6 | RPM: 1,400 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Max. watertemp.: 145 F | Energy Star: Ja | Geluidloosheid Was/Spin: 54/73db |

Hoewel Bosch zijn instapmodel wasmachine eenvoudiger maakt dan zijn duurdere modellen, levert de WAT28400UC uitstekende resultaten.

Zoals eerder vermeld, is de 300 Serie het instapmodel van Bosch. Deze wasmachine heeft 15 wascycli, waaronder de snelle cyclus die slechts 30 minuten duurt. Hoewel er geen stoomcyclus is, verwijdert de wasmachine vlekken efficiënt. De machine is lekker stil, dankzij de antivibratiewanden en de EcoSilence-motor. Het ActiveWater-systeem gebruikt de juiste hoeveelheid water om energie en water te besparen. De wasmachine is ook stapelbaar en kan in de droger worden gestoken, zodat hij werkt op 220-volt stopcontacten. De trommel heeft Wave-profielen voor een zachte reiniging.

De aanvullende droger is de WTG86400UC, het instapmodel uit de 300 Serie van Bosch. De droger heeft een inhoud van 4 kubieke meter wasgoed. Omdat hij zonder ventilatieopeningen werkt, is er geen gat of ventilatieopening in de muur nodig. Als condensatiedroger is hij minder efficiënt dan een warmtepompdroger. Toch zijn er 15 droogprogramma’s plus acht opties, zoals Quick Dry.

Deze compacte elektrische droger zonder ventilatie werkt op 220-volt stroom. Aangezien dit een instapmodel is, beschikt de droger niet over een omkeerbare deur of stoomcyclus. Hij is stabiel dankzij de trillingsdempende zijpanelen, waardoor hij ideaal is om te stapelen.

3) Beste SoftSteam: Miele wasmachine WWF060WCS

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 18/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja.

De volgende wasmachine in de W1-lijn van Miele is de Miele WWH660WCS met een ongelooflijke 21 wasprogramma’s voor alle soorten wasgoed. Hij maakt gebruik van de bekende motor met 1600 toeren per minuut om een grote hoeveelheid vocht te verwijderen. U krijgt ook het TwinDos wasmiddelsysteem dat tot drie maanden wasmiddel in de machine opslaat, zodat de wasmachine het automatisch kan gebruiken.

Deze Miele-wasmachine heeft ook Wi-Fi Connect, de stoomoptie en automatische ladingherkenning. Er is zelfs een EcoFeedback Display dat schattingen voor water- en energieverbruik weergeeft.

4) Beste prijs/prestatie: Bosch Wasmachine, 500-serie WAT28401UC

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/4 inch | Diepte: 25 inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/6 | RPM: 1,400 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Yes | Stapelbaar: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja | Geluidloosheid Was/Spin: 52/72db |

De 500-lijn van Bosch voegt meer functies toe, met de WAT28401UC als het middenniveau wasmachine. Er zijn negen opties plus 15 wascycli, een combinatie die alle soorten vuil dekt. U krijgt ook functies zoals ActiveClean wateraanpassing, de EcoSilence motor, de golfvormige trommel voor een zachte reiniging, en antivibratiewanden. Deze wasmachine is ook uitgerust met Aquasecure lekbescherming om overstromend water te stoppen. De werking is ook iets stiller dan bij de 300 serie en er past een extra kilogram wasgoed in. De wasprestaties blijven hetzelfde.

De bijbehorende wasmachine is de WTG86401UC, ook met een capaciteit van 4 kubieke meter. Het droogsysteem is hetzelfde als bij de 300 serie, maar de 500 serie heeft een roestvrijstalen trommel in plaats van de Galvalume trommel van de 300 serie. Dit komt de duurzaamheid en kwaliteit ten goede. Er zijn ook meer droogopties en dezelfde geweldige prestaties.

5) Beste totaal: Miele wasmachine WWH860WCS

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/2 inch | Diepte: 25 5/15 inch | Inhoud: 2.26 cu. ft. | Cycli/Opties: 22/6 | RPM: 1,600 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Nee | Stapelbaar: Ja: Stoom: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja: Wi-Fi: Ja.

De top-of-the-line compacte wasmachine van Miele en de beste van de W1 opties is de WWH860WCS! Deze wasmachine bouwt voort op de geweldige functies van andere Miele-wasmachines, terwijl de capaciteit van 2,2 kubieke meter behouden blijft. U krijgt een extra wasprogramma, QuickIntenseWash. Zoals de naam al zegt, is hij snel en efficiënt, en reinigt een volledige lading in minder dan een uur.

Deze wasmachine beschikt ook over een SingleWash optie voor ladingen van minder dan 1 kilogram. Het verbetert de energie-efficiëntie door het energieverbruik, de waterniveaus en de programmaduur voor deze kleine belastingen aan te passen. Voor de rest kunt u dezelfde functies verwachten van andere Miele W1-wasmachines.

6) Beste snelheid: Bosch Wasmachine, 800-serie WAT28402UC

Breedte: 23 1/2 inch | Hoogte: 33 1/4 inch | Diepte: 25 inch | Capaciteit: 2.2 cu. ft. | Cycli/Opties: 15/6 | RPM: 1,400 | Kleur: Wit Scharnierpunt Wasmachine/droger: Links/Rechts: Omkeerbare scharnier wasmachine/droger: Nee/Yes | Stapelbaar: Ja: Max. watertemp.: 170 F | Energy Star: Ja | Geluidloosheid Was/Spin: 50/71db |

De topmodellen van Bosch behoren tot de 800 Serie, waaronder de WAT28402UC en één andere wasmachine. Deze wasmachine heeft een premium afwerking met chromen accenten op het bedieningssysteem en de deurbekleding. U krijgt alle kenmerken van de 500-serie met een stillere en soepelere werking.

Het beschikt ook over een licht in de kuip en AquaStop Plus lekbescherming om waterlekkage te voorkomen. Deze machine levert solide prestaties en heeft een aantrekkelijk ontwerp, met een sterke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid.

Of u kunt kiezen voor de verbeterde versie van deze wasmachine, de WAW285H2UC, met extra wascycli en Home Connect voor Wi-Fi.

De droger uit de 800-serie is net zo indrukwekkend. De WTG86402UC bouwt voort op de 500-serie, met toevoeging van de chromen accenten en binnenverlichting. Deze droger heeft ook een snelle cyclus. Voor wie het zich kan veroorloven, is dit de Bosch droger om voor te gaan, dankzij zijn hoge prestaties. Net als bij de drogers biedt Bosch ook een verbeterde versie met een aantal extra cycli en Home Connect, de WTG865H2UC.

Conclusie

Kortom, deze Europese merken, bekend om hun compacte wasmachines, zijn beide uitstekende opties. Bosch heeft zijn algemene betrouwbaarheid en kwaliteit bewezen. Als uw budget echter iets groter is, zijn de Miele-producten uitzonderlijk met enkele van de beste functies die u waar dan ook zult vinden.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 3 januari 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts