Bosch vs Whirlpool Afwasmachines (2021): Hoe doen ze stapelen?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als we het hebben over Bosch vs Whirlpool vaatwassers, vergelijken we dan appels met appels? Het korte antwoord is nee, maar er zijn lagen in het antwoord die u waardevolle inzichten verschaffen als u op zoek bent naar de beste vaatwasser voor uw huis.

Zowel Bosch als Whirlpool delen een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar in het maken van apparaten. Beide bedrijven bieden momenteel een volledig assortiment keukenapparatuur aan, zoals koelkasten, wandovens, fornuizen, magnetrons en vaatwassers.

Bosch en Whirlpool richten zich op verschillende segmenten van de apparatenmarkt. Whirlpool-vaatwassers domineren categorie lager prijspunt . Daarom zult u Whirlpool-producten prominent aantreffen op grote marktplaatsen.

Bosch vaatwassers voldoen daarentegen aan de behoeften van klanten die op zoek zijn naar producten uit het midden- tot topsegment. Bosch producten hebben een elegante afwerking en zijn ontworpen om elke klus in uw keuken jarenlang te klaren. Ook de Bosch Benchmark serie vaatwassers zijn gericht op de ultra-premium luxe markt.

Terwijl de goedkopere Bosch vaatwassers in de bouwmarkten te vinden zijn, worden de duurdere producten meestal verkocht bij de betere vakhandel, die het gebruik, het onderhoud en de waarde van deze producten op de juiste manier kan uitleggen.

in een oogopslag – onze beste vaatwassers van Bosch en Whirlpool

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor Bosch en Whirlpool vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste algemene prestatie: Bosch SHP865ZD5N
  • 2) Beste budgetvaatwasser: Whirlpool WDT710PAHZ

Onze nieuwste video over Bosch vaatwassers met geweldige beelden

Wat mag u van een moderne vaatwasser verwachten?

Naarmate de technologie voortschrijdt, worden vaatwassers steeds slimmer in het gebruik van energie, water en ontwerp. Er zijn specifieke kenmerken die we van een moderne vaatwasser verwachten. Laten we deze eens bekijken en zien hoe Bosch en Whirlpool zich tot elkaar verhouden.

1) Stille werking

Een lawaaierige vaatwasser is in deze tijd gewoon geen optie. Vooral als u een open keuken heeft, wilt u kunnen ontspannen en genieten van de tijd die u met uw gezin doorbrengt. De meeste oudere vaatwassers waren zo hinderlijk – we moesten plannen maken om een cyclus te starten als we niet in de buurt waren, of als we geen TV wilden kijken.

Het is goed om te weten dat alle moderne vaatwassers tegenwoordig stiller zijn dan 60 decibel (dB), wat ongeveer overeenkomt met het geluid dat u zou horen als u in een restaurant dineert. Ter vergelijking: 50 dB is het geluidsniveau van een normaal gesprek. Wanneer u een nieuwe vaatwasser koopt, raden wij u aan te zoeken naar iets met minder dan 49 dB.

Zoals u zich kunt voorstellen, speelt de aankoopprijs inderdaad een rol bij het zoeken naar de stilste vaatwasser. Stillere vaatwassers kosten meer, omdat de fabrikanten niet alleen moeten zorgen voor een betere isolatie, maar ook andere manieren van vaatwassen moeten bedenken die het volume van de werking verminderen.

Bosch vaatwassers zijn ultra stil met een geluidsniveau tussen 38 dB en 50 dB

Bosch is marktleider op het gebied van stille werking, met een assortiment dat varieert van ultrastil 38 dB tot een maximumniveau van 50 dB.

In hun lagere prijsklasse, vanaf ongeveer 500 dollar, heeft de Ascenta of 100 Serie modellen die tussen 46-50 dB werken.

Dan begint het aantal decibel te dalen tot 44-46 dB bij de Bosch 300-serie vanaf 759 dollar.

44 dB voor 849 dollar is wat u krijgt met de Bosch 500-serie, dan hebben de superstille Bosch 800-serie en Bosch Benchmark modellen tussen 38-44 dB vanaf 849 dollar tot 2000 dollar.

Whirlpool richt zich op lagere prijzen met een geluidsniveau tussen 47 dB en 64 dB

Voor minder dan $499 kunt u de WDT730PAHZ aanschaffen, die een niet zo ideale beoordeling van 51 dB heeft, maar wel betaalbaar en stijlvol is. Voor een stillere machine moet u uw budget verhogen naar de WDTA50SAHZ- en WDT750SAHZ-modellen, die beginnen vanaf 570 dollar en een decibellenniveau hebben van 47 dB. Zelfs bij de WDTA75SAHZ en WDT975SAHZ modellen blijft het decibelniveau gelijk op 47 dB, maar krijgt u meer functies vanaf $788.

Whirlpool produceert nog steeds een aantal oude apparaten met een geluidsniveau van meer dan 60 dB. We hebben geen idee waarom deze vaatwassers nog steeds op de markt zijn.

Voor meer informatie over de stilste vaatwassers die je voor geld kunt kopen, kunt u onze gids raadplegen: Wat is de stilste vaatwasser?

De stilste vaatwassers met hoorbaar geluid testen in onze exclusieve video Review

2) Ontwerp

Zowel Whirlpool als Bosch hebben superstrakke ontwerpen die niet misstaan in hedendaagse keukens, dus met beide merken kan het niet echt misgaan.

Whirlpool heeft vele kleuropties waaruit u kunt kiezen, zodat u er ongetwijfeld een zult vinden die bij uw andere toestellen en kasten past. Hun modellen in het midden- tot topsegment hebben deuren die bestand zijn tegen vingerafdrukken – een voorziening die zeker welkom is in huishoudens waar kleine kinderen rondlopen.

Aan de andere kant staat Bosch erom bekend dat ze zich aanpassen aan nieuwe designtrends in hun tijdloze modellen met veel functies. Hun zakhandvatmodellen zijn bestsellers. De zwarte roestvrijstalen modellen zijn voorzien van krasbestendige deuren – nog een welkome eigenschap die ervoor zorgt dat uw vaatwasser er langer als nieuw blijft uitzien. Bosch maakt zelfs ADA-vaatwasmachinemodellen waar Whirlpool niet aan kan tippen.

Beide merken hebben vaatwassermodellen van 18 inch breed voor stadsbewoners. Wat betreft inbouw-vaatwassers die goed bij kasten passen, heeft Bosch een betere selectie.

3) Schoonmaak- en droogvoorzieningen

Programma-cycli en opties: Het aantal cycli en opties in Whirlpool-vaatwassers is afhankelijk van het model, met machines in het hogere segment met zes cyclusopties. Zelfs op hun meest geavanceerde apparaten houdt Bosch het bij zeven cycli en zeven opties, maar u vindt in beide merken cycli voor intensief reinigen, reinigen en pannen.

Roestvrij stalen interieur: Vergeet de oude witte plastic kuipjes die de neiging hadden na verloop van tijd te verkleuren, want de meeste moderne vaatwassers hebben een roestvrij stalen kuipje. Bij Whirlpool vindt u roestvrijstalen kuipen in de meeste vaatwassers, met uitzondering van de budgetmodellen. Alle Bosch vaatwassers hebben een roestvrijstalen interieur. Een uitzondering vormen de budgetvriendelijke Ascenta & 100 series vaatwassers, die een hybride kuip hebben (roestvrijstalen wanden en kunststof vloer).

Drogen: Terwijl Whirlpool de traditionele droogtechniek met verwarmingselementen gebruikt, gebruikt Bosch de condensatiedroogtechniek. Hoewel het traditionele verwarmingselement gegarandeerd alles droogt wat het in de kuip tegenkomt, heeft het een groot nadeel: Uw plastics kunnen smelten in het onderste rek of vuil dat de wascycli mist, kan op uw vaat bakken. Bosch gebruikt een intelligent droogmechanisme dat het vocht voorzichtig uit de vaat verwijdert met behulp van de condensatie. Vanaf de tweede helft van 2019 introduceert Bosch ook 2 zeer effectieve aanvullingen op condensatiedroging. AutoAir Dry, waarbij de deur opengaat nadat de cyclus is afgelopen, helpt overtollig vocht te verwijderen. Crystal Dry daarentegen helpt gerechten te drogen bij 176 F.

Derde rek: Bijna alle Bosch vaatwassers zijn voorzien van een 3e rek. Houd er rekening mee dat de Benchmark en 800 series gebruiksvriendelijker zijn dan de instapmodellen. Whirlpool heeft ook modellen met de besteklade.

Delicate cycli: Terwijl u speciale delicate programma’s vindt in alle Bosch vaatwassers, is deze functie alleen opgenomen in Whirlpool high-end modellen.

Het vermogen om gedeeltelijke ladingen te hanteren: U hoeft zich niet slecht te voelen over een kleine lading met een model van deze twee merken, aangezien alle vaatwassers in staat zijn om efficiënt water en energie te besparen.

4) Duurzaamheid en levensduur

Iets anders dat belangrijk is om te overwegen wanneer u een nieuwe vaatwasser koopt, is hoe lang hij meegaat. Heeft de fabrikant een geschiedenis van het maken van duurzame producten die lang meegaan?

Volgens een toonaangevende organisatie voor consumententests behoort Whirlpool tot de lijst van de meest betrouwbare vaatwassers. Dit verklaart de populariteit van Whirlpool in de VS. Als Amerikaanse fabrikant die de meeste van zijn producten hier in eigen land maakt, zijn de kosten voor reparaties en reserveonderdelen lager dan bij andere merken.

Bosch heeft een uitstekende staat van dienst voor hun vaatwassers. Bosch gaat er prat op dat hun vaatwassers ontworpen zijn om minstens tien jaar mee te gaan. Dat is twee keer langer dan de levensduur van een gemiddelde vaatwasser. Bijna alle Bosch vaatwassers worden in de VS gemaakt, behalve een paar Bosch Benchmark apparaten die in Duitsland worden gemaakt.

Wat onderscheidt Bosch van Whirlpool?

Bij het kiezen tussen Bosch en Whirlpool vaatwassers is het goed om te weten wat de belangrijkste kenmerken zijn die uniek zijn voor elk merk.

Unieke kenmerken van Bosch

Condensatie droog zonder het plastic-smeltend verwarmingselement: Het probleem met het gebruikelijke verwarmingselement dat in veel vaatwassers wordt gebruikt, is dat het voedselresten kan aanbranden en ook kunststoffen kwetsbaar maakt voor smelten. Door gebruik te maken van condensatiedroging vermijden Bosch vaatwassers deze beide problemen. Hun nieuwste versie van 2018 heeft deze technologie verder verbeterd door extra warmte in de holte van de vaatwasser te pompen.

Waterontharder: Een waterontharder in uw vaatwasser is van essentieel belang wanneer u in een gebied met hard water woont, omdat hij vlekken op uw glaswerk als gevolg van kalkresten helpt te voorkomen. U vindt deze functie op geselecteerde Bosch 800-serie en Benchmark-modellen, samen met 300-modellen voor speciale toepassingen.

Interieurverlichting: In hun topmodellen biedt Bosch interieurverlichting voor extra luxe en extra gemak.

MyWay derde rek: Bijna alle Bosch vaatwassers zijn uitgerust met een derde rek om bestek en andere kleine voorwerpen op te leggen – iets wat u enkel vindt in Whirlpool-modellen van een hoger niveau. Dit is een geweldige functie die u meer ruimte geeft in het onderste rek voor potten en pannen. Het Bosch MyWay derde rek biedt plaats aan grote opscheplepels en kopjes.

RackMatic: Met drie verschillende hoogteniveaus krijgt u negen mogelijke rekposities, wat het stapelen van verschillende soorten vaatwerk zeker vergemakkelijkt.

EasyGlide: Dankzij het soepele glijden van het EasyGlide reksysteem kunt u gemakkelijker in- en uitladen.

Extra droge optie: Voor uitstekende droogresultaten verlengt de functie Extra droog de droogtijd met verhoogde temperatuur bij gebruik in combinatie met een wascyclus.

Geavanceerde Lek Preventie: Bosch is wat dit betreft een absolute topper: hun vaatwassers zijn ontworpen om lekken te detecteren en de watertoevoer automatisch af te sluiten voordat er overstromingen optreden. Helaas is dit niet inbegrepen bij Whirlpool vaatwassers.

Unieke kenmerken van Whirlpool

Totale dekking sproeiarm: Deze indrukwekkende functie is kenmerkend voor Whirlpool en omvat 21 hogedruksproeiers om ervoor te zorgen dat elk gerecht goed wordt gereinigd en gespoeld. Aangezien vaatwassers vaak willekeurig worden beladen, is dit briljant om te hebben voor de gemoedsrust dat geen afwas onaangeroerd zal blijven.

Verwarmingselement: Whirlpool gebruikt een traditioneel blootgesteld verwarmingselement op de bodem van de kuip om de vaat te drogen. Hoewel niet erg energie-efficiënt, is deze methode super effectief.

Slimme functies: Whirlpool is zeker in de fast lane als het gaat om connectiviteit. WDTA75SAHZ in roestvrij staal en WDTA75SAHZN in Sunset Bronze zijn de meest geavanceerde modellen op het gebied van connectiviteit. Het maakt verbinding met Alexa Assistant, Google Home en Nest. Je kunt zelfs wasmiddel bijvullingen van Amazon krijgen.

Prijsschaal voor Bosch vs Whirlpool Vaatwassers

Een van de belangrijkste dingen bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser is natuurlijk de prijs. Maar als je een laag budget hebt, kun je dan toch een fatsoenlijke machine krijgen? Laten we eens kijken…

Bosch Afwasmachine Prijzen

De meeste moderne vaatwassers zijn uitgerust met een roestvrij stalen kuip die vlekken voorkomt en minder slijtage vertoont, maar die duurder is en de prijs opdrijft. Om deze prijsstijging te ondervangen, heeft Bosch de Ascenta & 100 serie met hybride kuipen: een kuip met kunststof bodem en roestvrijstalen wanden. U kunt een van deze modellen bemachtigen voor een uitstekende prijs van rond de $500.

Als u iets meer geld te besteden hebt, kunt u kijken naar de Bosch 300 en 500 series die allemaal een prijs hebben tussen $700-$900 op basis van onze huidige uitverkoop. Deze modellen uit de serie beschikken over de meeste functies die u van een moderne vaatwasser mag verwachten en Bosch heeft het hele jaar door promoties lopen, wat handig is om te weten.

Met de 800-serie van Bosch begint het er verdomd goed uit te zien, met meer geavanceerde functies en verbeteringen zoals een stillere werking en een flexibel binnenwerk. Hoewel deze een paar honderd dollar duurder zijn dan de 300 en 500 series, is het mogelijk om sommige modellen in de uitverkoop te krijgen voor minder dan 900 dollar.

Whirlpool Afwasmachine Prijzen

U vindt een grote selectie Whirlpool vaatwassers in de prijsklasse $399-$799, wat perfect is als u een laag budget hebt maar toch een degelijke machine wilt.

Een van de goedkoopste opties die nu in de aanbieding is voor rond de $500 is de WDT730PAHZ. Samen met alle standaard Whirlpool-functies vindt u een eigentijdse look met vingerafdrukbestendige roestvrijstalen afwerking, wat betekent dat u niet veel geld hoeft uit te geven voor een eigentijdse look. U krijgt ook de uitstekende ventilator-droogfunctie en een verwarmingselement, maar deze komt met een plastic kuip en wordt niet als stil beschouwd met zijn 51 dB-waardering.

Als u op zoek bent naar iets stillers, dan is er de WDTA50SAHZ met een geluidsniveau van 47 dB. Met een aantal extra functies, zoals een roestvrijstalen kuip en een arm met totale dekking, is dit model momenteel in de aanbieding voor $570 en is het een geweldige optie voor wie een degelijke vaatwasser voor een uitstekende prijs wil. De toevoeging van een handdoekstang kan worden gevonden in het WDT750SAHZ model voor slechts $???

In de hogere prijsklasse zijn er de WDTA75SAHZ en de WDT975SAHZ van rond de $788, die als bonus Wi-Fi hebben en nog een paar andere handige functies.

Onze populaire Bosch en Whirlpool vaatwassers

1) Beste algemene prestaties: Bosch SHP865ZD5N

Deze Energy Star vaatwasser van Bosch kost ongeveer $850, afhankelijk van seizoensacties, en zit boordevol functies. De SHP865WD5N heeft een geluidsniveau van 44 dB, u krijgt InfoLight dat een rood licht op de vloer schijnt zodat u weet dat de vaatwasser nog draait. Stapelen is een fluitje van een cent met het RackMatic-systeem en het EasyGlide-bovenrek, waardoor u negen mogelijke rekposities hebt voor ultieme flexibiliteit en gemakkelijker laden en lossen. Er zijn verbeterde droog- en wasfuncties, evenals AquaSensor, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele overstromingen van uw vloeren.

Dit is zeker een machine die elk druk huishouden tevreden zal stellen en zijn zakgreepontwerp zal naadloos passen in elke keuken.

2) Beste Budget Vaatwasser: Whirlpool WDT710PAHZ

De Whirlpool WDT710PAHZ vaatwasser maakt deel uit van onze beste vaatwassers ranglijst als onze top budget keuze. Het heeft een roestvrij stalen afwerking met een handdoekstang. Wordt geleverd met alle noodzakelijke wasprogramma’s en verwarmd drogen is effectief.

Wij zijn geen fan van de plastic kuip, maar met een prijs van 499 dollar kunnen fabrikanten niet alle roestvrije kuipen aanbieden. De normale cyclus biedt voldoende reiniging voor licht vervuild vaatwerk. Wij raden u echter aan het potten- en pannenprogramma te gebruiken voor andere soorten ladingen.

Als u een betere vergelijking wilt maken met een Bosch vaatwasser, kunt u overwegen de WDTA75SAHZ vaatwasser van Whirlpool te bekijken.

Deze Whirlpool-vaatwasser is een echte krachtpatser als het gaat om de hoeveelheid functies die u krijgt voor een uitzonderlijke prijs van 787 dollar. Hoewel hij met 47 dB niet de stilste van het stel is, heeft hij wel het Energy Star-certificaat en beschikt hij dankzij de Wi-Fi-functionaliteit over een functie voor onderhoudswaarschuwing voor geleide service en probleemoplossing.

Wat functionaliteit betreft, heeft dit model de geavanceerde technologie Total Coverage Spray Arm, een sensorcyclus en een Control Lock-modus – ideaal voor als u kinderen in de buurt hebt. Het leven wordt nog eenvoudiger met de mogelijkheid om te integreren met Alexa Assistant, Google Home en Nest. U kunt zelfs automatisch nieuw wasmiddel geleverd krijgen als het op is, dankzij de Amazon Replenishment.

Conclusie

Wanneer u moet kiezen tussen een Whirlpool of Bosch vaatwasser, kunt u er zeker van zijn dat u een zeer duurzaam product krijgt van een gerenommeerd bedrijf dat vele jaren meegaat.

Whirlpool is zeker een goede keuze voor mensen met een beperkt budget, omdat ze betaalbare modellen hebben boordevol functies, en het is altijd leuk om te weten dat ze Amerikaans ontworpen zijn. De WDTA75SAHZ is het soort machine dat in elk huishouden tot zijn recht zou komen, met een combinatie van standaard en innovatieve functies voor een plezierige keukenervaring.

Als u op zoek bent naar een stillere vaatwasser, dan levert Bosch zeker op dit gebied, zij het tegen een hogere prijs. Dit is een topmerk dat het vertrouwen geniet van hun klanten over de hele wereld, en met hun gestroomlijnde ontwerpen en uitstekende functies kan het niet misgaan, vooral niet met de 44 dB SHP865ZD5N.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts