Koopgids: Air conditioners


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Soms, vooral in het midden van een zomerse hittegolf, is een ventilator gewoon niet genoeg. Airconditioners zijn geen luxe meer – voor veel mensen zijn ze een absolute noodzaak. Maar het is niet zo eenvoudig om er een te kopen als een oud model bij uw plaatselijke winkel. Voordat u een airconditioner koopt, moet u goed geïnformeerd zijn over alles van grootte tot BTU’s en Seasonal Energy Efficiency Ratio. Klinkt dat als veel? Gebruik deze handige gids om u te helpen de juiste airconditioner voor uw huis te vinden.

Het juiste type airconditioner kiezen
In het algemeen zijn er drie basistypen airconditioners.

Raamairco’s zijn bijzonder populair en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de afmetingen van uw raam opmeet voordat u gaat winkelen.

Draagbare airconditioners zijn nog gemakkelijker te verplaatsen en op te bergen dan window units en gebruiken meestal een uitlaatslang om de warme lucht af te voeren. Het grote voordeel van deze apparaten is dat u ze van kamer tot kamer met u meeneemt, maar hun draagbaarheid gaat ten koste van een deel van hun koelefficiëntie.

Door de muur geplaatste airconditioners worden permanent in de muur geïnstalleerd en zijn ideaal voor kamers die op centrale luchtsystemen zijn aangesloten. Ze nemen geen raamruimte in beslag, leveren veel koelvermogen en zorgen voor afvoer naar buiten met behulp van ventilatieopeningen.

Pas uw airconditioner aan de ruimte aan
Als u de juiste airconditioner voor uw werk wilt kiezen, moet u eerst de ruimte zelf evalueren. Een kleine unit zal een grote ruimte niet naar behoren kunnen koelen. En groter is ook niet altijd beter. Investeer in een gigantische airconditioner voor een kleine kamer en je hebt een nieuw probleem: Het koelt de lucht zo snel, dat het geen tijd heeft om het vocht uit de kamer te zuigen. Het resultaat is niet koel en comfortabel maar klam en nat. Om de juiste grootte van een eenheid te bepalen, moet u de BTU’s noteren.

De BTU’s van een airconditioner bepalen hoeveel koude lucht hij kan uitblazen. Hogere BTU’s zijn beter geschikt voor grotere kamers. Maak een idee van de afmetingen van de ruimte die u wilt koelen voordat u gaat winkelen, en stem de afmetingen van de ruimte af op de aanbevolen BTU’s op de door u gekozen airconditioner.

Meet de efficiëntie van verschillende modellen
Moderne airconditioners zijn allemaal voorzien van SEER’s. Dit is een classificatie die u vertelt hoe energie-efficiënt uw nieuwe airconditioner zal zijn. Hoe hoger de SEER, hoe beter. Momenteel is de minimaal toegestane SEER voor nieuwe airconditioners 13. Alle Energy Star-modellen, doorgelicht op energie-efficiëntie door het federale Energy Star-programma, hebben een SEER van ten minste 14,5, maar veel ratings zijn veel hoger. Als u uw koolstofvoetafdruk wilt verkleinen, zoek dan naar een hogere SEER.

De functies die u wilt en nodig hebt
Als u een airconditioner van topklasse voor uw huis wilt, beknibbel dan niet op de functies. Zorg ervoor dat u alles hebt wat u nodig hebt om energie en geld te besparen en toch koel te blijven. Automatische timers en programmeerbare thermostaten zorgen ervoor dat de units zonder uw voortdurende supervisie kunnen werken. Ze kunnen ook de koele lucht uitschakelen terwijl u aan het werk bent, wat geld bespaart, en ze een kwartier voor u thuiskomt weer inschakelen.

Voor meer precisie en comfort wilt u misschien ook een toestel met digitale bediening, zodat u in plaats van een instelling zoals hoog, laag of gemiddeld te kiezen, precies de temperatuur kunt instellen die u wenst, net als bij moderne oventhermostaten. Sommige modellen hebben zelfs energiebesparende voorinstellingen, zodat u uw huis altijd milieuvriendelijk kunt koelen.

Voor veel mensen is een stille airconditioner een groot voordeel. Oudere toestellen brullen storend, maar moderne toestellen kunnen worden aangeschaft met geluidsdempende technologie die hun werking op een zacht gebrom houdt.

Gemakkelijk onderhoud is ook belangrijk. U wilt dat uw nieuwe airconditioner een lange tijd meegaat en een deel van de garantie voor een lange levensduur is het regelmatig reinigen van uw unit. Filters die gemakkelijk te vinden en te reinigen of te vervangen zijn, zijn een nuttig begin.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 25 oktober 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts