Koopgids: Wasdrogers


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Als het op wassen aankomt, kunnen de juiste machines een wereld van verschil maken. U hebt misschien een wasmachine die uw kleding brandschoon maakt, maar hebt u ook een efficiënte droger? Een slechte droger kan de was langer en zwaarder maken. Dat gezegd zijnde, is er geen beter moment om uw toestel te vervangen dan nu. Hier volgen enkele tips en factoren waarmee u rekening kunt houden wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe droger.

Elektrisch vs. gas
Zodra u begint te bladeren door de modellen op de markt, zult u snel tot de ontdekking komen dat uw keuzes kunnen worden opgesplitst in twee specifieke types – gas vs. elektrische drogers. Maar wat is het beste voor uw wasbehoeften?

Er zijn voor- en nadelen aan elk type droger. Elektrische modellen kunnen eenvoudiger te installeren zijn, omdat u alleen maar een open stopcontact hoeft te vinden om ze aan te sluiten en de was te starten. Gasdrogers vereisen wellicht de installatie van een gasleiding in uw huis om aan de behoeften van uw apparaat te voldoen. Deze modellen hebben echter een langere levensduur in vergelijking met elektrische drogers, wat het overwegen waard is wanneer u gaat winkelen.

Gasdrogers gebruiken een ventilator en propaan om het wasgoed te verwarmen, wat duurder kan zijn dan elektriciteit, maar het vereist minder droogtijd – de kosten worden uiteindelijk gecompenseerd. Elektrische drogers drijven een ventilator aan die continu hete lucht in de machine duwt. Gewoonlijk gebruiken ze ook elektriciteit om de centrale kamer van energie te voorzien en de kleding in beweging te houden voor een adequate droging. Welk model u ook kiest, beide soorten kunnen voldoening schenken.

Vierkante voet en installatie
Een andere voor de hand liggende factor waarmee u rekening moet houden is de grootte van uw wasruimte. In het ideale geval moet u uzelf voldoende ruimte geven om te kunnen lopen, bukken en uw was in de droger te laden zonder ergens tegenaan te stoten. Meet de maten voordat u gaat winkelen en gebruik deze getallen als richtlijn.

U moet niet alleen rekening houden met de ruimte, maar ook met de ventilatie van uw droger als hij eenmaal is geïnstalleerd. Misschien moet u contact opnemen met een vakman om een ontluchtingsopening te maken, zodat de hete lucht uit de droger kan ontsnappen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u uw toestel regelmatig veilig gebruikt.

Extra functies
Tegenwoordig zijn veel drogers uitgerust met functies zoals vochtsensoren, die de droogtijd en het energieverbruik kunnen verkorten. Of u nu groen wilt gaan of geld wilt besparen, met een investering in een van deze apparaten komt u al een heel eind. Kijk naar de Energy Star-beoordeling wanneer u gaat winkelen om de efficiëntie van een droger te controleren – deze modellen hebben voldaan aan overheidsnormen die instaan voor hun milieuvriendelijkheid en lage energieverbruik.

Condensatiedrogers zijn ook een goede optie, vooral als onderdeel van een alles-in-één was-droogcombinatie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar ruimtebesparende opties. Stoomdrogen is een andere geweldige functie waarmee sommige machines zijn uitgerust. Het verwijdert rimpels en kan huisstofmijt doden, wat helpt bij allergieën. Stoomfuncties op drogers hebben extra installatie-instructies.

Omdat er verschillende soorten drogers op de markt zijn, is het van cruciaal belang dat u uw tijd neemt bij het winkelen. Deze koopgids kan u echter helpen de juiste keuze te maken en het meeste waar voor uw geld te krijgen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 8 oktober 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts