Koopwijzer: Koeltechniek


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Pas aan het begin van de 20e eeuw was thuiskoeling echt mogelijk – maar tegenwoordig is de koelkast het middelpunt van uw keuken. Gezien het belang ervan, is het meestal het enige apparaat waarop de meesten van ons niet bereid zijn te bezuinigen. Een moderne koelkast geeft uw keuken niet alleen een esthetische boost, hij is ook ruim, energiezuinig en zit boordevol handige functies. Misschien is het nu tijd om uw koelkast te vervangen. U verdient een uitstekend toestel, dus houd deze tips in gedachten terwijl u winkelt.

Koelkast types

Er zijn veel verschillende soorten koelkasten. Verschillende stijlen passen beter bij uw apparatuur en keukeninrichting. Zo hebben bijvoorbeeld Franse deur koelkasten een unieke look, met twee kleinere koelkastdeuren die opengaan boven een onderste vrieslade. Koelkasten met openslaande deuren bieden de meeste ruimte voor verse levensmiddelen, en zijn dus ideaal voor huiseigenaren die in veel producten investeren. Het plaatst ook al het verse voedsel op ooghoogte, zodat u niet hoeft te knielen om iets uit de groentelade te pakken. Als u vaak gasten ontvangt, zijn de breedte en dubbele deuren van dit type koelkast uitstekend geschikt voor feestschotels.

Side-by-side koelkasten zijn een andere populaire stijl. Ze bieden veel ruimte aan zowel diepvries- als vers voedsel – ideaal voor wie graag restjes invriest! Side-by-side koelkasten hebben ook meer ruimte in de deur, waardoor het makkelijker is om drankjes in flessen, specerijen, levensmiddelen in potten en andere dingen te organiseren.

Top vrieskoelkasten zijn klassiekers, met de standaard en betrouwbare vormgeving van traditionele koelkasten, maar met een moderne uitstraling. Liever iets dynamischer? Probeer in plaats daarvan een koelkast met vriesvak onderin – ook dit is een koelkast die gemaakt is voor liefhebbers van producten, omdat al uw verse levensmiddelen zich op ooghoogte bevinden. Plus, je hebt veel ruime vriezer ruimte recht onder.

Ooit gewenst dat uw koelkast meer modulair en aanpasbaar was? Koelzuilen – vrijstaand of geïntegreerd – kunnen de juiste keuze zijn voor u en uw keuken. Met kolommen kunt u uw vriezer en koelkast uit elkaar halen als u wilt dat ze in verschillende hoeken van uw keuken staan.

Maten en kleur

Voordat u zich vastlegt op de aankoop van de koelkast van uw culinaire dromen, moet u ervoor zorgen dat de logistiek geregeld is. Het oude gezegde “twee keer meten, één keer snijden” geldt ook voor het kopen van huishoudelijke apparatuur – vooral wanneer u investeert in zo’n groot artikel als een koelkast. Deze toestellen zijn er in verschillende maten, en zelfs de meest luxueuze modellen kunnen in uw woning worden ingebouwd. En als u op zoek bent naar een tweede koelkast of vriezer om uw ruimte uit te breiden, zijn kleinere opties ook ideaal.

Denk eraan dat koelkasten niet allemaal zwart, wit of metallic grijs hoeven te zijn. U kunt kiezen uit een groot aantal kleuren en panelen. U kunt uw koelkast zelfs laten opgaan in de omringende kastruimte.

Er zijn ook andere logistieke zaken om rekening mee te houden: Kunt u uw nieuwe koelkast in de buurt van een stopcontact plaatsen voor een speciaal circuit? Is er een aansluiting in de buurt voor een ijs/water dispenser? Vergeet niet dat verschillende koelkastmodellen verschillende afmetingen hebben: Zo zijn de modellen met tegendiepte over het algemeen breder dan de koelkastkolommen.

De eigenschappen die u wilt

De functies maken de koelkast, deze dagen. Stijl is geweldig, maar de belangrijkste punten van overweging voor kopers van koelkasten zijn opties zoals ijs-/waterdispensers, uittrekbare legplanken, koel- en vriesladen, drankverdeelkasten en flexibele opbergmogelijkheden.

Let op voorzieningen zoals geluiddempende systemen, die het zoemen van de koelkast tot een minimum beperken. Sommige mensen geven de voorkeur aan glazen rekken in hun kasten – het is zowel aantrekkelijk en gemakkelijk schoon te maken. LED-verlichting kan voor u het verschil maken als u graag ziet dat uw verse producten er helder en smakelijk uitzien. Zelfs kleine voorzieningen, zoals een boterlade of een kannetje voor vruchtensap, kunnen een onmisbaar element in uw huis zijn.

Als u de koolstofvoetafdruk van uw huishouden wilt verkleinen, is energie-efficiëntie natuurlijk een van de belangrijkste vereisten voor uw koelkast. De koelkast is een van de grootste energieverbruikers in uw huis, en oudere modellen kunnen grote boosdoeners zijn. Veel milieuvriendelijke mensen die hun huis groener willen maken, kiezen ervoor hun energieslurpende koelkasten te vervangen door nieuwe modellen. Kijk maar naar Energy Star logo’s.

Er zijn heel wat koelkasten op de markt, en daarom is het van essentieel belang elke stijl en optie te overwegen. Uw geld gaat verder wanneer u precies weet welke koelkast geschikt is voor uw huis.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht werd oorspronkelijk gepubliceerd op 15 oktober 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts