Blomberg wasmachine en droger – Compact Wasserij voor apartementen [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Blomberg wasmachines en drogers zijn de trots van dit Europese bedrijf – dat in de voorhoede van de apparatenbouw staat. In plaats van zich te concentreren op wasproducten voor de massamarkt, concentreert Blomberg zich op de speciale behoeften van stadsbewoners. Veel mensen die in een appartement wonen, willen bijvoorbeeld dat hun wasmachine en droger in een kast passen. Veel merken maken smalle, stapelbare wasmachines van 24 inch breed, maar Blomberg is het enige bedrijf dat ultradunne stapelbare was- en droogmachines maakt. Blomberg gaat nog verder met zijn ontwerp en maakt zelfs een geventileerde compacte wasserij, de enige geloofwaardige optie voor kleine appartementen op de markt vandaag.

Energie-efficiëntie speelt een belangrijke rol bij Blomberg apparatuur. Zo introduceerde Blomberg bijvoorbeeld de eerste warmtepompdroger in de VS, nog vóór Bosch of Miele. Deze technologie zorgt voor snellere droogtijden en lagere energiekosten. De Blomberg WMD24400W was-droogcombinatie maakt gebruik van deze technologie met een ongelooflijk energiezuinige prestatie. Al met al zijn de compacte was- en droogmodellen van Blomberg ideaal voor kleine ruimtes, dankzij hun geringe diepte en hun stapelbare ontwerp.

Blomberg is een betrouwbaar en vertrouwd merk in Europa met een rijke geschiedenis die meer dan 130 jaar omspant. Arcelik (de op twee na grootste apparatenfabrikant ter wereld) nam Blomberg in 2002 over vanwege haar expertise in de metaal- en apparatenindustrie. Als de eerste fabrikant die in 1947 een wasmachine produceerde met minder dan 100 liter waterverbruik, heeft Blomberg een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van technologie en innovatie. Nu maakt het zijn aanwezigheid in de V.S. bekend met zijn wasmachines, koelkasten, vaatwassers en fornuizen met een grote nadruk op prijs/prestatie.

in een oogopslag – onze beste Blomberg-wasmachines en -drogers

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor Blomberg wasmachines en drogers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) Beste Blomberg-wasmachine met warmtepomp-droger WM98400SX2
 • 2) Beste Blomberg Wasmachine Droog Set met Ventilator: WM72200W
 • 3) Beste Blomberg Wasmachine Droger Combo: WMD24400W

Overzicht van Blomberg Wasmachine- en Droogautomodellen

 • Stapelbare wasmachine met elektrische droger met ventilatie: WM77120 en DV17542 Compact ontwerp voor veelzijdige installatiemogelijkheden – 1,95 kubieke meter inhoud, Breedte 23 5/8 inch x Hoogte 33 1/8 inch x Diepte 22 3/4 inch.
 • Stapelbare wasmachine met warmtepompdroger: WM98400SX2 wordt gecombineerd met de ventilerende droger DHP24412W die gebruik maakt van de meest geavanceerde, energiezuinige warmtepomptechnologie. Stapelbaar, ruimtebesparend ontwerp met een grote inhoud van 2,5 kubieke meter. Breedte 23 5/8 inch x Hoogte 33 1/8 inch x Diepte 25 3/8 inch.
 • Wasmachine en droger combi: De WMD24400W, voor het eerst uitgebracht in 2019, combineert het beste van twee werelden – een grote capaciteit en toch ruimte-efficiënte wasmachine van 2,5 kubieke meter in combinatie met een snelle warmtepompdroger.

Speciale wasserij

 • Blomberg levert aan veel woningbouwprojecten stapelbare wasmachines voor appartementen. De zogenaamde Builder Version WM98200SX en de bijbehorende ventilatorloze warmtepompdroger DHP24400W zijn de uitgeklede versie van het gewone product.

Wat mag u verwachten van een moderne wasmachine en droger

De wasserijtechnologie is de laatste tien jaar geëvolueerd. Daarom is het een goed idee om bij het vervangen van oude wasmachines en drogers rekening te houden met de volgende parameters.

1) Reinigingsprestaties

Het is niet meer dan redelijk te verwachten dat een nieuwe wasmachine onze kleren goed kan wassen. Een moderne wasmachine moet in staat zijn alle soorten vuil te verwerken zonder daarbij de stoffen te beschadigen. Blomberg wasmachines bieden u verschillende programma’s die een scala aan temperaturen, duur en intensiteiten bestrijken. Als u haast heeft, zult u de Blomberg express-optie waarderen om uw kleding in ongeveer 20 tot 30 minuten te reinigen.

2) Energie-efficiëntie

Machines die minder water, elektriciteit en wasmiddel gebruiken, zijn beter voor het milieu. Het Energy Star-programma beoordeelt en reguleert producten op de Amerikaanse markt. Alle wasmachines en drogers van Blomberg voldoen aan of overtreffen de Energy Star-normen. De warmtepompdroger staat met name op de 2018 ENERGY STAR® Most Efficient-lijst omdat hij 50% minder energie verbruikt dan conventionele drogers. Blomberg ontving ook de Energy Star 2017 Partner of the Year award voor uitmuntende engineering.

3) Geluidshinder en trillingen

Het was zo’n 5 tot 10 jaar geleden gebruikelijk om de sterke vibratie te zien in gestapelde wasserij sets. Sindsdien zijn veel fabrikanten begonnen met de productie van stabiele wasmachines en drogers. Het Blomberg detectie systeem voor onbalans beschermt uw wasgoed door het centrifugeren te stoppen wanneer een onbalans wordt gedetecteerd.

4) Passen een Blomberg wasmachine en droger in mijn kast?

Het is even belangrijk als de andere bovenstaande punten dat u de juiste maat wasmachine voor uw ruimte koopt. Om er zeker van te zijn dat u genoeg ruimte hebt voor uw machine, meet u de ruimte voordat u gaat winkelen. Als u weinig ruimte hebt, is een stapelbare wasmachine met een droger erboven een uitstekende optie om te overwegen. Blomberg levert de stapelkit bij zijn drogers voor uw gemak.

De valkuilen die u moet vermijden bij de aankoop van een stapelbaar was-droogcombinatie hebben we in ons eerdere artikel behandeld.

Onze exclusieve video over de voorbereiding van een stapelbare wasmachine en droger

Blomberg Jargon Uitleg

Voordat we onze topkeuzes van Blomberg gaan verkennen, kijken we eerst naar de terminologie die we in de productcatalogus zien en begrijpen we wat dit in menselijke termen betekent.

 • Warmtepompdroger: Deze technologie is de trots en de vreugde van Blomberg. Terecht, want het is het eerste bedrijf dat in 2015 warmtepompdrogers op de Amerikaanse markt bracht. De aanzienlijke investering van Blomberg in de warmtepomptechnologie komt de gebruikers op de volgende manieren ten goede:
 • Beschermt uw kleding – De warmtepompdroger heeft geen hoge warmte nodig om uw kleding te drogen.
 • Geeft geen vocht terug aan de kamer, omdat overtollig vocht wordt opgevangen en afgevoerd in de afvoer. Als u het gevoel had dat uw oude ventless condensdroger uw kamer vochtig maakte, dan zal de Blomberg technologie u bevallen. Ook heeft u geen louvredeuren nodig om lucht in en uit te laten.
 • Bespaart u tijd – Een lading wasgoed (zeg onder de 9 lb) droogt in minder dan een uur. Om terug te komen op ons eerdere punt: sneller drogen en koude temperaturen zorgen ervoor dat uw kleren langer meegaan en hun levendige kleuren niet verliezen.
 • Bespaart energie – 2018 ENERGY STAR® Most Efficient-lijst voor het gebruik van 50% minder energie dan conventionele drogers
 • Automatisch wateraanpassingssysteem: Deze optie berekent hoeveel water er nodig is om de hoeveelheid wasgoed in de lading schoon te maken. Het voordeel hiervan is dat er minder water wordt verbruikt als u een kleinere lading hebt.
 • Automatische temperatuurregeling: In plaats van u zorgen te maken of het waswater te warm of te koud is, houdt dit slimme besturingssysteem de temperatuur stabiel op basis van het geselecteerde programma. Helpt bij het onderhoud van de stof, omdat uw kleding niet te veel warmte hoeft te verdragen en toch effectief schoon wordt.
 • Automatisch vaatwasmiddeldoseersysteem: In de Blomberg wasautomaten vindt u drie vakken voor wasmiddel, wasverzachter en vloeibaar bleekmiddel. U hoeft geen wasmiddel in de waskuip te doen en de Blomberg wasmachines doseren elk product naar behoefte in het wasprogramma.
 • Systeem voor detectie van onevenwichtigheden: Deze functie detecteert onevenwichtigheden als gevolg van de verdeling van het wasgoed en zal de machine niet op hoge snelheden laten centrifugeren. (onhandige naam maar sla de lach in).
 • Speciale Functies: Naast de eigenlijke wascycli vindt u in de Blomberg wasmachines ook speciale functies waarmee u uw cyclus kunt aanpassen. Deze functies zijn:
  • Snel wassen: Kortere wascyclusduur voor snel wassen.
  • Super was: De wastijd wordt verlengd voor sterk vervuild wasgoed.
  • Extra spoelen: Een ideale functie voor mensen met een gevoelige huid, de spoelstappen worden verhoogd om ervoor te zorgen dat het wasmiddel uit de weefsels wordt verwijderd.
  • Tijdvertraging: Uitstellen van de wascyclus tot een later tijdstip.
  • Toevoegen/verwijderen van wasgoed in stand-by: Wasgoed kan worden toegevoegd of verwijderd door de wascyclus te onderbreken bij een geschikt water- en temperatuurniveau.
  • Anti-Creasing: Voorkomt kreuken na afloop van de cyclus.
 • Elektronische LCD-bedieningsconsole: Een breed LCD-scherm toont de gebruiker alle benodigde informatie.
 • Speciale wascycli: Met meer cycli dan de meeste andere gewone wasmachines (tot 16), heeft Blomberg een optie voor elke soort stof en elk type wasgoed. Dit betekent dat u minder hoeft na te denken over wat de juiste cyclus is voor elke lading, aangezien alle opties zich recht voor u bevinden.
 • Spoelsensor: U hoeft zich geen zorgen te maken over wasmiddelresten, want de spoelglanssensor detecteert het resterende wasmiddelschuim in het wasgoed en past de cyclus hierop aan.
 • Trommelactie in twee richtingen: De wasmachines en drogers van Blomberg hebben trommels die zowel met de klok mee als tegen de klok in draaien, waardoor de was- en droogwerking wordt versterkt voor betere resultaten.

Het kiezen van de beste wasmachine en drogerset voor uw huis is een ontmoedigende taak. Hieronder hebben we de populairste Blomberg wasmachines en bijpassende drogers op een rijtje gezet om u te helpen bij uw onderzoek.

1) Beste Blomberg Wasmachine met Warmtepomp-droger WM98400SX2

Breedte: 23 5/8 inch | Hoogte: 33 1/8 inch | Diepte: 25 3/8 inch | Capaciteit: 2,5 cu. ft. | Laadvermogen (Euro normen): 10,1 kg: 1,400 | Kleur: Wit Tochtige droger: Nee. Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

De WM98400SX2 gaat een stapje verder en biedt een premium look met zijn verchroomde deurbeslag en verchroomde knop voor het kiezen van de cyclus. Hij heeft een 28% grotere binnenruimte van 2,5 kubieke meter (door de 25 3/8 inch diepte) in vergelijking met de WM77120. Er zijn ook meer wascycli (16 in totaal). Een van deze cycli is een snelle cyclus van 20 minuten , die ideaal is voor mensen die veel onderweg zijn, en er is ook een naspoelsensor om ervoor te zorgen dat er geen vervelende wasmiddelresten achterblijven en de kleding super schoon wordt.

De motor van 1400 toeren per minuut is krachtig en onttrekt vocht efficiënt, waardoor de droger minder werk heeft (d.w.z. u bespaart tijd).

De DHP24412W is een ventless elektrische droger met een capaciteit van 4,1 kubieke meter en een afmeting van 33 5/16 x 23 3/8 x 26 9/16 (HxBxD). Belangrijk om de afmetingen te noteren om voldoende plaats te maken in uw kast. Het maakt gebruik van een condensatiedroogsysteem om vocht te condenseren en om te zetten in water. Een ingebouwde sensor zorgt ervoor dat het water wordt afgevoerd wanneer het waterpeil de limiet in de watertank bereikt. Dit is een geweldige functie die betekent dat u de watertank niet langer handmatig hoeft te controleren en te legen. De DHP24412W is een stekkerklare droger, die dankzij het gesloten lussysteem geen luchtafvoer nodig heeft. U kunt kiezen uit 16 droogprogramma’s en een sneldroogfunctie van 30 minuten . Normaal zijn luchtledige drogers ongeveer 15% minder efficiënt dan drogers met ventilatieopeningen, maar met de toevoeging van warmtepomptechnologieverandert dit en worden ze ongeveer 50% efficiënter dan conventionele drogers.

U vraagt zich misschien af wat het verschil is tussen de Blomberg warmtepompdrogers DHP24400W en DHP24412W. Dit zijn identieke drogers. De Blomberg droger DHP24400W heeft een witte rand rond de glazen deur in plaats van de chromen rand van de DHP24412W. Bovendien bespaart u meer dan $200 door te kiezen voor Blomberg droger DHP24400W vs DHP24412W.

2) Beste Blomberg Wasdroogcombinatie met ontluchter: WM72200W

Breedte: 23 5/8-inch | Hoogte: 33 1/8-inch | Diepte: 21 1/4-inch (droger diepte 22 15/16-in) | Capaciteit: 1.95 cu. ft. | Laadvermogen (Euro-normen): 10,1 kg.) RPM: 1,200 | Kleur: Wit Tochtige droger: JA JA Stapelbaar: Ja | Energy Star: Ja

De WM72200W vervangt zijn langlopende voorganger WM77120 en is een geweldige wasmachine voor jeans- en trainingskleding. De speciale cycli Joggingkleding en Jeans maken deel uit van de 12 wascycli. U krijgt ook een snelcyclus van 35 minuten, een extra spoelcyclus, en een superwascyclus in deze machine met een capaciteit van 1,95 kubieke meter , met de bidirectionele trommelwerking voor ultieme was- en droogprestaties.

Deze wasmachine heeft het detectiesysteem voor onbalans dat beschermt tegen inwendige beschadiging, en de anti-kreukfunctie is handig voor minder kreukels als het wasgoed eruit komt. De motor van 1200 toeren per minuut is standaard in de industrie om vocht aan uw kleding te onttrekken tijdens de laatste centrifuge. Dit model meet 33 1/8″ x 23 5/8″ x 22 ¾” (HxBxD) en kan worden gecombineerd ONLY met de DV17600W.

Deze VENTED front-loaded geventileerde elektrische (208/240V) droger heeft een 3.7 cu. ft. inhoud en wordt geleverd met 16 droogprogramma’s. De luchtuitlaat van deze droger moet naar buiten worden geleid, zodat er geen vocht in uw wasruimte kan komen. Geventileerde drogers zijn meestal sneller dan condensdrogers. U moet er echter voor zorgen dat er voldoende ruimte achter is om de ontluchtingskit te plaatsen. Anti-kreuk en Automatisch Eenvoudig Strijken opties zijn zeker nuttig voor degenen die een hekel hebben aan strijken.

Installatie-instructies:
De droger wordt geleverd met een stapelkit, dus die hoeft u niet apart aan te schaffen. Dit is een geweldige set voor kleine kasten. Houd er echter rekening mee dat, hoewel de wasmachine en droger perfect op elkaar passen, hun afmetingen lichtjes verschillen. Controleer de specificaties van beide producten om ruimte te maken voor deze wasmachine- en drogerset.

3) Beste Blomberg Was-droogcombinatie: WMD24400W

Deze combinatie wasmachine bevat de droger in dezelfde behuizing. LG is de afgelopen 10 jaar marktleider geweest in deze categorie. Hoewel het ontwerp van de alles-in-één combinatie wasmachine en droger heel zinvol is om ruimte te besparen, hebben gebruikers geklaagd over de lange cyclustijden van 3 tot 3 1/2 uur totdat ze aan hun tweede lading wasgoed toe zijn. Blomberg WMD24400W beantwoordt deze uitdaging. Ten eerste is dit toestel dankzij de 208/240V elektrische installatie efficiënter dan zijn 110/120V tegenhangers. Ten tweede maakt de gebruikte versie van de condensatietechnologie de Blomberg WMD2440W tot een snellere droger. Als bonus kunt u deze combinatie wasmachine en droger overal in uw appartement plaatsen, zolang u maar een wateraansluiting heeft.

Bij de aanschaf van een stapelbare wasmachine en droger moet rekening worden gehouden met ruimte en indeling. Woningen met beperkte ruimte, zoals appartementen en flatgebouwen, kunnen profiteren van de kleine voetafdruk van een compacte wasserij.

Conclusie

Terwijl Blomberg nog steeds zijn stempel drukt in de VS, kunnen we zien waarom het een zeer geliefd merk is in Europa. Het is een bedrijf dat geobsedeerd is door ruimtebesparende compacte wasmachines en drogers van hoge kwaliteit voor appartementen.

De WM77120 / DV17542 is misschien te klein voor een gezin met kinderen, maar de WM98400SX2 / DHP24412W is zeker in staat grotere ladingen aan te kunnen. Met beide wasparen krijgt u een snelle doorlooptijd in vergelijking met andere compacte wasmerken. De WMD24400W all-in-one combo is nieuw op de markt, maar we zijn enthousiast over zijn potentieel om veel stedelijke klanten te helpen bij het oplossen van hun wasbehoeften. (We zullen dit artikel bijwerken zodra we meer gegevens hebben over het gebruik in de praktijk van de WMD2440W)

Blomberg wasmachines en drogers zijn betrouwbaar en efficiënt en worden geleverd met geweldige functies en cyclusopties. Als u op zoek bent naar een machine met optimale wasprestaties en die uw kleding snel droogt, dan is dit merk een uitstekende keuze.

FAQs

Waar worden Blomberg wasmachines geproduceerd?
Blomberg werd in 2002 overgenomen door Arçelik, een van de grootste fabrikanten van apparatuur in Europa. Arçelik heeft verschillende productievestigingen, maar veel consumentengoederen, waaronder Blomberg-wasmachines, worden in Turkije vervaardigd.

Heb ik een speciale elektrische aansluiting nodig voor de ventless warmtepompdroger?
Blomberg wasmachines en drogers hebben de volgende elektrische installatie nodig. De wasmachine wordt geleverd met een snoer dat op de bijbehorende droger wordt aangesloten. U kunt de wasmachine niet onafhankelijk aansluiten op een stopcontact. De droger wordt aangesloten op het stopcontact dat is bedraad voor 208/240V. Uw afvoer zal er als volgt uitzien (volgens de gebruiksaanwijzing van de Blomberg drogers):

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 31 oktober 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts