Coyote barbecue 2021 beoordeling: Affordable ingebouwde BBQ


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Het is geen geheim dat het hoogtepunt van elke buitenkeuken de grill is. Coyote grillontwerpen bieden niet alleen verschillende kookmethodes (van grillen op gas tot grillen op houtskool), maar houden ook rekening met de unieke voorkeuren van buitenkoks overal ter wereld. Met een grote verscheidenheid aan grill types en maten, een combinatie van innovatieve accessoires zoals power branders, zijbranders, precisie rookovens, en nog veel meer, zijn Coyote grills niet alleen gemaakt met premium functies en veelzijdigheid, ze zijn ook relatief betaalbaar.

Coyote grills zijn er hoofdzakelijk in twee series – C en de S serie. Hoewel de maten van de grillseries elkaar overlappen, is de uitrusting van de grills van de S-serie verbeterd. Hieronder zullen we het hebben over de belangrijke factoren om te overwegen bij het maken van een bbq grill aankoop en het vergelijken van verschillende Coyote grill modellen.

Wat zijn de belangrijke kenmerken van een grill?

Bij het kiezen van een grill, is het essentieel om te zoeken naar functies die u de beste kookervaring geven. Dus wat moet er precies op je lijst staan?

Kwaliteit van staal

Het hoofdgedeelte van de grill bestaat uit verschillende materialen, maar roestvrij staal steekt boven de rest uit. Niet alle roestvrij staal bezit echter dezelfde kwaliteit. De duurste staalsoort, type 304, bevat 18% chroom, wat het een corrosiebestendige eigenschap geeft. Anderzijds bevat de goedkoopste staalsoort, type 430, 17% chroom. Daarom is het type 304 roestvrij staal dat in Coyote Grills wordt gebruikt het meest duurzame staaltype en kan het gedurende een lange periode een glanzend uiterlijk behouden.

Dit gezegd zijnde, zijn we verbijsterd om recensies van klanten te zien die klagen over roest in hun Coyote grills. Toen we een aantal van deze recensies natrokken, merkten we dat sommige betrekking hadden op installaties aan zee. Wij weten dat zout water een vijand is van metalen en niet iedereen heeft het budget om zich een Kalamazoo grill te veroorloven. Het zou echter goed zijn als Coyote meer informatie zou publiceren over problemen van klanten en hoe ze die aanpakken. (anders is het voor onze beoordelingssite erg moeilijk om de kwaliteit van het staal te testen)

Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van het staal en niet de familieboerderij op een nieuwe gasgrill wilt verwedden, bieden Lynx-grills uit de professionele serie een zeer geloofwaardige oplossing op de markt.

Brander vermogen

Branders zijn het hart van elke grill. Een goede grillbrander moet in staat zijn om voedsel snel dicht te schroeien wanneer deze op een hoge temperatuur is ingesteld.

Roosters

In de meeste gevallen zijn grillroosters belangrijker dan het vermogen van de brander. Ze zijn bijzonder efficiënt om de oppervlaktetemperatuur van de grill te verhogen en het opvlammen van de grill te verminderen. Functionele grillroosters moeten de warmte vasthouden en gelijkmatig verdelen, net als een uitstekende pan in de keuken.

Keramische briketten

Als u het brandstofverbruik van uw grill wilt verminderen, dan zijn keramische briketten precies wat u nodig hebt. Ze helpen bij de gelijkmatige verdeling van de warmte voor meer consistente resultaten. Bovendien karamelliseren de keramische briketten de sappen die erop druppelen en geven zo een rokerige smaak aan uw voedsel.

Windbescherming

Koken met gasbarbecues in de open lucht kan bijzonder lastig zijn door de storingen van de wind. Een rooster moet een windscherm hebben om het daartegen te beschermen. Coyote Grill heeft een gepatenteerd windscherm, ontworpen om de elementen te weerstaan.

Brandstofkeuze

U kunt kiezen tussen een Liquefied Petroleum (LP) grill of een Natural Gas (NG) grill. Uw keuze zal echter afhangen van de grootte van de grill, waar u hem plaatst en of u een aardgasleiding naar uw buitenruimte hebt lopen. Onze verkoopmedewerkers zijn graag bereid deze vereisten met u door te nemen.

Grills met extra functies of accessoires zoals een Rotisserie kit en Smoker bieden meer gemak en functionaliteiten tijdens het koken.
Nu we de belangrijkste punten van een grill hebben besproken, gaan we over tot de Coyote Grill serie.

Coyote Grill serie

Coyote Grills biedt twee series – de C-serie en de S-serie – met verschillende grill-modellen. Beide series verschillen in bepaalde kenmerken en functies. Zij hebben echter het volgende gemeen:

 • Binnenverlichting Kap
 • Gietijzeren infrarood brander
 • Dubbelwandige roestvrijstalen kap
 • 304 roestvrij stalen constructie
 • Warmtecontroleroosters voor gelijkmatige verdeling
 • Doorlopende aangelaste grillbox met naadloos gepolijste rand
 • Nikkellegering Knoppen
 • Temperatuurmeter en uitneembaar lekbakje
 • Individuele elektrische ontsteking

Verschil tussen Coyote C en S Serie Grills

De Coyote S-Serie grills hebben extra functies en accessoires die ontbreken in de C-Serie, zoals:

 • Infrarood achterste branders
 • Knoppen met achtergrondverlichting
 • Roker Box
 • Rotisserie Kit
 • RapidSear Brander
 • Keramische brikettenbak

Hier is een vergelijkingstabel die de verschillen aangeeft tussen de gasgrillmodellen van de Coyote C- en S-serie:

Kenmerken C-Serie S-Serie
Maten 28, 34, 36, 42-inches 30, 36, 42-inches
Kookplaats 479, 616, 640, 990 sq.in. 497, 640, 990 sq.in.
Brander BTU 40K, 60K, 80K, 100K 55K, 75K, 95K
Gegoten roestvrije Infinity branders 2, 3, 4, 5 3, 4, 5
Infrarood achterste branders Geen Ja
Rapid Sear Infrarood Geen Ja
LED verlichte knoppen Geen Ja
Rotisserie Kit Geen Ja
Roker Box Geen Ja
Keramische briket Geen Ja
Interne verlichting Ja Ja
Model C1C28NG, C2C34NG, C2C36NG, C2C42NG C2SL30NG, C2SL36NG, C2SL42NG

Coyote Grill: C-Serie Recensie

Deze serie is het overwegen waard als u op zoek bent naar een 304 roestvrijstalen kwaliteitsgrill voor een opmerkelijke prijs. Coyote C1C28NG C-28 gasgrill is het populairste model in de serie. Hij wordt volledig gemonteerd geleverd en zit boordevol geweldige functies, zoals deuren die zacht sluiten en een uittrekbaar tankplateau.

De roosters van de Coyote C-28 zijn gemaakt van roestvrij staal voor een maximale duurzaamheid. Met Coyote’s Signature Cooking Grates upgrade, kunt u genieten van meer veelzijdigheid in uw koken. Onder de grillroosters zitten roestvrijstalen Frame Tamers, die goed werken om opvlammingen te voorkomen bij het bereiden van vlees met sappen. Coyote biedt keramische briketten – handig voor een gelijkmatige warmteverdeling en een lager brandstofverbruik – als optionele accessoire.

De C-28 heeft gegoten roestvrijstalen Infinity-branders, hoewel andere modellen in de serie die niet hebben. De infinity branders hebben elk een kookvermogen van 20.000 BTU. Om het grillen ’s nachts te vergemakkelijken, is de Coyote C-28 voorzien van twee interne halogeenlampen. Andere interessante functies zijn een temperatuurmeter, een verwijderbaar warmhoudrooster voor extra grillruimte en een uitschuifbare lekbak voor eenvoudig schoonmaken.

Als u flexibiliteit wilt bij het koken met houtskool, biedt Coyote een accessoire voor een houtskoolmand. De Coyote roestvrij stalen drop-in gordel is perfect voor het bereiden van ontbijt op de grill. Naast de C-26 heeft de C-serie nog andere krachtige modellen, zoals de Coyote C-34 en C-34 Gas Grills. Beide modellen zijn groter dan de C-28, maar hebben dezelfde kenmerken en functies.

Belangrijke dingen om op te merken
De Coyote C-Serie wordt geleverd met een levenslange garantie voor de roestvrijstalen behuizing en branders. Het heeft echter een beperkte garantie van 5 jaar op de kookroosters en twee jaar garantie op de vlammendempers.

Coyote Grill: S-Serie Recensie

Als de toplijn van Coyote Grills, combineert de S-Serie alle krachten en functies van een ultra krachtige grill, met een mooie en duurzame satijnen afwerking. De constructie is van hoogwaardig 304 roestvrij staal met een hoge corrosiewering. Ook is er een doorlopende lasnaad op de grillbox met naadloos gepolijste randen.

De Coyote S-Serie heeft 304 roestvrijstalen grillroosters voor een grotere duurzaamheid. Een Coyote’s Signature Cooking Grates upgrade zal u meer veelzijdigheid in uw grillen. Deze functie geeft u de vrijheid om tegelijkertijd vis, groenten en ander voedsel te koken. Onder de roosters zitten keramische briketten, die perfect zijn voor het verminderen van vlamterugslag en een gelijkmatige verdeling van de warmte over de kookzone.

De S-Serie biedt modellen in de serie, waaronder de S-36 en S-42, met gegoten roestvrijstalen Infinity-branders. De “infinity” branders in de S-36 en S-42 geven samen een maximum kookvermogen van respectievelijk 90.000 en 110.000 BTU. Extra kenmerken van de serie zijn knoppen van nikkellegering, binnenverlichting van de kap voor ’s nachts koken, temperatuurmeter en individuele elektrische ontsteking.

Naast de standaardfuncties van de C-Serie heeft de S-Serie een RapidSear brander, die voor extra hoge hitte zorgt bij het dichtschroeien. Hij wordt ook geleverd met een Rotisserie Kit met een infrarode brander aan de achterkant, waarmee u voedsel langzaam kunt roosteren. Er zijn ook verlichte knoppen op beide modellen van de serie.

Essentiële dingen om te weten:
Net als bij de C-Serie hebben de branders en de roestvrijstalen buitenkant een levenslange garantie, maar op andere onderdelen van de grill geldt een beperkte garantie.

Coyote Asado Rookoven en Grill

Coyote heeft een speciale Kamado-stijl houtskool Asado grill/rookoven. Het is een uiterst veelzijdige grill die kan worden gebruikt voor grillen en roken, maar ook voor het moeiteloos bakken van pizza’s, brood, taarten en koekjes.

De Asado Rookoven wordt geleverd met het Coyote Signature Rokrooster dat veelzijdig koken mogelijk maakt. Het heeft een hittebestendige keramische constructie en een kookoppervlak van 254 vierkante centimeter. Een regelbare ontluchting helpt de kooktemperatuur nauwkeurig te handhaven.

Met Coyote’s Asado Smoker kunt u kiezen uit de rook-, grill- en dichtschroeiopties.

Coyote Centaur Hybride grill

De Coyote Centaur Hybrid grill geeft u de keuze tussen de ultrakrachtige prestaties van een Coyote gasgrill of de smaakvolle rooksmaak van een houtskoolgrill.

De kenmerken van de houtskoolgrill van de Hybrid Grill zijn onder andere een verstelbaar brandstofreservoir, meer dan 600 vierkante centimeter grilloppervlak, verstelbare dempers voor de luchtstroom en de mogelijkheid om houtskool of houtsnippers als brandstof te gebruiken.

Voor de kenmerken van de gasgrill zijn er twee krachtige Coyote iBurners, meer dan 600 vierkante centimeter kookruimte en tot 40.000 BTU’s aan kookvermogen.

Coyote Grills Companion Products

Voor een maximale kookervaring biedt Coyote een reeks complementaire producten met duurzame en elegante ontwerpen. Enkele van de producten zijn:

 • Dubbele zijbrander
 • Warmhoudlade
 • Koelkast voor buiten
 • Krachtbrander
 • Gordel voor zwaar gebruik
 • Drop-In Koeler
 • Gecombineerde opslageenheden

Conclusie

Coyote grills hebben een solide constructie en zijn zeer geschikt voor het bereiden van allerlei soorten maaltijden, of ze nu gebarbecued, geschroeid, gerookt, gesmoord of gebakken zijn. Er zijn echter problemen met de grills gemeld, waardoor ze onder sommige andere opties op de markt liggen. Koude plekken komen vaak voor, en het achterste gedeelte van het grill-oppervlak wordt heter dan andere delen. Ook hebben we gehoord van een paar problemen met roest – en dit is verrassend omdat Coyote grills zijn gemaakt met het type 304 roestvrij staal met roestwerende eigenschappen. Het bedrijf is echter bezig met het aanpakken van deze problemen, dus we vinden dat de Coyote Gas Grills een uitstekende keuze blijft voor uitzonderlijke kookkunsten en prestaties.

Over het geheel genomen vullen Coyote grills een gat in de markt dat is achtergelaten door Weber grills, aangezien Weber geen inbouwgrilloplossing heeft.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 april 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts