Dacor Modernist Review: Alles wat u moet weten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Sinds 1965 is het merk Dacor een familiebedrijf dat enkele van de beste luxe keukenapparaten in Amerika produceert. Hoewel Dacor in 2016 door Samsung is overgenomen, werkt het nog steeds vanuit het kantoor in Californië en wordt het merendeel van de producten nog steeds hier in de VS gemaakt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat 2018 een belangrijk jaar wordt voor het bedrijf, waarin ze hun marketing en aanwezigheid op sociale media zullen opvoeren (een proces dat al is begonnen, met hun eerste commercial die tijdens de Emmy’s van dit jaar wordt uitgezonden en een verhoogde aanwezigheid in winkels in het hele land).

Maar Dacor is en blijft altijd gefocust op de producten zelf, en met dat in gedachten hebben ze hun gloednieuwe Dacor Modernist Series aangekondigd. De Modernist Collection is bedoeld als tegenhanger van hun Heritage Collection, die oudere modellen bevat en alleen in roestvrij staal verkrijgbaar is, en is gericht op de moderne entertainer. De functies zijn gericht op klanten die moderne technologische vooruitgang en een slanke, door en door eigentijdse look op prijs stellen.

En jeetje, wat zien ze er goed uit. De exclusieve grafietkleurige roestvrijstalen afwerking van de Modernist-lijn apparaten van Dacor is gewoonweg verbluffend en brengt roestvrij staal in de toekomst met een donkere, fluweelzachte look die is ontworpen om een krachtige impact te maken zonder af te leiden. Elk Modernist-toestel maakt gebruik van dezelfde hoogwaardige bedieningspanelen als de Heritage Collection, maar herziet elk ander visueel element van de grond af aan, wat resulteert in werkelijk verbluffende visuele statements.

Maar een apparaat is slechts zo goed als zijn functies, dus met dat in gedachten is het tijd om de drie paradepaardjes van de Modernist-lijn te bekijken – het Modernist-gamma, de Modernist-vaatwasser en de Modernist-koelkast.

Dacor Modernist Range

De Modernist Range is niet alleen visueel opvallend (en biedt de keuze tussen zwarte of koperen kookplaatkappen), maar biedt ook een duizelingwekkende lijst van functies die elke potentiële klant een zwak gevoel in de knieën zullen bezorgen. Dacor is het enige merk dat automatische connectiviteit biedt tussen de kookplaat en het ventilatierooster via Bluetooth, waardoor een slimme en geautomatiseerde ventilatie tijdens het koken mogelijk wordt. Ondertussen zijn de 4-punts convectiebranders met dubbele koperen branders van topklasse, aangevuld met prachtige Illumina-knoppen en sfeerverlichting. De diamantachtige drievoudige koolstofcoating zorgt voor een lange levensduur, net als de keramische coating op de meegeleverde bakplaat.

Het 48″ fornuis in de Modernist-lijn biedt convectie of volledige stoomovenkoken, terwijl Steam Assist in de kleinere fornuizen beschikbaar is. De binnenkant van elk fornuis is volledig porselein en niet aangesloten op het elektriciteitsnet, en is uitsluitend verkrijgbaar in gasversies. Een soft close-functie zorgt ervoor dat de deur niet per ongeluk dichtslaat, en met een IQ-app kunt u via Wi-Fi verbinding maken tussen uw fornuis, vaatwasser en koelkast en uw mobiele apparaat (een functie die niet aanwezig is in de Heritage-serie).

Nu met dubbel gestapelde convectieventilatoren in tegenstelling tot de enkele ventilator van de Heritage serie, laat de Modernist Range ook toe om eenvoudig absurde tien timers tegelijkertijd te laten werken, voor uitgebreide kookprojecten in elke door en door moderne keuken.

Net als alle Modernist Appliances wordt de serie geleverd met twee jaar garantie, plus een gratis derde jaar voor klanten die hun apparaat bij Dacor registreren.

Dacor Modernist Koelkast

Een koelkast, die meer dan enig ander apparaat in de keuken wordt gebruikt, moet niet alleen krachtig zijn – hij moet ook intuïtief zijn, zodat elke gebruiker hem kan organiseren en gebruiken op basis van zijn persoonlijke voorkeur en unieke stijl.

Het begint met de maatvariaties, met vriesmaten van 18″, 24″, 30″ en 36″ met scharniervarianten van 24″, 30″ en 36″. Verkrijgbaar in roestvrij staal of grafiet staal met aangepaste panelen, kunnen klanten ook kiezen voor push-to-open functionaliteit voor een minimalistische look of klassieke handgrepen voor snelle toegang.

Het interieur van de koelkast is van een verbluffend mooie roestvrijstalen afwerking met echte glazen laden (in tegenstelling tot plastic), perfect aangevuld met roestvrijstalen verlichting die geleidelijk toeneemt en elke lade verlicht. Het bedieningspaneel is volledig verzonken in het koeloppervlak voor een strakke look, en bevindt zich in een opberglade voor bescherming en een gestroomlijnd uiterlijk.

De 30″ optie biedt een enorme capaciteit van 18 kubieke meter, terwijl elk model een bodemlade met drie zones en een interne waterdispenser heeft, in tegenstelling tot de externe optie van de Heritage serie. Een verwarmingsset is niet nodig bij het koppelen, met alleen een zogenaamde “Yoda Loop” die niets anders vereist dan een trimkit.

Dacor is ook het enige merk dat een dubbele ijsmaker aanbiedt – elke Modernist koelkast maakt zowel cocktailijs (twee keer zo groot als normaal) als standaardijs, beide beschikbaar met één druk op de knop.

De kolomkoelkast is voorzien van interne camera’s die de binnenste schappen tonen wanneer de deuren gesloten zijn, zodat u snel visuele toegang hebt zonder energie te verspillen.

Het 10X conserveringssysteem voor levensmiddelen van Dacor is het beste in zijn klasse, en Dacor bewees zijn ongeëvenaarde visie op de toekomst door een zeer gerespecteerde EPA-onderscheiding te winnen voor zijn R600A-koelmiddel. Dacor was het eerste merk ter wereld dat dit koelmiddel gebruikte, en tegen 2020 zal het verplicht zijn voor elke nieuwe koelkast in de VS.

Dacor Moderne Vaatwasser

De vaatwasser uit de Modernist-collectie, vaak het ondergewaardeerde werkpaard van elke keuken, zou wel eens uw nieuwe favoriete apparaat kunnen worden. Hij beschikt over muur-tot-muur technologie met vijf uitschuifbare armen die de achterkant en alle hoeken van uw vaatwasser bereiken voor een grondige, allesomvattende reiniging. Condensatiedroging zorgt ervoor dat u na de afwas nooit met druipend vaatwerk blijft zitten, en een 3e rek biedt voldoende ruimte voor al uw vuile vaatwerk. Met de opties roestvrij staal en grafiet kunt u kiezen op basis van uw eigen persoonlijke visuele stijl. Over het geheel genomen is hij even mooi als krachtig, en hij is alleen verkrijgbaar bij Dacor.

Conclusie

Hoewel Dacor’s Heritage collectie nog steeds high-end keukenapparatuur biedt met de kenmerkende Dacor kwaliteit, is hun nieuwe Modernist serie een klasse apart als het gaat om stijl, schoonheid, kracht, functies en algehele functionaliteit. In combinatie met hun hernieuwde inspanningen op het gebied van marketing voor 2018, zal de Modernist-serie Dacor nog hoger op de ranglijst van zeer gerespecteerde fabrikanten van luxe apparatuur plaatsen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 7 januari 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts