De High-Tech Toekomst van huishoudtoestellen


Laatst gewijzigd
27 maart 2014

We waren niet de enigen die hoopten dat er tegen 2014 robots zouden zijn die onze vaat zouden doen en onze tapijten zouden stofzuigen, maar die droom is nog niet uitgekomen. Veel van de innovaties die werden getoond op de 2014 Consumer Electronics Show in Las Vegas smolten echter alledaagse huishoudelijke apparaten samen met WiFi- en smartphonetechnologie, waardoor de aanwezigen een blik konden werpen op de toekomst van hightech huishoudens. Te oordelen naar de producten en ideeën die op de show debuteerden, is één ding zeker – het is tijd om te investeren in een smartphone als je dat nog niet gedaan hebt.

Wat mogen huiseigenaars in 2014 van hun toestellen verwachten? Hier zijn enkele van de beste ontwerpen die op de beurs te zien waren:

Interactieve kookplaten

Zou het niet mooi zijn als u ruimte in uw keuken kon besparen en uw aanrecht kon uitbreiden door uw fornuisbranders te verwijderen? Gelukkig werkt Whirlpool eraan om deze droom te verwezenlijken. Het bedrijf van huishoudapparaten introduceerde een interactieve kookplaat, die zou werken als één groot aanraakscherm. Door inductie te gebruiken om de potten te verhitten, kunnen gebruikers op de interactieve kookplaat hun favoriete gerechten bereiden terwijl het oppervlak koel blijft aanvoelen. Maar de kookplaat zal niet alleen dienen om water te koken – het hoogtechnologische aanraakscherm zal ook alles weergeven, van recepten tot Facebook- en Twitter-updates, waarbij de informatie wordt gehaald van de smartphone van de gebruiker. Het zal ook muziek kunnen streamen, zodat mensen hun eigen kooksoundtracks hebben.  Hoewel dit apparaat zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, is Whirlpool vastbesloten dit interactieve verwarmingstoestel in de nabije toekomst te bouwen.

Slimme sloten

Als u de gewoonte heeft uw huis te verlaten zonder uw sleutels, dan is dit nieuwe apparaat voor thuis misschien iets voor u. Het slimme slot van Goji maakt het dragen van onhandige metalen sleutelhangers overbodig. Met dit toestel kunnen personen hun huis binnengaan met een eenvoudige telefoon-app of een Bluetooth-verbinding. Met dit slot kunnen ook anderen, zoals familieleden of oppassers, via de smartphone-app het huis binnengaan zonder dat de huiseigenaar aanwezig is. In het slot is ook een camera ingebouwd, zodat gebruikers kunnen zien wie er aan hun voordeur staat zonder door de ramen of kijkgaten te kijken.

WiFi-apparaten

Een van de meest intrigerende apparaten op de Consumer Electronics Show was een “slimme” slowcooker van CrockPot die over WiFi-technologie beschikt. Het bedrijf voor huishoudelijke apparatuur heeft de handen ineengeslagen met computerelektronicabedrijf Belkin om het innovatieve apparaat te creëren, dat kan worden bediend met de smartphone van de gebruiker. Dat klopt – met deze nieuwe CrockPot kunnen mensen de temperatuur verlagen of verhogen en de kooktijd wijzigen met slechts een paar drukken op de knop van hun mobiele telefoon. Om deze domoticatechnologie te activeren, moeten gebruikers de WeMo iOS-app op hun iPhone installeren. Belkin stopt niet met slowcookers. Het bedrijf kondigde ook een lijn LED-lampen aan die gebruik maken van het WeMo domoticasysteem, wat betekent dat mensen hun lampen kunnen in- en uitschakelen of de helderheid ervan kunnen wijzigen zonder zelfs maar in hun huis te zijn.

Home-opties van Samsung en LG

Elektronicagiganten Samsung en LG hebben op de handelsbeurs van dit jaar nieuwe technologie voorgesteld die voortbouwt op hun smartphonetechnologie. Met zowel het Samsung Smart Home- als het LG Homechat-programma kunnen gebruikers via een gebruiksvriendelijke smartphone-app op de hoogte blijven van al hun huishoudelijke apparaten. Deze programma’s zouden van toepassing zijn op keukenapparatuur zoals fornuizen en ovens tot huishoudelijke producten zoals de wasmachine. LG hoopt een sms-functie aan hun systeem toe te voegen, waarmee huiseigenaren schriftelijke commando’s naar hun toestellen kunnen sturen. Ondertussen gaat Samsung camera’s toevoegen aan zijn toestellen, zodat gebruikers hun thuisactiviteit kunnen controleren.

Het lijkt erop dat de dag van passieve apparaten ten einde loopt.  Fabrikanten houden rekening met de complexiteit van ons dagelijks leven en denken na over ontwerpen die deze elementen beter en gemakkelijker beheren. Door ons in staat te stellen te multitasken en apparaten en taken met één apparaat te beheren, wordt het bedienen van ons huis aangenamer en veel efficiënter.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 januari 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts