De-mystificerende Dehumidifying en waarom het zo belangrijk


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

We hebben een record aan stormen gehad aan de Oostkust de laatste paar maanden. Superstorm Sandy waaide weg, maar liet onze huizen, kantoren en magazijnruimte achter met dat benauwde, zware gevoel en alles leek vochtig. In onze schoonmaakinspanningen na het krankzinnige weer was het eerste wat we deden de Nebo-zaklampen terugbrengen die we van ons kantoor hadden geleend en drie Frigidaire-ontvochtigers aansluiten.

Als er vocht binnensijpelt, kan het in kamers onaangenaam benauwd en muf aanvoelen. Naast dit ongemak kan een te hoge luchtvochtigheid nog andere ernstige gevolgen hebben. Een te vochtig huis kan zijn structurele integriteit verliezen, ongedierte zoals zilvervisjes en duizendpoten aantrekken, en schimmel laten gedijen. Ontvochtigers verwijderen overtollig vocht uit de lucht en verbeteren zo het comfort en de gezondheid van uw leefruimte.

Hoe onttrekken ontvochtigers vocht aan de lucht? Het is vrij eenvoudig:

  • Een ventilator verzamelt lucht uit de omgeving en zuigt deze in de luchtontvochtiger.
  • Bij het passeren van de lucht komt deze in contact met de gekoelde spoelen van de ontvochtiger. Deze spoelen gebruiken condensatie om vocht uit de lucht te halen. Het verzamelde vocht blijft op de spoelen en druppelt in het reservoir van de ontvochtiger.
  • De luchtontvochtiger verwarmt de lucht en blaast het terug in de kamer

Een ontvochtiger heeft meestal een verwijderbare plastic emmer als reservoir. Sommige van de emmers hebben ook een plaats waar u een slang kunt aansluiten, zodat het verzamelde water rechtstreeks in een vloerafvoer of pomp kan weglopen. Als u er niet aan denkt om de emmer te legen – de meeste ontvochtigers hebben ook een automatische uitschakeling. Als u een luchtontvochtiger in extreem vochtige omstandigheden gebruikt, wilt u misschien een apparaat met een ingebouwde condensaatpomp, die regelmatig water uit het reservoir van het apparaat pompt in plaats van te vertrouwen op de zwaartekracht om het te legen.

Veel ontvochtigers hebben ook een luchtvochtigheidsregelaar, waarmee u een gewenst niveau van relatieve vochtigheid kunt instellen. Een bevochtigingsregelaar bestaat uit twee delen: een sensorelement en een relaisversterker. Het sensorelement bestaat uit twee metalen geleiders die elkaar afwisselen, en veranderingen in de relatieve vochtigheid veroorzaken een elektrische weerstand tussen deze geleiders. De relaisversterker meet deze weerstand en stuurt een signaal om de ontvochtiger in of uit te schakelen.

We begonnen onze ontvochtiger de “Grote Ontmoediger” te noemen – die schimmelgroei, insectenplagen en allergenen zoals huisstofmijt ontmoedigt. Onze hardwerkende apparaten maakten onze kelders kurkdroog in de nasleep van Superstorm Sandy – waardoor de luchtontvochtiger een toppositie verdiende in de verdediging van het opruimen in slecht weer.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 27 november 2012. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts