Drie snelle lente schoonmaaktips voor uw Keukenapparatuur


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Vele jaren geleden, kocht mijn moeder een koelkast. Toen de installatie klaar was, vroeg de bezorger of zij een onderhoudscontract wilde kopen. Mijn moeder vroeg wat dat inhield en kreeg te horen dat ze één keer per jaar de koelkast eruit halen, de bodem stofzuigen en controleren of de spoelen vrij zijn van verstoppingen. Het klonk eenvoudig genoeg, dus weigerde zij het onderhoudscontract, maar maakte dit deel van haar voorjaarsschoonmaakritueel. Het was niet bij haar opgekomen voor dit gesprek dat de motoren van apparaten vrij moeten zijn van stof en haren van huisdieren. Zelfs nu nog, wanneer onze klanten en vrienden ons vragen om hun koelkast “nu meteen te vervangen omdat hij op sterven na dood is”, zeggen we dat ze de bodem van de koelkast moeten stofzuigen om hen (en ons!) wat tijd te geven. Dit werkt meestal en dan kunnen ze nog even wachten met het vervangen van hun koelkast. Vuil, haren van huisdieren en stofdeeltjes kunnen zich ophopen onder en achter de koelkast, in de buurt van waar de meeste motoren zich bevinden. Dit kan de motor en de spoelen van het apparaat blokkeren en de luchtstroom beperken, dus het is de moeite waard om dit voorjaarsschoonmaakritueel uit te voeren.

Een vuilnisverwijdering kan snel worden opgefrist door een kopje witte azijn in de afvoer te gieten en na een uur door te spoelen met heet water. Een andere populaire manier om een afvalvernietiger schoon te maken is met ijs, steenzout en koud water. Vergeet niet de onderkanten van de verwijderingskleppen schoon te vegen. Welke reinigingsmethode u ook kiest, als u klaar bent, doet u een handvol citrusschillen in uw afvalverwijdering, laat u het koude water stromen en zet u de verwijdering aan. Het citroenzuur helpt de weggooier te ontgeuren en laat uw keuken fris ruiken.

Het reinigen van de vaatwasser is ook een voorjaarsschoonmaak die snel gedaan kan worden. Door een cyclus met witte azijn uit te voeren, kunt u schimmel, zwammen en bacteriën elimineren. De cyclus “reinigen” wordt tegenwoordig vaker gebruikt in vaatwassers, maar veeg ook de randen van de deur en de pakking schoon en controleer ook de afvoer.

Met drie snelle voorjaarsschoonmaaktips voor uw keukenapparatuur kunt u die voorjaarsschoonmaaklijst sneller afwerken en de lente nog eerder verwelkomen!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 21 maart 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts