A Home Guide to Kitchen wetenschappelijke experimenten


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

Voor zowat iedereen die wetenschap studeert, of het nu gaat om studenten of professionele onderzoekers, zijn wetenschappelijke experimenten van groot belang. Zij helpen ons wetenschappelijke beginselen te leren door precies aan te tonen hoe zij werken. Door een wetenschappelijk experiment uit te voeren, kunnen we ook uittesten wat er zou kunnen gebeuren als we enkele van de factoren in het experiment veranderen. Wetenschappelijke experimenten zijn praktijkgerichte activiteiten die interessant, leerzaam en heel leuk zijn! We kunnen veel verschillende experimenten doen die principes van elektriciteit, toestandsveranderingen, het weer, aardwetenschappen, biologie, chemische reacties, en nog veel meer demonstreren. Wist je dat veel experimenten ook thuis gedaan kunnen worden? Dat is juist! Het is niet helemaal nodig om een groot wetenschapslab te hebben. In feite zijn de meeste materialen voor wetenschappelijke experimenten in de keuken te vinden.

Wanneer we een experiment doen, is het belangrijk te beseffen dat de betrokken materialen, of de reacties die worden veroorzaakt, soms een beetje gevaarlijk kunnen zijn. Voor de veiligheid moet degene die het experiment uitvoert altijd een veiligheidsbril, handschoenen en beschermende kleding dragen. Als je lang haar hebt, bind het dan goed vast. Het helpt om wat krantenpapier of plasticfolie op het oppervlak te leggen ter bescherming van de tafel of de vloer waarop het experiment zal worden uitgevoerd. Vraag altijd een ouder of leraar om tijdens de experimenten toezicht te houden. Alvorens te beginnen, vraag hen om de instructies van het experiment te bekijken. Zij kunnen advies geven en helpen bij sommige lastige onderdelen.

Een ander zeer belangrijk aspect van het zijn van een verantwoordelijke wetenschapper is het bijhouden van aantekeningen van de experimenten die worden uitgevoerd. In veel gevallen zal een wetenschapper een experiment meerdere malen willen uitvoeren met verschillende variaties. In elk geval, hou een logboek bij. Elk logboek moet het doel van het experiment vermelden, de gebruikte materialen en procedure, schema’s om uit te leggen hoe het is gedaan, en de resultaten of uitkomst. Op die manier kunnen wetenschappers (zelfs jonge wetenschappers!) later teruggrijpen op hun aantekeningen als zij specifieke informatie over hun experiment nodig hebben. Na afloop van het experiment moeten alle vuile voorwerpen worden afgewassen of op de juiste manier worden weggegooid. Je kunt je ouder of leraar vragen hoe je bepaalde dingen weggooit. Was ten slotte de uitrusting, droog ze af en berg ze op een veilige plaats op.

Het is een goed idee om bij het uitvoeren van experimenten een elementaire EHBO-doos in de buurt te houden. Bij het uitvoeren van experimenten kunnen mensen zich gemakkelijk op verschillende manieren bezeren. Ze kunnen snijwonden of brandwonden oplopen, of vreemde chemicaliën op hun huid morsen. Vergeet niet om nooit iets te eten of te drinken tijdens het uitvoeren van een experiment. Dit geldt zowel voor voedsel als voor alle voorwerpen die verband houden met het experiment. Indien iemand in het experimentgebied per ongeluk een chemisch ingrediënt binnenkrijgt of een huidirritatie oploopt, ga dan onmiddellijk naar een dokter of bel de hulpdiensten.

Er zijn tal van wetenschappelijke experimenten online die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. In de meeste gevallen gaat het om huishoudelijke basismaterialen of -ingrediënten. Vraag in ieder geval toestemming aan de ouders voordat je iets in huis gebruikt. Bekijk de lijst met wetenschappelijke experimenten hier om te beginnen!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 20 december 2012. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts