5 dingen te zoeken in een oven als u van bakken houdt


Laatst gewijzigd
21 januari 2021

Wilt u kunnen bakken als een pro met uw oven? Of misschien gewoon een partij koekjes maken zonder de bodems te verbranden? Als u graag bakt, weet u dat de helft van de strijd bestaat in het vinden van een oven die u niet tegenwerkt tijdens het bakken. Daarom hebben we vijf dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten als je graag bakt.

1) Brandstof: Gas vs Elektrisch

Het eerste wat u moet overwegen bij het kopen van een oven is welk type u verkiest – gas of elektrisch. Zoals hun naam al aangeeft, werken gasovens via een gasleiding, terwijl elektrische ovens worden aangedreven door elektriciteit.

Elektrische ovens zijn echter beter om in te bakken, omdat ze een gelijkmatigere warmteverdeling hebben dan hun tegenhangers op gas. Daarom moet je in een gasoven de bakplaten vaak draaien om ervoor te zorgen dat je koekjes gelijkmatig worden gebakken. Gasovens worden echter wel sneller warm dan elektrische ovens.

2) Convectie

Convectie-oveninstellingen zijn een algemeen kenmerk van de meeste moderne producten. Maar helaas maken veel mensen geen gebruik van convectie koken omdat ze niet precies weten wat het doet. Maar als je een bakker bent, is deze functie een must. Convectie koken maakt gebruik van een ventilator en een afzuigsysteem om uw voedsel snel te bereiden. De ventilator blaast verwarmde lucht rond het voedsel en het uitlaatsysteem blaast de lucht uit de oven. Dit resulteert in een snelle en gelijkmatige garing en is perfect voor het maken van taarten en gebak.

3) Snel voorverwarmingstijd

Laten we eerlijk zijn – wachten tot je oven voorverwarmt is als kijken naar droge verf. Dit kan vooral frustrerend zijn wanneer je opgewonden bent om je heerlijke nieuwe recept in de oven te doen. Niet alle ovens zijn echter even goed gemaakt, en sommige ovens zijn aanzienlijk sneller voorverwarmd dan andere.

Gasovens worden bijvoorbeeld sneller warm dan elektrische ovens. Dit komt omdat na het aanzetten van een gasoven de vlam onmiddellijk warmte begint af te geven. In een elektrische oven doen de spoelen er langer over om een hoge temperatuur te bereiken. Elektrische ovens hebben ook meer tijd nodig om af te koelen dan gasovens.

4) Start op afstand

Over voorverwarmingstijd gesproken, zou het niet fijn zijn om je oven op weg van je werk naar huis voor te verwarmen? Of misschien zelfs terwijl je aan de andere kant van het huis de was doet? Gelukkig is dat nu mogelijk, want veel moderne ovens bieden wifi-connectiviteit via mobiele apps. Bij de meeste high-end ovens van merken als Miele, Wolf, Bosch en Thermador kunt u uw oven starten via een mobiele app. Zo hoeft u minder lang te wachten tot uw oven is opgewarmd als u klaar bent om te gaan bakken.

5) Gelijkmatige verwarming

Niets is zo frustrerend als dat de helft van je koekjes kleverig en perfect is, terwijl de andere helft keihard is en knapperig aangebrand. Wat veroorzaakt dit? Ongelijkmatige verwarming in de oven, wat het meest voorkomt bij gasgrills. U kunt controleren of er warme plekken zijn door sneetjes brood op een pan te leggen en die in de oven te plaatsen. Controleer na een paar minuten koken of sommige stukken donkerder zijn dan andere. Als dit gebeurt, weet u dat uw oven ongelijkmatig heet is.

Dit zijn slechts een paar van de dingen waarop u moet letten bij het kopen van een oven. Heb je een favoriete oven of functie voor het bakken van heerlijke taarten, cakes en koekjes? Laat het ons weten in de commentaren!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 november 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts