Gas vs Dual Fuel Ranges: Welke is geschikt voor u?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wat is een dual-fuel bereik? Eenvoudig gezegd is het een fornuis met een gasvlam en een elektrische oven. Zoals de naam al aangeeft, gebruiken deze fornuizen twee verschillende brandstoffen, in tegenstelling tot een volledig op gas werkend fornuis dat zowel de kookplaat als de oven met gas voedt. Dual fuel fornuizen bieden flexibiliteit en optimalisatie voor specifieke kookstijlen en zijn door de jaren heen steeds populairder geworden in keukens.

In dit artikel kijken we naar dual fuel fornuizen en gas fornuizen en waarom mensen kiezen voor de een boven de ander. We bekijken de voor- en nadelen van beide en gaan in op de installatievereisten waarmee u rekening moet houden alvorens een beslissing te nemen. We vermelden ook de opwindende innovaties zoals stoomoven- en sneloventechnologieën en warmhoudladen die nu in bepaalde fornuizen zijn ingebouwd en waarom deze functies zo’n indrukwekkende meerwaarde vormen.

Beste Dual Fuel fornuizen beoordeeld – exclusieve video

Wat zijn de onderdelen van een fornuis (ook fornuis genoemd)?

Een fornuis bestaat uit een kookplaat, het bovenste kookvlak, en een oven. Gewoonlijk gebruiken klanten een volledig op gas werkend fornuis of een volledig elektrisch fornuis – er is maar één brandstofbron. Bij gasfornuizen wordt zowel de kookplaat als de oven aangedreven door gas. Dit geldt ook voor elektrische fornuizen, die zowel het fornuis als de oven zelf van elektriciteit voorzien.

Beide gebruiken gas voor de kookplaat

In de afgelopen jaren zijn fornuizen met een gaskookplaat steeds populairder geworden, omdat de consument ze steeds gemakkelijker kan gebruiken. In tegenstelling tot een elektrische kookplaat die geen visuele indicatie geeft van hoe koud de huidige stand is, biedt een gaskookplaat een visuele indicatie in de vorm van een vlam die in grootte en warmte kan worden aangepast.

Gas is ook een uiterst efficiënte brandstofbron, aangezien het gas direct in warmte wordt omgezet. Elektrische kookplaten veroorzaken enig energieverlies bij de omzetting van elektriciteit in warmte.

Bovendien is bekend dat gas zeer snel reageert. Zodra u de gasstand wijzigt, begint de pan onmiddellijk te reageren en van temperatuur te veranderen. Dit in tegenstelling tot elektrische fornuizen die tijd nodig hebben om af te koelen tot lagere temperaturen. Hoewel elektrische inductiekookplaten zich hebben ingespannen om deze problemen op te lossen, zijn wij nog steeds van mening dat gaskookplaten het meest geschikt zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Dual fuel fornuizen gebruiken elektrische energie voor de oven

Een dual fuel-keukengamma wil het beste van twee werelden combineren. De kookplaat is op gas, terwijl de oven elektrisch is. Omdat elektrische ovens over het algemeen meer warmte produceren, wat resulteert in gelijkmatigere en consistentere bakresultaten, wordt over het algemeen de voorkeur gegeven aan elektrische ovens boven gasovens. Als u de temperatuur in een gasoven instelt op 350 graden, moet de vlam voortdurend uit en aan om die warmte te handhaven. Dit is niet alleen inefficiënt vanuit energieoogpunt, maar resulteert ook in temperatuurschommelingen en een minder constante kooktemperatuur. Met een elektrische oven kunt u er echter vrijwel zeker van zijn dat uw voedsel rond de 350 graden zal worden gebakken.

Afgezien van het bakken, zal een gasoven over het algemeen prima werken voor uw behoeften. We hebben zelfs anekdotisch bewijs gezien dat gasfornuizen sneller voorverwarmen dan dual fuel fornuizen (speciale modellen met snelle voorverwarmopties niet meegerekend). Dus als u niet bakt en u niet wilt wachten tot uw oven is voorverwarmd, kan een gasfornuis een klein voordeel hebben ten opzichte van een dual fuel fornuis.

Wat heb ik nodig in mijn huis?

Voor een gasfornuis is een gasleiding in uw huis nodig, terwijl voor een dual fuel-fornuis zowel een gasleiding als een 208/240 volt-voedingsleiding met ten minste 30 ampère nodig is. U dient altijd de specificaties van de fabrikant van een machine te controleren om er zeker van te zijn dat er voldoende stroom door het elektrische circuit naar het brandstofreservoir gaat.

Als u van plan bent een bestaand gasfornuis te vervangen door een dual fuel-fornuis, moet u een elektricien een nieuw circuit laten aansluiten op uw elektriciteitskast en een leiding laten leggen naar uw fornuis. Gemiddeld hebben we gezien dat de kosten van deze werkzaamheden variëren van $300 tot $500, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw huis.

Onze topkeuzes voor dual fuel fornuizen

Als u kiest voor een dual fuel-gamma, hebben wij deze lijst samengesteld met de beste op de markt. Elk van hen heeft zijn eigen unieke voordelen, maar ze vertegenwoordigen allemaal een hoog kwaliteitsniveau en een reeks kenmerken die vrijwel zeker aan al uw behoeften zullen voldoen en deze zelfs zullen overtreffen.

GE P2B940SEJSS Dual Fuel fornuis

Dit indrukwekkende dual fuel-gamma heeft een relatief lage prijs en tal van functies waarvan u zult houden. De lange middenbrander is perfect voor lange pannen die worden gebruikt bij het bakken van vis of op bakplaten. Met WiFi-connectiviteit kunt u uw oven in de gaten houden, zelfs als u niet thuis bent, vooral als het gaat om het gebruik van de bijgeleverde braadsonde om de interne temperatuur van uw kookartikelen bij te houden.

Bertazzoni MAST305DFMXE dual fuel fornuis

Met een high-end uitstraling voor een relatief betaalbare prijs, is deze dual fuel Bertazzoni fornuis een Italiaans werkpaard van een bedrijf dat zijn betrouwbaarheid door de jaren heen heeft bewezen. Met een inhoud van 4,7 kubieke meter is de ovenruimte een van de grootste op de markt. De kookprestaties zijn uitstekend en de combinatie van prijs en stijl is moeilijk te overtreffen.

Samsung NY58J9850WS Chef Collection Dual Fuel Range met deur-in-deur

Met hun Chef Collection, Samsung bereik is blijven de lat hoger in het koken prestaties als ze het aanpakken van de thuiskok markt hals over kop. Dit fornuis heeft twee aparte ovendeuren, zodat de temperatuur boven en onder in de oven gescheiden kan worden. De flexibiliteit die dit biedt is duidelijk, en deze oven heeft ook een indrukwekkende 22.000 BTU brander die bliksemsnel water kookt.

Wolf DF304 Dual Fuel Range

Wolf fornuizen staan voor het absolute summum van kookprestaties, en u vindt Wolf fornuizen in veel van de beste huizen en keukens over de hele wereld. Met Wolf krijgt u een extreem hoge bouwkwaliteit en commerciële kookprestaties. Dubbel gestapelde branders geven u precieze controle over de temperatuur van uw kookoppervlak, en de dubbele convectieoven zorgt consequent voor gelijkmatige en betrouwbare bak- en kookresultaten. Dit is het assortiment dat u zal inspireren om gerechten te bereiden die u nooit voor mogelijk had gehouden.

Miele HR19242DFG twee brandstoffen fornuis

Miele is misschien wel het meest populair om hun lijn van high-end afwasmachines. Maar de laatste paar jaar hebben ze hun eigen fornuizen op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd, met alom bijval. Waarom? Ze bieden hetzelfde hoogwaardige design, opvallend elegante uiterlijk en compromisloze prestaties die al lang kenmerkend zijn voor Miele-machines. Miele bakt ook een grote hoeveelheid technologie in hun fornuizen die veel andere fabrikanten verwaarlozen, waaronder een aanraakbedieningspaneel dat u automatische instellingsopties geeft om bijna elk gerecht tot in de perfectie te bereiden.

Conclusie

Als u nog vragen heeft over dual fuel fornuizen of de modellen en fabrikanten waarin u geïnteresseerd bent, neem dan vandaag nog contact op met Designer Appliances!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 15 maart 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts