Gas vs elektrische droogkast- welke is beter? (Voordelen en nadelen met Visuals)


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Er is niet veel dat je schone was meer doet appreciëren dan wanneer je huidige wasmachine of droogkast het niet meer doet en je uiteindelijk je kleren met de hand moet wassen en aan de lucht laten drogen of uren na het werk moet doorbrengen in een wasserette. Maar het kopen van een nieuwe wasmachine en droger kan overweldigendzijn. Als het op drogers aankomt, weten de meeste mensen niet eens of ze voor gas of elektrisch moeten kiezen.

We zullen dat ophelderen en enkele tips met u delen om ervoor te zorgen dat u de juiste droger kiest die bij uw wasmachine voor uw huis past om dure en tijdige fouten bij het bestellen te voorkomen.

In dit artikel leren we u hoe u kunt bepalen welk type droger u momenteel hebt (het is misschien niet zo voor de hand liggend als u denkt), terwijl we ook ingaan op de efficiëntie- en kostenverschillen tussen elektrische en gasdrogers.

Welk type droger heb ik momenteel?

Voorlader wasmachine en droger paar zij aan zij

De grootste fout die klanten maken bij het bestellen van een nieuwe droger is het kiezen van de verkeerde brandstofbron voor hun wasmachines en drogers. Ga nergens van uit! Sommige huizen hebben een gasfornuis en een warmwaterboiler op gas, maar de vorige huiseigenaar heeft de droger nooit omgeschakeld van elektrisch naar gas.

Hoe controleer ik of ik een elektrische droger heb

Voor elektrische drogers is een stopcontact met hoog voltage (240 Volt) vereist. Dit is een speciaal circuit dat loopt van uw elektrisch paneel naar uw wasruimte.

Methode 1 – Zoek je huidige modelnummer en Google het. De modelnummers zijn meestal te vinden op een zilverkleurige sticker op of vlakbij de deur van het apparaat.

Dit is de meest betrouwbare manier om er zeker van te zijn welk type droger u heeft. Als u uw modelnummer niet kunt vinden, ga dan verder met methode 2.

Methode 2 – Controleer op welk type stopcontact de stekker van de droger is aangesloten

Als u een elektrische droger hebt, is er een industrieel uitziend stopcontact in uw wasruimte of kast. Soms is het moeilijk te zien waar de stekker van de droger in het stopcontact zit, vooral bij een gestapelde was. Als u echter een stopcontact ziet dat lijkt op de afbeelding hieronder, hebt u een elektrische droger.

De drievoudige was de standaard voor 2000. Voor nieuwbouwwoningen vanaf 2000 is de norm viervoudig. Laat uw verkoper weten welk type stopcontact u hebt, zodat de installatieteams voorbereid zijn.

Methode 2 – Controleer uw elektrische paneel

Zie je je uitgang niet? Geen probleem. Als u weet waar uw elektriciteitspaneel is, open het dan en kijk of u een hoofdschakelaar kunt vinden met het label “droger”. Aangezien elektrische drogers gewoonlijk 30 ampère nodig hebben, betekent het nummer 30 (staat voor 30 ampère) of hoger op de hoofdschakelaar dat u een elektrische droger hebt.

Hoe controleer ik of ik een gasdroger heb

Door de manier waarop gasleidingen lopen, kan het moeilijk zijn om te zien of u een gasdroger hebt. De gasleiding loopt meestal op vloerniveau en is aangesloten op de achterkant van het apparaat, dus het kan moeilijk te zien zijn achter uw droger.

Methode 1 – Controleer uw modelnummer en Google het. De modelnummers zijn meestal te vinden op een zilverkleurige sticker op of vlakbij de deur van het apparaat.

Methode 2 – Kijk, als je kunt, achter je droger of er een gasleiding is aangesloten op een afsluitklep.

Aanloopkosten

Als u op zoek bent naar een nieuwe droger, zult u merken dat er van alle drogers een gas- en een elektrische versie bestaat. Als alles gelijk is, is een gasdroger meestal zo’n $100 duurder dan dezelfde droger in elektrische uitvoering.

Kan ik mijn huidige droger ombouwen van de ene naar de andere?

Nee! U kunt een droger niet ombouwen van het ene type naar het andere. Het verwarmingssysteem is in beide totaal verschillend.

Winnaar: Elektrische Drogers

Efficiëntie

In het algemeen is gas een efficiëntere brandstofbron voor het opwekken van warmte dan elektriciteitis.

Bij elektrische energie wordt warmte (waarschijnlijk afkomstig van de verbranding van fossiele brandstoffen) door een krachtcentrale ergens honderden kilometers bij u vandaan omgezet in elektrische stroom. Die stroom moet dan helemaal naar uw huis lopen. Onderweg gaat er wat energie verloren door de weerstand in de draden. Wanneer de elektriciteit bij u thuis aankomt, moet uw droger de elektrische energie weer omzetten in warmte, wat ook voor enig verlies zorgt. Over het geheel genomen is dit niet de ideale methode om warmte op te wekken.

Gas, daarentegen, is een warmtebron die de voorkeur geniet. Gas wordt verbrand en verandert onmiddellijk in warmte in de brander van de gasdroger, zodat er niet veel energie verloren gaat in het systeem.

Maar wat is beter voor het milieu?

Het hangt allemaal af van hoe je stroom wordt opgewekt. Als u zonnepanelen hebt, is elektrische energie uiteraard milieuvriendelijker dan gas. Als u uw elektriciteit echter betrekt van een gewone elektriciteitscentrale (niet van een wind- of zonnepark), dan is gas milieuvriendelijker.

Wij zijn trots op u, omdat u de tijd hebt genomen om het energieverbruik te evalueren bij het kiezen van de beste wasmachine en drogerset voor uw huis. Ons individueel gedrag bepaalt uiteindelijk de impact op het milieu.

Winnaar: Gasdrogers

Welke is goedkoper in exploitatie?

Voor het drogen van wasgoed van vergelijkbare grootte is gas goedkoper dan elektrisch.

Gasdrogers werken heter dan elektrische drogers, waardoor de droogtijd korter wordt en de kosten na verloop van tijd dalen.

Voor een doorsnee gezin dat 5 ladingen wasgoed per week droogt, kost de gemiddelde elektrische droger gemiddeld $ 130 per jaar, terwijl dezelfde droger op gas ongeveer $ 85 per jaar zou kosten. Dat is ongeveer een besparing van $40 per jaar voor gasdrogers.

Een gasdroger compenseert het hogere prijskaartje over het algemeen met ongeveer 1 tot 2,5 jaar gebruik, afhankelijk van hoe vaak hij wordt gebruikt.

Als u een nieuw huis bouwt en moet beslissen of u een elektrische of een gasleiding naar uw wasruimte wilt leggen, raden wij gas aan. Het is echter niet zinvol om van een bestaande elektrische leiding over te schakelen op gas omdat de kosten voor een nieuwe leiding kunnen oplopen van $250 tot $1.000 en dat, samen met de hogere aanloopkosten van een gasdroger, maakt het moeilijk om uw investering terug te verdienen.

Winnaar: Gasdrogers

Wat droogt sneller?

Een gasdroger zal sneller opwarmen dan een elektrische droger, dankzij de eerder genoemde efficiëntie van de verbranding. Gasdrogers kunnen ook heter worden dan elektrische drogers. Om deze redenen zijn de cyclustijden van gasdrogers korter dan die van elektrische drogers.

In ons drukke leven kunnen we allemaal wel wat meer tijd gebruiken, en gasdrogers helpen u precies dat te bereiken.

Winnaar: Gasdrogers

Conclusie

Hoewel gasdrogers op voorhand meer kosten, zijn ze bijna altijd de betere keuze. Ze zijn efficiënter, beter voor het milieu en kosten minder per lading. Met snellere droogcycli kunt u meer ladingen in minder tijd drogen.

Als u momenteel een elektrische droger hebt, maar wel toegang tot aardgas, stap dan alleen over als u 5 of meer ladingen wasgoed per week wast en van plan bent 5 of meer jaar in uw huis te blijven wonen. Anders kloppen de kostenbesparingen niet.

Als u nog steeds hulp nodig heeft bij het bepalen van het type brandstof dat uw huidige droger gebruikt, zijn wij graag bereid om foto’s te bekijken of met u te skypen om dit te bevestigen. We horen graag van u!

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 8 oktober 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts