GE Oven: 2020 GE vs GE Profile vs Cafe Ovens recensie


Laatst gewijzigd
17 december 2020

GE oven selectie is enorm. In dit artikel helpen wij u de juiste keuze voor uw keuken te vinden, bekijken wij de kenmerken en belichten wij de verschillen tussen de bedrijfsmerken GE, GE Profile en Cafe series. Wij zullen ook de unieke GE Advantium snelkooktechnologie bekijken, die wel eens de volgende grote ontwikkeling in de sector zou kunnen zijn.

GE Ovens Overzicht

GE Appliances is een van de oudste merken van huishoudapparaten in de Verenigde Staten. Zij hebben een gamma van producten waaronder koelkasten, vaatwassers, fornuizen, kookplaten, microgolfovens, wasmachines en zelfs huiselektronica.

GE heeft zowat de meest diverse wandovenopties in de industrie. Dit is een sterk punt in zijn voordeel, aangezien u waarschijnlijk een goed GE-model wandoven zult vinden dat binnen uw budget past. Naast de indrukwekkende product selectie, hebben ze aangesloten ovens die het gemak verhogen, en natuurlijk de Advantium lijn. GE Profile en Cafe series hebben high-end modellen die zijn uitgerust met premium functies.

Laten we nu eens in detail kijken naar GE wandovens…

GE Oven Configuratie

GE ovenmodellen zijn er in verschillende types en configuraties.

Door Door Swing

GE ovens hebben drie belangrijke types deurzwaai – het traditionele zwenk type, de zijzwenk, en de Franse deur oven optie.

Traditioneel
De meeste wandovens in de industrie hebben nog steeds het traditionele deurtype, dat een handgreep bovenaan heeft en van boven naar beneden opengaat. Hoewel de meeste merken wandovens betere opties proberen te bieden, biedt de traditionele deurzwaai nog steeds klasse en een betere ontwerpkwaliteit.

Side Swing (beschikbaar in Q1 2020)
U zult het misschien wat moeilijk vinden om uw grote kalkoenvlees uit de oven te krijgen met het traditionele type. De ovens met draaideuren zijn natuurlijk het antwoord op dit soort problemen. De deuren gaan aan de zijkant open en zwaaien naar links of rechts, zodat u genoeg gelegenheid hebt om uw voedsel en vlees er comfortabel uit te halen.

GE-ovens met de zijdelingse zwenkoptie zijn beperkt tot GE Advantium-over-the-range microgolfovens/snelheidsovens. Ze gaan rechts open en zwaaien naar links. De deuren gaan niet aan beide zijden open, maar bieden toch meer gemak en gemak bij het hanteren van de oven.

Openslaande deur
Hoewel de zijdelingse draaideur het gemakkelijker maakt om voedsel uit de oven te krijgen, kan de volledige draaideur voor problemen zorgen, vooral in keukens met weinig ruimte. De openslaande deur oven biedt een halve draaimogelijkheid om het probleem van weinig ruimte op te lossen. De deuren gaan in het midden open, en beide helften zwaaien naar weerszijden. GE ovenmodellen zoals de GE Cafe CTS90FP2MS1 zijn Franse deur oventypes.

Per Oventype

Net als andere topmerken van wandovens, hebben GE-wandovens drie hoofdtypes. De enkele wandovens, de dubbele wandovens, en de combinatieovens.

Enkele ovens
De enkele ovens zijn gewoon perfect voor kleine gezinnen zonder zware kookbehoeften. 30″ eenpersoonsovens zoals de Cafe CTS70DP2NS1 en de GE JTS3000SNSS bieden nog redelijk wat ruimte in de eenpersoonsovenholte. Sommige innovatieve modellen zoals de GE Profile Twin Flex PT9200SLSS laten u ook toe twee verschillende maaltijden te bereiden op verschillende temperaturen en op hetzelfde moment.

Dubbele ovens
Dubbele ovens hebben twee ovens, die meer ruimte bieden voor zware kookbehoeften. GE heeft indrukwekkende dubbele ovens, zoals de GE Cafe CTD70DM2NS5, die u ook een betere controle over de kookprestaties geeft. De dubbele ovens hebben meestal een bovenoven van het convectietype en een traditionele onderoven.

Combinatie-ovens
De combinatie-types, zoals de GE Profile PT7800EKES, zijn microgolfoven-combinaties die soortgelijke eigenschappen bezitten als de dubbele ovens. De normale GE-combinatie is een magnetron boven en een traditionele of convectie-oven onder.

Per brandstoftype

De meeste merken wandovens houden het nu alleen bij elektrische ovens, in plaats van sommige gasovenmodellen te behouden. GE Appliances heeft enkele goede modellen in elke brandstofconfiguratie. Dit biedt gebruikers de keuze tussen een traditionele gasoven of een moderne elektrische oven.

Elektrische ovens
GE wandovens zijn voornamelijk van het elektrische type. Hierdoor kunnen de ovens moeiteloos een beter temperatuurbereik bereiken. Het gemiddelde vermogen voor bakken en braden in GE elektrische ovens is 2600W en 3400W (2850W en 4300W in de Profile en Cafe series).

Gasovens
GE gasovenmodellen bieden niet alleen de traditionele gasoptie, maar zijn ook een stuk goedkoper dan de elektrische modellen. Hoewel ze niet beschikken over een aantal van de functies die we kennen van de elektrische optie, heeft de 24″ GE JGRP20SENSS, bijvoorbeeld, nog steeds de zelfreinigende functie. Hij heeft ook elektronische bedieningselementen, een doorkijkvenster en een ovenlamp aan de binnenkant voor een betere controle.

GE Ovens: Wat is belangrijk bij het doen van een aankoop

Laten we de GE ovens eens bekijken aan de hand van enkele belangrijke ovenparameters.

Kookprestaties

De kookprestaties van een oven zijn de belangrijkste eigenschap ervan. Een oven die niet de gewenste kook-, bak- of braadresultaten kan leveren, is niet zo indrukwekkend, ook al is hij uitgerust met een heleboel functies. Gelukkig zijn GE-wandovens ver bovengemiddeld goed in kookprestaties.

De warmte reguleren is eenvoudig met GE ovens. De duurdere modellen maken gebruik van de “echte Europese convectie”-technologie, die een extra verwarmingselement heeft voor een betere warmtecirculatie en luchtstroom. Ze hebben ook een nauwkeurige interne temperatuursonde die helpt bij de temperatuurcontrole.

GE wandovens hebben twee unieke voordelen ten opzichte van andere merken op het gebied van kookprestaties. Met sommige high-end modellen, zoals de GE Profile PTD7000BNTS, is heteluchtfrituren mogelijk. Deze unieke functie, zonder olie, geeft u gefrituurde voedselresultaten.

Dan is er nog de innovatieve Advantium technologie, zoals die onder andere wordt aangetroffen in de GE Profile PSB9240SFSS en PSB9120SFSS. Zij maken gebruik van de kracht van microgolven en licht in plaats van de gebruikelijke convectietechnologie. Halogeenlampen boven en onder genereren stralingswarmte, waardoor het voedsel sneller gaar is dan in een convectieoven. Ons artikel over snelovens laat zien hoe snel de Advantium ovens zijn in vergelijking met de gewone convectieovens.

Maat

De grootte van de oven is een ander belangrijk kenmerk om te overwegen voordat u naar een showroom gaat. Als u uw keukenoven vervangt, moet u een vervangingsoven kopen die even groot is als de oude. Als u uw keuken verbouwt of voor het eerst inricht, moet u de juiste maat kiezen die bij uw keukenontwerp past.

Net als zijn uitgebreide ovenassortiment, heeft GE goede ovens met een breedte van 24″, 27″ en 30″. De 24″ ovens zijn beperkt tot de enkele en dubbele configuraties, maar de 27″ en de 30″ ovens zijn te vinden in de combinatie en de Advantium selectie.

Als u een oude oven van GE Appliances of een ander merk vervangt, garandeert GE dat een gelijkaardige oven exact zal passen. De GE Fit Garantie maakt het aankoopproces eenvoudiger en zorgt voor eventuele aanpassingen. GE geeft een korting van $300 voor aanpassingen wanneer de vervangingsoven niet exact past.

Ontwerp

U moet het ontwerp van de wandoven overwegen als u op zoek bent naar een bepaald keukengevoel of -ontwerp. Dat betekent dat u moet kijken naar de afwerking aan de buitenkant, het type deurvleugel, het type bedieningspaneel en ook het type handgreep. Kan een vlakke installatie worden bereikt?

GE wandovens zijn, net als andere GE huis- en keukenapparatuur, geweldig in de categorie design. De gewone GE ovens zijn misschien niet te vergelijken met topmerken als Bosch, Wolf, en Viking, maar de ontwerpen aan de buitenkant zijn strak.

GE Cafe ovens, aan de andere kant, zijn stijl-gedreven. Met hun kenmerkende Pro Style en Matte buitenafwerking combineren GE Cafe ovens stijl en technologie om uw keuken dat luxe gevoel te geven.

Wat het interieur betreft, hebben de meeste ovens binnenverlichting die de binnenkant van de oven op een schitterende manier verlicht, zodat u het voedsel in het oog kunt houden zonder de oven te openen. De ovenrekken in de topmodellen hebben ook een glijfunctie, waardoor u vaatwerk gemakkelijk in de oven kunt zetten of eruit kunt halen.

Betrouwbaarheid

Een wandoven is slechts zo goed als hij betrouwbaar is. Met alle topfuncties en kookvermogen is een wandoven die voortdurend moet worden gerepareerd geen goede wandoven. U wilt zeker geen geld uitgeven aan de reparatie van een wandoven een paar maanden na de aankoop ervan. Dat is precies waarom u voor betrouwbare merken moet gaan.

GE-wandovens zijn jarenlang bestand tegen regelmatige slijtage. De duurdere modellen hebben een stevige constructie en zijn duurzamer dan de lagere modellen. GE biedt ook een minimum van 1 garantie op hun ovenmodellen. Zij hebben ook een betrouwbaar en snel reparatieproces om u te helpen wanneer u hen nodig hebt.

Doeltreffende zelfreiniging

De zelfreinigende functie is een andere belangrijke ovenparameter om te overwegen alvorens te betalen voor een. U kunt een oven met de hand schoonmaken, maar dat kan een heel karwei zijn. De zelfreinigingscyclus zorgt daarvoor, door de binnenkant van de oven op hoge temperaturen te brengen, waardoor het vuil wordt weggebrand. Dit proces wordt versterkt en verbeterd met stoom, en dat is waar GE-ovens een voordeel hebben ten opzichte van andere merken.

GE ovens hebben drie reinigingsopties – de handmatige reiniging, de gewone zelfreinigingsoptie, en de zelfreinigingsoptie met stoomreiniging. Deze laatste optie is zelfs bij high-end ovenmodellen van andere merken nauwelijks te vinden. Bovendien rust GE hun topovens, zoals de GE JTD5000SNSS, uit met rekken voor zwaar gebruik die bestand zijn tegen de zelfreinigingscyclus – een kenmerk dat ook zeldzaam is bij topmerken van ovens.

Connectiviteit en slimme functies

Connectiviteit in wandovens is een functie die beperkt is tot topmerken van ovens, waaronder Dacor, Thermador, Viking, Bosch en Wolf. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit hebt u toegang tot slimme functies, tal van recepten en kunt u de oven op afstand bedienen met de app.

Hogere ovens kunnen ook verbinding maken met Amazon’s Alexa en Google Assistant, waardoor u uw oven kunt bedienen met uw stem. Deze functie, die aanwezig is in sommige GE-wandovens, zoals de PKS7000SNSS, is wat GE onderscheidt van gewone wandovenmerken. De slimme ovens van GE werken ook met verschillende andere technologische interfaces om u een geweldige slimme keukenervaring te bieden.

GE vs. Profile vs. Cafe Serie Muurovens

Hier is onze samenvattende tabel die het verschil uitlegt tussen GE, Profile, en Cafe serie wandovens.

serie Opstapconfiguraties
GE Enkele of dubbele oven keuze. Ideale budget aankoop. Populair model JTS3000SNSS Catalogusprijs vanaf $1.649

 • Bak- en Braadelementen: 8-pas bakelement, 10-pas vleeskuiken
 • Convectie: Niet beschikbaar
 • Programma’s: Traditioneel bakken en braden @ 4,000 Watt
 • Rekken: Standaard
GE deluxe Enkele of dubbele oven keuze. Integreert convectie koken. Populair model JTS5000SNSS Catalogusprijs vanaf $2.149

 • Convectie: Standaard 1 ventilator
 • Programma’s: Voeg convectie bakken, bakken op meerdere rijen en convectie roosteren toe.
 • Rekken: 1 Zacht glijden
Profiel Enkele of dubbele oven keuze. Voorzien van een 3de verwarmingselement van 2.500 Watt en een speciaal convectie-ontwerp dat een directe, intense kookactie mogelijk maakt vanaf de bovenkant van de oven. Dit systeem maakt het mogelijk hetelucht te frituren en menugestuurde geleide kook opties. Het is interessant op te merken dat de Profile-ovens met 161 pond zwaarder zijn dan de gewone GE-ovens met 121 pond. Populair model PTS7000SNSS Catalogusprijs vanaf $2.749

 • Scherm: 7-inch kleur
 • Convectie: Echte Europese convectie met directe luchtstroom
 • Bak- en Braadelementen: 10-pas bak- en braadelementen (4.300 watt)
 • Programma’s: Convectiegrillen Hi/Lo (alleen boven), heteluchtfrituren, precisiekookstanden met gedetailleerde handleiding toevoegen
 • Kleuren: Roestvrij staal en zwart roestvrij staal
Cafe Enkele of dubbele oven keuze. Voorzien van het summum van GE-technologie. Het aantrekkelijke ontwerp past bij de rest van Cafe’s aanbod met unieke kleuren en aangepaste handvatopties. Populair model CTS70DP2NS1 Catalogusprijs vanaf $2.849

 • Programma’s: Warm houden, proefafdrukken, scannen-naar-koken toevoegen
 • Kleuren: Roestvrij staal, matzwart, en matwit met aanpasbare handvatkleuren

GE heeft drie hoofdklassen huishoudelijke/keukenapparatuur – de gewone GE-serie, de Profile-serie, en de Cafe-serie. GE wandovens worden ook in deze drie ingedeeld.

De gewone ovens uit de GE-serie hebben gewone wandovenkenmerken, zoals een goed temperatuurbereik, standaard bak- en braadelementen/programma’s, en de zelfreinigingsfunctie. Ze zijn ook heel betaalbaar en zullen goede kookresultaten opleveren.

De GE Deluxe is een stapje hoger dan de gewone GE-serie. De serie is voorzien van convectietechnologie en biedt ook extra programma’s zoals convectiebakken, convectiebraden en bakken op meerdere rekken.

De Profile en de Cafe series zijn een grote upgrade ten opzichte van de gewone series. Ze zijn uitgerust met premium functies en hebben ook premium prijzen. De Cafe serie is voorzien van het summum van GE technologie, en de ovens zijn vervaardigd met een primaire focus op stijl en design. Twee onderscheidende kenmerken van de Cafe serie ovens zijn de op maat gemaakte handgrepen en de unieke kleuren.

De ovens van de Profile-serie onderscheiden zich duidelijk van de anderen op het gebied van innovatie. Hoewel de serie qua design niet te vergelijken is met de Cafe, doet hij het beter qua kookprestaties. GE-wandovenfuncties zoals heteluchtfrituren, menugestuurd gestuurd koken en de echte Europese convectietechnologie zijn enkele functies die u alleen in de Profile-serie vindt.

Dus, hoewel u zeer waarschijnlijk indrukwekkende functies zult vinden in de Profile- en Cafe-serie, kunt u beter voor de Cafe-serie gaan als design voor u een belangrijker kenmerk is. Maar u kunt het altijd bij de gewone GE-serie of de GE deluxe houden voor hun lagere prijzen.

Beste GE Muurovens

Voor we deze gids afronden, laten we eens kijken naar de GE ovenmodellen die het tot onze lijst van beste ovens hebben geschopt.

1) Beste GE Cafe Wall Oven, CTS90FP2MS1

De 30″ Franse deur enkele wand oven is een van de beste ovens in de industrie. Beide deuren gaan tegelijk open als je er een probeert te openen. Maar naast het deurtype heeft de CTS90FP2MS1 nog andere indrukwekkende kenmerken. Bovenaan staan de True European Convection-technologie en de Wi-Fi Connect (met spraakassistent).

GE produceert de CT9070SHSS niet meer en heeft deze vervangen door dit model. Onze volgende beste selectie met Cafe, de CTS70DP2NS1, is een meer betaalbare optie, maar wordt geleverd met het traditionele deurtype in plaats van de openslaande deur.

De Cafe CTS70DP2NS1 is uitgerust met een slim systeem dat de kooktijden en temperatuur automatisch aanpast voor de perfecte kookresultaten. Het heeft ook een briljant full-color display, in plaats van de gewone knoppen, wat stijl toevoegt aan uw keuken. Het heeft de Air Fry functie, en heeft ook een aantal kookstanden die geen voorverwarmingstijd vereisen. De Cafe CTS70DP2NS1 is verkrijgbaar in de modellen 30 inch en 27 inch.

2) Beste GE Profile Wall Oven, PTS7000SNSS

De PTS7000SNSS heeft de meeste van de GE-functies die we eerder bespraken. Net als de Cafe CTS90FP2MS1 maakt hij gebruik van de True European Convection-technologie. Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit kan hij worden bediend met de GE Kitchen App. De Wi-Fi-verbindingsfunctie werkt ook met Alexa en Google Assistant om een spraakbedieningsfunctie te bieden.

De PTS7000SNSS heeft een precisietemperatuursonde om de binnenkant van de oven te controleren. Het heeft ook de optie voor zelfreiniging met stoom en robuuste rekken die bestand zijn tegen de zelfreinigingscyclus. Net als de Cafe CTS70DP2NS1, heeft ook de PTS7000SNSS een 7″ full-color display voor een slimme en briljante bediening van de oven.

3) Best Standard Wall Oven, GE JTS5000SNSS

De JTS5000SNSS is een indrukwekkende oven met een gunstige prijs. Het maakt gebruik van convectietechnologie en heeft de Wi-Fi Connect-functie met spraakassistent (met dank aan Amazon Alexa en Google Assistant.) Het heeft de stoomreinigingsoptie voor zelfreiniging, en de rekken voor zwaar gebruik.

Een pluspunt is dat de JTS5000SNSS gemakkelijk te bedienen is met zijn verborgen display met achtergrondverlichting. Verborgen omdat de achtergrondverlichting uitschakelt als hij niet wordt gebruikt en alleen de kloktijd laat zien. Dit model heeft ook andere indrukwekkende GE-wandovenfuncties, zoals de gesloten deur-braadfunctie, het 8-pass-braadelement en het 10-pass-bakelement.

4) Beste Dubbele Muur Oven, GE Cafe CTD70DP2NS1

Net als andere top GE wandovens, maakt de CTD70DP2NS1 gebruik van de True European convectie met Direct Air technologie en heeft de Wi-Fi connect (met stemassistent) functie. Er is de stoomreinigings zelfreinigings optie en ook het full-color touch display.

De CTD70DP2NS1 heeft een dubbel 10-pas-braadelement en een 10-pas-bakelement in beide ovens, wat zorgt voor een gelijkmatige bruinkleuring. Dit geeft hem een superieur kookvermogen dan de GE JKS5000SNSS en de Profile PTS7000SNSS.

De CTD70DP2NS1 heeft ook drie binnenhalogeenlampen in beide ovens, in tegenstelling tot twee in de andere modellen. Verder is er de superieure designkwaliteit aan de buitenkant, en de glanzende afwerking.

5) Beste Combinatie Muur-Oven, GE PT7800SHSS

De 30-inch magnetron en oven torent hoog boven andere GE combi ovens uit dankzij een aantal superieure functies. Hij bestaat uit een bovenste magnetron en een onderste thermische oven.

Enkele van zijn topfuncties zijn het 8-gangen-braadelement voor gelijkmatige bruining van rand tot rand, en een ingebouwde sensor in de magnetron die de kooktijd automatisch aanpast.

De PT7800SHSS heeft ook een 16″ draaiplateau in de microgolfoven dat voedsel roteert en voor een gelijkmatige garing zorgt.

6) Meest veelzijdige wandoven, GE Profile PT9200SLSS

De PT9200SLSS is een opmerkelijke dubbele oven die het ook tot onze beste GE ovens lijst schopte. De totale capaciteit is 5″, wat ongeveer even groot is als een gemiddelde eenpersoonsoven, maar hij beschikt over een traditionele oven van 2,2″ boven en een convectieoven van 2,8″ onder.

Met de PT9200SLSS kunt u twee verschillende maaltijden tegelijk bereiden, in tegenstelling tot de standaard GE single ovens. Het is uitgerust met de True European Convection met Precise Air-technologie, die een derde verwarmingselement en een omkeerbare ventilator heeft voor een betere circulatie.

Een van de speciale kenmerken van de PT9200SLSS is de snelle voorverwarmingstijd, waardoor uw oven twee keer zo snel klaar is als een standaard GE-wandoven. De meeste basiskookstanden van de Profile-serie zijn behouden gebleven, maar er zijn enkele extra’s toegevoegd, zoals de pizzastand en de slowcook-stand voor betere resultaten.

Conclusie

GE-wandovens behoren tot de beste in de sector op het gebied van kookprestaties, ruime keuze, diverse prijsklassen, betrouwbaarheid en zelfreiniging. GE en GE Profile zijn stuk voor stuk veilige kookkeuzes. Voor de perfecte mix van design, technologie en innovatie kunt u ook kiezen voor een upgrade naar een GE Cafe serie oven.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 6 februari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts