GE vs LG afwasmachines [REVIEW] – beste modellen en Vergelijkingen


Laatst gewijzigd
17 december 2020

GE en LG vaatwassers zijn beide uitstekende merken, maar hoe verhouden ze zich tot elkaar? Laten we eens kijken welke kenmerken zowel LG als GE vaatwassers te bieden hebben. We zullen ook de prijspunten bekijken, zodat u een vaatwasser kunt vinden die binnen uw budget aan uw behoeften voldoet.

GE-vaatwassers staan bekend om hun betrouwbaarheid. Hun grote keuze uit GE, GE Profile, en Cafe series merken maakt ze toegankelijk voor alle budgetten. LG-vaatwassers zijn daarentegen voorzien van slimme functies en app-ondersteuning via wifi. Laten we eens in detail kijken hoe elk merk er voor staat:

GE-vaatwassers

in een oogopslag – onze topkeuzes voor GE- en LG-vaatwassers

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor GE, en LG vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste Budget LG Vaatwasser, LDF5545ST
  • 2) De voordeligste GE-vaatwasser, GDT605PSMSS
  • 3) Beste Overall LG Vaatwasser, LDP6809SS
  • 4) Beste algemene GE-vaatwasser, Cafe CDT845P2NS1

Wat maakt een vaatwasser groot?

1) Stille werking

Drukke gezinnen hebben geen tijd voor een lawaaierige vaatwasser die alleen kan worden aangezet wanneer u het huis verlaat. U wilt een apparaat dat u op elk moment van de dag kunt aanzetten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het de kinderen stoort bij het maken van hun huiswerk of bij uw favoriete tv-programma.

Wanneer u de specificaties van een nieuwe vaatwasser bekijkt, moet u letten op de decibelwaarde (dBA). Hoe hoger het getal, hoe meer lawaai de machine zal maken, en wij raden u aan niet voor meer dan 50 dBA te gaan. Dit is het geluidsniveau van een normaal gesprek, dus alles wat hoger is, zal vervelend zijn. De ideale decibelwaarde die voor de meeste huishoudens aanvaardbaar is, ligt tussen 44-48 dBA, en alles lager dan dat is natuurlijk superstil en u zult nauwelijks merken dat er een cyclus aan de gang is.

Bekijk onze exclusieve video over de stilste vaatwassers

Natuurlijk hangt aan de stilste vaatwasser een hogere prijskaartje, en zowel LG als GE hebben indrukwekkende geluidsscores in hun modellen uit het midden- en topsegment. U zult zelfs merken dat op sommige modellen van LG ‘LoDecibel’ staat vermeld, wat u meteen vertelt dat het een stille vaatwasser is.

De budgetmodellen van GE voor vaatwassers onder $500 liggen tussen 54-64 dBA, wat hoger is dan ons aanbevolen geluidsniveau, zodat we geen van deze modellen zullen beoordelen. Wanneer u naar het volgende prijsniveau van $500-$749 gaat, heeft GE modellen met 48-62 dBA, maar alle modellen van LG zitten tussen 46-48 dBA.

Zodra we boven de $1099 komen, zitten GE’s Profile en Cafe serie vaatwassers tussen de 40-45 dBA, en LG zit comfortabel stil op 40-42 dBA.

2) Ontwerp en aantrekkelijkheid

LG en GE bieden zowel vaatwassers met zichtbare bediening als vaatwassers met verborgen bediening aan, maar GE is het enige merk dat u de mogelijkheid biedt uw eigen frontpaneel te gebruiken om het te laten passen bij uw bestaande kastinrichting.

LG heeft weliswaar een kleiner aantal producten in vergelijking met GE, maar zij hebben zeker een uitstekend assortiment dat bijna elke ontwerpoptie dekt die GE heeft. Meer producten betekent echter niet noodzakelijkerwijs een indrukwekkender catalogus, want veel van GE’s opties zitten nog steeds in die ouderwetse en superluide categorie waar we van weg proberen te blijven. Hoewel ze betaalbaar zijn, zullen we geen van deze modellen in deze review bekijken.

GE onderscheidt zich met zijn Profile en Café series, waarbij vooral de Café series populair zijn als uitstekende professionele vaatwassers met een opvallend design, zij het iets groter dan andere.

GE biedt veel flexibiliteit als het gaat om het vinden van de perfecte kleur voor uw keuken. U kunt kiezen uit zwart, wit, roestvrij staal, roestvrij zwart, leisteen of zwart leisteen, en er zijn paneelklare modellen beschikbaar voor volledige aanpassing.

Met een scala aan kleuren, waaronder zwart roestvrij staal, mat zwart, wit en gewoon roestvrij staal, versterkt LG hun ‘waarde creërende klanten’ filosofie met modellen in drie categorieën van design stijl.

3) Schoonmaak- en droogprestaties, gemakskenmerken

Maar wat is een vaatwasser zonder de kracht om uw vaat effectief af te wassen en te drogen?

Zowel LG als GE hebben de standaardcycli: licht, normaal en zwaar. Drukke huishoudens zullen wellicht profiteren van de extra cycli en wasinstellingen die deze merken bieden. Express-cycli zijn perfect voor licht vervuilde ladingen, en cycli met hoge temperatuur en ontsmettingscycli zijn uitstekend voor een grondiger reiniging waarbij alle vervelende bacteriën en ziektekiemen worden verwijderd.

U kunt onze GE Vaatwasser review en Beste LG Vaatwassers gids bekijken voor een diepgaande analyse.

Een ding dat opvalt bij LG, is de TrueSteam™ Technologie. Dit is een voorwasprogramma dat een spoelprogramma overbodig maakt, omdat het hardnekkig aangebakken voedsel verwijdert voordat het wasprogramma begint.

Vaak merken we dat het zilverwerk er niet helemaal schoon uitkomt, daarom heeft GE Deep Clean Silverware Jets geïntroduceerd. Deze jets richten zich op uw zilverwerk om ervoor te zorgen dat het er elke keer weer schoon uitkomt.

 

De toevoeging van een derde rek in veel merken vaatwassers betekent dat u meer ruimte heeft in uw onderste rek voor het stapelen van potten, pannen en grote vaat. Zowel LG als GE hebben dit in sommige van hun modellen ingebouwd, en het kan worden gebruikt voor het plaatsen van extra zilverwerk of kleine espressokopjes, of u kunt het verwijderen wanneer u het niet gebruikt om grotere voorwerpen op het bovenste rek te plaatsen.

EasyRackPlus is te vinden in sommige modellen van LG, waarmee u uw rekken ultiem kunt aanpassen om de binnenruimte beter te benutten.

Smart Controls

De introductie van Wi-Fi-connectiviteit is een doorbraak geweest in moderne vaatwassers, die extra gebruiksgemak bieden met behulp van innovatieve technologie. U vindt deze functie in de duurdere modellen van zowel LG als GE en kunt uw vaatwasser met uw stem bedienen, of de instellingen en cycli vanaf uw telefoon controleren terwijl u in een andere kamer of buitenshuis bent.

Met LG’s SmartThinQ®-app kunt u al uw Wi-Fi-apparaten bedienen vanaf uw smartphone.

Wasarmen

Als u zich ooit zorgen hebt gemaakt dat niet al uw vaat doeltreffend wordt gereinigd door de plaatsing ervan in de vaatwasser, kunt u extra aandacht besteden aan de wasarmen die in een vaatwasser zijn ingebouwd. Unieke wasarmsystemen, zoals LG’s QuadWash en GE’s QuadBlade, sproeien tijdens de cyclus onder verschillende hoeken water uit, zodat alle hoeken worden bereikt.

GE’s QuadBlade

LG’s QuadWash

Bovendien beschikken beide merken over gespecialiseerde drukstraaltechnologie – variabele drukwaterstralen voor GE, en DualZone voor LG – die van pas komen bij het werken met verschillende bodemniveaus.

Lekbescherming

GE- en LG-producten zijn beide voorzien van lekbeveiligingssystemen. Beide hebben een ingebouwd hoogwaterbeschermingssysteem dat elke lekkage detecteert en de machine uitschakelt, zodat u gerust kunt zijn voordat er schade kan worden aangericht.

4) Duurzaamheid en levensduur

Wanneer u op zoek bent naar een vaatwasser die alle functies heeft binnen uw budget, is een ander ding om te overwegen de reputatie van het merk. Een merk dat een levenslange garantie geeft, of een geschiedenis van weinig reparaties heeft, zal op lange termijn zeker meer opbrengen. Zelfs als u nu een paar euro meer uitgeeft aan een kwaliteitsmachine van een betrouwbare fabrikant van huishoudelijke apparatuur, kunt u zich geld besparen dat u later moet uitgeven aan reparaties of aan het eerder dan verwacht vervangen van uw vaatwasser.

GE staat bekend als een betrouwbaar merk, en hun producten behoeven weinig reparaties. LG biedt 10 jaar garantie op de motoren van haar vaatwassers en is al lang op de markt. LG heeft nog wat in te halen, maar de garantie maakt haar zeker een fabrikant die duurzaamheid en een lange levensduur van zijn producten belangrijk vindt.

5) Prijsstelling

Nu u een goed idee hebt van wat GE en LG aan functies te bieden hebben, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe hun prijzen zich tot elkaar verhouden.

Om u een idee te geven van wat u kunt krijgen voor uw budget, hebben we van elk merk producten uitgekozen in de lage, middelhoge en hoge prijsklasse om uit te lichten.

Eerst beginnen we met de budgetopties.

Onze Meest Populaire GE en LG Vaatwassers

1) Beste Budget LG Vaatwasser, LDF5545ST

Budgetcategorieën worden soms geassocieerd met producten van mindere kwaliteit. Gelukkig is dat niet het geval met LG’s LDF5545ST, die rond de $580 zit, afhankelijk van seizoensgebonden promoties. Met 48 decibel is het zeker niet de stilste vaatwasser, maar voor deze prijs is het een behoorlijk aanbod.

De keuze uit een zwarte, witte of roestvrijstalen LDF5545BD is ongelooflijk voor deze lage prijs, net als het volledig roestvrijstalen interieur en de verzonken handgreep. Binnenin vindt u functies zoals de QuadWash en EasyRackPlus, plus Dual Control om kwetsbare vaat te scheiden. De functies en de kwaliteit van de prestaties suggereren dat deze veel hoger geprijsd zou moeten zijn, dus het is zeker een ideale keuze voor iedereen die een vaatwasser nodig heeft voor een lage prijs.

2) Best Budget GE Vaatwasser, GDT605PSMSS

De GDT605PSMSS afwasautomaat van GE, die onder de 499 dollar kost, biedt ook een aantal geweldige functies, maar is een beetje lawaaierig (50 dB) en heeft een plastic kuip om de kosten laag te houden. Om dit te compenseren heeft hij een van de kortste normale wascycli die er zijn, namelijk slechts 73 minuten, en krijgt u extra wascycli zoals Auto Sense en Sanitize.

Dit model heeft ook vier kleuropties om uit te kiezen, en het bovenste bedieningsontwerp verbergt elektronische knoppen. Zonder handgreep aan de voorkant en zonder handdoekstang heeft hij een strakke uitstraling – ideaal voor elke moderne keuken. Binnenin vindt u een bovenrek dat volledig kan worden verwijderd en speciale flessensproeiers voor een perfecte reiniging van uw hoge glazen en flessen. Als u het niet erg vindt om een plastic kuip te hebben en een machine die iets meer lawaai maakt, is dit een goede koop in het lage segment.

3) Beste algemene LG-vaatwasser, LDP6809SS

Voor een kleine meerprijs heeft de LG LDP6809SS zeker veel te bieden. Dit model met Energy Star-beoordeling kost net geen 799 dollar, afhankelijk van seizoensaanbiedingen, is superstil met slechts 44 decibel en heeft geweldige functies zoals TrueSteam en SmartThinQ®-technologie. Wi-Fi is zelfs inbegrepen, wat niet zo gebruikelijk is voor deze prijs.

Liefhebbers van roestvrij staal zullen de keuze tussen roestvrij staal, zwart roestvrij staal en matzwart roestvrij staal op prijs stellen, en omdat er geen bedieningsknoppen zichtbaar zijn, is deze trendy machine een uitstekende keuze.

4) Beste algemene GE-vaatwasser, Cafe CDT845P2NS1

De GE Cafe CDT845P2NS1 is een superster als het gaat om de functies die u in deze prijsklasse kunt vinden. Het apparaat is stil (45 dB) en u krijgt meer dan 100 sproeiers, plus Deep Clean Silverware Jets, en een harde-afvalvernietiger om restjes voedsel te vermalen. U zult genieten van kurkdroge resultaten dankzij het verwarmingselement in deze vaatwasser.

Deze GE-vaatwasser heeft ook verborgen bedieningselementen en maakt het mogelijk de kleur van de handdoekbeugel aan te passen. Helaas wordt wifi geleverd via een optioneel onderdeel, maar de veelzijdigheid van de wascycli en functies laten dit zeker over het hoofd zien.

Conclusie

Of u nu een voorkeur heeft voor de ene of de andere, het is veilig om te zeggen dat zowel LG als GE uitstekende vaatwassers maken. Hoewel GE een breder gamma modellen en meer unieke functies heeft, hebben zij ultra-conservatieve budgetmodellen die lawaaierige en ouderwetse producten bevatten die wij niet zouden aanbevelen. LG dekt veel in termen van ontwerp en functionaliteit, maar hun selectie is beperkt tot een tiental modellen.

Wij zijn fan van beide merken, maar bevelen de GE en LG vaatwassers alleen aan aan diegenen die een reeks keukenapparaten van een van beide merken aanschaffen. We moeten ook vermelden dat GE-vaatwassers bekend staan om hun betrouwbaarheid. Op dit moment staan beide merken niet in onze top 5 lijst van beste vaatwassers.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 5 oktober 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts