GE Vaatwasser: 2020 GE vs profile vs Cafe Vaatwassers Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u bent gaan nadenken over de aanschaf van een nieuwe vaatwasser, bent u waarschijnlijk het merk GE tegengekomen. Met zoveel producten vooral onder de GE-paraplu die er bijna identiek uitzien qua afwerking en afmetingen, samen met variërende kenmerken en wascycli, hoe moet u dan kiezen? Gelukkig heeft GE Appliances onlangs een nieuwe naam gekregen. Het bedrijf veranderde de namen en logo’s van zijn merken GE, Profile, en Cafe . Maar wat betekent dat en hoe vertaalt zich dat in het vinden van de beste vaatwasser voor uw huis?

Zoals de titel van dit artikel al aangeeft, zullen wij de drie modellen en series GE-vaatwassers onder de loep nemen om de verschillende kenmerken van elk model te vergelijken, zodat u een keuze kunt maken voor een afwasautomaat die aan uw behoeften voldoet. Door u aan uw aankoopbudget te houden en na te denken over de noodzakelijke functies die uw huishouden nodig heeft, zult u ontdekken wat er beschikbaar is, aangezien er voortdurend nieuwe technologieën worden geïntroduceerd die het afwassen gemakkelijker maken dan ooit tevoren.

GE Appliances is lang een Amerikaans paradepaardje geweest, maar in de loop der jaren begonnen zij een berucht groot aantal producten te produceren waardoor een conflict ontstond tussen de merken in termen van functies, prijzen en ontwerp. De rebranding van dit jaar heeft dit aangepakt en GE heeft het onderscheid tussen hun lijnen vereenvoudigd. We hebben dit overzicht aangepast aan de laatste veranderingen in GE vaatwassers.

Vanaf januari 2020 merkten we een verwarring op de markt op in termen van gepensioneerde versus nieuwe producten. Wij verwachten dat de gepensioneerde modellen spoedig zullen verdwijnen naarmate GE zijn voorraden verkoopt. (We hebben voor uw gemak de uit productie genomen modellen in het artikel vermeld en ze vervangen door de GE-vaatwassers van het lopende jaar).

in een oogopslag – onze topkeuzes voor GE-vaatwassers

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor GE, Profile en Cafe vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) De voordeligste GE-vaatwasser, GDF630PSMSS
 • 2) Best Value GE Vaatwasser, GDT645SSNSS
 • 3) Beste GE Profile-vaatwasser, PDP715SYNFS
 • 4) Het beste Schoonmaken, Cafe Afwasmachine CDT875P2NS1

GE vs Profiel vs Cafe: Wat is het verschil?

Onder de GE, Profile, en Cafe Series, biedt het bedrijf een oplossing voor verschillende budgetten en functievoorkeuren.

Tegenwoordig biedt GE een reeks producten aan, van de beste draagbare vaatwassers tot standaard 24-inch, en zelfs 18-inch slim-size vaatwassers.

GE – GE-vaatwassers zijn betrouwbaar en kostenefficiënt (ver onder $600). Daarom zijn ze ideaal voor wie niet veel luxe functies nodig heeft.

Sommige modellen onder het standaard GE-label zijn zeer luidruchtig (meer dan 50 dB). Wij geloven dat het bedrijf ze nog steeds maakt om de bouwindustrie te voorzien van echt goedkope producten.

Profile Vaatwassers vergeleken en gerangschikt

Profile-vaatwassers zijn duurder en hebben meer flair dan het standaardmerk GE. Ze zijn uitgerust met nieuwe technologieën en extra functies in een slank en stijlvol ontwerp.

GE heeft de Profile-vaatwassers gestroomlijnd om de klassieke keuzes goed, beter, best te volgen en zo een duidelijke waardeketen te tonen.

Rangschikking Kenmerkenoverzicht
Goed PDP715SYNFS met een zakhandgreep of PDT715SYNFS met een staafhandgreep. Stil met 45 dB, Betrouwbare waswerking, verwarmd drogen. Wordt geleverd met een 3e rek, heeft specifieke fles- en zilverwerksproeiers. Stoom voor ontsmetting. Onder $699
Beter PDT775SYNFS is zeer stil met 42 dB. Wordt geleverd met wi-fi connectiviteit. 3e rek is een optionele accessoire op dit model. Onder $999
Best PDT785SYNFS Ultrastil 39 dB ideaal voor huizen met een open keuken. Inclusief het 3e rek. Onder $1,199

Profile-vaatwassers bieden ook modellen van 18 inch, voor kleine appartementen. Quick niet met betrekking tot eens populaire PDT845SSJSS. GE maakt dit product niet langer.

Ge Profile en Cafe Vaatwasser Stijlen

GE Cafe Vaatwassers vergeleken & gerangschikt

Ultra stil met robuust pro design GE Cafe vaatwassers zijn de beste die GE biedt. Cafe vaatwassers hebben veel kansen gehad in de laatste 12 maanden. Hier zijn de huidige modellen in een vergelijkend formaat:

Rangschikking Kenmerkenoverzicht
Goed CDT805P2NS1 staafhandgreep of CDT805M5NS5 zakhandgreep ontwerp. Stil met 45 dB, Betrouwbare waswerking, verwarmd drogen. Wordt geleverd met een 3e rek, Heeft fles jets. Onder $999
Iets beter CDT845P2NS1 met staafhandgreep en CDT845M5NS5 met zakhandgreep behouden hun geluidssterkte van 45 dB. De enige verandering is speciale zilverwerksproeiers onder $1,199
Best CDT855M5NS5 met 45 dB en de ultrastille CDT875P2NS1 met 39 dB delen de nieuwe GE-vaatwasmachinemotor en het droogsysteem van wereldklasse en zorgen voor de beste reiniging. Deze modellen hebben ook Wifi-connectiviteit. onder $1.549

Cafe vaatwassers gebruiken het nieuwe 800 serie wassysteem van GE dat super effectief is. Door het succes van dit wassysteem biedt Cafe geen stoom voorwas functie op Cafe.

De duurste Cafe-vaatwassers zijn ook uitgerust met de nieuwe GE-motor die het hart van de vaatwasser vormt, samen met een droogsysteem op hoge temperatuur.

U kunt de handgrepen van Cafe vaatwassers mixen en matchen.

De ooit populaire modellen CDT800P2NS1, CDT706P2MS1, CDT836P2MS1, CDT866P2MS1 worden nu niet meer geproduceerd.

In een oogopslag – Onze beste GE-vaatwasserkeuze

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor GE, Profile en Cafe vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

 • 1) De voordeligste GE-vaatwasser, GDF630PSMSS
 • 2) Best Value GE Vaatwasser, GDT645SSNSS
 • 3) Beste GE Profile-vaatwasser, PDP715SYNFS
 • 4) Het beste Schoonmaken, Cafe Afwasmachine CDT875P2NS1

GE Vaatwasser Stijlen

GE-vaatwassers hebben twee belangrijke visuele stijlen. GE is onlangs gestopt met het maken van paneelklare vaatwassers. Wij houden van de kleurkeuzes die alle GE merken bieden, van traditioneel wit, zwart en roestvrij staal tot leisteen, zwart leisteen en zwart roestvrij staal.

Vaatwassers met zichtbare bediening – Deze klassieke vaatwassers zijn over het algemeen goedkoper dan hun tegenhangers en hebben gemakkelijk bereikbare, zichtbare bedieningsorganen aan de voorzijde van de machine.

Vaatwassers met verborgen bediening – Omdat er geen zichtbare displays of bedieningsknoppen zijn, bestaat er geen risico dat men per ongeluk op een knop drukt, wat vooral handig is voor mensen met jonge kinderen. Deze vaatwassers hebben een strakke afwerking, en u vindt de bedieningselementen op het bovenste gedeelte van de voordeur. GE heeft zelfs een voorbeeld genomen aan Bosch en een versie met zakgreep uitgebracht.

Er is geen goed of fout als het gaat om het kiezen van een stijl GE-vaatwasser, aangezien het aan uw persoonlijke voorkeur ligt wat voor u werkt en wat bij uw keukenontwerp past. Meer informatie over het ontwerp van vaatwassers vindt u in onze koopgids.

Voordat u een GE vaatwasser koopt, is het goed om te weten waarin dit merk zich onderscheidt van andere merken. Dit zijn de kritische gedeelde technologieën die je kunt vinden:

Stoom Voorwas – Deze functie is ideaal als u vaatwerk of kookgerei hebt met aangebakken voedsel dat moeilijk te verwijderen is. Een voorwas met stoom voor de eigenlijke wascyclus helpt om dit vuil te verzachten zodat het gemakkelijker schoon te maken is met de wascycli Heavy, AutoSense of Normal.

Piranha™ Hard Food Disposer met verwijderbaar filter – In plaats van grote voedselresten door de afvoer te spoelen, vermaalt de Hard Food Disposer voedselresten en voorkomt verstopping van de afvoer en de noodzaak om de vaat voor te spoelen.

Flessensproeiers – Waterflessen, babyflessen en champagneglazen worden niet altijd goed schoon in de vaatwasser, maar met de GE-flessensproeiers in het bovenste rek, zullen deze voorwerpen er stralend schoon uitkomen.

Speciaal ontworpen zilverwerksproeiers – In sommige GE vaatwassers vindt u zilverwerksproeiers die water onder druk rechtstreeks op de zilverwerkkorf spuiten vanuit de middelste roterende wasarm. Dit betekent dat uw zilverwerk er kristalhelder uit komt.

Deep Clean Silverware Jets – Een stap verder dan de Dedicated Silverware Jets, richten de Deep Clean Silverware Jets zich op uw zilverwerk van onder de korf om ervoor te zorgen dat alle opgedroogde of kleverige etensresten worden verwijderd.

 

Sanitization (NSF Certified) – Aangezien bacteriën vaak aanwezig zijn in onze keukens, is het van vitaal belang de juiste stappen te nemen om ze te elimineren en uw gezin te beschermen tegen schade. De SaniWash-, Sanitize- of Anti-Bacteria-functie verhit het water in de vaatwasser tot ongeveer 155 graden Fahrenheit om alle bacteriën te doden, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw vaat brandschoon is en vrij van vervelende bacteriën.

Clean Sensor – Deze slimme technologie bepaalt de juiste hoeveelheid water, tijd en temperatuur die nodig zijn om uw vaat te reinigen door een lichtstraal door het afwaswater te sturen om de helderheid ervan te meten.

Verwarmd drogen – Met deze sneldroogfunctie kunt u ongeveer 8 minuten besparen in de snelcyclus en 30 minuten in de gewone cycli.

Upgrade-eigenschappen

Naast de hierboven opgesomde standaardfuncties in het GE-gamma, zult u merken dat sommige modellen over premiumfuncties beschikken, afhankelijk van de prijsklasse waarin ze zich bevinden.

Omkeerbare Vierbladige Onderste Wasarm – Met 4 bladen en 25 waterstralen draait deze unieke wasarm zowel met de klok mee als tegen de klok in en bevindt zich in het onderste gedeelte van de afwasmachine. Met waterstralen die het water onder verschillende hoeken verspreiden terwijl het ronddraait, worden alle delen van uw vaat besproeid voor een grondiger reiniging.

Vierbladige middelste wasarm – Voor een betere reiniging zijn er nu vier in plaats van twee messen op de middelste wasarm.

Zijsproeiers – Opgedroogd voedsel kan soms moeilijk te verwijderen zijn, zelfs bij een zware cyclus. De zijsproeiers aan de rechter- en linkerkant van de kuip boven de bestekmand zorgen ervoor dat voedselresten worden bevochtigd terwijl de vaatwasser zich vult.

Derde rek – Zilverwerkmanden kunnen soms lastig zijn, daarom is in sommige modellen een derde rek geïntroduceerd waarmee u al uw lepels, messen en vorken plat bovenaan kunt leggen, zodat er extra ruimte overblijft voor uw vaatwerk in het onderste rek.

Wi-Fi (alleen GE Profile en GE Cafe) – U hoeft niet langer de keuken in te gaan om te controleren of een cyclus is voltooid, want u kunt de voortgang ervan direct vanaf uw smartphone volgen. Amazon Alexa is ook in staat om meer vaatwasmiddel te bestellen als het op is.

Druksproeiers met variabele druk – Om ervoor te zorgen dat alle soorten vaatwerk met verschillende soorten vuil effectief worden gereinigd, wordt tijdens de wascyclus een verschillende waterdruk uitgeoefend. Daarnaast zijn er speciale zilverwerksproeiers en diepreinigende zilverwerksproeiers, zoals hierboven genoemd.

Extra wascycli – Bovenop de standaard wascycli, hebben sommige modellen extra wascycli zoals:

 • Express – Deze cyclus van 30 minuten is ideaal voor zeer lichte vervuiling en is sneller dan de lichte wascyclus.
 • eWash – Deze milieuvriendelijke wasbeurt maakt gebruik van energie-efficiëntie en minder water voor een korte cyclustijd van iets meer dan een uur.
 • Spoelen – In plaats van uw borden af te spoelen onder de kraan, plaatst u ze in de vaatwasser op het spoelprogramma om overtollig voedsel te verwijderen voordat u klaar bent voor een wascyclus.

Extra droogopties – Bovenop de standaard droogfuncties, vindt u ook:

 • Ventilatorondersteunend drogen – Een ventilator trekt de lucht naar buiten en verwijdert vocht uit het binnenste van uw vaatwasser.
 • Verwarmd drogen – Voor snel drogen wordt meer warmte gebruikt, maar als u deze functie gebruikt, duurt uw wascyclus ongeveer acht minuten langer.
 • Power Dry – In plaats van de verwarmde droogfunctie gebruiken sommige modellen Power Dry, dat een verschillend effect heeft, afhankelijk van de cyclus waarmee het wordt gebruikt. Bij gebruik met de Express wasbeurt wordt 15 minuten droogtijd aan de cyclus toegevoegd en vindt er waterverdamping plaats door een verhoogde eindspoeltemperatuur. Bij de eWash cyclus bedraagt de droogtijd 1,5 uur, en bij andere wascycli komt daar nog een droogtijd van 65 minuten bij en 90 minuten voor het draaien van de ventilator.

4-passig multi-wattage was/droogelement – Hierdoor wordt het water tijdens de cyclus beter verwarmd en wordt de vaat doeltreffend gedroogd.

Floor Protect – De angst dat uw vaatwasser overstroomt in de keuken kan soms in uw achterhoofd zitten, maar deze functie is in staat om elke lekkage te detecteren via de bodempan.

Onze 4 beste GE-vaatwassers

Om uw leven een stuk gemakkelijker te maken bij het kiezen van een nieuwe vaatwasser, hebben wij voor u de beste GE-modellen op een rijtje gezet die u vandaag de dag kunt kopen. Of u nu een klein budget hebt, bereid bent uw portemonnee te trekken voor een beetje meer luxe, of ergens daartussenin zit, wij hebben het voor u geregeld. Bekijk ondertussen onze ranglijst als u zich afvraagt wat de beste vaatwassers zijn die vandaag op de markt zijn.

Lees verder voor onze topkeuzes voor GE-vaatwassers.

1) Best Budget GE Vaatwasser, GDF630PSMSS

Een goede vaatwasser kopen hoeft niet veel te kosten, zeker niet als je niet veel luxe functies nodig hebt. De GDF630PSMSS kost minder dan $599 (afhankelijk van seizoensgebonden promoties) en is een betrouwbaar en klassiek ontworpen model, met alle gebruikelijke GE vaatwasser kenmerken en gedeelde technologieën voor een uitstekende prijs. Het is een ingebouwde wasmachine met frontbediening, verkrijgbaar in zwart, wit, leisteen of roestvrij staal, zodat u de juiste kleur kunt kiezen die bij uw andere apparatuur past. U vindt er bestekkorven met celdeksels, een onderrek en een verstelbaar bovenrek met twee flessproeiers. Het nadeel is dat deze vaatwasser op de grens van luid is met 50 decibel.

Wat we leuk vinden aan dit model is dat het een normaal wasprogramma van 73 minuten heeft, wat korter is dan de meeste andere vaatwassers. De kortere tijd doet echter geen afbreuk aan de kwaliteit, want de vaat is perfect schoon en volledig droog, iets wat in deze prijsklasse niet altijd het geval is.

2) Best Value GE Vaatwasser, GDT645SSNSS

Als u iets meer geld te besteden hebt (minder dan $799) en een afwasautomaat wilt met zowel moderne als traditionele details, is de betaalbare GDT645SSNSS GE Profile serie misschien precies wat u zoekt. Met slechts 48 decibel is deze vaatwasser stil, zodat u alleen tijdens de inlaat-/uitlaatfase merkt dat hij aan staat.

Dit is een van GE’s populairste 24-inch inbouwmodellen, met verborgen bedieningselementen aan de bovenzijde en een dikke handgreep, verkrijgbaar in meerdere kleuropties. Naast alle gedeelde technologieën van GE-vaatwassers, krijgt u de voorwasfunctie met stoom, evenals het 4-pass multi-wattage was- en droogelement.

Het interieur is voorzien van boven- en onderrekjes van nylon en een uitneembaar derde rekje voor zilverwerk. Terwijl het bovenste rek in hoogte verstelbaar is, heeft het onderste rek inklapbare tanden in verschillende standen, zodat u de indeling kunt aanpassen aan de vaat die u moet wassen. De speciale bestekjets zorgen ervoor dat uw bestek in de 3-delige korf elke keer weer mooi schoon wordt.

3) Beste GE Profile Vaatwasser, PDP715SYNFS

In het middensegment van de prijsklasse (onder de $900) hebben we de GE Profile PDP715SYNFS, nog zo’n superstil 24-inch model met een roestvrijstalen kuip. Het heeft soepel bewegende rekken, waarbij het bovenste verstelbare rek een mix is van vaste tanden, neerklapbare tanden, stoomveilige rekken en tanden met kogeltanden.

Naast alle gemeenschappelijke technologieën en kenmerken van de GDT695 krijgt u de middelste wasarm met vier bladen en een onderste wasarm met omkeerbare vier bladen. Wat dit model echt onderscheidt van de goedkopere modellen is het versterkte wassysteem, nu met 140 sproeiers voor een nog betere reiniging.

Er zijn meer stille en wifi vaatwassers in Profile line-up. Maar de prijs maakt van dit model een winnaar.

4) Best Schoonmaak, Cafe Vaatwasser CDT875P2NS1

Van alle fantastische vaatwassers van dit merk is onze nummer één keuze de GE Cafe CDT875P2NS1. Het prachtige roestvrijstalen ontwerp met de grote speciale buisvormige handgreep maakt het een genot om in uw keuken te hebben.

Zoals je waarschijnlijk zou verwachten van de hogere prijs (net onder de $1,499), beschikt Cafe in deze vaatwasser over zijn nieuwe vaatwasmotor en een krachtig droogsysteem. Als u een Cafe suite van apparaten aanschaft, heeft GE vele promoties die helpen bij de prijs van deze vaatwasser.

Dit model is ideaal als u tot het uiterste wilt gaan en al uw vaatwerk en kookgerei nog jarenlang sprankelend schoon wilt houden.

Conclusie

Zoals u kunt zien in ons uitgebreide overzicht, hebben GE, Profile, en Cafe vaatwassers een grote verscheidenheid aan producten om uit te kiezen. Wij hebben u onze topkeuzes voor budget- en luxeafwasmachines gegeven, maar u kunt de hele line-up verder onderzoeken op onze site.

Al met al bevat de catalogus van GE-vaatwassers veel budgetmodellen met een geluidsniveau van ruim boven de 50 dB en een enigszins verouderd uiterlijk. Door deze modellen (die in prijs variëren van ongeveer $300 tot $550) te overtreffen, biedt het volgende niveau modern ogende vaatwassers met up-to-date technologieën, respectabele geluidsniveaus en wasmogelijkheden. Profile- en Cafe-producten maken de look van elk keukenpakket echt af en bieden een van de beste reinigingscycli in de industrie.

Bij Designer Appliances weten wij alles over het vinden van het juiste apparaat voor uw huis en wij zullen u persoonlijk begeleiden bij het selectieproces. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat u zoekt of kom langs in onze showroom, waar een van onze vriendelijke verkopers u graag de mogelijkheden met u doorneemt.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 21 juli 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts