GE vs Whirlpool Vaatwasmachines – Wat te overwegen bij de aankoop van een nieuwe vaatwasser


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Als u op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, vraagt u zich misschien af welk bedrijf u het beste van dienst kan zijn: GE vs Whirlpool vaatwasser? En hoewel zowel GE als Whirlpool vaatwassers een reputatie van kwaliteit hebben, hebben zij toch enkele onderscheidende kenmerken.

Bij het kiezen van de beste afwasmachine zijn er veel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het eerste wat u zal opvallen is het ontwerp, en dit heeft een invloed op zowel de visuele aantrekkingskracht als het gebruiksgemak. Misschien houdt u van de slankheid van een ontwerp met verborgen paneel, maar waardeert u het gemak van een model met de bedieningselementen aan de voorkant. Binnenhuisarchitectuur is ook belangrijk. De plaatsing en rangschikking van de rekken kan uw leven gemakkelijker of moeilijker maken. Ondertussen zijn er nog andere belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zoals unieke cycli en wastypes, energie-efficiëntie, de stille werking en andere belangrijke overwegingen.

In dit artikel zullen wij dieper ingaan op enkele van de belangrijkste kenmerken van zowel de GE vaatwasser als de Whirlpool vaatwasser, en u helpen te beslissen welk merk en welk product het beste aan uw behoeften zullen voldoen.

in een oogopslag – onze topkeuzes voor afwasmachines van GE en Whirlpool

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor GE en Whirlpool vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste budgetvaatwasser: Whirlpool WDT710PAHZ
  • 2) Beste waarde: GE Vaatwasser, GDT645SSNSS
  • 3) Beste Whirlpool-vaatwasser, WDTA75SAHZ
  • 4) Beste overall: GE Profile Afwasmachine PDT775SYNFS

1) Stille werking

Gezien de centrale plaats van de vaatwasser in uw keuken en leefruimte, is het geluidsniveau van de vaatwasser een belangrijke factor. U wilt niet in staat zijn om diner gesprekken te horen over het lawaai van uw apparaat heen.

Zowel GE als Whirlpool bieden vaatwassers aan met een indrukwekkend stille geluidsscore. De prijs van de stilste vaatwassers gaat echter omhoog.

Zo hebben GE-vaatwassers van minder dan 500 dollar een geluidsbereik van 54 dBA tot 64 dBA. In dezelfde prijsklasse heeft Whirlpool ook bijna hetzelfde geluidsniveau tussen 55 dBA en 63 dBA.

Tussen $500 en $749 biedt GE een geluidsniveau van 48 dBA tot 62 dBA, terwijl Whirlpool een geluidsniveau van 47 dBA tot 57 dBA heeft.

Tussen $750 en $1099 (wat de bovengrens is voor Whirlpool) heeft GE een geluidsniveau van 45 dBA tot 64 dBA. U maakt zich misschien zorgen over 64 dBA, maar dit is een spoelbakmodel vaatwasser, geen inbouwmodel. Whirlpool heeft een model met 47 dBA tot 64 dBA als draagbare vaatwasser).

Boven de $1.099 zijn er alleen GE Profile en GE Cafe vaatwassers en hun superstille geluidsniveaus variëren tussen 40 dBA en 45 dBA.

2) Ontwerp en aantrekkelijkheid

Een van de meest indrukwekkende dingen aan zowel GE als Whirlpool vaatwassers is het aantal designopties dat zij bieden. Beide merken beschikken over frontbedieningsmachines met zichtbare elektronische bedieningselementen en slanke vaatwassers met verborgen bediening. Beide merken bieden ook vaatwassermodellen met aanpasbare panelen die goed passen bij het omringende kastwerk.

De Cafe serie van GE biedt een opvallend ontwerp met een professionele keuken-stijl handgreep en een roestvrij stalen look. Hoewel het algemene ontwerp een beetje lomp is, geeft het een professionele indruk waar veel gebruikers van houden.

GE beschikt ook over een rijk kleurengamma, van standaard zwart en wit tot opties in roestvrij zwart, leisteen en zwarte leisteen. Dit betekent dat u over een grote flexibiliteit beschikt bij het kiezen van de juiste afwerking voor uw keukenontwerp.

Whirlpool biedt ook indrukwekkende visuele ontwerpen.

Op dit moment biedt geen van beide merken paneelklare vaatwassers aan.

4) Duurzaamheid en levensduur

Het moet nu duidelijk zijn dat GE en Whirlpool machines maken die hun werk doen. Maar voor hoe lang? Zijn hun apparaten gebouwd om lang mee te gaan? Het korte antwoord is ja. Zowel Whirlpool- als GE-machines worden in de VS vervaardigd volgens de hoogste normen inzake kwaliteit en duurzaamheid.

Whirlpool heeft hier een streepje voor, omdat hun machines minder vaak gerepareerd hoeven te worden of problemen hebben. Bovendien zijn hun reparatiekosten lager dan die van zowat alle andere merken op de markt.

GE-toestellen liggen niet ver achter, maar de lat ligt hoog en zij hebben nog een lange weg af te leggen alvorens het toppunt van duurzame en betrouwbare werking te bereiken.

3) Schoonmaak- en droogprestaties, gemakskenmerken

Maar wat is een vaatwasser zonder de kracht om uw vaat effectief af te wassen en te drogen?

Een van de beste eigenschappen van zowel GE als Whirlpool is het grote aantal verschillende cycli en wasinstellingen die hun vaatwassers bieden. Beide merken dekken alle soorten van de “must have” cycli, met inbegrip van lichte, normale en zware cycli voor verschillende niveaus van vervuiling. Beide merken bieden ook een automatische wascyclus die de wastijd bepaalt op basis van het door de ingebouwde bodemsensoren gedetecteerde vuilgehalte. Sanitisatie en wassen bij hoge temperatuur zijn ook gebruikelijk bij beide merken.

De duurdere modellen van GE hebben echter extra wascycli die Whirlpool niet kan evenaren. Deze omvatten Express wassingen voor een snelle reiniging van licht vervuilde vaat. eWash is ook ontworpen om minder energie te verbruiken, en opties zoals deze zijn beschikbaar in het GE Café CDT865SSJSS model, onder andere.

Het effectief reinigen van zilverwerk kan een uitdaging zijn, daarom heeft GE zilverwerkjets ontworpen die speciaal voor deze kritieke taak bestemd zijn. Zij zorgen ervoor dat uw zilverwerk elke keer goed wordt schoongemaakt. Deep Clean Silverware Jets zijn zelfs toegevoegd onder de bestekkorven in bepaalde topmodellen.

Wat rekruimte betreft, bieden beide merken in sommige modellen een optie voor een 3e rek. Dit is een goede plaats om extra zilverwerk of dunne schoteltjes neer te zetten. Beide merken maken dit rek ook demonteerbaar wanneer het niet in gebruik is, zodat het hoger kan worden gestapeld op het tweede rek.

Smart Controls

Beide merken bieden ook WiFi-opties op duurdere modellen, plus compatibiliteit met Google Home en Amazone Alexa. Dit betekent dat u uw vaatwasser met uw stem kunt bedienen, of instellingen kunt aanpassen en cycli kunt starten terwijl u niet thuis bent. U kunt zelfs de foutstatus controleren en de cyclus bewaken.

Whirlpool technologie biedt Control Lock Mode, die het bedieningspaneel uitschakelt en voorkomt dat kinderen of onwetende volwassenen per ongeluk een cyclus annuleren of starten. GE past veel van deze kenmerken ook toe in zijn eigen producten.

Wasarmen

Naast het klassieke tweebladige wasarmontwerp bieden zowel GE als Whirlpool verbeterde wasarmtechnologie aan. Whirlpool gebruikt de TotalCoverage Sproeierarm, met 21 sproeiers in plaats van de standaard 10. De sproeiers worden tijdens de wascyclus in- en uitgeschakeld om meer zones te bereiken dan een gewone wasarm en efficiënter te reinigen.

GE heeft Whirlpool echter ook op dit gebied verslagen. Hun QuadBlade wasarmen zijn absoluut fantastisch, met vier unieke bladen met nog meer sproeiers – wel 25 in de duurdere versies – met unieke hoeken en de mogelijkheid om zowel met de klok mee als tegen de klok in te draaien.

GE biedt ook waterstralen met variabele druk, die verschillende intensiteitsniveaus toepassen op verschillende soorten vaatwerk – GE begrijpt dat verschillende soorten en niveaus van vuil verschillende waterdrukniveaus vereisen.

Lekbescherming

Het hoeft niet te verbazen dat GE een overstromingsbeveiligingssysteem aanbiedt om lekkage aan de onderkant van de machine te detecteren. Whirlpool heeft een dergelijke functie niet.

Nu we de kenmerken van Whirlpool en GE vaatwassers hebben bekeken, vergelijken we de prijsmodellen en de waarde van deze twee merken.

1) Beste Budget Vaatwasser: Whirlpool WDT710PAHZ

De WDT710PAHZ, die zeer populair is en deel uitmaakt van ons assortiment beste vaatwassers, is de beste budgetoptie. Het heeft een verborgen bediening en een strakke, moderne look. Het brede stuur is perfect geplaatst om de slankheid van de machine niet te verstoren. De plastic kuip is niet zo effectief voor het drogen als roestvrij staal, maar helpt deze vaatwasser zijn budgetvriendelijke prijs te behouden. Met kleine prijsverschillen kunt u kiezen voor een vingerafdrukbestendig roestvrijstalen of zwart roestvrijstalen model, naast zwart of wit. Met 51 dBA is het geen ultrastille machine. Maar het zal je zeker niet je oren doen bedekken.

Met 5 wascycli beschikt u over een grote verscheidenheid aan opties voor dagelijks gebruik. De afwasbeurt van één uur is een goede keuze voor de afwas van licht vervuilde vaat. U hebt ook toegang tot de wascycli Sensor, Heavy, Normal en Soak & Clean voor nog meer flexibiliteit.

2) Beste waarde: GE Vaatwasser, GDT645SSNSS

De GE GDT645SSNSS is niet de goedkoopste vaatwasser, maar hij is betrouwbaar, maakt goed schoon en biedt toch veel waar voor zijn prijs van $699.

Met een verborgen topbediening in een klassiek profiel, zorgt GE voor een moderne uitstraling. Dit model gebruikt ook een plastic binnenkuip uit kostenoverwegingen, en een in hoogte verstelbaar bovenrek dat volledig verwijderbaar is zodat er ruimte is voor grotere pannen op het onderrek. Met 51 dBA is hij matig stil. Hij is ook verkrijgbaar in zwart, wit, leisteen en roestvrij staal.

Deze GE vaatwassers zijn voorzien van zilverwerksproeiers op het bovenste rek. Het beschikt ook over een hoge temperatuur was en verwarmde droog opties. De normale cyclus duurt 73 minuten en is daarmee een van de kortste normale cycli van alle vaatwassers.

3) Beste Whirlpool vaatwasser, WDTA75SAHZ

Verkrijgbaar voor een middenklasse prijs, maar met veel van de kenmerken die Whirlpool geweldig maken, is dit een geweldig model om te overwegen. Hij is voorzien van een verborgen afwasmachine met een slank design en een helder afgewerkt stuur. Hij maakt gebruik van een roestvrijstalen kuip, wat hem duurzaam maakt en stil tijdens de werking met slechts 47 dBA. Het heeft een 3e rek, plus inklapbare tanden en meerdere kleuropties. Deze omvatten wit, zwart, vingerafdrukbestendig brons met zonsondergang, vingerafdrukbestendig roestvrij staal en vingerafdrukbestendig zwart roestvrij staal.

Naast de standaard wascycli beschikt dit model over extra opties, waaronder een cyclus voor plastic voorwerpen en een cyclus voor conserven en brouwsels. Hij beschikt ook over de TotalCoverage-spuitarm en geïntegreerde WiFi-mogelijkheden.

4) Beste totaal: GE Profile Vaatwasser PDT775SYNFS

De vaatwasser met verborgen bediening en roestvrij stalen kuip heeft een geluidsniveau van 42 dBA, wat een opmerkelijke prestatie is voor GE Profile. De PDT775SYNFS heeft een 3e rek. Met de in meerdere standen verstelbare tanden kan de gebruiker de wasruimte binnenin aanpassen, terwijl de drie kleuropties zwart, wit en roestvrij staal zijn.

Als het op functies aankomt, is de GE Profile PDT775SYNFS de duidelijke winnaar. Hij beschikt over meer dan 140 sproeiers, plus Deep Clean Silverware Jets, een 4-passig multi-wattage was- en droogelement, ventilatordroogfunctie, verwarmd drogen, vloerbescherming en voorwas met stoom. Dat gezegd hebbende, er is geen Wi-Fi optie.

Conclusie

Over het geheel genomen is het moeilijk om grote problemen te vinden met GE of Whirlpool vaatwassers. Welk merk u ook kiest, u zult waarschijnlijk jarenlang tevreden zijn met uw aankoop. Hoewel GE in het algemeen een lichte voorsprong heeft, bieden beide fabrikanten machines van hoge kwaliteit die rijk zijn aan functies om het afwassen gemakkelijker, effectiever en aangenamer te maken.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts