Hestan barbecue Review: Alles wat u moet weten


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De wereld van buitengrills lijkt te worden gedomineerd door een paar gevestigde en herkenbare namen, maar af en toe is er een veelbelovende nieuwkomer die het spel op zijn kop zet met een unieke benadering van grillen. Enter Hestan, een merk waarvan de one-of-a-kind ontwerpen golven in de industrie en onder hardcore grill masters maken. Maar wat maakt Hestan grills zo uniek, en zijn ze het hoge prijskaartje dat eraan hangt waard? Hier zijn vijf factoren die u moet overwegen wanneer u een Hestan-grill afweegt tegen meer herkenbare merken met een grote naam.

Unieke stijl

De meest in het oog springende eigenschap van de beste Hestan grills is hun onderscheidende en stijlvolle uiterlijk. Deze modieuze machines zijn gemaakt van een zwaar gelaste carrosserie en zijn verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren. Enkele van hun meest populaire zijn oranje, rood, blauw en roestvrij staal. En de Hestan V-vormige vrijstaande grill is veruit hun meest opmerkelijke en stijlvolle.

Grillkoppen zijn er in 30″, 36″ en 42″ breedte, en als de zijbrander en het schap van het wagentje erbij worden opgeteld, komt het totaal op respectievelijk 48″, 54″ en 60″. De bedieningspanelen en handgrepen van de afzuigkap hebben een marquise accenten en zijn voorzien van eindkappen van commerciële kwaliteit, die een subtiel maar opvallend detail toevoegen aan deze luxe barbecues.

Kwaliteit

Talloze Hestan grill reviews hebben opgemerkt over de merkbare Hestan bouwkwaliteit op het moment dat je de kap opent. De door een veer ondersteunde “Horizon”-kap is perfect in evenwicht, zodat hij op elke hoogte stevig op zijn plaats blijft. De kap is ook ontworpen om veilig te zijn, en zal nooit dichtslaan. Bovendien zijn krachtige en door beweging geactiveerde stadionlampen in de kap ingebouwd, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken over verlichting als u uw handen vol hebt. De bedieningselementen aan de voorzijde zijn ook verlicht met LED-lampjes.

Kwaliteitscontrole is ook van het grootste belang voor het bedrijf Hestan. Hun ingenieursteam onderwerpt elk grill-ontwerp aan een 500 uur durende zoutsproeitest om intens strandweer te simuleren, zodat het woord ‘roest’ nooit voorkomt in de woordenschat van welke Hestan grill-eigenaar dan ook.

Prestaties

Het oogverblindend mooie uiterlijk en de fenomenale bouwkwaliteit hebben niet veel om het lijf als een grill niet geweldig is in het grillen. Gelukkig heeft de Hestan grill genoeg inhoud om zijn stijl te evenaren. Onder de motorkap vindt u een uniek en krachtig one-touch grillsysteem dat boordevol functies zit.

Op de onderste laag vindt u 321 roestvrijstalen Trellis-branders die elk een vermogen hebben van 25.000 BTU. De branders zijn zo ontworpen dat ze het kookoppervlak van links naar rechts en van voor naar achter bedekken, zodat de warmte steeds gelijkmatig wordt verdeeld. Ondertussen zijn de bedieningselementen voor deze branders onberispelijk nauwkeurig.

Boven de branders rusten de keramische briketten met monogram, bevestigd aan een roestvrij stalen stralingsplaat. Dit systeem heeft drie belangrijke functies: het voorkomt het dichtschroeien van de vlammen, voegt smaak toe aan uw bereidingen door het opvangen en verdampen van uitgelopen sappen die in het voedsel worden opgenomen, en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de hele grill. Bovendien is de lade verbazingwekkend eenvoudig schoon te maken met een opklapfunctie waarmee u ongewenste etensresten gemakkelijk kunt wegbranden.

Andere kenmerken zijn de met laser afgewerkte, roestvrijstalen DiamondCut-roosters en een sear-brander die op bepaalde modellen verkrijgbaar is en waarmee u een ongelooflijke controle hebt over 700 BTU tot 25.000 BTU.

Kenmerken

Een van de kenmerken die de beste Hestan-grills onderscheiden, zijn hun indrukwekkende en unieke eigenschappen. Deze omvatten een verborgen, fluisterstil rotisserie motorsysteem ingebouwd, met een handige ruimte voor het opbergen van de rotisserie stang, zodat deze niet verloren gaat in uw garage.

De infrarood brander bevindt zich op de bovenwand, in tegenstelling tot veel van Hestan’s concurrenten, waardoor u de functies van de infrarood brander kunt uitbreiden om te dienen als warmhoudplaat, braadzone of salamander. En over opwarmen gesproken, de met diamant geslepen stalen warmhoudlade maakt gebruik van een volwaardig roosterontwerp dat met laser is afgewerkt en in drie verschillende verticale posities kan rusten. Hij kan ook worden opgeborgen en verborgen wanneer hij niet wordt gebruikt.

Tenslotte wordt elke Hestan grill geleverd met een porseleinen braadpan voor koken op een hoger niveau.

Bescherming

Zoals elke fabrikant van high-end grills die zijn geld waard is, staat Hestan garant voor de kwaliteit van zijn producten, zowel in woord als in daad. Elke grill heeft een levenslange garantie op alle branders, roosters en body-elementen. Niet alleen beschermt dit u in geval van slijtage of schade, maar het dient ook om het vertrouwen te benadrukken dat Hestan stelt in hun grills om een leven lang te presteren. Gemoedsrust is een heerlijk element om in elke grillervaring op te nemen.

Inzicht in de Hestan-nomenclatuur

Hier zijn enkele snelle specificaties en tips om u te helpen de Hestan grill lijn te ontcijferen wanneer u op hun website of bij een detailhandelaar koopt.

Hestan grills zijn er over het algemeen in drie maatvoeringen:

  • 30 – 519 vierkante inch primair grilloppervlak + 189 vierkante inch rooster
  • 36 – 647 vierkante inch primair grilloppervlak + 236 vierkante inch rooster
  • 42 – 774 vierkante inch primair grilloppervlak + 282 vierkante inch rooster

Grills worden bovendien ingedeeld in drie modelnummerklassen, aangeduid met een letter:

A: Alle Trellis-branders
M: Trellis- en sear-branders
S: Alle branders

Conclusie

Als het tijd is om een grill te kiezen, kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een van de grote merken met een lange geschiedenis en naamsbekendheid. Maar als je bereid bent om van de gebaande paden af te wijken en je te laten imponeren door de vele positieve Hestan grill reviews die online beschikbaar zijn, dan zou je zomaar eens kunnen gaan genieten van een werkelijk unieke, krachtige en plezierige grill ervaring die je tientallen jaren zal bijblijven.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 6 juli 2017. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts