Hoe de luchtvervuiling binnenshuis te verminderen in uw keuken


Laatst gewijzigd
22 november 2019

De kookvoorkeuren van vandaag beginnen vaak met het type fornuis dat u hebt. Er zijn veel voordelen verbonden aan koken op een gas- of inductiekookplaat. Sommige mensen vinden dat ze met gasfornuizen meer controle hebben over de warmtebron, terwijl anderen de voorkeur geven aan de controle en veiligheid die inductiekoken biedt. Viking heeft verschillende gasmodellen met vier of zes open branders voor een optimaal gebruiksgemak. In combinatie met hun ProFlow convectieoven komt Viking tegemoet aan al uw kookbehoeften. Maar goed nadenken over ventilatie en het juiste gebruik van uw apparatuur is de sleutel tot het voorkomen van gezondheidsproblemen in de rest van uw huis. Als u een afzuigkap of een magnetron boven uw fornuis monteert en de filters vrij houdt van vet en rookresten, kunt u helpen de vervuilde lucht te laten circuleren en af te voeren.

Feiten over luchtverontreiniging binnenshuis
Onderzoekers van het Lawrence Berkeley National Laboratory hebben nader onderzocht hoe dampen verontreiniging binnenshuis kunnen veroorzaken. Na analyse van de Californische huishoudens die minstens één keer per week koken, stelden zij vast dat ongeveer 60 procent van hen luchtverontreinigingsniveaus hadden die als illegaal zouden worden beschouwd indien zij buitenshuis werden gemeten. Dit betekende dat ongeveer 12 miljoen Californiërs regelmatig aan stikstofdioxide werden blootgesteld. Bijna 10 miljoen waren gevoelig voor formaldehyde dat de federale voorschriften overschreed.

Elektrische branders produceren ultrafijne deeltjes voornamelijk door het vervliegen van stof, vertelde Brett Singer, die de studie hielp uitvoeren, aan de nieuwsbron. Het is hetzelfde proces met uw broodrooster, weerstandsverwarmer of radiator als u die een tijdje niet hebt gebruikt. Zodra ze in de lucht zijn, condenseren ze in deze ultrafijne deeltjes.

Hoe vermindert u de luchtverontreiniging binnenshuis
Het feit dat uw alledaagse apparaten luchtverontreiniging kunnen veroorzaken, betekent niet dat dit elke keer gebeurt als u ze gebruikt. Bovendien betekent het niet dat je moet stoppen met koken! Een correct gebruik van uw toestel is de sleutel tot het behoud van de gezondheid van uw huishouden.

Een goede luchtcirculatie is van cruciaal belang om te voorkomen dat verontreinigende stoffen in uw keuken blijven hangen. Het beste kunt u proberen om de achterste branders van uw kookplaat te gebruiken wanneer u een maaltijd bereidt, zodat de stoom via de ventilatiebuis uw huis uit kan. Als u geen afzuigkap in uw keuken hebt, probeer dan tijdens het koken een raam open te houden, zodat de besmette lucht naar buiten kan ontsnappen.

Hoewel niet veel mensen op de hoogte zijn van de feiten over luchtverontreiniging binnenshuis, kan het leren van meer over het probleem huiseigenaren helpen het in de toekomst te voorkomen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 13 september 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts